Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 4. etape af Settimana Internazionale Coppi e Bartali
24. marts 2018 17:58 af Emil AxelgaardFoto: A.S.O.

Team Sky fortsatte deres succes ved med Chris Lawless at sikre sig deres anden etapesejr og kan nu krone det hele søndag, hvis Diego Rosa kan forsvare førertrøjen. Der er dog lagt op til en vanskelig kamp mod Bauke Mollema på den stærkt kuperede enkeltstart i Sassuolo, hvor klassementsrytterne vil skulle slås om både etapesejren og den samlede triumf.

Ruten

Løbet er som regel blevet afsluttet med en meget svær fjerde etape, der er varieret meget fra år til år, og som har givet klatrerne endnu en chance for at gøre en forskel. I år brydes traditionen imidlertid, idet man for første gang siden 2013 har en enkeltstart på programmet som afslutning på løbet. Klatrerne har dog ikke grund til at være alt for utilfredse, da der er tale om en ganske kuperet sag med en svær stigning, som betyder, at det vil være de klatrestærke og alsidige typer, der skal slås om sejren.

 

I alt skal der tilbagelægges 12,5 km mellem Fiorano Modenese og Montegibbio i udkanten af den ofte benyttede målby, Sassuolo. Fra starten kører man gennem fladt terræn mod øst, inden man efter knap 3 km drejer mod syd og sydøst for at køre ind mod bakkerne. På den lange, lige vej stiger det herefter ganske let, indtil man efter 8,7 km drejer ind på dagens svære stigning. Over de næste 1900 m stiger det med hele 9,8% i gennemsnit, inden man runder toppen med bar 1900 m igen. Herefter falder det let over 400 m teknisk nedkørsel, inden en flad, relativt lige vej leder mod nord. Med 300 m igen drejer man ind på en stejl brostensbelagt bakke, der stiger med 12% og leder op til målet ved Montegibbio-slottet.

 

Man er ikke tidligere sluttet i Montegibbio, der ligger lige uden for den Sassuolo, som var målby mellem 2003 og 2011 og igen sidste år. Her vandt Lilian Calmejane en spurt i en lille gruppe på en dag, hvor Toms Skujins efter en defekt tabte løbet til franskmanden. I 2011 vandt Giovanni Visconti en spurt i en relativt store gruppe, i 2010 tog Bartosz Huzarski en solosejr, Cadel Evans vandt en spurt i en gruppe på en håndfuld ryttere i 2009, og Emanuele Sella holdt akkurat 14 klatrere bag sig i 2008. Riccardo Ricco slog Michele Scarponi i en tomandsspurt i 2007, og i 2006 var han hurtigere end tre rivaler. Elio Aggiano tog en solosejr i 2005, Ruggero Marzoli vandt en spurt i 2004, og det samme gjorde Ruslan Ivanov i 2003.

 

 

 

 

Vejret

Efter et par dage i høj solskin må rytterne leve med en betydeligt mere skyet søndag, hvor der kun vil være sol til de første ryttere. Temperaturen vil nå 13 grader, og det vil være blæsende med en jævn til frisk vind fra nordøst. Det giver først sidemodvind på de indledende kilometer og derefter med- og sidemedvind frem til toppen af stigningen. Derfra vil der være sidemodvind.s

 

Favoritterne

Klassementsrytterne fik sig en lettere dag til at komme sig og skal nu afgøre det hele på den afsluttende enkeltstart. Løbet har som sagt tidligere haft en enkeltstart og også ofte en ganske kuperet sag, men denne etape er helt ny. Den første del tiltaler specialisterne, men den sidste stigning er så svær, at de tunge folk ingen chance har. I stedet er det en fremragende etape for klassiske etapeløbsspecialister, der både kan klatre og køre enkeltstart, men det er også en god etape for eksplosive ardennertyper, der kan gøre en stor forskel til sidst. Etapen er meget sammenlignelig med den, vi kender fra Etoile de Besseges, hvor Tony Gallopin har vundet de seneste år, samt den svære enkeltstart i sidste års Paris-Nice, hvor eksplosive Julian Alaphilippe tog sejren. Under alle omstændigheder vil det være en etape, der vil skabe ganske store forskelle og formentlig være den allermest afgørende i kampen om den samlede sejr.

 

Med udsigt til en relativt lang, stejl stigning vil det være toppen af klassementet, der vil dominere, og sejren vil blive udkæmpet mellem de af dem, der er kraftfulde nok til at begrænse tabet på det flade og klatrer så godt, at de allerede fra fremme i går. Blandt de 8 ryttere i første gruppe i går er det umiddelbart Bauke Mollema, Diego Rosa og Koen Bouwman, der er de mest tempostærke, men langt fremme sad også specialister som Neilson Powless, Pavel Sivakov og ikke mindst Lawson Craddock, der måske tabte hele løbet på gulvet som følge af et dumt styrt.

 

Vi tror, at Bauke Mollema sikrer sig den samlede sejr ved også at vinde etapen. Hollænderen viste fremragende form i Algarve, men fik Paris-Nice ødelagt af sygdom. Derfor havde han også begrænsede forventninger til dette løb, men sejren på 2. etape, vidner om, at han er tilbage. Han er på papiret den bedste klatrer i løbet, en status, der blev understreget med fredagens triumf. Samtidig er han blandt klassementsrytterne en af de bedste temporyttere og har generelt forbedret sig voldsomt i kampen mod uret. Det viste han med sejren i Alberta for et par år siden, andenpladsen på den flade rute i San Juan sidste år og med en meget lovende præstation i Algarve. Mollema vil derfor være en af de bedste på det flade og måske den allerbedste på den eksplosive stigning, der passer ham fint. Derfor tror vi på hollandsk sejr.

 

Hans værste rival til den samlede sejr er også den værste rival til etapesejren. Diego Rosa er måske ikke decideret specialist, men i 2015 viste han gode evner på netop denne type rute, da han blev nr. 4 på 1. etape i Valencia. Siden har han ikke vist meget, men det er også sjældent, at han har haft meget at køre for på enkeltstarterne. Det har han denne gang, hvor han har en føring at forsvare, og efter et halvlunkent Paris-Nice viste han i går, at formen er god. Ikke mange kan matche ham på stigningen, og da han blandt klatrerne vil være blandt de bedste på det flade, har han den rette alsidighed til at begå sig.

 

Lawson Craddock er på vej tilbage efter sit rædselsår i 2017, og i dette løb har han igen lignet sig selv. Han var ganske tæt på at runde toppen af sidste stigning med de bedste i går, men et styrt på nedkørslen kostede ham desværre førertrøjen. Heldigvis er han uskadt, og nu jagter han revanche. Etapen i går viste, at han vil tabe lidt tid til de bedste på stigningen, men næppe meget. Samtidig er han formentlig den allerbedste af klassementsrytterne på det flade, hvilket hans flotte 11. plads på enkeltstarten i Abu Dhabi vidner om. Kan han begrænse tabet på stigningen, kan det blive til en forløsende etapesejr for Craddock.

 

Egentlig ville vi have gjort Koen Bouwman til Mollemas værste rival. Den unge hollænder gav alleree i Valencia indikationer på, at han har forbedret sig voldsomt, og det bekræftede han i går, hvor han rundede toppen af Monte Tiffi med de bedste. Desværre styrtede han slemt på nedkørslen og var endda i tvivl om, hvorvidt han kunne fortsætte. Det er en skam, for Bouwman er både en glimrende klatrer og en ganske stærk temporytter, der har vist gode evner på specielt kuperede ruter. Han har evnerne til at vinde, men alt afhænger af skadernes omfang.

 

Hans holdkammerat Neilson Powless er den perfekte etapeløbsrytter, da han klatrer godt og er en fremragende temporytter. Derfor burde han passe helt perfekt til en etape som denne, hvor han kan vinde tid på det flade. Derefter skal han forsvare sig på stigningen, da han i går manglede det sidste for at gå med de bedste. Måske mangler han derfor det sidste for at matche Mollema, men han har en reel chance for at vinde etapen.

 

Det samme har supertalentet Pavel Sivakov, der også er den perfekte etapeløbsrytter og burde være i sit es på denne rute. Han er en bedre klatrer end Powless, men knap så stærk på det flade. Desværre er han på vej tilbage efter en knæskade, og selvom han i går viste, at han ikke er dårlig, mangler han formentlig den sidste form til for alvor at kunne matche de bedste på stigningen.

 

Lucas Hamilton blev nr. 2 bag Sivakov i Baby-Giroen sidste år, og her vandt han faktisk den meget svære enkeltstart foran blandt andre Sivakov og Powless. Egentlig er han ikke tempospecialist, men det viser, at klatretalentet kan begå sig, hvis bare ruten er tilstrækkeligt svær. Det er den bestemt denne gang. Derfor burde Hamilton være i stand til at forbedre sin position i klassementet, men da han manglede lidt på stigningerne i går, kan det blive svært at slå en stærk rytter som Mollema.

 

Løbets store joker er Jan Tratnik. Sloveneren viste sidste år i Giroen og ved VM, at han skal regnes som en af verdens bedste temporyttere og er klart en af de bedste i dette felt. Han havde håbet på at køre klassement, men gårsdagens etape blev for svær. Det viser, at han ikke uventet ikke helt kan matche de bedste på stigningerne. Alligevel skal man ikke afskrive ham på denne etape. Til VM sidste år var den sidste stigning nemlig også for svær, men alligevel endte man med at køre op med verdens bedste.

 

Fabio Felline er en anden klatrestærk specialist, der er skræddersyet til denne rute. Han elsker korte, eksplosive enkeltstarter, hvilket han blandt andet har vist i Criterium International og Besseges. Selvom stigningen er lige vel stejl for ham, ville ruten have været fremragende, hvis han havde været i topform. Desværre viste gårsdagens etape, at han fortsat er temmelig langt fra sin bedste form, og derfor mangler han formentlig det sidste til at matche klatrerne på stigningen.

 

Victor De La Parte er på papiret perfekt til denne etape, da han både er en stærk temporytter med regelmæssige top 20-placeringer på højt niveau og en god klatrer. Desværre har hans form ikke været på toppen endnu i år, og selvom han viste fremgang i går, mangler han nok stadig lidt for at køre lige op med de bedste på så svær en stigning.

 

Talentfulde Edward Dunbar er mest kendt som klassikerrytter, men viste med en 19. plads i går, at han bestemt også klatrer glimrende. Samtidig er han en solid temporytter, der blandt andet er blevet nr. 9 på en flad rute ved U23-VM og dermed en af bedste på det flade. Formen er god, men stigningen er nok for stejl til, at han kan vinde.

 

Davide Ballerini bliver spændende at følge. Han har ikke vist meget på tidskørsler hidtil, men han bliver bare ved med at imponere. Han er stor og stærk og spurter godt, men nu klatrer han også fremragende. Det viste han med 9. pladsen i går. Det kan godt være, at han ikke har vist sig frem på enkeltstarter endnu, men i teorien er han langt mere kraftfuld end klatrerne, og han kører godt nok op ad til at gøre det godt på stigningen. Derfor skal han blive interessant at følge.

 

Endelig vil vi pege på Christopher Juul. Som ventet blev 2. etape for svær for danskeren, men en top 20 vidner dog om, at han ikke er langt efter klatrerne på stigningerne. Det er ganske vist længe siden, han har kørt gode enkeltstarter, men i dette felt vil han være en af de bedste på det flade. Den sidste stigning er desværre for stejl og eksplosiv til, at han kan matche de bedste og vinde etapen, men med en god indsats i starten kan det blive til et godt resultat.

 

BEMÆRK: Både Hamilton og Sivakov var involveret i dagens styrt. De synes at være sluppet pænt, men det kan have en effekt på deres resultat søndag.

 

Feltet.dks vinderbud: Bauke Mollema

Øvrige vinderkandidater: Diego Rosa, Lawson Craddock

Outsidere: Koen Bouwman, Neilson Powless, Pavel Sivakov, Lucas Hamilton, Jan Tratnik

Jokers: Fabio Felline, Victor De La Parte, Edward Dunbar, Davide Ballerini, Christopher Juul

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

BMC Racing Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Floors

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First-Drapac

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team LottoNL-Jumbo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig.

Glemt kodeord?

Opret bruger