Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 4. etape af Tour de Wallonie

Optakt: 4. etape af Tour de Wallonie

19. august 2020 15:24Foto: Sirotti

Helt som spået endte 3. etape i et knivskarpt forfølgelsesløb mellem et reduceret felt og de bedste puncheurs, der akkurat missede chancen for at vinde den første vigtige tid i kampen om den samlede sejr. Heldigvis for dem var det hele bare opvarmning, inden løbet onsdag eftermiddag skal afgøres med løbets kongeetape, der byder på både en sen og stejl stigning samt en puncheurfinale.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Ruten

BEMÆRK: Af hensyn til et ønske om at begrænse tilskuermængden i det hårdt smitteramte Belgien er ruterne ikke offentliggjort. Jeg har gjort brug af det, der kan sammenstykkes fra forskellige kilder. Af samme grund offentliggør jeg heller ikke hverken profiler eller rutekort her, og det kan sagtens tænkes, at den angivne rutebeskrivelse ikke er specielt præcis.

 

Tour de Wallonie har ofte forsøgt at bevare spændingen til allersidst ved at have en klassementsetape som afslutning. Særligt finalen med Mur de Thuin er blevet lidt af en klassiker, der kommer hvert andet år, men i år får den fri. Det gør dog ikke løbet lettere, da det hele slutter med løbet kongeetape, som både byder på en svær stigning i den absolutte finale, inden en rigtig puncheurafslutning vil afgøre, hvem der skal vinde årets udgave af Valloniens regionale rundtur.

 

I alt skal der tilbagelægges 199,4 km, som fører feltet fra Blegny til Erezée. Starten er hård, idet man kører mod sydvest ned til kategori 2-stigningen Cote de Ninane (1,9 km, 7,1%), som har top efter 20,0 km. Derfra går det mod syd igennem fladt terræn ned til dagens første spurt, som kommer efter 31,0 km, inden en nedkørsel leder videre mod syd ned til kategori 2-stigningen Cote d’Harze (2,9 km, 3,9%), som har top efter 41,0 km. Derefter fortsætter det imidlertid med at stige jævnt op til dagens anden spurt, som nås efter 47,0 km.

 

Læs også
Optakt: 2. etape af Tour de Romandie

 

Nu har man ramt et småkuperet plateau, som leder videre mod syd og sydøst ned mod målområdet i hjertet af Ardennerne. Her når man det sydligste punkt, hvor man kringler sig rundt i bakkerne. Først skal man over kategori 2-stigningen Cote d’Aschouffe (2,0 km, 5,0%) med top efter 86,5 km, inden en masses småbakker efterfølges af den berømte Mur Saint-Roche (1,0 km, 9,8%) med top efter 108,0 km.

 

Nu bliver det lidt lettere med generelt faldende terræn, der leder mod vest, inden man skal over en bakke og så kategori 2-stigningen Cote de Nisramont (3,0 km, 4,4%) med top efter 137,5 km. Herefter falder det mod nordvest ned til dagens anden spurt, som kommer efter 147,5 km, inden fladt terræn leder videre mod nordvest op til den afsluttende rundstrækning.

 

Her lægger man ud med at køre den sidste del, hvilket betyder, at man efter 159,5 km når toppen af kategori 1-stigningen Cote de Beffe (1,6 km, 8,7%), der over de sidste 1100 m stiger stabilt med 9,8%. Efter toppen rammer man med det samme endnu en bakke (900 m, 5,8%), inden det falder ned til målbyen, hvor man kører op ad målbakken (1,3 km, 5,1%).

 

Stregen krydses efter 168,0 km, hvorefter etapen afsluttes med en omgang på den 32,0 km lange runde. Den indledes med en faldende og siden let kuperet del, inden man atter skal over Cote de Beffe, der har top med 8,5 km til stregen. Fra toppen af den efterfølgende bakke resterer 6,5 km, der først er faldende, inden man rammer målbakken. Det kan ikke ses, hvor teknisk finalen er.

 

Érezée har ikke tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb.

 

Vejret

Det varme og ustabile vejr fortsætter, men denne gang ventes regnen først at komme efter etapens afslutning. Det bliver en overskyet dag med varme temperaturer på op til 26 grader, men det holder tørt. Vinden vil være let til jævn og komme fra syd. Det giver nærmest uafbrudt modvind frem til Mur Saint-Roch. Herefter får man sidemedvind frem til rundstrækningen. På den er der først sidemodvind, men fra bunden af stigningen er der sidemedvind resten af vejen.

 

Favoritterne

Det var ikke svært at regne ud, at dagens etape ville ende i et forfølgelsesløb mellem de bedste puncheurs og et reduceret felt. Det var bare pokkers svært at gennemskue, hvem der ville trække længste strå. I sidste ende blev det akkurat de hurtige folk, der fik overtaget med det alleryderste af neglene, og dermed blev det ikke til tidsgevinst til klassementsrytterne. I stedet viste Sam Bennett os nok engang, at han altid er rusten i starten af et etapeløb, men når først der er hul igennem, er de gode 2019-ben måske stadig eksisterende. I hvert fald ydmygede han nærmest den ellers i går så suveræne Arnaud Demare og tankede uvurderlig selvtillid inden Touren.

 

Måske fik vi ikke en sejr til en af klassementsrytterne, men vi fik dog en fornemmelse af, hvem der er kørende. Og nu siger al logik, at det er slut for sprinterne med at snyde de puncheurs, der drømmer om sejren. Løbets kongeetape har ikke blot en sværere stigning i finalen, toppen er tættere på mål, og der er tale om en puncheurspurt. Med tanke på hvor tæt det var i dag, må man tro, at feltet denne gang bliver snydt.

 

Etapen vil formentlig få en begivenhedsfattig start, når udbruddet efter nogen kamp er etableret. Det lange modvindsstykke ned mod Ardennerne betyder, at det først er i forbindelse med Mur Siant-Roch, at løbet kan åbnes. Man må formode, at FDJ vil kontrollere, da Arnaud Demare nok har et lille håb om faktisk at vinde, men også CCC, Deceuninck og måske Lotto og Circus kan tænkes at give en hånd med.

 

Læs også
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe

 

I dag så vi, at CCC og Lotto lagde pres på i bakkerne. Philippe Gilberts endnu engang skuffende indsats betyder nok, at det denne gang kun vil være CCC, der vil gøre løbet hårdt, men det kan bestemt ikke udelukkes, at Deceuninck og Ineos vil forsøge det samme.

 

Rundstrækningen er for det meste ret let, så vi må vente en gentagelse af dagens scenarium, hvor slaget først skal slås på Cote de Beffe. Her byder på 1 km med 9,8%, hvilket burde være nok til at gøre en afgørende forskel, og vi vil sikkert se de samme folk i front denne gang, og i det sværere terræn uden reelt flad vej til slut bør de holde et meget decimeret felt bag sig.

 

Den eneste lille åbning, der kan være for en regruppering og en puncheurspurt i et lidt større felt, er manglende samarbejde, som kan forekomme, når der denne gang er et helt afgørende behov for at spare noget til bakken op mod mål - et behov, der ikke var helt så udtalt i dag, hvor det mest af alt handlede om overhovedet at holde sig fri. I morgen er der mere på spil. Kombinationen af medvind og ingen flad vej gør dog, at jeg tror, at en lille gruppe skal spurte på bakken op mod mål.

 

Efter i dag er jeg meget i tvivl, om jeg skal pege på Greg van Avermaet eller Zdenek Stybar, der lige nu ser meget lige ud. Stybar efterlod et uhyre overbevisende indtryk i går og så heller ikke mærket ud i dag, hvor han dog også bare sad på hjul af Van Avermaet, som gjorde hele forskellen selv. Efter moden overvejelse vælger jeg dog at holde fast i Van Avermaet, som jeg pegede på inden løbet. Belgieren virkede ikke mærket af styrtet i dag og var meget overbevisende med sin vedholdende forcering på stigningen. Samtidig er han på papiret også den bedste puncheur af de to, også selvom han ikke er helt så hurtig som i gamle dage. Jeg tror, at han kan gøre det færdigt og sikre CCC årets to første sejre i ét hug.

 

Det kan dog langt fra udelukkes, at Zdenek Stybar kan slå ham. Som sagt har tjekken været uhyre overbevisende med sin lethed i angrebet på 2. etape og igen i dag. Hidtil har han også været stærkere end Van Avermaet, i hvert fald i Strade Bianche, og også han er en god puncheur. Samtidig er han nok en anelse mere snu end Van Avermaet, der aldrig er bange for at tage en føring, og i noget, der ligner en ret lige duel, kan det være nok til, at han vinder en spurt, som han dog nok havde foretrukket en anelse vanskeligere.’

 

I dag var det Jhonatan Narvaez, der i første omgang gjorde forskellen, og dermed er ecuadorianeren i gang med endelig at leve op til nogle af løfterne. I morgen bør han igen være en af de stærkeste, og han har nok en fordel af den sværere stigning. I Burgos har vi også set, at evnerne som puncheur slet ikke er ringe. Stybar og Van Avermaet er svære at slå, men helt uden chance er han ikke.

 

Jeg må også nævne Andrea Vendrame igen. Italieneren kom akkurat ikke med i dag og blev derefter opslugt af feltet. Umiddelbart er han et niveau under de bedste, men det kan have ændret sig i morgen. Overlever han først, kan han meget vel være i stand til at vinde denne puncheurspurt, der passer ham som fod i hose, men det kræver, at han ikke er alt for mærket af blot at overleve.

 

I dag bekræftede Loic Vliegen igen, at han lige nu er én af de bedste på stigningerne. Han var dog den ringeste i kvartetten. Det kan blive svært nok i sig selv for ham at følge de bedste, og selv hvis han kommer med hjem, er han trods sin spurtstyrke overmatchet. Hans chance er, at han måske kan snige sig væk, hvis der går taktik i den.

 

Jeg er også nødt til atter at nævne Matteo Trentin. I dag kom han ikke med de bedste, men efterhånden som styrtet kommer på afstand, kan det ændre sig. Finalen passer bedre til Van Avermaet, der åbenlyst også er den mest formstærke, men CCC kan muligvis lukrere på et eventuelt overtal til offensiv kørsel.

 

Læs også
Dansk Lidl-Trek-sportsdirektør: Vi vil prøve noget frækt

 

Philippe Gilbert har set rusten ud to dage i træk, men veteranen er en dieselmotor. Man kan håbe, at han rejser sig og kommer med, for selve spurten passer ham godt. Hans største chance er dog nok, at der går taktik i den, og at der kommer samling, hvorefter han med større friskhed kan gøre det færdigt i en lidt større spurt. Til gengæld er terrænet nok lidt for svært for Oliver Naesen, der skal have samling i en større gruppe, men formentlig også får vanskeligt ved at vinde en puncheurspurt af denne type.

 

Skulle der ske samling, kan man heller ikke helt udelukke Arnaud Demare og måske også Sam Bennett. Demare er åbenlyst i superform og selve målbakken passer ham egentlig udmærket, især hvis de andre har brændt krudtet af tidligt. Bennett lignede sig selv igen i dag, og har han Vuelta-formen, kan han vinde her. Det må man dog trods alt tvivle på. Og også Amaury Capiot, Florian Senechal samt Clement Venturini vil have en chance for at vinde en puncheurspurt til sidst, hvis det samles, ligesom Matteo Trentin naturligvis har det. Jeg tror ikke længere, at Bryan Coquard og John Degenkolb klatrer godt nok,

 

Andre ryttere, der vil kunne lave et resultat i denne finale, er Alexander Krieger, Andreas Kron, Baptiste Planckaert, Nick van der Lijke, Franck Bonnamour, Dries van Gestel, Jetse Bol, Thomas Sprengers, Eliot Lietaer, Kevin Geniets, Jelle Vanendert, Lucas Eriksson, Jasper de Buyst og Aime de Gendt, men det er svært at se dem vinde.

 

Feltet.dks vinderbud: Greg van Avermaet

Øvrige vinderkandidater: Zdenek Stybar, Jhonatan Narvaez

Outsidere: Andrea Vendrame, Loic Vliegen, Matteo Trentin, Philippe Gilbert, Arnaud Demare

Jokers: Sam Bennett, Oliver Naesen, Clement Venturini, Amaury Capiot, Florian Senechal

Greg van Avermaet
Zdenek Stybar, Jhonatan Narvaez
Andrea Vendrame, Loic Vliegen, Matteo Trentin, Philippe Gilbert, Arnaud Demare
Sam Bennett, Oliver Naesen, Clement Venturini, Amaury Capiot, Florian Senechal
Bryan Coquard, John Degenkolb, Alexander Krieger, Andreas Kron, Baptiste Planckaert, Nick van der Lijke, Eliot Lietaer, Aime de Gendt, Jasper du Buyst, Kevin Geniets, Jelle Vanendert, Dries van Gestel, Thomas Sprengers
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tour de Wallonie 
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?