Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 4. etape af Østrig Rundt

Optakt: 4. etape af Østrig Rundt

06. juli 2017 12:32Foto: ANSA - Peri / Bazzi

Elia Viviani bekræftede igen, at han er i storform og feltets i særklasse hurtigste ved at vinde 3. etape, men nu glider italieneren i baggrunden. Efter flere dages kamp for overlevelse gælder det endelig løbets klassiske kongeetape til Kitzbüheler Horn, der i høj grad vil afgøre, hvem der skal ende med den samlede sejr i årets udgave af det østrigske etapeløb.

Ruten

Efter et par dage, der har handlet om overlevelse er det endelig tid for klassementsrytterne til at komme i aktion. Det sker på løbets traditionelle kongeetape til toppen af Kitzbüheler Horn, der i år er tilbage som en rigtig bjergfinale, efter at man sidste år lagde asfalt til den meget specielle bjergprolog. Det er i form ag en kort 82,7 km lang etape, der byder på i alt 1054 højdemeter og går mellem Salzburg og det berømte bjerg. Hele dagen køres mod sydvest gennem fladt terræn, hvor det kun er kategori 3-stignigen Steinpass (6 km, 4,0%) med top efter 18 km, der udgør en udfordring. Efter den første spurt, der er placeret efter 30,3 km, fortsætter det flade terræn frem til byen Kitzühel, hvor den sidste spurt venter med 12 km til stregen. Kort efter rammer man det frygtede HC-bjerg, der stiger med hele 12,3% i gennemsnit over 7,6 km over inkluderer et stejlt stykke på hele 23%.

 

Kitzbüheler Horn er med hvert år. Sidste år sejrede William Clarke på den specielle bjergprolog, men ellers har der været tale om rigtige bjergfinaler hver gang. De seneste vindere er Victor De La Parte (2015), Dayer Quintana (2014), Kevin Seeldraeyers (2013), Danilo Di Luca (2012), Fredrik Kessiakoff (2011), Riccardo Ricco (2010), Michael Albasini (2009), Chris Anker Sørensen (2008), Thomas Rohregger (2007), Christian Pfannberger (2006), Gerhard Trampusch (på en bjergenkeltstart i 2005), Cadel Evans (2001 og 2004), Gerrit Glomser (2003), Hans-Peter Obwaller (2002) og Georg Totschnig (2000).

 

 

 

Vejret

Det fine sommervejr fortsætter. Torsdag byder på det smukkeste solskin og en temperatur i Kitzbühel på hele 29 grader. Der vil være en let vind fra nord, hvilket giver sidemedvind og medvind det meste af dagen. Der vil være modvind på første del af stigningen og medvind til sidst.

 

Favoritterne

Hidtil har det været et løb for puncheurs og sprintere, men det ændrer sig afgørende på torsdagens etape, der på forhånd var udset til næsten alene at skulle afgøre løbet. Det bliver nu ikke tilfældet, efter at flere af favoritterne overraskende mistede tid i sidevinden på 1. etape, hvor det mest markante offer var forhåndsfavoritten Miguel Angel Lopez, der ellers havde kørt en fremragende prolog. Selvom der er tale om en meget svær stigning, bliver det ikke let for colombianeren at tage de 59 sekunder, han har op til Rein Taaramae, der umiddelbart ligner det bedste vinderbud.

 

Der er imidlertid ingen tvivl om, at Lopez vil gøre forsøget, og at han meget gerne vil finde etapen. Derfor kan vi vente os, at Astana vil jagte hårdt for at skabe samling, og det kan meget vel tænkes, at de måske endda får hjælp af Katusha eller Dimension Data. Dermed er der lagt op til, at favoritterne skal slås om sejren på sidste stigning.

 

Kitzbüheler Horn er kendt som et af Europas sværeste bjerge, og her er det altid de bedste klatrere, der slås om sejren. Stigningen er ganske vist relativt kort, men den er så stejl, at det er de hele rene bjerggeder, der har en fordel.

 

Det får os til at pege på Miguel Angel Lopez som den klare favorit. Efter sit slemme styrt i efteråret har han misset stort set hele sæsonen, men han var på et overraskende højt niveau, da han endelig gjorde debut i Tour de Suisse. Desværre måtte han igen udgå efter et styrt, men da det kun resulterede i en brækket tommelfinger, kan han ikke have tabt specielt meget form. Tværtimod er han sikkert bare bedre, end han var i Schweiz, hvor han gjorde det flot på den første bjergetape. Den meget stejle stigning i Kitzbühel er som skabt til ham, og hvis han nærmer sig sit bedste niveau, bør han vinde den etape. Andenpladsen på prologen og det stærke angreb i går vidner om, at han er stærk.

 

Hans værste rival må være Rein Taaramae. Esteren har haft en rædselsfuld sæson, og det så ikke ud til at have ændret sig i Tour de Suisse. Pludselig kom formen imidlertid ud af det blå, da han på løbets kongeetape, der sluttede på Rettenbachferner, en stigning, der er meget sammenlignelig med den i Kitzbühel, kørte feltet sønder og sammen. Da han slog ud efter at have ført for kaptajn Simon Spilak, hang kun sloveneren og Joe Dombrowski stadig på, og Taaramae endte trods det hårde arbejde alligevel som nummer 4. Det vidner om, at formen nu er god, og hvis han vitterligt er på sit højeste niveau, er han fuldstændig ustoppelig. At han sad med i sidevinden, tyder på styrke. Derfor skal Lopez være helt skarp for at slå ham. Holdet er også til start med Ilnur Zakarin , men den russiske stjerne gør comeback efter Giroen, og selvom han vandt det russiske mesterskab i enkeltstart er han tydeligvis ikke på 100%, specielt fordi han efter sejren på tidskørslen sagde, at han havde taget en del på.

 

Mekseb Debesay fortsætter med at imponere. Han vandt kongeetapen i Tour de Langkawi, blev nummer 3 på kongeetapen i Abu Dhabi Tour sidste år og angreb i finalen i går. Han er ren klatrer og burde gøre det godt på en stigning som denne. Dimension Data har også talentet Ben O’Connor, der virker meget velkørende, samt Igor Anton, der imidlertid synes at være lidt fra topformen - også selvom han elsker en stejl stigning som denne.

 

På papiret burde stigningen i Kitzbühel passe fint til Pieter Weening , men hans form er en anelse usikker. Således skuffede han stort i Schweiz Rundt, hvor han aldrig var i nærheden af de bedste. Han viste sig imidlertid frem i de hollandskabe mesterskaber, kørte stærkt i Norge i maj og kørte en chokerende god prolog. Hvis han endelig har ramt sit højeste niveau, bør han køre med om sejren.

 

Riccardo Zoidl sikrede sig en WorldTour-kontrakt ved blandt andet at vinde dette løb i 2013, men desværre levede han aldrig op til forventningerne hos Trek. I år har han imidlertid kørt med om sejren i de fleste af sine etapeløb, og han nærmer sig stille og roligt fordums styrke. Dette løb må være hans helt store sæsonhøjdepunkt, og vi må formode, at han er i absolut topform. Han kørte allerede stærkt i begyndelsen af måneden og var også med fremme ved de nationale mesterskaber. Han har før vist, at han kan begå sig på Kitzbüheler Horn, og det gør ham til en oplagt vinderkandidat, også selvom sidevinden betød, at han får svært ved at vinde samlet.

 

Er Giulio Ciccone endelig tilbage? Supertalentet vandt som bekendt en stor bjergetape i Giroen i sin første sæson som professionel, men desværre har år 2 været ødelagt af sygdom. Det lykkedes ham imidlertid at gennemføre Giroen, og derfor er der nu gode muligheder for, at han nærmer sig sit højeste niveau. Er han kommet godt ud af det italienske løb, kan han med sin status som et af Italiens allerstørste klatretalenter sagtens løbe med sejren. I hvert fald har han set godt i starten af løbet.

 

Gazprom-Rusvelo stiller med tre kandidater. Bedst mulighed har nok Sergey Firsanov, der har udtrykt visse ambitioner. Han har imidlertid haft en skidt sæson, og han mangler endnu at vise, at han er lige så stærk som sidste år. Alexander Rybalkin måske Artem Nych er også gode klatrere og kan måske vise sig frem.

 

Det store talent Hermann Pernsteiner er en af Østrigs mest lovende klatrere. Allerede sidste år blev han nummer 6, og med den nylige sjetteplads i Slovenien Rundt har han vist, at han i år er endnu stærkere. Som ren klatrer burde han være i sit es i Kitzbühel, og han vil være klar til at udfordre favoritterne.

 

Den lokale helt Felix Grossschartner har været meget velkørende hidtil og ligner en mand, der er kommet godt ud af Giroen. Han har været langt fremme hidtil og kørte en fremragende prolog. Et andet stortalent, Martij Tusveld, bygger videre på de gode takter fra Schweiz Rundt og var med i angrebet i går. Spørgsmålet er, om stigningen er lidt for svær for dem begge. Det samme er nok tilfældet for den ellers formstærke Delio Fernandez .

 

Stefan Denifl er på hjemmebane og virker til endelig at have ramt formen. Hvis han kan genfinde det niveau, han havde før sin grimme knæskade, er han en fremragende klatrer. Aqua Blue Sport har også Mark Christian, der virker stærk. Endelig er det værd at holde øje med kontinetalrytterne Stephan Rabitsch, Markus Eibegger og Patrick Schelling, der alle synes at være i form.

 

Feltet.dks vinderbud: Miguel Angel Lopez

Øvrige vinderkandidater: Rein Taaramae, Mekseb Debesay

Outsidere: Pieter Weening, Riccardo Zoidl, Ben O’Connor, Giulio Ciccone, Sergey Firsanov

Jokers: Hermann Pernsteiner, Markus Eibegger, Stefan Denifl, Mark Christian, Felix Grosschartner, Igor Anton, Martijn Tusveld, Stephan Rabitsch, Alexey Rybalkin

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

SMART LYGTESÆT - BEDST I TEST! FØR 298 - NU KUN 156 KRONER