Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 4. etape af Tour de Suisse Women

Optakt: 4. etape af Tour de Suisse Women

17. juni 2024 20:30Foto: SD Worx

4. og sidste etape af Tour de Suisse Women frister feltets hurtigste, men det kuperede terræn inviterer til angreb, som kan spolere en spurt.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Dagens etape:

Fra Champagne til Champagne

Dato: 18. juni

Antal kilometer: 127,5 kilometer

TV-dækning: Se oversigten her

 

Evigt og altid offensive Canyon//SRAM Racing blev belønnet med en af holdets relativt sjældne sejre på 3. etape af Tour de Suisse Women og dét i stor stil: Neve Bradbury krydsede stregen side om side og i fælles jubel med holdkammeraten Katarzyna Niewiadoma, efter de havde vist sig stærkest i dagens udbrud.

 

Demi Vollering (SD Worx-Protime) fører fortsat inden 4. og sidste etape, som har samme start- og målby i form af Champagne, men det er ikke ren paradekørsel mod den drikkelige version af bynavnet. Feltet slipper nemlig ikke for de schweiziske højder, og allerede efter ti kilometer kører rytterne ind på kategori 2-stigningen Col des Etroits på hele 11,3 kilometer, men dog med en human stigningsprocent på 4,9.

 

 

Efter en nedkørsel og et faldende dalstykke følger en ukategoriseret stigning, der ikke desto mindre strækker sig over ni kilometer, men igen en stigningsprocent under fem. Et langt, jævnt stykke udgør den midterste del af etapen, inden en sidste kategori 2-stigning, La Vue des Alpes, skal forceres. Denne er 5,4 kilometer lang og på 4,7 procent i stejlhed, med sin top beliggende 45 kilometer fra målstregen.

 

Nedkørslen herfra er relativt simpel og kløvet i to sektioner af et plateau. I bunden af nedkørslen, med små 25 kilometer til mål, føres rytterne ind på en flad, lige vej langs Neûchatelsøen, inden et højresving med lidt over en kilometer til mål indvarsler opløbsstrækningen. Denne er den præcist samme som på 3. etape og derfor meget teknisk med hele tre kurver inden for de sidste 500 meter.

 

Det er bestemt en kuperet rute, som med den lange første stigning er godt terræn til at etablere et stærkt udbrud. Omvendt er den sidste stigning så langt fra mål, at den næppe kan bruges til at lancere vellykkede angreb, og de næsten 25 afsluttende kilometer på en flad, lige vej taler for, at holdene med interesse i en samlet spurt kan organisere en vellykket jagt. I en spurt, uanset størrelsen på gruppen, bliver positionskampen essentiel, da sidste kurve - nærmest et U-sving - er placeret med kun 150 meter til mål, så her skal man ideelt ind helt i front og sprinte ”hjem” derfra.

 

 

Favoritterne:

3. etape endte med udbrudssejr fra så stærke ryttere, at det havde væsentlig betydning for klassementet. I den hårde, men forgæves jagt på det farlige udbrud opstod der derfor ikke muligheder for feltets hurtigste, som nu kun har denne sidste etape til at boltre sig i. Så selv om terrænet igen byder op til angreb og potentiel udbrudssejr, må der også være mange hold, der kun har fået endnu større interesse i en afgørelse i en samlet spurt.

 

Alt afhænger dog af udbruddets sammensætning. Hvis der igen kører et udbrud med navne fra klassementet, bliver jagten udmarvende, og så vil nogle af feltets hurtigste opbruge dyrebare kræfter eller falde helt fra, og så nytter det ikke meget, hvis udbruddet alligevel skulle blive hentet til sidst. Med den lettere etapeprofil er det dog mere sandsynligt, at udbruddet bliver harmløst for klassementet, og så er forudsætningerne for en spurtafgørelse gode.

 

Uanset om feltet er på 30 eller 70 ryttere, er Mischa Bredewold (SD Worx-Protime) et godt bud på en etapevinder. Som en af få i dette felt har hun før vundet massespurter, heraf to på WorldTour-niveau. Den 23-årige hollænder er tilmed holdbar, når vejen går opad, og på 3. etape var hun da også med i første udskilning bag udbruddet, inden hun førte sig i bund for og forsvandt fra fronten. I det meget tekniske opløb kan et præcist leadout blive nøglen til sejr, og her kan Bredewold få støtte fra lynhurtige Femke Gerritse og den førende Vollering.

 

Noemi Rüegg (EF Education-Cannondale) er en anden rytter, der kan prale af at have vundet en massespurt, nemlig i sin sæsondebut tilbage i januar. På 3. etape på hjemmebanen i Schweiz klarede hun første udskilning, hvorfor hun også på 4. etape bør kunne sidde med i det sjove selskab. Hun har mistet Kristen Faulkner til sit leadout, men har stadig garvede Nina Kessler til at guide sig frem, hvis hollænderen ellers klarer stigningerne.

 

Som så mange andre crossryttere kan Fem van Empel (Team Visma | Lease a Bike) lidt af hvert, men flere af karrierens største resultater er hentet i spurter. I Schweiz har hun kørt godt op ad, så ruteprofilen bør ikke hæmme hende, og så kan hun ende med nogle af de friskeste ben til afgørelsen. Her vil hun kunne få support fra formstærke Femke de Vries, der selv er hurtig.

 

 

Crossstjernen Fem van Empel står med en god sejrschance. Foto: Cor Vos

 

Også på 3. etape fremviste Ingvild Gåskjenn (Liv AlUla Jayco) sine imponerende klatreevner, men nu må den hurtige nordmand se frem til også at kunne bruge sin spurtstyrke. I Vuelta España hentede hun nemlig to top 5-placeringer i regulære massespurter, og også gennembrudsresultatet med en tredjeplads i Amstel Gold Race blev sikret i en spurt. Derfor er hun ikke blot en af løbets hurtigste ryttere, men også en der har styrken til at sidde med over stigninger sammen med de bedste. Hun vil kunne få støtte fra den hurtige svensker Caroline Andersson.

 

En anden, der kørte en flot 3. etape, var Dominika Włodarczyk (UAE Team ADQ). Denne sæson er polakkens første på WorldTour-niveau, men allerede i debuten i Tour Down Under gav hun prøver på sin fart ved at vinde vigtige bonusspurter på sin vej imod en samlet femteplads. Hun har også en enkelt sejr i en massespurt i et mindre løb, så med sin holdbarhed bør hun kunne fyre en god spurt af til sidst.

 

Amber Kraak (FDJ-SUEZ) var også blandt de bedste kørende på 3. etape og har også spurtstyrke i sit imponerende alsidige arsenal som rytter. Med sin holdbarhed bør hollænderen sidde med de bedste igen på 4. etape, og så kan hendes kombination af fart og relativ friskhed indbringe et topresultat til sit hold, der ellers risikerer at gå næsten tomhændet hjem. Franske Jade Wiel har en fart, der kan hjælpe hende.

 

Som vinder af bjergtrøjen i sidste års Tour de France er Katarzyna Niewiadoma (Canyon//SRAM Racing) en noget anden ryttertype end de hidtil nævnte, men alene i år har hun ikke desto mindre sikret sig to fjerdepladser i regulære massespurter. Det bliver ikke let for hende at vinde, men hvis ikke hun er udtømt for kræfter efter sit vellykkede udbrud på 3. etape, kan hun være den med de allerfriskeste ben til en spurt.

 

Katarzyna Niewiadoma er først og fremmest bjergrytter, men fyrer også nogle gode spurter af. Foto: A.S.O. / Charly Lopez

 

Christina Schweinberger (Fenix-Deceuninck) var ikke blandt de ryttere, der klarede den første udskilning på 3. etape, så østrigeren skal håbe på en roligere 4. etape, hvis hun skal have et resultat her. Hun er dog normalt så habil på stigninger, at hun bør kunne overleve en ruteprofil som denne, og så kan hun pludseligt blande sig i en spurt. Hun er mere klassikerspecialist end sprinter, men har ikke desto mindre masser af fart på stregen.

 

Formstærke Eline Jansen (VolkerWessels Women's Pro Cycling Team) kan med rette håbe på at fortsætte de flotte takter på en etape som denne. Den 22-årige hollænder kørte et strålende Tour of Britain, inklusive i spurterne, og kørte en flot 3. etape i Schweiz i terræn, der ellers er til den hårde side for hende. Med sin relative holdbarhed og ikke mindst hurtighed kan hun håbe på et topresultat her.

 

Efter sit store togt på 3. etape kan Femke de Vries (Team Visma | Lease a Bike) ikke fortænkes i at være træt og lade holdkammeraten van Empel køre spurten. Men den 30-årige WorldTour-debutant har bestemt selv masser af fart og er tydeligvis i storform, så hvis ikke hun er mærket af sin dag i udbrud, kan der være idé i at lade de Vries køre sin egen spurt.

 

 

Med Francesca Barale ude af løbet må Eleonora Ciabocco være bedste kort for Team dsm-firmenich PostNL i en sprint. Den 20-årige italiener har endnu ikke nået mange topresultater i karrieren, men de er blevet hentet i spurter, og på 3. etape sendte det stærke føringsarbejde for Juliette Labous signal om, at hun er i glimrende form, også til at klare stigninger.

 

Femke Gerritse er allerede nævnt som en vigtig brik i SD Worx-Protimes leadout, men i det kringlede indløb er det ikke utænkeligt, at hun på den ene eller den anden måde ender med at køre egen chance. I så fald har den 23-årige hollænder bestemt farten til at gøre sig gældende blandt de bedste.

 

Hvis ikke Niewiadoma er i spurthumør, kan Canyon//SRAM Racing også satse på Agnieszka Skalniak-Sójka. Ganske vist klarede hun ikke første udskilning på 3. etape, men hun er normalt så kompetent op ad bakke, at 4. etape giver hende muligheder. Supersprinter er hun måske ikke, men hun har dog sikret sig en række top 10-placeringer i WorldTour-massespurter.

 

Med sin niendeplads på 3. etape trak Elena Pirrone (Roland) ganske vist sorteper blandt udbryderne, men det var ikke desto mindre en flot præstation af italieneren. Tidligere i år har hun hentet fine resultater på sin spurtstyrke, så der er god grund til at tro, at hun også vil blande sig på en etape som denne.

 

Sprinter er Elisa Longo Borghini (Lidl-Trek) jo ikke, men hun har det dog med at stikke næsen frem i massespurter alligevel. Efter Neve Bradburys udbrudskup gled den italienske stjerne ned på løbets samlede tredjeplads, kun fire sekunder efter den unge australier, så bonussekunderne på stregen kunne godt motivere Longo Borghini til at give spurten et skud.

Mischa Bredewold
Noemi Rüegg, Fem van Empel
Ingvild Gåskjenn, Dominika Włodarczyk, Amber Kraak
Katarzyna Niewiadoma, Christina Schweinberger, Eline Jansen, Femke de Vries
Eleonora Ciabocco, Femke Gerritse, Agnieszka Skalniak-Sójka, Elena Pirrone, Elisa Longo Borghini
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tour de Suisse Women
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Bizkaikoloreak(2.NCUPJW) 20/07-21/07

Vuelta a Castilla y Leon(2.1) 23/07-24/07

Volta a Portugal em Bicic...(2.1) 24/07-04/08

Prueba Villafranca(1.1) 25/07

Czech Tour(2.1) 25/07-28/07

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Red Bull - BORA - hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger