Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 4. etape af Circuit Cycliste Sarthe
11. april 2019 20:55Foto: Sirotti

Mathieu van der Poel måtte som frygtet sande, at det ikke lod sig gøre for hans svage Corendon-hold at kontrollere kongeetapen, og derfor blev det i stedet Ag2r, der med en genfødt Alexis Gougeard tog et stort skridt mod den samlede sejr. Inden han kan krones som samlet vinder, skal han dog overvinde en uforudsigelig og ganske kuperet sidste etape, hvor en kuperet rundstrækning lægger op til angreb og ukontrollerbar kørsel.

Ruten

Løbet er ofte sluttet med en relativt kuperet etape, der har kunnet gøre forskelle i klassementet, men i de seneste to år er man endt med endnu en næsten helt flad etape. I år ser det dog ud til, at man igen har lagt flere udfordringer ind på en rundstrækning, der bestemt ikke er flad og har en stigende finale. Alt er således ikke afgjort endnu, idet både bonussekunder og sidevinden også kan ændre på klassementet til allersidst på en etape, der ser god ud for puncheurs og stærke sprintere.

 

I alt skal der tilbagelægges 183,3 km med både start og mål i Sillé-le-Guillaume. Etapen kan inddeles i to dele, og indledes med en omgang på en stor rundstrækning i det let kuperede område nord for byen. Først kører man mod øst og siden nord igennem relativt fladt terræn forbi den første spurt, der kommer efter 30,5 km. Efterhånden når man frem til det nordligste punkt, hvor man krøller sig lidt rundt for at ramme et par bakker. Efter 48,5 og 65,5 km skal man over hhv. St Leonard (3,0 km, 3,9%) og Calvaire (2,6 km, 2,9%), og indimellem har vi den anden spurt, der passeres efter 56,2 km. Herfra går det tilbage mod syd igennem relativt fladt terræn forbi den tredje spurt, der kommer efter 87,3 km.

 

Efter 95,7 km rammer man rundstrækningen, og kører herefter næsten en hel omgang. Stregen krydses efter 108,3 km, og etapen afsluttes nu med seks omgange på den 12,5 km lange runde. Den er placeret i området nord for byen, hvor der er mål i den nordlige udkant. Efter en flad start, der fører mod øst, falder det mod nordøst, inden det igennem fladt terræn går mod syd og siden vest. I byens centrum rammer man den stele Sillé-le-Guillaume-stigning (700 m, 7,8%), der har top 4,3 km fra stregen. Herefter falder det mod nord og siden syd, inden de sidste 1500 m går mod nord via en lille bakke, hvor der er mål på toppen. Finalen er teknisk med to helt skarpe sving på de sidste 500 m, det sidste umiddelbart inden stregen. Der er bjergpoint på stigningen på 1. omgang.

 

Etapen byder på i alt 2820 højdemeter.

 

Sillé-le-Guillaume var senest målby i 2010, hvor Anthony Ravard slog Luis Leon Sanchez og Julien Simon i en reduceret massespurt i den stigende finale. I 1999 sejrede Cedric Vasseur og sikrede sig derved også den samlede sejr.

 

 

 

 

Vejret

Det generelt pæne vejr fortsætter helt frem til slutningen med en forrygende flot fredag, der ikke byder på en eneste sky og temperaturer på op til 15 grader. Der vil være en let vind fra nordøst, hvilket først giver sidemod- og siden sidemedvind på den store rundstrækning. På den sidste rundstrækning vil der først være mod- og så sidemedvind, inden man får sidevind på stigningen. I den kringlede finale vil der primært være sidemodvind, herunder på den sidste kilometer.

 

Favoritterne

Selv Mathieu van der Poel måtte sande, at der er grænser for, hvad man kan klare uden et stærkt hold. Selvom den hollandske mester gjorde et behjertet forsøg på at sætte efter den stærke nimandsgruppe, der slap fri allerede ved første passage af Avaloirs-stigningen, var der intet at stille op, og heller ikke FDJs intense jagt til fordel for en overraskende stærk Marc Sarreau førte nogen vegne. I stedte var det Alexis Gougeard, der kunne udnytte Ag2rs overtal til at bringe sig i en fremragende position til at tage den samlede sejr.

 

For at gøre arbejdet færdigt skal han dog overleve sidste etape. Det er altid vanskeligt at aflæse upræcise løbsbøger, og det er derfor uklart, hvor stejl målbakken reelt er. Den kategoriserede stigning kommer dog så tæt på mål, at det kan blive en ganske hård finale, der i hvert fald bør være for hård for de klassiske sprintere. Det kunne ligne en etape for de hårdføre afsluttere og måske også puncheurtyper, og der burde i hvert fald være garanti for, at Gougeard kommer under angreb.

 

Heldigvis kan han glæde sig over, at han støttes af et af løbets absolut stærkeste hold, og er der nogen, der kan kontrollere denne rundstrækning, ligner Ag2r et godt bud. Samtidig kan de med sindsro lade et udbrud køre langt væk og sikre sig bonussekunderne, og man kan derfor slet ikke udelukke, at det tidlige udbrud faktisk kunne have en chance.

 

Der er dog en del hold med interesse i at jagte. Det gælder særligt Corendon med Van der Poel, men Vital Concept kan bestemt heller ikke have opgivet chancen for enten at vinde etape eller måske sætte den lidt tunge Gougeard under pres på de sidste stigninger. Derfor forventer vi os, at de to hold sammen vil sikre, at det tidlige udbrud køres ind.

 

På selve rundstrækningen forventer vi et aggressivt løb, hvor en helt stribe hold har en interesse i at true Gougeard. Som sagt tror vi dog, at Ag2r kan holde snor i tingene. Den største trussel er vel i virkeligheden, at Van der Poel viser sig så stærk, at han kører fra alt og alle på en dag, der trods alt har næsten 3000 højdemeter. For at tage den samlede sejr skal det ske fra distancen, men helt utænkeligt er det ikke.

 

Mest sandsynligt er det dog, at det skal afgøres på de to bakker på sidste omgang efter et ret selektivt løb, hvor højt tempo og de mange højdemeter vil have slidt på folk. Derfor giver vi heller ikke sprinterne mange chancer og forventer i stedet et opgør mellem de hårdføre afsluttere og puncheurs i den stigende og ganske tekniske finale.

 

Derfor er det også svært at komme udenom, at Mathieu van der Poel er storfavorit. I dag gik den ikke, men i morgen har han større chance for at havne i en situation, hvor han kan køre om etapesejren. Det skulle ikke undre, om han er så god, at han slet og ret kører fra alt og alle på den sidste stejle bakke, men selv hvis det mislykkes, står han stærkt. I en stigende spurt er der nemlig ikke mange, der kan matche den yderst formstærke hollænder, der tillige kan glæde sig over den tekniske finale. Derfor tror vi, at Van der Poel tager sin revanche efter dagens skuffelse.

 

Hans værste moral må være Bryan Coquard. Den lille franskmand har altid været ekspert i stigende spurter, og han synes at være i storform. I dag var han således en af de få, der kunne matche Van der Poels angreb, og han melder da også selv om superben. Det er klart, at den stejle bakke kan blive lidt af en prøvelse, men når han klarede Avaloirs-stigningen i dag, burde han også kunne være med i morgen. Et stigende opløb som dette passer i hvert fald formstærke Coquard. Og falder han fra, har Vital Concept en stærk plan B i Patrick Müller, der selv er en glimrende afslutter, mens finalen nok er for let for Quentin Pacher.

 

Egentlig har vi en vis tro på, at Clement Venturini kan true Van der Poel. I år har franskmanden nemlig vist sin klasse i stigende spurter, både i Tour of Oman og i Tirreno-Adriatico. Desværre skal Ag2r først og fremmest kocentrere sig om Gougeard, og på de små seksmandshold kan det tvinge Venturini i arbejdstøjet. Får han lov at spare sig, ligner denne finale imidlertid en gave til den formstærke Venturini.

 

Det burde også være en god afslutning for Andrea Vendrame. Den stærke italiener er nemlig en sand puncheur, der sidste år vandt favoritgruppens spurt på Avaloirs-stigningen, hvor der var mål i 2018. Denne finale burde derfor passe ham næsten perfekt, og han viste sin fine form ved i dag at sidde med de bedste hjem. Da Francesco Gavazzi samtidig vist svag form, må det være Vendrame, der skal gå efter et resultat for Androni.

 

Hvordan står Justin Jules i en stigende spurt? Han har ikke mange resultater i den slags afslutninger, men efter hans flotte kørsel i Limburg synes alt at være muligt. I dag vandt han da også feltet spurt, og han har derfor vist sin hurtighed og sin form. Nu skal han bare vise, at han også har samme hurtighed, når der skal afsluttes på en bakke. Som backup har holdet den formstærke Eliot Lietaer, der også er en hæderlig puncheur.

 

Det kunne også være en god afslutning for Maurits Lammertink. Hollænderen var i 2016 en glimrende puncheur, der endda slog Philippe Gilbert i Tour de Luxembourg. Hos Katusha gik han i stå, og han er da heller ikke på samme niveau endnu. Han har dog vist klare tegn på fremgang, og dette kunne være hans store chance for at rejse sig igen. Holdet har også hurtige Nick van der Lijke, men han lider lidt under sygdom og må formodes at køre for Lammertink.

 

Det kunne det også være for Julien Simon. Cofidis-rytteren er nemlig også altid været bedst i puncheurfinaler. Desværre har han i de seneste år ikke været på samme niveau som i 2017, og han synes heller ikke nu at have sin bedste form. Som regel er han dog altid blandt de bedste franskmænd i afslutninger som disse, og det bør han også være i morgen.

 

Sidste års nr. 2 Xandro Meurisse har også altid været en god afslutter. Desværre har han ikke sin allerbedste form i år, men det burde være en finale, der passer ham fint. Særligt den stejle bakke burde være god, da den kan slide lidt på de hurtigere folk. Spørgsmålet er bare, om målbakken ikke bliver en anelse for let.

 

Det skal også blive interessant at se Anthony Maldonado i denne afslutning. I dag viste han i hvert fald, at han er en yderst holdbar sprinter, og han har også i Ardeche- og Drome-løbene vist punch på mindre bakker. Han er stadig lidt uprøvet i disse afslutninger, men han har potentiale til at være med helt i front.

 

Løbets to jokere er Marc Sarreau og Thomas Boudat. Begge overraskede positivt ved at sidde med de bedste i dag, og derfor er de ikke helt uden chance. I dag kunne de dog lukrere på, at stigningen kom langt fra mål, men der i morgen stilles større krav til deres punch på bakker i finalen. Vi har vores tvivl, om det er godt nok, men helt afskrives kan de ikke.

 

Endelig er der et par ganske hurtige og klatrestærke folk i Romain Hardy, Laurent Pichon, Thomas Sprengers og Kevin Deltombe. Vi har dorg vores tvivl om, hvorvidt deres fart rækker til faktisk at vinde etapen-

 

Feltet.dks vinderbud: Mathieu van der Poel

Øvrige vinderkandidater: Bryan Coquard, Clement Venturini

Outsidere: Andrea Vendrame, Justin Jules, Maurits Lammertink, Julien Simon, Xandro Meurisse

Jokers: Patrick Müller, Anthony Maldonado, Marc Sarreau, Thomas Boudat, Eliot Lietaer

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Circuit Cycliste Sarthe
Nyheder Profil Startliste Resultater
DELTAG I DEBATTEN
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Gree-Tour of Guangxi(2.UWT) 17/10-22/10

Tour of Guangxi Women's...(1.WWT) 20/10

World Cup Bern(CDM) 20/10

Japan Cup Cycle Road Race(1.HC ) 20/10

Chrono des Nations(1.1) 20/10

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

FIND DINE CYKELPRODUKTER PÅ TVÆRS AF WEBSHOPS