Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 4. etape af CRO Race

Optakt: 4. etape af CRO Race

01. oktober 2021 15:09Foto: Jumbo Visma

Milan Menten sikrede Bingoal-mandskabet en gigantisk skalp ved at spurte sig til sejr på en 3. etape, der som forventet viste sig for let til at gøre forskelle. Belgieren får endda en chance for at gentage succesen fredag, hvor der venter en tilsvarende afslutning, men denne gang betyder en lettere stigning, at vi formentlig vil se et større felt spurte om sejren.

Artiklen fortsætter efter videoen.

SE CRO RACE PÅ DISCOVERY+ UDEN BINDING TIL KUN 99,-

 

Ruten

Efter at mange sprintere fandt finalebakken på 3. etape for hård, havde de utvivlsomt håbet på lidt mere medgørlighed fra arrangørernes side til 4. etape.  Sådan bliver det imidlertid ikke, for fredagens etape følger præcis samme koncept som den forrige. Også her afsluttes en relativt flad kystetape nemlig med en grim rundstrækning med en lille stigning, der denne gang er betydeligt kortere, men til gengæld stejlere og senere placeret end bakken på 3. etape. Også denne finale blev imidlertid benyttet for to år siden, hvor 48 mand endte med at spurte om sejren, og meget kunne derfor tale for, at der venter endnu en reduceret massespurt i Crikvenica.

 

I alt skal der tilbagelægges 197,0 km, som fører feltet fra Zadar til Crikvenica. Ligesom på den foregående etape er der tale om to kystbyer ved den kroatiske sydkyst, og det meste af etapen består derfor igen af en flad tur langs vandet. Fra start kører man dog mod sydøst ind gennem landet, hvilket betyder, at det først er let stigende og siden let faldende, men herefter rammer man kystvejen, der er stort set helt flad og kun ganske let kuperet. Den følges i adskillige kilometer uden væsentlige udfordringer, men herefter ændrer kysten karakter, når man pludselig med vandet stadig lige på venstre hånd skal op over kategori 3-stigningen Cacici (3,6 km, 5,1%), som starter med 2 km med ca. 6%, men derefter flader ud fem mod toppen, der rundes efter 100,5 km.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Her kommer man op på et plateau, der kun er ganske let kuperet og følges mod nordvest og nord, stadig med en spektakulær udsigt ned til vandet på venstre side, inden man efter rammer en længere, teknisk ukompliceret nedkørsel, der leder tilbage til fladlandet, som følges mod nord frem til den første spurt, der er placeret efter 153,5 km. Herfra bliver etapen igen let, idet man følger den flade kystvej mod nordvest op over en lille bakke, inden man drejer mod nordvest og kører ned til Novi Vinodolski, hvor dagens anden spurt kommer efter 175,0 km. Herfra går det mod nordvest ad en let kuperet kyststrækning frem til Crikvenica, hvor man efter 184,0 km rammer rundstrækningen og 2,5 km senere krydser stregen for første gang i forbindelse med den tredje og sidste spurt.

 

Etapen afsluttes nu med omgang på den 10,5 km lange runde, der består af en tur ud langs kysten og tilbage igen. Fra start kører man mod nordvest ad den flade kystvej, indtil man drejer mod nordøst for at køre væk fra vandet ad kategori 3-stigningen Dramalj (1,0 km, 8,1%), der stiger med hhv. 9,6% og 6,6% over de to gange 500 m. Toppen rundes med 6,5 km igen, hvorefter en helt lige og let faldende vej leder mod sydøst tilbage mod vandet. Her drejer man næsten 180 grader med 2400 m igen, hvorefter det falder ned til et skarpt sving med 1700 m til stregen. Herefter venter en lille bakke, inden man med 1200 m igen drejer ind på en lille nedkørsel, der byder på et skarpt sving lige ved den røde flamme. Med 600 m igen drejer man skarpt, hvorefter det er fladt med en kringlet afslutning med yderligere to sving med hhv. 350 og 300 m igen.

 

Etapen byder på i alt 2179 højdemeter.

 

Crikvenica var senest målby i 2019, hvor samme finale gav sejr til Dusan Rajovic i en reduceret massespurt foran Paolo Simion og Heinrich Haussler. Også i 2018 var man forbi på en dag, hvor Alessandro Tonelli ganske overraskende snød de hårdføre sprintere ved at holde hjem med 12 sekunder fra dagens tidlige udbrud, dog i en anden finale end denne.

 

 

 

 

 

 

Læs også
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet

 

SE CRO RACE PÅ DISCOVERY+ UDEN BINDING TIL KUN 99,-

 

Vejret

Efter en dag med mere ustabilt vejr er sommeren tilbage. Fredagen vil kun byde på ganske få skyer og en temperatur på 23 grader. Vinden vil bare være svag til let (7-11 km/t) og komme fra nordøst. Det giver indledningsvist modvind og derefter først sidevind, siden sidemodvind og slutteligt sidevind hen langs kysten. På rundstrækningen vil der være nærmest uafbrudt sidevind, dog med modvind på bakken og medvind efter svinget ved den røde flamme, hvorefter der er sidevind over stort ste alle de sidste 600 m, herunder på opløbsstrækningen.

 

Favoritterne

Bemærk: Grundet ugens uhyre store antal løb bliver favoritvurderingerne til etapeoptakterne i dette løb betydeligt mere skitseagtige end vanligt.

 

Trods et fornemt ridt af Torstein Træen viste dagens finale sig ligesom i 2019 for let til, at der kunne gøres forskelle, og med undtagelse af Olav Kooij, der ofrede sig for sit hold, overlevede alle de holdbare sprintere. Dermed bliver det som forventet kun lørdagens kongeetape, der giver klatrerne en mulighed for at gøre brug af deres klatreevner.

 

I teorien får de en chance igen i morgen. Den sidste stigning er faktisk ganske stejl og slet ikke let, men den er også meget kort. Rammer man den forrest i feltet, er det svært at nå at blive sat, og det fik vi bekræftet for to år siden. Vi kender finalen nemlig fra 2019, hvor en lidt kortere version af præcis samme etape blev afviklet. Her så vi, at Jan Tratnik, Davide Villella og Alex Edmondson kunne køre væk på bakken, men alligevel blev det samlet til en spurt blandt 50 mand, hvor det endda var en lidt tungere fyr som Dusan Rajovic, der vandt. Det gjorde han endda foran Paolo Simion, der bestemt ikke er nogen bjergged, og havde finalen ikke været martret af styrt, havde Eduard Grosu og tunge Arvid de Kleijn også spurtet om sejren. Logikken er i hvert fald, at ryttere, der overlevede i dag, vil overleve igen i morgen - plus adskillige flere.

 

Etapen vil formentlig igen være relativt udramatisk. Vinden er fraværende, og trods de nu lidt større forskelle, der kan anspore til en aggressiv start, vil jeg tro, at der er mange, der vil jagte. Det gælder Bingoal, men det virker også realistisk at tro, at BikeExchange, Caja Rural, Jumbo, Israel SUN, Uno-X og Bahrain alle kan tro så meget på deres sprintere, at der burde være flere hold til at føre. Jeg regner derfor med endnu en kontrolleret dag, der først vil blive vakt til live på stigningen.

 

Her vil vi helt sikkert se angreb, ikke mindst fordi manglen på bjergafslutning atter tvinger klatrerne til at angribe, når chancen en sjælden gang er der. Simon Yates forsøgte da også i dag og har punchet til denne form for stigning, men i dag var hans angreb uden bid. Der er stadig en god chance for, at vi som i 2019 vil se en gruppe køre væk, men modvinden vil gøre det vanskeligere, og derefter er nedkørslen så let, at feltet har en stor fordel.

 

Jeg regner derfor med en gentagelse af scenariet fra 2019, altså en reduceret massespurt. Denne gang er finalen dog helt anderledes. Den er urimeligt teknisk, og vi så derfor for to år siden et hav af styrt. Det er en spurt, der handler om positionering og ikke om fart - og om at holde sig oprejst igennem det vilde mylder af sving.

 

Derfor peger jeg på Olav Kooij. I dag ofrede han sig for holdet, men efter at have set sprinterne overleve i dag vil han formentlig give den et skud i morgen. Med de ben, han viste til VM, bør han overleve denne bakke, og så han stærkt. Vi har set, at toget med Tim og Mick van Dijke har gjort det fremragende, og kan de dominere, som de har gjort hidtil, vil Kooij blive meget svær at slå. Som alternativ har de Mick van Dijke, hvis Kooij falder fra, og selvom han er oppe mod hurtigere folk, vil jeg give ham en reel chance for at vinde, hvis han positionerer, som han har gjort hidtil.

 

Læs også
Evenepoel giver opdatering på skader: Touren er ikke i fare

 

Dernæst vil jeg pege på Phil Bauhaus . Jeg føler mig ikke overbevist om, at han overlever, men når De Kleijn kan, bør Bauhaus også kunne. Jeg er til gengæld bekymret for ham i en finale, hvor han ikke får glæde af sin fart. Han er nemlig som bekendt helt alene, og vi så i går, at han kom til kort i positionskampen. Til gengæld gjorde han alt rigtigt på 1. etape, og det viser, at det sagtens kan lykkes. Han er i hvert fald hurtigste mand, så det handler alene om at sidde rigtigt i sidste sving, som han gjorde på førstedagen.

 

Jeg vil også pege på Kristoffer Halvorsen . Med den klatring, han har vist for nylig, hælder jeg nok til, at han falder fra, men normalt klatrer han altså ganske udmærket. Han burde have en fair chance for at komme med hjem, og lykkes det, står han uhyre stærkt. Vi har nemlig set, at Uno-X sammen med Jumbo har det bedste tog, og i denne tekniske finale vil det være nok til at vinde, at han afleveres lige så godt som i går. Som alternativ har holdet Anders Skaarseth, men jeg tvivler på, at han har farten til at vinde. Jeg ser ikke en situation, hvor de får Søren Wærenskjold, men ikke Halvorsen med hjem.

 

Itamar Einhorn faldt fra i dag, men vi så på sidste etape i Slovakiet, at han burde have en god chance for at klare denne bakke. Hans tog er ikke alt for stærkt, men han har både i Vueltaen og Slovakiet vist, at han efterhånden er blevet ret god i positionskampen. Vi så samtidig i går, at han har farten til at vinde, og dermed er han et godt bud, hvis han overlever.

 

Det er Kaden Groves også, men jeg bliver mere og mere bekymret for hans positionering. Han sidder stort set aldrig rigtigt, og det gjorde han heller ikke i dag, hvor han ellers havde sit livs chance. Til gengæld så vi i går, at han utvivlsomt har farten, og han vil overleve stigningen. Udfordringen bliver at sidde rigtigt.

 

Det gør det også for Jon Aberasturi. I dag smed han en gigantisk chance på jorden, da han havde defekt i spurten, men allerede forinden havde han tabt positionskampen. Det gjorde han også på 1. og 2. etape, og så hjælper det ikke, at han i går viste, at han er en af de allerhurtigste. Jeg er ikke i tvivl om, at farten rækker, men uden hold synes han at få svært ved at sidde rigtigt.

 

Man kan heller ikke afskrive, at Milan Menten kan vinde igen, men denne gang bliver det vanskeligere. Der vil formentlig være flere og hurtigere sprintere at slås med, og selvom han i dag sad rigtigt, har han aldrig positioneret sig alt for godt. Vi ved, at han mangler fart, men denne finale er også så teknisk, at han med den rette position kan vinde.

 

Jeg er usikker på, om Daniel Auer og Leonardo Marchiori kommer med hjem, men lykkes det, er de blandt de hurtigste, selvom de vil komme til kort i positionskampen. Som alternativ har Androni Josip Rumac, der mangler fart.  Også David Per, Gotzon Martin, Antonio Angulo, Jakub Kaczmarek, Maciej Paterski bør kunne deltage i spurten, men mod så mange sprintere kan de ikke vinde. Andre mulige kandidater er Riccardo Carretta, Michel Aschenbrenner og Andrea Peron, men de kan meget vel falde fra på stigningen.

 

Skal man pege på ryttere, der kan køre væk på bakken, er Simon Yates trods det lidet overbevisende indtryk i dag, vel bedste bud, da han har punch og er hurtig. Det samme gælder for Markus Hoelgaard, Oier Lazkano og Santiago Buitrago, der alle så godt ud i dag og har en reel chance for at gøre det færdigt. Det bliver sværere for Torstein Træen og Sam Oomen, selvom de var gode i dag

 

Feltet.dks vinderbud: Olav Kooij

Øvrige vinderkandidater: Phil Bauhaus, Kristoffer Halvorsen

Outsidere: Itamar Einhorn, Kaden Groves, Jon Aberasturi, Milan Menten, Mick van Dijke

Jokers: Anders Skaarseth, Simon Yates, Markus Hoelgaard, Oier Lazkano, Santiago Buitrago

 

Tidligere udgaver af etapen

 Du kan gense Dusan Rajovics sejr fra 2019 både via linket og i videoen til højre.

 

SE CRO RACE PÅ DISCOVERY+ UDEN BINDING TIL KUN 99,-

Olav Kooij
Phil Bauhaus, Kristoffer Halvorsen
Itamar Einhorn, Kaden Groves, Jon Aberasturi, Milan Menten, Mick van Dijke
Anders Skaarseth, Simon Yates, Markus Hoelgaard, Oier Lazkano, Santiago Buitrago
Daniel Auer, Leonardo Marchiori, Søren Wærenskjold, David Per, Gotzon Martin, Antonio Angulo, Jakub Kaczmarek, Maciej Paterski, Riccardo Carretta, Michel Aschenbrenner, Andrea Peron, Josip Rumac
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tour of Croatia
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?