Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 4. etape af Tour du Limousin
17. august 2017 20:10 af Emil AxelgaardFoto: Sirotti

Ag2r valgte at satse på en etapesejr med Cyril Gautier i stedet for at gå efter bonussekunder til Alexis Vuillermoz, og da Elie Gesbert samtidig forsvarede sig fornemt på stigningerne, er den unge Fortuneo-rytter nu bare én dag fra karrierens største sejr. Det kræver blot, at han kommer helskindet igennem den klassiske finaleetape til Limoges, hvor punchers og stærke sprintere som regel slås om sejren i en lang powerspurt på den stigende opløbsstrækning.

Ruten

Én ting er altid sikkert i Tour du Limousin: løbet slutter på den klassiske rundstrækning i Limoges, hvor et stigende opløb giver perfekte muligheder for stærke sprintere og puncheurs til at score afgørende bonussekunder. Løbet er altid tæt, og derfor bliver det som regel først afgjort i allersidste spurt, hvilket sandsynligvis vil være tilfældet igen i år.

 

Mens finalen altid er den samme, varierer resten af etapen fra år til år. I 2017 bydes der på 168,9 km mellem Saint-Junien og Limoges. Fra starten slår man en lille sløjfe syd om startbyen gennem relativt fladt terræn, inden man kører mod nord forbi den første spurt efter 33,1 km, kategori 3-stigningen Cote de Saint-Victurnien (2,7 km, 4,4%) efter 40,5 km samt kategori 2-stigningen Cote de Vellerajouze (2 km, 6,9%) efter 59,4 km. Herefter går det mod øst gennem klassisk småkuperet Limousin-terræn forbi de sidste spurter efter hvv. 78,5 og 93,2 km, inden man kører mod sydvest ned mod rundstrækningen. Undervejs skal man over kategori 3-stigningen Cote de la Lande du Haut (2,9 km, 4,2%) efter 119,4 km, inden man krydser målstregen efter 132,9 km. Der skal nu køres tre omgange på den småkuperede 12 km lange rundstrækning, hvor etapen som altid slutter med den lange powerspurt på den 1000 m lange, 7 m brede stigende opløbsstrækning i hjertet af Limoges. Etapen byder på i alt 3021 højdemeter.

 

Løbet slutter som sagt altid i Limoges med samme finale. Sidste år slog Sonny Colbrelli Francesco Gavazzi og Romain Feillu i den hårde spurt. I 2015 vandt Maurits Lammertink foran Colbrelli og Thomas Sprengers, mens Manuel Belletti var hurtigste i 2014. I 2013 viste Stephane Rossetto at et udbrud kan holde hjem, og det samme gjorde Jeremy Roy i 2011. Matthieu Ladagnous, Davide Appollonio og Romain Feillu vandt spurter i hhv. 2012, 2011 og 2010. Benoit Vaugrenard snød sprinterne i 2009, og Aliaksandr Usau (2008), Sebastien Hinault (2007), Thor Hushovd (2006) og Pierrick Fedrigo (2005) har også alle taget spurtsejre. Inden det sejrede Cedric Vasseur (2004), Bernhard Eisel (2003), Fedrigo (2002) Gilles Boivard (2001), Felix Cardenas (2000) og Laurent Desbiens (1999). Touren var forbi i 2016, hvor Marcel Kittel tog sin eneste etapesejr det år, og i 2000, hvor Christophe Agnolutto vandt. William Bonnet og Franco Pellizotti har vundet Paris-Nice-etaper i byen i hhv. 2010 og 2007.

 

 

Vejret

Efter en sommerdag venter en regnvejrsdag. Fredag vil være skyet og præget af byer stort set hele dagen, men der ventes en opklaring først på aftenen. Temperaturen vil være 21 grader, og der vil være en let vind fra vest. Det giver medvind og sidevind på stykket frem til rundstrækningen. Her vil der være modvind på første del og medvind på anden del.

 

Favoritterne

Ag2r indså, at Alexis Vuillermoz ikke kunne vinde en spurt, og skulle han tage den samlede sejr, var det derfor nødvendigt at sætte Elie Gesbert. Man lod af samme grund Cyril Gautier jagte en etapesejr fra et udbrud og dermed sluge bonussekunderne, og den del af planen lykkedes fint. Vuillermoz kunne imidlertid ikke ryste løbets førende rytter, og han går derfor ind til den sidste etape med et intakt forspring på fire sekunder.

 

Det bliver nu meget svært for Vuillermoz at tage den samlede sejr. Han har mulighed for at gå efter bonussekunder i de indlagte spurter, men dels ligger de dårligt placeret, og dels er det ikke sandsynligt, at han kan slå de hurtigste folk fra Fortuneo eller folk som Julien Simon og Francesco Gavazzi, der også jagter tid til klassementet. Derfor kræver det, at han slutter i top 3 på etapen, men selvom der er tale om et stigende opløb, virker det usandsynligt.

 

Det er en nemlig sand klassiker i Tour du Limousin, og vi ved derfor, hvad vi skal forvente. Ganske vist er det før lykkedes udbrydere at holde hjem, men som regel ender det hele i en ganske hård spurt i løbets hovedby. Her har man både set puncheurs og stærke sprintere sejre, og når folk som Manuel Belletti og Romain Feillu kan sejre her, er bakken op til mål formentlig for let for Vuillermoz. Naturligvis vil han forsøge sig, men det vil næppe være nok, da feltet byder på adskillige sprintere, der er specialister i at spurte på en stigning.

 

To af de første etaper har brudt på udbrudssejre, men vi tvivler på, at det vil ske for tredje gang. Etapen er den bedste mulighed for Bryan Coquard, Clement Venturini og Justin Jules, og vi formoder, at specielt Direct Energie vil tage ansvar for at holde det samlet. Cofidis, Veranclassic, Gazprom og Andronik an alle tænkes at give en hånd, og selvom vi ikke helt vil udelukke en udbrudssejr, tror vi, at det igen skal afgøres i en powerspurt på stigningen op til mål.

 

Her vil vi pege på Bryan Coquard som favorit. Franskmanden er en af verdens allerbedste til at spurte på en bakke, og i teorien er denne finale som skræddersyet til ham. Ganske vist har han ikke imponeret med sin form, men han har dog i specielt Vallonien og ved at være i udbrud i dette løb, vist, at formen ikke er helt skidt. I forvejen er han ubetinget feltets hurtigste rytter, og det gælder i endnu højere grad i et stigende opløb som dette. Hans problem er som altid positionering, men det betyder mindre i en ukompliceret finale. Derfor tror vi på sejr til Coquard.

 

Mathieu van der Poel viste sin ekspertise i at spurte på stigninger, da han var hurtigst bag udbryderne på 1. etape. Denne afslutning er betydeligt lettere og passer ham slet ikke så godt, men det ændrer ikke på, at det stadig er en fremragende finale for ham. 2. etape var for svær for ham, men han har undervejs vist, at formen er god, og han har formstærke Gianni Vermeersch, der måske endda selv vil forsøge sig, til at køre for sig. Han har vist, at han kan slå de fleste i disse spurter, og det gør ham til en god kandidat.

 

Vil Cofidis køre for Clement Venturini eller Julien Simon? Simon kan nå podiet, hvis han vinder, men det sker næppe, da finalen nok er en anelse for let. Skal Cofidis gå efter sejren, skal de formentlig satse på den hurtigere Venturini. Vi er ikke helt overbeviste om, at det vitterligt vil ske, men det vil være logisk. Venturini har nemlig i år vist, at han kan slå alle i dette felt, og at han klatrer ganske godt. Formen er måske ikke helt i top, men i denne type ikke alt for svære finale bør han være med i front.

 

Det samme må Justin Jules være. Veranclassics-sprinteren imponerede ved at sidde med de bedste hjem på dagens etape, og det vidner om form. Han er måske bedre i fladere og mere tekniske finaler, men han er heller ikke dårlig til at spurte på en bakke, der ikke er alt for stejl. Blandt sprinterne synes han at være den mest formstærke, og det er vigtigt i en hård finale som denne.

 

Afslutningen kan vise sig at være en anelse for let for Francesco Gavazzi. På den anden side har han tidligere været på podiet på netop denne etape, og han har vist fremragende form de seneste dage. Derfor burde han også kunne være med fremme i denne afslutning, specielt hvis det har været et hårdt løb, der har trættet sprinterne.

 

Manuel Belletti har tidligere vundet denne etape, og det drømmer han om at gøre igen. Han har vist ganske fin form på det seneste, og han er god til at spurte op af bakke. Selvom han har et fint tog, tvivler vi dog på, om han stadig er så hurtig, at han kan vinde her.

 

Eduard Prades viste med tredjepladsen på kongeetapen, at formen er perfekt. Denne etape er måske endda den allerbedste for ham, og det må give ambitioner. Hans speciale er netop at spurte på en bakke, men man kan desværre have en frygt for, at afslutningen alligevel er en anelse for nem.

 

Sidste år vandt Roman Maikin en stigende spurt i dette løb, og i teorien burde dette være en glimrende etape for ham. For at vinde må han dog kræve, at alt flasker sig, specielt fordi han ikke synes at have sin allerbedste form.

 

FDJ har haft en mareridtsløb, men kan måske få oprejsning på sidste etape. I hvert fald er det en finale, der burde passe Kevin Reza, specielt hvis løbet har været hårdt. Han styrtede dog på 1. etape og er ikke på toppen. Finalen passer også Yannick Martinez, der endelig synes at have fundet en rimelig form, mens yderst formstærke Danilo Napolitano efter præstationen på 1. etape heller ikke helt kan afskrives, selvom finalen burde være for svær.

 

Feltet byder også på en række formstærke sprintere fra kontinentalholdene. Damien Touze og Jeremy Leveau har begge vist god form og burde kunne lide en afslutning som denne.

 

Feltet.dks vinderbud: Bryan Coquard

Øvrige vinderkandidater: Mathieu van der Poel, Clement Venturini

Outsidere: Justin Jules, Francesco Gavazzi, Manuel Belletti, Eduard Prades, Roman Maikin

Jokers: Julien Simon, Kevin Reza, Jeremy Leveau, Damien Touze, Yannick Martinez, Danilo Napolitano, Gianni Vermeersch, Mauro Finetto

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour of Guangxi Women's...(1.WWT) 21/10

Gree-Tour of Guangxi(2.UWT) 16/10-21/10

Japan Cup Cycle Road Race(1.HC ) 21/10

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

BMC Racing Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Floors

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First-Drapac

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team LottoNL-Jumbo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig.

Glemt kodeord?

Opret bruger