Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 4. etape af Circuit Cycliste Sarthe
05. april 2018 20:18 af Emil AxelgaardFoto: Paumer Kare Dhelie Thorstad

Med den snuhed, der efterhånden er blevet hans kendetegn, sikrede Guillaume Martin sig en imponerende sejr på kongeetapen og har dermed nu kurs mod sin tredje etapeløbssejr på bare 8 måneder. Først skal han dog overleve 4. og sidste etape, hvor en rundstrækning med en lille bakke i finalen giver en sidste mulighed for rivalerne til at bringe den talentfulde franskmand i vanskeligheder.

Ruten

Løbet er ofte sluttet med en relativt kuperet etape, der har kunnet gøre forskelle i klassementet, men i de seneste to år er man endt med endnu en næsten helt flad etape. Det format har man valgt at genbruge i år, hvor det ser ud til, at de hurtige folk vil kommet til fadet på fredagens etape. Alt er dog ikke afgjort endnu, idet både bonussekunder og sidevinden måske kan ændre på klassementet til allersidst. Endnu vigtigere er det, at en lille bakke til slut samt et stigende opløb måske kan give de eksplosive puncheurs en chance for alligevel at gøre en lille forskel.

 

I alt skal der tilbagelægges 183,9 km mellem Brulon og Sable-sur-Sarthe. De to byer ligger meget tæt på hinanden, og første del af løbet består derfor i en zigzagget tur ned gennem terrænet syd for startbyen og øst for målbyen. Det er stort set helt fladt, og højdepunkterne er derfor den indlagte spurt efter 28,2 km og den lille bjergspurt efter 88,4 km. Efter sidstnævnte kører man stik nord tilbage mod målbyen, hvor man rammer den afsluttende rundstrækning efter 97,9 km.

 

11 km senere krydses målstregen for første gang, og etapen afsluttes nu med seks omgange på den 12,5 km lange rundstrækning. Den er i alt væsentligt flad, men byder dog på en lille ganske bakke, der har top ved den røde flamme. Her vil der kunne scores bjergpoint på 2. og 4. omgang, ligesom der vil være bonusspurter på målstregen efter første og tredje omgang. Efter bjergspurten falder det let, inden de sidste 800 m atter stiger. På de sidste 3 km er der sving med 1800 og 700 m igen.

 

Sable-sur-Sarthe var senest målby i 2015, hvor Thomas Dekker akkurat holdt feltet bag sig og sejrede i samme tid som Nacer Bouhanni og Sacha Modolo, der var de hurtigste i spurten. I 2005 vandt Damien Nazon en massespurt, og Marcel Wüst var hurtigste sprinter i 2000.

 

 

 

Vejret

Et generelt vådt løb slutter med en flot forårsdag. Fredag byder kun på enkelte skyer og en temperatur på hele 21 grader. Der vil være en let til jævn vind fra sydøst, hvilket primært giver sidemodvind i løbets første halvdel. Sidemedvind fører frem til rundstrækningen, hvor der først vil være sidemodvind, så sidemedvind og endelig sidevind på sidste halvdel, inden man drejer ind i sidemodvind på opløbsstrækningen.

 

Favoritterne

Da Guillaume Martin gennemførte sit første Tour de France sidste sommer, havde han endnu ikke vundet et cykelløb som professionel. Den hårde grand tour har imidlertid gjort underværker, og mindre end et år senere står han nu med hele seks professionelle sejre, herunder samlede sejre i etapeløbene i Toscana og Gevaudan. Den sjette sejr kom så i dag med en imponerende præstation på kongeetapen i Sarthe, hvor han gjorde uventet store forskelle og dermed har direkte kurs mod sin tredje samlede etapeløbstriumf på bare få måneder.

 

Som vi skrev i går, er Martins styrke netop hans evne til at lure det rette moment til at angribe, og det var præcis, hvad han gjorde, da 11 mand rundede toppen af sidste stigning. Sammen med holdkammeraten Xandro Meurisse slog han hullet, og efter at have efterladt sin ven bag sig, kørte han alene til stregen, mens der bagude skete en regruppering.

 

Inden han endeligt kan krones som vinder, skal han dog sikkert igennem sidste etape. Det bør imidlertid ikke blive det helt store problem. Terrænet er nemlig hovedsageligt fladt, og selvom der er garanti for, at særligt Lilian Calmejane vil angribe på rundstrækningen, synes denne - trods meget begrænsede informationer - slet ikke at være svær nok til, at der kan gøres forskelle. Samtidig har Wanty et af de stærkeste hold med hele fem gode klatrere, og de burde derfor ikke have problemer med at kontrollere etapen.

 

Forskellen er nu så store, at et udbrud burde have gode muligheder. Wanty har i hvert fald ingen interesse i at bringe bonussekunder i spil, men det er der andre, der har. Specielt Ag2r med Clement Venturini og Androni med Andrea Vendrame må lure en podieplads, ligesom også Direct Energie med Calmejane gerne vil have ulighed for at jagte bonus. Da også Marc Sarreau formentlig vil gå efter en etapesejr, vil det sandsynligvis ende i en spurt.

 

Det er meget svært at finde information om sværhedsgraden af rundstrækningen, da løbsbogen mildt sagt ikke giver mange oplysninger. Der synes dog ikke at være tale om en voldsomt svær finale, og det ligner en spurt for en god blanding af puncheurs og holdbare sprintere.

 

Det får os til at pege på Clement Venturini som vores favorit. Franskmanden viste igen i dag sit store potentiale ved at blive nummer 4 på kongeetapen og nummer 2 i spurten i den store gruppe. Det bekræfter blot, at han er meget mere end en klassisk sprinter, og at han er forrygende stærk i denne type terræn. Derfor ligner en stigende spurt som denne en ganske ideel afslutning for ham. Af sprinterne er han den mest holdbare, og det tilgodeser tillige hans punch, at det stiger op mod mål. Samtidig har han i Samuel Dumoulin og Silvan Dillier et fremragende lead-out til en finale som denne, og derfor tror vi, at han tager sin første sejr for sit nye hold.

 

Igen i dag bekræftede Andrea Vendrame, at han er et af sportens mest lovende puncheurtalenter. Han sad med de bedste på toppen af stigningen, og i spurten om tredjepladsen slog han den ellers på papiret hurtigere Venturini. Også sidste år viste han i netop dette løb, at han har en fantastisk spurt op ad bakke, og derfor står hans navn skrevet med fed ud over denne finale. Den måtte formentlig gerne have været hårdere, men der kan ligge en første sejr at vente på italieneren. Holdet kan også vælge at køre for den ret holdbare sprinter Manuel Belletti, men da Vendrame skal bruge bonussekunderne burde det ikke være tilfældet.

 

Uklarheden om etapens sværhedsgrad gør også, at der er usikkerhed om, hvor sprinterne står. I dag blev det for svært for Marc Sarreau, men denne finale burde være mulig at klare for franskmanden, der pt. er feltets hurtigste rytter. Han har samtidig specialiseret sig i at spurte op ad bakke, og han har i Matthieu Ladagnous en lead-out man, der hidtil har domineret massespurterne i dette løb. Finalen kan være for hård, men efter præstationen på den hårde stigning i søndags i La Roue Tourangelle burde han være med fremme. Bliver det for hårdt for Sarreau, vil Ladagnous selv kunne begå sig i en stigende spurt, der tidligere var hans speciale. Dagens 8. plads vidner om storform.

 

For et par år siden ville vi have gjort Bryan Coquard til storfavorit i en spurt som denne. Franskmanden var i en periode en af verdens klart bedste i spurter op ad bakke, men i den seneste tid har han været langt fra fordums styrke. Meldingen er dog, at han bliver bedre og bedre frem mod sit mål i Amstel, og i dag viste han også fin form med en lang dag i udbrud. I morgen er en stor test på, om Coquard nærmer sig fordums styrke. Gør han det, burde han ikke være til at slå her.

 

Justin Jules viste i dag, at hans sejr på 1. etape ikke var en tilfældighed. Selvom han ikke havde kræfter til at blande sig i spurten, sad han med helt fremme på dagens etape og har dermed udsigt til en podieplads. Det vidner om, at han er en af de mest holdbare sprintere, og da morgendagens finale er lettere end dagens, burde den passe ham ganske fint. En formstærk Jules har gode muligheder for at tage sin anden sejr.

 

Bliver etapen for hård for Thomas Boudat? Han minder på mange måder om sin gamle holdkaptajn Coquard, og derfor burde dette være en finale efter hans smag. Usikkerheden om hårdhedsgraden gør imidlertid det hele en anelse tvivlsomt, specielt fordi han ikke sad langt fremme i dag. På papiret er han imidlertid en af de hurtigste i løbet, specielt i en stigende spurt, og den meget lidt tekniske finale taler til fordel for den positioneringssvage franskmand. Bliver det for hårdt, vil hans kaptajn Lilian Calmejane sikkert forsøge at gå efter bonussekunder, men finalen synes ikke at være hård nok til, at han kan blande sig.

 

Julien Simon håber til gengæld på, at finalen er sværere end ventet. Han er ikke i topform, og derfor kunne han ikke blande sig i spurten i dag, men han sad trods alt med i første gruppe. Hans speciale er netop en stigende spurt, og derfor burde denne afslutning være god for ham, specielt hvis det bliver for svært for de mere klassiske sprintere.

 

Fortuneo har hele tre mand, der kan spurte i en afslutning som denne. Hurtigst er Armindo Fonseca, der netop er specialist i denne type afslutninger og har spurtet godt på det seneste. Han var imidlertid langt tilbage i dag, og derfor kan man i stedet være nødsaget til at se mod de mere holdbare Romain Hardy og Laurent Pichon, der begge er hurtige på en bakke.

 

Endelig vil vi pege på Pim Ligthart og Sergey Shilov. Dagens finale blev for hård for hollænderen, men den lette afslutning her burde falde i hans smag, specielt fordi det stiger op mod mål. Shilov har vist, at han er specialist i at vinde spurter fra mindre grupper i kuperede løb, og efter en formsvag periode giver dagens præstation håb om, at han er i fremgang.

 

Feltet.dks vinderbud: Clement Venturini

Øvrige vinderkandidater: Andrea Vendrame, Marc Sarreau

Outsidere: Bryan Coquard, Justin Jules, Matthieu Ladagnous, Thomas Boudat, Manuel Belletti

Jokers: Lilian Calmejane, Julien Simon, Armindo Fonseca, Romain Hardy, Laurent Pichon, Pim Ligthart, Sergey Shilov

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

BMC Racing Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Floors

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First-Drapac

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team LottoNL-Jumbo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig.

Glemt kodeord?

Opret bruger