Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 4. etape af Tour de Luxembourg

Optakt: 4. etape af Tour de Luxembourg

17. september 2021 14:48Foto: Sirotti

Sacha Modolo brød tre et halvt års sejrstørke, da det med det yderste af neglene lykkedes for sprinterne at gribe deres eneste chance, mens klassementsrytterne fik deres eneste lidt roligere dag. Forhåbentlig fik de sparet lidt på kræfterne, inden det fredag gælder løbets absolutte nøgleetape, når løbet for første gang i nyere tid byder på en hele 25,4 km lang enkeltstart, som vil blive helt afgørende i at bestemme vinderen af årets luxembourgske rundtur.

Artiklen fortsætter efter videoen.

SE TOUR DE LUXEMBOURG PÅ DISCOVERY+ UDEN AFBRYDELSER OG BINDING TIL KUN 99,-

 

Ruten

Med sin klassiske prolog har Tour de Luxembourg i mange år haft en enkeltstart, men den har kun været 2 km lang og meget speciel. I år ændres løbets natur fuldstændigt, når man som noget helt nyt byder på en rigtig enkeltstart og det endda en lang en af slagsen. Ikke færre end 25,4 km er der på menuen, og det er bestemt ikke en enkelt affære. Med næsten 300 højdemeter og adskillige sving stilles der nemlig krav til både klatreben og i korte perioder også tekniske evner på en dag, der vil kræve alsidighed og blive helt afgørende i kampen om den samlede sejr.

 

Som sagt skal der altså tilbagelægges 25,4 km, som har start og mål i byen Dudelange. Fra start går det mod syd ad en lige og let stigende vej, inden man i en teknisk passage vender rundt for at køre mod nord tilbage mod centrum. Nu går det mod vest ad en let stigende vej, der kulminerer med 400 m med 10,3%, inden man drejer mod syd ad en kort nedkørsel, hvorefter det går videre mod syd ad en flad vej. I byen Rumelange drejer man mod nordvest for at følge en lige vej, der er ganske let stigende og slutter med 1,7 km med 4,5% frem mod mellemtiden, der efter 13,4 km tages på toppen af bakken.

 

Læs også
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx

 

Efter tidstjekket er der en kort nedkørsel, som leder mod nord, inden en lige og let faldende vej leder mod øst. Nu drejer man mod nordøst ad en flad vej, inden det går mod sydøst og syd ad en let stigende vej ned til Budersberg. Her drejer man mod sydøst for at følge en let faldende vej indtil centrum af Dudelange, hvor den sidste kilometer er let stigende med 0,7% i snit. En lige vej afbrydes i en teknisk afslutning af sving med 2100 m, 1300 m og 1100 m igen, hvorefter et dobbeltsving med 400 m igen leder ind på den 6 m brede opløbsstrækning.

 

Etapen byder på i alt 287 højdemeter.

 

Dudelange har kun én gang tidligere i de seneste 25 år været mål for et stort cykelløb. Det var ved linjeløbet ved de nationale mesterskaber i 1999, hvor en ung Kim Kirchen tog en suveræn solosejr.

 

 

 

 

 

SE TOUR DE LUXEMBOURG PÅ DISCOVERY+ UDEN AFBRYDELSER OG BINDING TIL KUN 99,-

 

Vejret

Løbet startede regnfuldt, men det er slut med at brokke sig over vejret. Torsdagen vil kun byde på få skyer og en behagelig temperatur på 21 grader. Samtidig vil det praktisk talt være vindstille med en helt konstant og svag vind (5 km/t) fra øst. Det giver skiftevis sidevind og forskellige former for medvind ud til mellemtiden og derefter skiftevis sidevind og forskellige former for modvind på hjemturen. Der vil være næsten konstant sidevind over de sidste 2 km.

 

Læs også
Danskerduo udtaget til spansk etapeløb

 

Favoritterne

Bemærk: Grundet ugens uhyre store antal løb bliver favoritvurderingerne til etapeoptakterne i dette løb betydeligt mere skitseagtige end vanligt.

 

Det holdt hårdt, men sprinterne fik deres chance og Sacha Modolo brudt sin tre et halvt år lange tørke, men nu er det også slut for de hurtige folk. Fra nu af står den på klassementskamp resten af vejen, og der lægges ud med løbets absolutte nøgleetape. I moderne cykelsport er enkeltstarter på mere end 25 km relativt sjældne, og derfor virker det en anelse sært, at man placerer så lang en tidskørsel i et løb, der normalt afgøres på sekunder. Nok skabte 2. etape enorme forskelle fra top til bund, men afstandene i toppen af klassementet er stadig så små, at de vil blegne mod det, der kan etableres på så lang en enkeltstart.

 

Ruten kan være en anelse svær at læse. Den er med sine næsten 300 højdemeter bestemt ikke flad, men i Luxembourg kunne man sagtens have designet en hårdere rute. Skal man sammenligne den med noget, vi har set tidligere i år, er det nærliggende at pege på den første Tour-enkeltstart, der havde 304 højdemeter over 27,2 km, og hvis bakker minder om dem, vi finder her. Den etape blev som bekendt vundet af Tadej Pogacar foran Stefan Küng, Jonas Vingegaard og Wout van Aert, og det fortæller meget godt, at det er udmærket specialistterræn, hvis ikke man er alt for tung. Ruten har sine tekniske passager til start og slut, men det meste af ruten består af relativt lige veje. Heldigvis bliver vejret smukt med nærmest vindstille betingelser, og det burde være helt det samme for alle feltets ryttere, der kan kaste sig ud i en fair kamp.

 

Specialistfeltet må anses som temmelig svagt, og derfor er der heller ikke den store tvivl om, at Joao Almeida er den store favorit. Portugiseren skuffede til OL og blev kun nr. 10 til EM, men ellers har han kørt fremragende enkeltstarter i år og er på seks WorldTour-enkeltstarter aldrig blevet ringere end nr. 7. Senest blev han nr. 2 i Polen på en rute, der endda var fladere end denne, og han burde stå endnu stærkere her. Terrænet minder om det, vi så i Catalonien, hvor han blev nr. 3 bag Rohan Dennis og Remi Cavagna og slog flere store specialister, og det viser, hvor god han er i mellemkuperet terræn. Med den form, han har vist de seneste dage, er han utvivlsomt manden, der skal slås.

 

Jeg vælger at pege på David de la Cruz som nr. 2. Spanieren har ikke kørt sine bedste enkeltstarter i år og blev kun nr. 11 på den sidste enkeltstart i Vueltaen, men det var trods alt stadig et hæderligt Resultat. Han har overrasket mig positivt i dette løb, hvor han har været fremragende i terræn, der ikke passer ham, og han burde kunne lide en rute, der er både kuperet og relativt lang - præcis hvor han er bedst. Heldigvis er det heller ikke alt for teknisk, så med tanke på hans præstation i Vueltaen bør han komme langt i dette felt.

 

Næst efter Almeida er det Mattia Cattaneo, der er den førende specialist, men han er stadig ikke helt på toppen. Det har vi set i Bretagne og ved EM, og det har vi set de første dage. Han er dog betydeligt bedre, end jeg havde ventet, og formen er slet ikke så ringe endda. Er han endnu mere formstærk, end jeg umiddelbart fornemmer, vil han utvivlsomt komme tættest på Almeida, hvis man ser på de fremragende enkeltstarter, han senest kørte i Touren. Han synes dog ikke helt på samme niveau nu.

 

Pierre Latour har siden Touren været delvist genfødt som temporytter. Her blev han nr. 15 på den første tidskørsel, der minder om denne, og senest blev han nr. 4 i Poitou-Charentes, hvor han var i ringere form end nu. Han har været betydeligt mere formstærke i dette løb, end jeg havde troet, og på en kuperet rute som denne burde han været i sit es.

 

Min hovedpine er Bruno Armirail. Han er som temporytter faldet gevaldigt af på den i år, men han har kørt to gode enkeltstarter, nemlig på sidste enkeltstart i Touren og ved 2. pladsen ved den franske mesterskaber. Han synes imidlertid kun at køre fode enkeltstarter, når han er i form, og det er ret klart, at han efter en hård kalender siden Touren er ved at være træt. Han blev bare nr. 15 til EM, og i Poitou-Charentes blev han ganske vist nr. 3, men i et svagt felt og kun 3 sekunder bedre end Latour på en flad rute. På denne hårdere rute burde balancen blive tippet mellem de to franskmænd, også fordi Armirail synes i tilbage- og Latour i fremgang.

 

Jeg vælger at være optimist på vegne af Thibaut Pinot . Hans enkeltstart er nemlig stille og roligt på vej tilbage. Selv i foråret, hvor han havde ondt i ryggen, kørte han på den flade tonserrute i Tirreno en af sine bedste enkeltstarter i lang tid, og hans enkeltstart i Poitou-Charentes var med en 7. plads også ganske hæderlig. Siden har han forbedret formen markant, og han burde være mere komfortabel på denne rute.

 

Læs også
Optakt: 2. etape af Tour de Romandie

 

Løbets sensation har været Fausto Masnada, der åbenlyst også har overrasket sit hold med en form, ingen havde regnet med efter så lang en skadespause. Nu er det ikke ham, der bruges tidligt, men nu spares han til finalerne, hvor han har været med helt fremme. I år har han gjort gigantiske fremskridt med flotte enkeltstarter i Romandiet og Catalonien, og jeg tror på, at han nu har formen til at fortsætte takterne på en rute, der passer ham fint.

 

Jeg er ret spændt på den tyske vicemester Miguel Heidemann. Han er netop kørt lige op med Armirail ved EM, og han viste ved de tyske mesterskaber på en rute som denne, at hans potentiale er stort, da han vandt sølv foran den lige nu meget tempostærke Max Walscheid. Han er stadig uprøvet på dette niveau, men EM viser, at han i dette felt bør komme langt.

 

I år har Antonio Tiberi været helt utilregnelig på enkeltstarterne. Han kørte fremragende i Romandiet og Emiraterne, men skuffede fælt i blandt andet Polen. Formmæssigt er han også uhyre svingende, og han synes ikke på toppen. I går var han dog bedre end ventet, og han rangeres derfor højt på baggrund af sit potentiale. Kører han som i Romandiet, vil det gå godt, men han risikerer at falde helt igennem.

 

Bauke Mollema er en kronisk joker på enkeltstarter. Ofte falder han helt - som i helt - igennem, men af og til hiver han en kanin op af hatten. Han har mest af alt skuffet de seneste år, men hans to Tour-enkeltstarter var pæne. Hans form er pæn, men ikke prangende, og derfor hælder eg mest til en skuffelse, men han har potentiale til mere.

 

Jeg er spændt på Dries Devenyns. Det er sandsynligt, at han sparer sig, men når han en sjælden gang giver den gas, plejer det at gå ganske godt. Han blev nr. 13 i Schweiz og nr. 22 i Touren, og ruten burde passe ham. Han synes dog heller ikke at have helt samme form nu.

 

Danske Morten Hulgaard har virkelig gjort store fremskridt i år. Han blev nr. 8 i Danmark Rundt og senest en flot nr. 5 i Poitou-Charentes. Jeg frygter, at han kan få svært ved at køre lige så stærkt på denne vanskeligere rute, men hans resultater fortæller, at potentialet burde række langt i dette felt.

 

Den anden spændende dansker er Mattias Skjelmose. Danskeren var tempostærk som junior, og efter en lidt rusten start genfandt han sin enkeltstart i Danmark Rundt, hvor ruten passede ham meget dårligere end denne. Dette burde være en god rute for ham, men hans kørsel i dette løb gør det desværre svært at være alt for optimistisk, da formen ikke synes prangende.

 

Ligesom Mollema kan Marc Hirschi blive både fugl og fisk. Han er næsten altid fisk, men han var fugl, da han blev nr. 12 i Baskerlandet. Ruten i Spanien passede ham meget bedre end denne, men der var powerstykker nok til, at man kan tro på, at han kan gøre det godt på en rute, der trods alt er temmelig kuperet. Han er åbenlyst ved at finde noget form.

 

En anden spændende rytter er Harry Sweeny, der kørte to flotte Tour-enkeltstarter og burde komme langt i dette felt. Ruten er heller ikke helt slem, men desværre er det hans første løb efter en skadespause, og han er ikke helt på toppen.

 

Læs også
Hjemvendt dansk talent: Fandt i hvert fald ud af, hvor jeg ikke skal køre

 

Man burde også nævne Tanel Kangert , men hans enkeltstarter har i år været uhyre skuffende, senest i Polen. Anthony Perez kørte gode Tour-enkeltstarter, men han synes meget formsvag efter en lang formstærk periode. Jeg vil tro, at ruten er for kuperet for Frederik Frison og Kamil Gradek, og det er nogen tid siden, at vi har set en god enkeltstart fra Pieter Serry. Det skal blive spændende at se, om Ben O’Connor og Davide Formolo kan fortsætte fremgangen, ligesom det bliver interessant at se formstærke Clement Champoussin og supertalentet Juan Ayuso på denne rute. Man må formode, at den tilbagevendte Bob Jungels er for formsvag, men til gengæld kan formstærke Jack Bauer måske genfinde lidt af tidligere tiders tempoevner. Og så skal det blive interessant at se, hvor meget temporytter der stadig er over Vincenzo Nibali.

 

Feltet.dks vinderbud: Joao Almeida

Øvrige vinderkandidater: David de la Cruz, Mattia Cattaneo

Outsidere: Pierre Latour, Bruno Armirail, Thibaut Pinot, Fausto Masnada, Miguel Heidemann

Jokers: Antonio Tiberi, Bauke Mollema, Dries Devenyns, Morten Hulgaard, Mattias Skjelmose, Marc Hirschi, Harry Sweeny

 

Starttider

Starttiderne findes under liveopdateringen.

 

SE TOUR DE LUXEMBOURG PÅ DISCOVERY+ UDEN AFBRYDELSER OG BINDING TIL KUN 99,-

Joao Almeida
David de la Cruz, Mattia Cattaneo
Pierre Latour, Bruno Armirail, Thibaut Pinot, Fausto Masnada, Miguel Heidemann
Antonio Tiberi, Bauke Mollema, Dries Devenyns, Morten Hulgaard, Mattias Skjelmose, Marc Hirschi, Harry Sweeny
Tanel Kangert, Vincenzo Nibali, Anthony Perez, Frederik Frison, Ben O’Connor, Davide Formolo, Clement Champoussin, Juan Ayuso, Jack Bauer, Bob Jungels
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tour de Luxembourg
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?