Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 4. etape af Tour of Norway

Optakt: 4. etape af Tour of Norway

19. maj 2017 22:20Foto: A.S.O.

Pieter Weening timede sit angreb til perfektion og fangede de øvrige favoritter i et uopmærksomt øjeblik og er dermed nu på kurs mod sin anden sejr i træk i Norges nationale rundtur. Først skal han imidlertid overleve to dage i kuperet terræn, startende med den nemmeste, hvor han håber, at sprinterholdene vil komme ham til undsætning og sikre en spurt op ad bakken i Sarpsborg.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Ruten

Efter en dag for klassementsrytterne bør sprinterne være tilbage i centrum på løbets fjerde etape. Ganske vist har man som så ofte før lagt en lille stigning ind på den afsluttende rundstrækning, men den vil næppe være nok til at skræmme de hurtige folk, som vil være ivrige efter at gribe muligheden. En bakke på de sidste kilometer betyder imidlertid, at det kun er de stærkeste, der har en chance for at spurte om sejren.

 

I alt skal der tilbagelægges 193,8 km mellem Fetsund og Sarpsborg. Fra start bevæger man sig mod sydøst og syd gennem stort set helt fladt terræn, indtil man når frem til kategori 3-stigningen Momarken (1,3 km, 4,3%), der har top efter 53,5 km. Her kører man mod vest frem til dagens første spurt, der er placeret efter 63 km, inden man fortsætter ad tilsvarende flade veje mod sydvest ud mod Oslofjorden. Den når man efter ca. 120 km, og den følges mod syd i et par kilometer, inden man igen drejer væk og drager mod nordøst op til målet i Sarpsborg. Undervejs passerer man den sidste spurt, der er placeret med 47,2 km igen.

 

Efter 158,6 km rammer man den afsluttende 13,3 km lange rundstrækning, og kort efter skal man op over kategori 3-stigningen Yven (1 km, 5,7%) for første gang. Herefter kører man ned til målstregen og afslutter etapen med to omgange. Målstregen ligger på toppen af en lille bakke, hvorfra man kører ned til bunden af Yven, der har top med 7,6 km igen. Herefter falder det, indtil der resterer ca. 3 km. Det er nu hovedsageligt fladt, indtil man rammer den sidste bakke med 600 m igen. Herfra stiger det med ca. 5% i gennemsnit, men det flader lidt ud på de sidste 200 m. Det sidste skarpe sving kommer med 2,3 km igen, hvorefter vejen kun bugter let. Der er kun bjergpoint på stigningen ved næstsidste af de tre passager.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Finalen i Sarpsborg har været benyttet i de seneste fire år. Sidste år lykkedes det Edvald Boasson Hagen at køre alene hjem på den sidste bakke og således slå feltet anført af Sondre Holst Enger og August Jensen med 8 sekunder. I 2015 slog Alexander Kristoff Caleb Ewan og Boasson Hagen i en spurt, mens Marc De Maar og Maciej Paterski overraskende holdt feltet bag sig med 12 sekunder i 2014, hvor Kristoff vandt spurten om tredjepladsen. I 2013 slog Kristoff Boasson Hagen og Sebastien Hinault i en spurt.

 

 

Vejret

Efter den rædselsfulde torsdag burde der vente feltet endnu en pæn dag lørdag. Således ventes der regn fra morgenstunden, men om eftermiddagen burde det være solrigt. Der er imidlertid en 25% risiko for en byge mod slutningen. Temperaturen vil være imponerende 23 grader, og der vil være en let til jævn vind fra øst. Det giver sidevind det meste af dagen, dernæst sidemedvind og til sidst modvind på stykket ind til Sarpsborg. Der vil være sidevind på Yven og nedkørslen. Med 2 km igen får man sidemodvind, og der vil være modvind på de sidste 600 m.

 

Favoritterne

Forud for løbet indrømmede Pieter Weening, at fraværet af et stort bjerg på årets rute gjorde det vanskeligt for ham at håbe på en succesfuldt titelforsvar. Efter årets kongeetape står han alligevel på tærsklen til endnu en triumf efter en fornemt timet indsats. Selvom Sander Armee og Robert Power viste sig som de stærkeste på stigningen, bevarede han roen og fandt igen frem til fronten sammen med Edvald Boasson Hagen, Andreas Vangstad og Simon Gerrans, og herefter spillede han sin kort helt rigtigt. Velvidende at han var chanceløs i en spurt mod Gerrans og Boasson Hagen og ude af stand til at følge formstærke Armee på stigningen, vidste han, at han skulle finde på noget, og med et veltimet angreb sikrede han sig et forspring, som han akkurat kunne holde til stregen.

 

Boasson Hagen kørte en fornem etape, men eksploderede på meget dramatisk vis på den sidste kilometer, hvor han på et minuts tid mistede alt, hvad han havde bygget op indtil nu. Han var imidlertid aldrig den stærkeste i løbet. Det var ubetinget Sander Armee, der bekræftede sin superform fra Dunkerque. Han må ærgre sig over sin uopmærksomhed, der muligvis har kostet ham chancen for at vinde samlet.

 

Weening er imidlertid endnu ikke sikker på sejren. De sidste to etaper er ikke nemme og kan bestemt benyttes til angreb. Der er ingen tvivl om, at sidste etape til Oslo er den store chance for Armee til at vende rundt på situationen, men allerede lørdag vil Weening komme under angreb. Sidste år viste Boasson Hagen, at det er muligt at bruge Yven til at gøre en forskel i finalen, hvis man har den rette eksplosion, og vi vil blive meget overraskede, hvis der ikke er nogen, der forsøger at gøre ham kunsten efter.

 

Med en nem rute og gode vejrforhold burde første del af etapen forløbe udramatisk. LottoNL-Jumbo, Orica-Scott og Dimension Data har alle øj på etapesejren, og selvom Weening og Roompot ville elske, at et ufarligt udbrud stjal bonussekunderne, vil de tre hold sandsynligvis sikre, at der bliver skabt samling. Herefter kan vi vente, at Armee og måske også Boasson Hagen vil forsøge at angribe sidste gang på Yven. Da alle har Boasson Hagens sejr fra sidste år i frisk erindring tvivler vi imidlertid, at det er muligt at fange Weening på det forkerte ben, og derfor regner vi med, at det skal afgøres i en spurt.

 

Spurten i Sarpsborg er hård, og det er bestemt ikke en afslutning for de rene sprintere. Omvendt er bakken ikke specielt lang, og derfor kan de hårdføre afsluttere sagtens være med. Det gør det til en interessant finale, hvor vi kan vente en spændende kamp mellem stærke sprintere og puncheurs.

 

Derfor tror vi mest på Edvald Boasson Hagen. Ganske vist kom nordmanden til kort i finalen i dag, men det skyldtes ikke mange på styrke. Tværtimod var han brølstærk på en stigning, der burde have været for hård til ham, men han endte i sidste ende med at lave alt for meget. Det kostede mod slutningen, men er ikke udtryk for dårlig form. Boasson Hagen er fremragende kørende, og han kunne ikke have designet en bedre afslutning. Bakken er hård nok til at tage toppen af Dylan Groenewegens fart, men kort nok til, at han har et overtag i forhold til en mand som Simon Gerrans. Hans spurt på 1. etape var helt suveræn, og selvom denne finale er nemmere, tror vi på, at Boasson Hagen vinder igen.

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

Dylan Groenewegen har allerede vundet den eneste rene massespurt, men håber helt sikkert også at kunne være med her. Som en hårdfør sprinter, der før har vist, at han er god til at spurte op ad bakke - bare husk, at hans første store sejr kom i Brussels Cycling Classic, der har et stigende opløb - er der ingen tvivl om, at han er konkurrencedygtig. På flad vej er han i særklasse i dette felt, men i en hård finale som denne, er kortene mere lige. Groenewegen kan sagtens vinde, specielt fordi han har det bedste tog, men det er ikke nogen given sag, at han kan slå de mere hårdføre typer.

 

Simon Gerrans vil jagte den samlede sejr i kraft af bonussekunder, og i den sammenhæng må han glæde sig over denne finale. I en flad spurt kan han ikke matche sprinterne, men i denne finale har han bestemt en chance. Gerrans er lynhurtig, hvilket han har vist ved at slå folk som Sagan og Greipel, og på en bakke som denne er han endnu bedre. Samtidig har han sammen med Groenewegen det bedste lead-out, og det giver ham en god mulighed for at vinde.

 

Tosh van der Sande viste på 1. etape, der burde have været lidt for hård for ham, at han er i sit livs form. Det gør ham til en oplagt kandidat til en etape som denne. Han er ikke hurtig nok til at slå en mand som Groenewegen på flad vej, men han er stærk på en bakke som denne. Desværre er han ikke altid god til at positionere sig, men lykkes det at overvinde den hurdle, har han en chance for at vinde.

 

På 2. etape viste Kristoffer Halvorsen igen, at han er et forrygende stort sprintertalent. Samtidig positionerede han sig fremragende, og han har alt, hvad der skal til for at blive en topsprinter. Sidste år blev han nummer fem i feltets spurt på denne etape, og han er kørt på podiet i Nokere Koerse, der netop slutter på en stigning. I år er han endnu stærkere, og derfor har han en reel mulighed for at vinde.

 

Det samme har August Jensen, der sidste år blev nummer 2 i spurten om andenpladsen på denne etape. Det norske supertalent er ikke hurtig nok til at vinde flade spurter, men han er sublim i finaler som disse. Det viste han senest med fjerdepladsen på 1. etape, og hans muligheder i denne afslutning er endda endnu bedre.

 

Manzana Postobon har været utroligt synlige i dette løb, men de har ikke været tæt på at vinde en etape. Det får de chancen for nu. Således stiller de til start med Sebastian Molano, der i årets Volta ao Alentejo med to etapesejre viste, at han er specialist at spurte op ad bakke. Hans store udfordring er positionering og at overleve Yven. Lykkes det, kan han meget vel vise sig at være hurtigste mand.

 

Patrick Bevin skuffede lidt på 1. etape, men viste i dag, at han er i fin form. Newzealænderen er samtidig skræddersyet til finaler som denne, og det var således ikke tilfældigt, at han sidste år blev nummer 3 på en tilsvarende etape i Vuelta a Burgos. Cannondale har imidlertid også Tom Van Asbroeck, der er hurtigere, men måske ikke helt så velegnet til en stigende spurt. Begge er solide podiekandidater.

 

En anden specialist i at spurte på en stigning er Roman Maikin. Sidste år vandt han netop sådan en afslutning i Tour du Limousin, og han er en farlig dark horse til denne etape. Hans store problem er, at han ikke altid er god til at positionere sig, men kan han starte helt fremme, har han farten til at vinde. Også Armindo Fonsec, Maxim Daniel og Justin Jules er gode til at spurte op ad bakke.

 

Alexander Kamp kørte en flot kongeetape, og det må have givet ham motivation til at forsøge sig i denne finale. Den burde passe ham fremragende. Desværre synes han at have lidt problemer i positionskampen, og den udfordring skal han overvinde, hvis han skal til tops i dette selskab.

 

Læs også
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv

 

Igen i dag bekræftede Nick Schultz, at han er et stort talent. Han har længe været bekræftet som en god klatrer, og i år har han vist, at han også har en fin afslutning. Han er ikke hurtig nok til at vinde, men han vil være langt fremme.

 

Endelig vil vi pege på Trond Trondsen. Sidste år var det kun Sondre Holst Enger og August Jensen, der var hurtigere i denne finale, og det resultat må anspore ham til igen at gøre et forsøg

 

Feltet.dks vinderbud: Edvald Boasson Hagen

Øvrige vinderkandidater: Dylan Groenewegen, Simon Gerrans

Outsidere: Tosh van der Sande, Kristoffer Halvorsen, August Jensen, Sebastian Molano

Jokers: Patrick Bevin, Tom Van Asbroeck, Roman Maikin, Justin Jules, Maxime Daniel, Alexander Kamp, Nick Schultz, Trond Trondsen

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tour of Norway
Nyheder Profil Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?