Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 4. etape af Tour of California
16. maj 2018 17:49 af Emil AxelgaardFoto: Sirotti

Ruten

Løbets vigtigste etape har traditionelt været enkeltstarten, og den ventes også i år at få en nøglerolle. Igen i år kommer den efter den store bjergetape, hvormed tempospecialisterne ved, hvor meget tid der skal vindes, hvis de skal gøre sig håb om den samlede sejr. I år har man endda forlænget den til hele 34,7 km - en usædvanligt lang distance for et ugelangt etapeløb - og med en relativt flad rute er der lagt op til, at specialisterne skal slås om sejren på en dag, der meget vel kan bestemme, hvem der skal vinde samlet

 

Som sagt er der altså hele 34,7 km på programmet på en rute, der har start og mål i San Jose/Morgan Hill. Den foregår på en rundstrækning i området nordvest for byen, og indledes med, at man via et par sving kører ud af byen via en let stigende vej mod sydvest. Her drejer man ind på en bugtende let stigende vej, der fortsætter med at stige hele vejen op til mellemtiden, der tages efter 16,2 km. Herefter venter en lidt teknisk nedkørsel, der fører mod nordøst ned mod dalen. Den rammer man efter ca. 20 km, når man drejer skarpt mod sydøst, og derefter er det en lige, næsten helt flad vej, der fører frem mod mål. Med ca. 2 km igen venter to sving, inden det går ind mod stregen i byens centrum.

 

Etapen byder på i alt 199 højdemeter.

 

San Jose blev senest besøgt i 2017, hvor Rafal Majka vandt en etape, der udviklede sig overraskende hårdt, og i 2015, hvor Toms Skujins tog en udbrudssejr. Derudover har San Jose været målby fem gange tidligere. I 2011 sluttede man på Sierra Road-stigningen, hvor Chris Horner tog en suveræn solosejr. I de tidlige år indgik Sierra Road i finalen, inden man kørte ned til en flad finale. Robert Gesink slog Levi Leipheimer i en tomandsspurt i 2008, mens Jens Voigt var hurtigere end Leipheimer og Horner i 2007. I 2006 vandt George Hincapie en spurt i en lille gruppe, inden Floyd Landis dagen efter vandt enkeltstarten, der også blev afviklet i byen.

 

 

 

 

Vejret

Efter et par flotte solskinsdage venter der en ganske skyet onsdag, hvor det først vil klare op mod slutningen. Temperaturen vil være 19 grader, men vigtigst er vinden. Fra start vil der nemlig blot være en svag vind fra nordvest, men det vil blæse kraftigt op i løbet af dagen, således at der mod slutningen vil være en frisk til hård vind fra samme retning. Det giver modvind på første del og medvind på anden del af etapen.

 

Analyse af 3. etape

Kong Toms gjorde det igen! Det er ikke meget, vi har set til Toms Skujins i de store løb i Europa, hvor han primært har ageret hjælper, men når han kommer ”hjem” til Californien, har han en næse for at vinde som ingen anden. Ganske vist har løbet traditionelt givet udbrydere ganske gode chancer, men det er alligevel bemærkelsesværdigt, at den unge lette nu har vundet tre udbryderetaper på fire år - og sidste år styrtede han endda ud af løbet allerede på 2. etape.

 

Det vidner om hans store potentiale. Særligt var det imponerende at se, hvordan han aldrig opgav, selvom feltet flere gange stort set havde lukket hullet. Hans fightervilje er imidlertid ukuelig og har været den vigtigste nøgle til at hans succeser - og det er som bekendt ofte det, der gør en god udbryder.

 

Nu mangler han blot at overføre det til europæiske løb også. Hans flotte sejr på Mallorca i januar var første vidnesbyrd om, at det formentlig blot er et spørgsmål om tid, inden vi også ser ham vise sig frem i de store løb. Hans potentiale som etapejæger i grand tours er i hvert fald til stede - og han har med årets kørsel angiveligt kørt sig i spil til en plads på Treks Tour-hold.

 

Skujins var ikke det eneste talent, der viste sig frem. Axel Merckx har altid haft n fantastisk næse for at opsnuse talenter, og det har han tilsyneladende gjort igen. Unge Sean Bennett har ganske vist vist fine takter tidligere, men han har alligevel overrasket positivt her. Først kørte han en fremragende etape på Gibraltar Road, og i dag leverede han så den vigtige vitaminindsprøjtning, der gjorde, at udbruddet akkurat kunne holde hjem. Det havde fortjent et bedre resultat, men om ikke andet viste den unge amerikaner, at han har en stor fremtid i vente.

 

Det samme har Caleb Ewan, der i virkeligheden var dagens helt store sensation. End ikke hans eget hold havde drømt om, at ”The Pocket Rocket” kunne gøre sig gældende i så svært terræn, men han overgik selv de vildeste forventninger ved ikke blot at sidde med, men endda slå den formodentlig friskere Sagan i en spurt. Den nylige højdetræningslejr har båret frugt!
 

Helt ud af det blå kommer det imidlertid ikke. Gennem hele året har Ewan nemlig klatret langt, langt bedre end tidligere. Hans sejr i Stirling i Tour Down Under var meget uventet, og det var også 2. pladsen i Sanremo. Det kan godt være, at han ikke har haft samme topfart i år, men til gengæld har han udvist en holdbarhed, der gør ham til en langt mere alsidig ryttertype. I den forstand falder han egentlig blot tilbage til sin rolle fra U23-tiden, hvor han netop også begik sig i ganske hårde løb og blandt andet blev nr. 4 ved VM på klatreruten i Firenze.

 

Han blev imidlertid også hjulpet af omstændighederne. Det viste sig, at der var en meget kraftig vind, som alle klatrerne efterfølgende brokkede sig over. Det gjorde det helt umuligt at gøre en forskel, selvom den ekstremt imponerende Antwan Tolhoek gjorde et behjertet forsøgt. Derfor var der også kun tidstab til Rob Britton og den uheldige Edward Ravasi, som punkterede, i toppen af klassementet, og etapen blev langt mindre selektiv end for to år siden.

 

Alligevel blev Bora-mandskabets relativt smalle bredde endnu engang udstillet, da man manglede en mand til at hjælpe Sagan i finalen. Rafal Majka var tilsyneladende ikke til sinds at ofre sig for sin holdkammerat - måske ikke så mærkeligt, hvis han risikerede at få Bernal i nakken - og dermed gik slovakken atter glip af en sejr. Vi kunne derfor meget vel have udsigt til en historisk udgave af Tour of California, hvor Sagan ikke vinder en etape. Nu skal han slå til på de to meget rene sprinteretaper, hvor det ikke bliver let at slå de hurtigere folk.

 

Endelig fortjener Fernando Gaviria en kommentar. Det var flot, at Quick-Step troede så meget på deres colombianer, at de gav det et skud og jagtede hårdt hele dagen, og derfor var det en skam, at det hele blev ødelagt af en dum punktering. Måske var det i virkeligheden det, der i sidste ende gjorde forskellen, da Laurens De Plus der for ikke hjalp i jagten til sidst - og det er Skujins nok ikke utilfreds med.

 

Favoritterne

Med dagens overraskende lidt selektive etape er onsdagens enkeltstart blot blevet endnu vigtigere.  Tour of Californias enkeltstarter har oftest været relativt flade, og det er bestemt også tilfældet i 2018. Årets rute er ikke blot relativt fladt, den er også teknisk ukompliceret, og særligt den sidste del er skabt til mange watt og store maskiner. Derfor ventes de lette klatrere at lide mere end vanligt på en dag, hvor der over så lang en distance vil blive skabt store forskelle i klassementet, og hvor specialisterne skal slås om sejren. Der er ingen tvivl om, at klassementet vil se meget anderledes ud onsdag aften.

 

Desværre er der udsigt til, at vejret vil få en helt afgørende betydning. Det vil blæse meget kraftigt op i løbet af eftermiddagen, og det kan ikke undgå at spille en rolle, at man i løbet af få timer får fra en vindstyrke på 8 til 25 km/t.

 

Hvem er det så til fordel for? Al logik siger naturligvis, at det på en rundstrækning vil være en stor fordel, at der er så lidt vind som muligt. Meget afhænger dog af, hvor åbent terrænet er. Kører man i læ hele i modvinden ud mod vendepunktet og har helt åbent terræn på hjemturen, kan det naturligvis tilgodese de sidst startende. Langt mest sandsynligt er det dog, at det vil være en kæmpe fordel for de først startende, og derfor vil det formentlig blive meget svært for klassementsrytterne at blande sig helt fremme.

 

På papiret er der to navne, der skiller sig ud: Maciej Bodnar og Patrick Bevin. På baggrund af form og nylige resultater havde vi egentlig Bevin som favorit, men vejrforholdene tipper balancen. Bevin har dummet sig ved ikke at tabe megen tid og starter en hel time efter Bodnar. Det kan ikke undgå at være til stor ulempe.

 

Derfor peger vi på Maciej Bodnar som vores favorit. Polakken har i de senere år været en af verdens førende tempospecialister, og særligt i 2016 var han meget imponerende, ikke mindst med 4. pladsen ved VM. Desværre har han siden da været meget ustabil og har faktisk hovedsageligt været skuffende. Til gengæld viste han med den store sejr i Touren, at han stadig skal regnes som en af de stærkeste, når han rammer dagen. Problemer er bare, at han i den seneste tid har været stærkt uforudsigelig, og han skuffede da også i Tirreno i år. Derfor kan det gå begge veje for Bodnar på denne etape, men terræn, vejr og distance burde alt sammen tiltale ham. Da feltet helt klart mangler specialister, tror vi derfor, at Bodnar vil være i stand til at tage stikket hjem.

 

Patrick Bevin skiftede til BMC for at forbedre tempoevnerne, og det har givet resultat. Newzealænderen har virkelig bygget videre på det potentiale, han viste med tredjepladsen på prologen i Paris-Nice i 2016, og fik sit helt store gennembrud med 2. pladsen bag suveræne Roglic i Baskerlandet. Både hvad angår terræn og distance, var den etape meget sammenlignelig med denne, og derfor bør Bevin være en af de helt store favoritter. Samtidig viste han både i Yorkshire og på 2. etape her storform, og derfor havde vi ham egentlig som forhåndsfavorit. Vejrforholdene tipper dog balancen til fordel for Bodnar, men det ændrer ikke på, at en formstærk Bevin sagtens alligevel kan ende øverst på skamlen.

 

Michael Hepburn har været meget svingende som temporytter i tiden på højeste niveau, men efter at han har rettet fuldt fokus på landevejen er han blevet mere stabil. Seneste kørte han en flot enkeltstart i Tirreno, og han synes at være i ganske god form. Han er umiddelbart betydeligt bedre over kortere distancer, men han kan også begå sig over 35 km i et felt, hvor der ikke mange store specialister. Han har tillige en relativt tidlig start, hvilket er en klar fordel.

 

Det er det også for Taylor Phinney, der starter som en af de allerførste. Siden det slemme benbrud har amerikaneren ikke været i nærheden af fordums styrke som temporytter, og det er særligt over lange distance, at han har haft det endog meget svært. Nu er der imidlertid lys for enden af tunnelen. Sidste år blev han nr. 17 på den sidste enkeltstart i Touren, der trods alt var 22,5 km lang, og hans fantastiske Paris-Roubaix var endnu et vidnesbyrd om, at han er på vej tilbage. Derfor er der grund til optimisme, hvis han allerede har fundet formen igen. I hvert fald er det en fordel, at han starter som en af de allerførste.

 

Nikias Arndt er kendt som sprinter, men han har tillige udviklet sig til tempospecialist i de seneste år. Han imponerede stort med 7. pladsen i Touren sidste år, og i år var han også blandt de stærkeste på den flade rute i Abu Dhabi. Denne etape er betydeligt længere, hvilket ikke umiddelbart er til hans fordel, ligesom han ikke just viste storform på 3. etape, hvor han burde have siddet længere fremme. Han er dog på papiret blandt de stærkeste - i hvert fald hvis han kan overvinde den ret sene start og der af følgende kraftige vind.

 

Det har ikke været let for Filippo Ganna at leve op til de store forventninger. Faktisk er det kun i år i San Juan, han for alvor har vist, hvorfor han som U23-rytter var blandt verdens allerbedste i kampen mod uret. I år har han dog gjort markante fremskridt trods fortsatte aktiviteter på banen, og hans præstation i San Juan var generelt dybt imponerende. Også han starter tidligt, og selvom etapen kan være lidt for lang for ham, burde han kunne køre med helt fremme.

 

I Danmark er der store forventninger til Mikkel Bjerg, hvis præstation ved VM sidste år vidner om et uhørt stort potentiale. Vi har imidlertid endnu ikke set ham begå sig på dette niveau, men terræn og distance burde i hvert fald passe ham. Desværre er det fortsat lidt usikkert, hvor han står efter sit håndbrud, og han er næppe i absolut topform. Til gengæld har han sikret sig en startplads som en af de allerførste. Kan han brage en enkeltstart af som i Bergen, kan det blive til et topresultat.

 

Lukasz Wisniowski er primært hjælper, men han er virkelig blevet stærk. I år blev han nr. 2 i Omloop Het Nieuwsblad og kørte en fremragende enkeltstart i Algarve. Distance og terræn burde passe den bundsolide polak, der har en kolossal motor og synes at være i glimrende form. Han kan blive bedt spare på kræfterne, men får han lov til køre sin chance, vil han være med langt fremme.

 

Sidste år udviklede Joey Rosskopf sig til specialist og imponerede med sejr ved de amerikanske mesterskaber samt et topresultat i Giroen. Siden har han ikke været på samme niveau, men hans klatring de seneste dage tyder på storform. Han vil helt sikkert være motiveret til at vise ”The Stars and Stripes” frem. Desværre er han hæmmet af en sen starttid.

 

Det samme er Kasper Asgreen. Danskeren klatrede så flot på Gibraltar Road, at han må være i storform, og derfor er det en skam, at han skal køre i den kraftige vind. Rute og distance gør det ellers til en stor mulighed for den unge dansker, der som bekendt er U23-europmester og har imponeret i sin første tid som professionel. Nu kan vejret desværre gøre det svært at indfri potentialet.

 

Også Tejay van Garderen vil blive hæmmet af vejret. Han starter som en af de allersidste, og derfor kan han næppe helt leve op til sin status som en af de bedste temporyttere i feltet. 2. etape vidner ellers om glimrende form efter en svær sæsonstart. Desværre har hans generelt svingende niveau betydet, at vi skal tilbage til Romandiet sidste år for at finde hans seneste meget gode enkeltstart, og denne er nok en anelse for flad til at passe ham ideelt.

Det er også tilfældet for supertalentet Brandon McNulty, der i dette løb er fortsat med at imponere voldsomt. Den unge amerikaner har klatret fremragende og fortsat et forrygende forår. Hans sejr ved junior-VM og sølv ved U23-VM vidner om potentialet, men desværre kan også han få det svært af, at han skal starte som en af de allersidste. Det samme gælder for hans unge landsmand Neilson Powless, der ellers også en stærk temporytter.

 

Nils Politt er som bekendt brølstærk på flad vej, men er aldrig for alvor slået til på enkeltstarter. I teorien burde han dog have potentialet på en lang, flad rute som denne, hvor han virkelig kan bruge sin enorme power. Han har siddet overraskende langt fremme på stigningerne, hvilket vidner om god form, men til gengæld har det også givet ham en kedelig starttid sent på dagen

 

Brent Bookwalter synes desværre ikke at være i samme form som sidste år. Han skuffede i Yorkshire og på 2. etape, og da han samtidig starter som en af de sidste, bliver det nok svært at vinde for den ellers tempostærke amerikaner. Det ændrer dog ikke på, at han er en af feltet bedste temporyttere på en lang rute som denne.

 

Endelig vil vi fremhæve Gavin Mannion, Serghei Tvetcov, Rob Britton og Evan Huffman, der besatte de fire første pladser på enkeltstarten i opvarmningsløbet Tour of the Gila. Alle er de blandt de bedste temporyttere her, men for de tre førstnævnte gælder, at de er hæmmet af den sene start. Huffman kan samtidig være mærket af en hård dag i udbrud tirsdag.

 

Andre kandidater til et godt resultat er Nathan Van Hooydonck, Lawson Craddock, Daniel Oss, Robin Carpenter, Ian Garrison, Mike Teunissen, Reto Hollenstein, Silvan Dillier, Peter Sagan, Jack Bauer, Pavel Sivakov og Egan Bernal, men de vinder næppe.

 

Feltet.dks vinderbud: Maciej Bodnar

Øvrige vinderkandidater: Patrick Bevin, Michael Hepburn

Outsidere: Taylor Phinney, Nikias Arndt, Filippo Ganna, Mikkel Bjerg, Lukasz Wisniowski

Jokers: Joey Rosskopf, Kasper Asgreen, Tejay van Garderen, Brandon McNulty, Neilson Powless, Nathan Van Hooydonck, Nils Politt, Brent Bookwalter, Gavin Mannion, Serghei Tvetcov, Rob Britton, Evan Huffman

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Volta ao Algarve em Bicic...(2.HC) 20/02-24/02

Vuelta a Andalucia Ruta C...(2.HC) 20/02-24/02

Volta ao Algarve em Bicic...(2.HC) 20/02-24/02

Vuelta a Andalucia Ruta C...(2.HC) 20/02-24/02

51ème tour cycliste inte...(2.1) 22/02-24/02

UAE Tour(2.UWT) 24/02-02/03

Tour du Rwanda(2.1) 24/02-03/03

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig.

Glemt kodeord?

Opret bruger