Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 4. etape af Deutschland Tour

Optakt: 4. etape af Deutschland Tour

28. august 2022 13:12Foto: Sirotti

Adam Yates leverede en magtdemonstration på kongeetapen og har sat kursen mod den samlede sejr i den tyske rundtur. Intet er dog givet endnu, da løbet som i 2018 slutter med omgange på VM-rundstrækningen i Stuttgart, hvor Paolo Bettini i 2007 blev verdensmester, og som vi så for fire år siden er der lagt op til en hæsblæsende klassikeragtig finale, hvor Ineos utvivlsomt vil komme under angreb.

Artiklen fortsætter efter videoen.

STREAM VUELTA A ESPANA OG DEUTSCHLAND TOUR UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Ruten

Arrangørerne har gjort en dyd ud af at sikre, at intet er afgjort før til sidst, og det har man gjort ved at slutte med endnu en af de for løbet så klassiske rundstrækninger med små bakker og bonussekunder. Til den første udgave af det ”nye” løb i 2018 gjorde man det ved brug af VM-rundstrækningen fra 2007, hvor Paolo Bettini brugte af den korte, stejle Herdweg til at blive verdensmester. Dengang skabte det et herligt løb, hvor 16 af løbets bedste puncheurtyper kørte hjem til en spurt, hvor Nils Politt vandt foran Matej Mohoric, der til gengæld sikrede sig den samlede sejr, og det var så stor en succes, at samme finale genbruges fire år senere. Da meget taler for, at det fortsat kan være tæt efter kongeetapen, venter der således endnu en hæsblæsende finale, hvor punch, spurtstyrke og taktik kan ændre på tingenes tilstand til allersidst.

 

I alt skal der tilbagelægges 186,6 km, der fører feltet fra Schiltach til Stuttgart. Starten er ganske hård, da det med det samme er stigende, når man kører mod nord, inden man drejer mod nordøst for at køre op ad kategori 1-stigningen Schömberg (2,9 km, 7,3%), der stiger jævnt med 8% over to kilometer, inden det flader ud frem mod toppen, som rundes efter 13,3 km. Herefter er det først let stigende og siden let faldende, mens man kører mod nord frem til den første spurt, som kommer efter 20,9 km, inden man drejer mod nordøst for at køre ad et længere stykke, der generelt er let faldende.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Etapen tager fat igen, når man drejer mod nord for at køre op ad kategori 2-stigningen Berneck (2,7 km, 5,9%), der stiger lidt ujævnt med mellem 5 og 8%, inden den flader ud over den sidste lille kilometer. Toppen rundes efter 56,1 km, hvorefter det falder mod nordøst, inden det går videre mod nordøst op ad kategori 2-stigningen Holzbronn (4,7 km, 4,8%), der efter 2 km med 5-7% er ganske let frem mod toppen, som rundes efter 75,7 km.

 

Nu er den vanskelige første del af etapen slut. Således er det kun ganske let kuperet, når man fortsætter mod nordøst og nord, inden man rammer et langt stykke, der er enten fladt eller let faldende og leder mod nordøst nord om Stuttgart. I det nordligste punkter drejer man mod øst og siden nord og igen øst, inden det går mod sydøst ind mod centrum, hvor man rammer den afsluttende rundstrækning, og hvor man kører den sidste tredjedel, inden man efter 155,5 km krydser stregen i forbindelse med dagens anden spurt.

 

Etapen afsluttes nu med tre omgange på den 10,4 km lange runde, der indledes med en flad, men uhyre teknisk tur rundt i bycentrum, inden man drejer mod nordvest for at køre op ad kategori 2-stigningen Herdweg (1,4 km, 7,1%), der stiger med 5,2% over de første 500 m, men derefter med 8-10% frem mod toppen, hvorpå der de første to gange er en bjergspurt og sidste gang en bonusspurt.

 

Herfra resterer bare 6,3 km, der indledes med en ganske let nedkørsel, som går mod nordøst, idet det slutteligt flader ud. Med 3,6 km igen drejer man mod syd ind på en ganske snoet vej med to skarpe kurver lige inden 2 km-mærket, idet det med 2,5 km igen atter begynder at falde. Med 1100 m igen drejer man skarpt til højre, hvorefter det er let stigende, den sidste kilometer med 0,9% i snit, og i den kringlede finale er der yderligere tre sving med hhv. 1000 m, 500 m og 400 m igen, inden man rammer den 6 m brede opløbsstrækning.

 

I alt er der 2586 højdemeter på programmet.

 

Stuttgart var som sagt mål for sidste etape i 2018, hvor Nils Politt vandt en spurt i en gruppe på 16 mand foran Matej Mohoric og Damiano Caruso, samt for VM i 2007, hvor Paolo Bettini blev verdensmester ved at slå Alexandr Kolobnev og Stefan Schumacher i en spurt i en lille gruppe, og hvor Fabian Cancellara vandt enkeltstarten foran Laszlo Bodrogi og Stef Clement. Deutschland Tour var forbi i 2002, hvor Erik Zabel vandt en spurt foran Stuart O’Grady og Gerrit Glomser, i 2001, hvor Zabel gjorde det samme foran Sven Teutenberg og Gerrit Glomser, og i 2000, hvor Davide Casarotto snød Zabel ved at køre alene hjem med 11 sekunder ned til tyskeren og Bert Dietz. Det hedengangne Dekra Open Stuttgart havde mål i byen i 2000, hvor Björn Leukemans tog en solosejr foran Alessio Galletti og Benoit Poilvet.

 

 

 

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

 

 

 

 

STREAM VUELTA A ESPANA OG DEUTSCHLAND TOUR UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Vejret

Efter dagens regnvejr venter der mere ustabilt vejr søndag. Således vil der gennem den første del af etapen være en bygerisiko på 30-50%, men den vil falde til bare 15% i finalen, hvor det vil klare op med kun få skyer. Temperaturen vil fra start være 21 grader og toppe på 23 grader, mens vinden bare vil være let (9-11 km/t) fra nordøst. Det giver en hel dag med mod- og sidemodvind, indtil man får sidemed- og medvind på det allersidste stykke frem til rundstrækningen. Her vil der være sidevind på Herdweg, modvind umiddelbart efter og derefter sidemedvind, når man drejer med 3,6 km igen. Det varer ved indtil den røde flamme, hvor man kortvarigt får sidemodvind, inden der slutteligt vil være medvind over de sidste 400 m.

 

Favoritterne

Grundet den relativt lette målstigning var der håb for, at det hele skulle slutte med en neglebider i Stuttgart. Adam Yates fik imidlertid leveret så gedigen en magtdemonstration, at den plan nok er gået fløjten, for briten kan ikke længere tabe løbet alene på bonussekunder. Skal han væltes, skal han isoleres og derefter angribes på skift i en taktisk finale.

 

Kan det lade sig gøre? Vi kender rundstrækningen både fra VM i 2007 og sidste etape i 2018, og den er ganske hård. Det var den, da Paolo Bettini blev verdensmester, men det var den også for fire år siden, hvor 16 mand kørte væk, inden Nils Politt vandt spurten foran Matej Mohoric og Damiano Caruso, men hvor et felt anført af Pascal Ackermann kun var 16 sekunder efter. En regruppering er altså mulig, og dermed kan også lidt tungere folk komme i spil, men det afhænger, hvordan den bliver kørt.

 

Jeg regner med et ganske hårdt løb. Jeg tror ikke, at Bahrain har lagt sig ned, selvom det ser svært ud, og som minimum skal de bruge et hårdt løb, hvis de skal have en etapesejr med Pello Bilbao. Jeg vil også tro, at Trek stadig drømmer om en podieplads med Mattias Skjelmose, der skal forsøge at finde et bonussekund, og også Georg Zimmermann må være på jagt efter den podieplads, han er så tæt på.

 

Læs også
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv

 

Jeg tror dog, at det igen kan være EF, der er toneangivende. De har et uhyre stærkt hold, og de er på desperat pointjagt. For dem betyder det meget, om Ruben Guerreiro bliver nr. 3 eller nr. 6, og podiepladsen er stadig inden for rækkevidde for den hurtige portugiser.

 

Sidste etape af et etapeløb er altid aggressiv, og da starten er benhård, tror jeg, at vi får en vild begyndelse med angreb også fra klassementsrytterne. Ineos bør dog være stå stærke, at det ikke løbet helt af sporet, men det kan sagtens føre til, at vi får et udbrud, der skal holdes i en vis snor. Uanset om det er tilfældet eller ej, giver jeg dog ikke udbruddet mange chancer, selvom det altid har en mulighed på sidste etape i et etapeløb. Som sagt tror jeg, at EF vil gøre alt for at skabe samling, og det er også sandsynligt, at de får hjælp af Intermarché, Trek og Bahrain. Skal et udbrud holde, skal Bora formentlig være med, for misser de udbruddet, vil de formentlig også jagte. De har nemlig gang i et katastrofeløb på hjemmebanen, så de skal have et eller andet med hjem i morgen. Endelig bør Ag2r også arbejde for Greg van Avermaet, men det er sjældent, at de tager ansvar.

 

Derfor regner jeg med, at udbruddet hentes, også fordi de har en hel dag i modvind. Indløbet til rundstrækningen er meget let, og derfor regner jeg med, at det først er her, at kampen indledes. Jeg vil forvente, at vi får samme totale angrebsfest, som vi gjorde i går, hvor finalen mindede om denne, men hvor stigningerne var lettere. Der er dog relativt langt mellem de tre passager i morgen, og da Ineos er stærke, og da der er for mange hold, der overvåger hinanden og kører mod hinanden i kampen om 3. pladsen, hvortil de skal bruge bonus, vil mit gæt være, at det er et reduceret felt, der rammer stigningen for sidste gang.

 

Her vil der blive kørt fuld gas. Vi vil se angreb, og vi vil se en benhård kamp om bonussekunderne på toppen. Jeg kunne godt se EF lægge presset fra bunden for at sætte Ruben Guerreiro i scene, og netop fordi kampen om sekunderne vil være intens, tror jeg, at det bliver svært at køre væk. Jeg tror, at vi får samme situation som sidste år, dvs. en lille gruppe på toppen.

 

Her er det muligt, at Yates er isoleret. Ineos er stærke, men de imponerede ikke voldsomt i dag. Sidder han alene, er han sårbar over for angreb i en taktisk finale, som vi så med Stuyven og Asgreen i 2019 på en tilsvarende rundstrækning. Igen tror jeg dog, at kampen om bonussekunderne og 3. pladsen hjælper Yates. Det er svært at tro, at EF ikke sidder med mere end én mand, og de vil arbejde for samling. Det samme vil Intermarché, der bør få Laurens Huys med over, og man kan vel også håbe på, at Skjelmose har Bauke Mollema eller måske Tony Gallopin.

 

Mit gæt er således, at vi får en spurt i stil med den, vi havde for fire år siden. Det er en uhyre teknisk og kringlet sag, men i en lille gruppe vil positionskampen ikke være alt for intens. Til gengæld er det en ret åben spurt, for blandt de ryttere, der kan tænkes at klare stigningen, er der mange relativt hurtige folk, hvis interne farthierarki er ret mudret.

 

Det er derfor også med en vis tvivl, at jeg peger på Greg van Avermaet. Han viste fornem form i Limousin, og det bør betyde, at han klarer stigningen. I gamle dage havde jeg peget på ham som favorit, men han har ikke fordums hurtighed. I det forventede felt her har han dog en god chance, også fordi han er god i positionskampen. Samtidig burde der være en god chance for, at Lilian Calmejane kommer med over, og i givet fald har han en ganske kapabel lead-out man. Efter at have set hans spurt i går vælger jeg at tro, at han stadig er hurtig nok til at vinde her.

 

Pello Bilbao. I flere år undlod han helt at spurte, men det er han begyndt på igen i år. Hans sejr over for Alaphilippe i Baskerlandet og hans sejr i Alperne får mig til at tro, at han vil være hurtigst i den gruppe, der kan tænkes at spurte om sejren. Den kringlede finale bør også være god for den teknisk dygtige basker. Han har det problem, at han ikke har meget lead-out, men han burde være god nok til at positionere sig og derefter gøre det færdigt med sin fart.

 

 

Læs også
Kron reagerer på vildt Fléche Wallonne og ser frem mod Liége

 

En anden rival er Ruben Guerreiro. Egentlig er Alberto Bettiol og Sean Quinn vel hurtigere, men da det er Guerreiro, der skal bruge bonussekunderne, må det være ham, de kører for. Der er en god chance for, at de alle tre - måske endda også Odd Christian Eiking - klarer stigningen, og det vil være en enorm fordel. Et lead-out fra Bettiol i denne kringlede finale kan måske give Guerreiro sejren. Jeg tror, at der er hurtigere folk end ham, men han spurtede godt i Burgos. Sker der et eller andet med ham, vil særligt Bettiol, men også Quinn have en god chance for at vinde her.

 

Det er sjældent Georg Zimmermann spurter, men han er hurtig. Han er engang endt på podiet i en massespurt ved de tyske mesterskaber. Han viste i dag sit livs form, og jeg tror, at han har farten til at vinde her. Jeg kan dog være bekymret for hans rutine i positionskampen, men der burde være en god chance for, at han får Sven Erik Bystrøm og Barnabas Peak med over. Sker det, står han meget stærkt. Til gengæld regner jeg finalen som værende for hård for Alexander Kristoff . I et taktisk spil kan de måske spille Laurens Huys ud, men de går jo nok 100% efter en spurt.

 

Quick-Step har formstærke Mauri Vansevenant. Også han er ganske hurtig, og han burde ikke være helt uden chance. Han vil dog være uden lead-out, og derfor bliver det svært at vinde. Hvis til gengæld de får Florian Senechal, der var formstærk i går, med over, er det helt anderledes. Så skal holdet finde ud af, om de går efter etapesejren med Senechal, der vil være storfavorit i en spurt, eller efter bonussekunder og podiepladsen til Vansevenant. Den kan være svær at afveje, og det kan gå begge veje - også afhængigt af udfaldet af bonusspurten. For Senechal er stigningen svær, men når Van Rensburg klarede den i 2018, er den inden for rækkevidde.

 

Kan Mick van Dijke komme med hjem? Formentlig er det for svært, men vi så, hvor god han var på kongeetapen i Danmark. Skulle det lykkes, har han helt sikkert farten, og han vil efter alt at dømme være den klare favorit, selvom hans spurter hidtil er kikset. Sidste efterår havde Tosh van der Sande været en af topfavoritterne, men med den form, han har vist, ser jeg ham ikke sidde der uden Van Dijke, der er hurtigere.

 

Movistar har en meget farlig outsider i Max Kanter. Formentlig bliver det for hårdt, men han har virkelig imponeret med sin holdbarhed på det sidste. Når Van Rensburg kunne sidde med de bedste for fire år siden, er det ikke helt uden for rækkevidde. Sidder han der til sidst, vil han være den klare favorit.

 

Bora havde en katastrofedag i dag, og den skal reddes. Drømmen vil være at få Marco Haller med hjem, men vi så i går, at det bliver mere end svært. Nils Politt vandt overraskende spurten i 2018, men det bliver svært i dette felt, og han synes ikke flyvende, som Felix Grossschartner heller ikke gør det. Bedste chance er en spurt med Patrick Konrad. Han spurter sjældent i dag, men han har tidligere haft en fart, der burde gøre ham til kandidat.

 

Vi har set, at Mattias Skjelmose er ganske hurtig, men jeg tror, at han får det svært i dette felt. Han skal nok primært vinde på sin positionering i den tekniske finale, for den sidste topfart mangler formentlig. Omvendt får han måske Bauke Mollema og Tony Gallopin med over, og så har han faktisk ganske god støtte. Begge er også hurtige, men grundet bonus bør de køre for Skjelmose.

 

Dagens skuffelse var Romain Bardet. Morgendagens etape er dog lettere, og han bør have en god chance for at sidde med hjem. Her vil han så have friheden til at kunne angribe i en taktisk finale, men han har også spurtet godt i år. Jeg tror dog, at det bliver svært at vinde, når han er på egen i denne finale.

 

Alpecin har Tobias Bayer. Det burde være svært for ham at komme med hjem, men han sad med hjem i går. Bliver det knap så hårdt, har han en chance. I går gik hans spurt galt, men normalt burde han have farten til at begå sig.

 

Læs også
Optakt: 5. etape af Tour of the Alps

 

Det er ikke en etape for UAE. Jo, det er det for Alessandro Covi, der burde være en af topfavoritterne, men han er langt fra formen. Mikkel Bjerg er så formstærk, at han har en god chance for at klare den, men selvom han kan spurte lidt, vinder han ikke. Han skal ligesom Davide Formolo og George Bennett væk i en taktisk finale.

 

Lotto får det svært. Reinardt van Rensburg kommer ikke med over, som han gjorde i 2018, og det gør Caleb Ewan heller ikke. Det bør Sylvain Moniquet og måske Matthew Holmes, der kan spurte lidt, gøre, men skal de vinde, skal de væk i en taktisk finale.

 

Jeg regner ikke Ineos som kandidat. Kim Heiduk overlever ikke til en spurt, og for de øvrige, også Filippo Ganna , må det handle om forsvar. Hos Tyskland skal de håbe, at Simon Geschke kan køre væk i en taktisk finale. Hos B&B håber de at få hurtige Alan Boileau med hjem, men det bliver nok en anelse for svært.

 

Feltet.dks vinderbud: Greg van Avermaet

Øvrige vinderkandidater: Pello Bilbao, Ruben Guerreiro

Outsidere: Georg Zimmermann, Mauri Vansevenant, Florian Senechal, Mick van Dijke, Max Kanter

Jokers: Patrick Konrad, Mattias Skjelmose, Nils Politt, Romain Bardet, Alberto Bettiol, Barnabas Peak, Tobias Bayer, Tosh van der Sande, Alessandro Covi

 

Tidligere udgaver af etapen

Du kan gense Nils Politts sejr fra 2018 og Paolo Bettinis VM-sejr fra 2007.

 

STREAM VUELTA A ESPANA OG DEUTSCHLAND TOUR UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

Greg van Avermaet
Pello Bilbao, Ruben Guerreiro
Georg Zimmermann, Mauri Vansevenant, Florian Senechal, Mick van Dijke, Max Kanter
Patrick Konrad, Mattias Skjelmose, Nils Politt, Romain Bardet, Alberto Bettiol, Barnabas Peak, Tobias Bayer, Tosh van der Sande, Alessandro Covi
Mikkel Bjerg, Sean Quinn, Matthew Holmes, Tony Gallopin, Bauke Mollema, Sven Erik Bystrøm, Alan Boileau, Marco Haller, Filippo Gianna, Felix Grossschartner, Alexander Kristoff, Lilian Calmejane, Davide Formolo, Sylvain Moniquet, Simon Geschke
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Deutschland Tour
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?