Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 4. etape af Tour of Norway

30. maj 2019 20:43Foto: Sirotti

Edvald Boasson Hagen viste sin klasse og gav med et sent angreb Dimension Data lidt tiltrængt succes på dagens 3. etape. Sprinterne håber dog at komme til fadet igen, når det fredag gælder løbets 4. etape, der måske nok er et kuperet 225 km langt maraton, men som med en relativt let finale kunne lægge op til endnu en reduceret massespurt.

Ruten

Efter to dage med en ensartet finale venter mere af det samme på løbets 4. etape, der er et 225 km langt maraton. Ganske vist er der ingen store stigninger, men særligt den sidste del er ganske kuperet. Til slut venter endnu en vanskelig rundstrækning med to små bakker, men denne gang kommer de vanskeligste udfordringer så langt fra stregen, at chancen for en reduceret massespurt er større.

 

I alt skal der tilbagelægges 224,3 km, der fører feltet fra Arendal til Sandefjord. Begge byer ligger langs den norske østkyst, og man indleder etapen med at køre igennem relativt fladt terræn langs kysten mod nord frem til den første spurt, der kommer efter 47,1 km. Derefter snor man sig videre mod nord op over to mindre bakker, mens man kører væk fra vandet, inden det atter flader ud på et lille plateau, der leder forbi forplejningszonen. Ca. midtvejs på etapen drejer man mod øst for at køre op ad kategori 3-stigningen Henneseidfjellet (5,2 km, 7,2%, max. 18,6%), hvis top rundes efter 107,5 km. Herfra går det videre mod nordøst igennem hovedsageligt faldende terræn, der leder tilbage til kysten.

 

I byen Skien forlader feltet igen vandet, når de drejer mod nordøst for at køre opad kategori 3-stigningen Eidanger (2,1 km, 5,7%, max. 13,8%), hvis top passeres efter 151,5 km. En skarp nedkørsel leder mod sydøst tilbage til kysten, hvorefter man kører mod nordøst op til Larvik, hvor en nedkørsel leder ned til den sidste spurt, der er placeret efter 182,0 km. Herefter stiger det let, mens man fortsætter mod nordøst frem til den afsluttende rundstrækning, der rammes efter 196,9 km. Kort efter skal man for første gang over den ene af rundstrækningens to bakker (1 km, 3,2%), inden det falder ned mod stregen, der krydses efter 208,2 km.

 

Etapen afsluttes nu med en enkelt omgang på den 16,1 km lange runde. Lige fra start skal man op over en stejl bakke (1 km, 7,7%), men derfra resterer stadig 15 km. Det går igennem hovedsageligt fladt terræn, inden man igen skal over den anden bakke (1 km, 3,2%), hvis top rundes med 8 km igen. Herfra er det hovedsageligt faldende. Det flader ud med 3 km, inden det med 1200 m igen atter begynder at falde ned mod de sidste 600 m, der er flade. De sidste 3 km er tekniske med skarpe sving med 2800, 2400, 1000, 400 og 300 m igen, inden man rammer den 6 m brede opløbsstrækning.

 

Etapen byder på i alt 2755 højdemeter.

 

Sandefjord har kun én gang tidligere været vært for et stort cykelløb i dette årtusinde. Det var sidste års norske mesterskaber, der blev vundet af Vegard Stake Laengen.

 

 

 

 

Vejret

Tour of Norway byder i morgen på tørt vejr, og nu er varmen også kommet til landet. Fredag ventes at byde på høj solskin med kun få skyer i finalen og en temperatur på hele 18 grader. Det vil dog fortsat være blæsende med en frisk vind fra sydvest. Det giver medvind stort set hele dagen, afbrudt af et sidevindsstykke efter den sidste stigning. På rundstrækningen er der sidevind det meste af tiden, men der vil være mod- og sidemodvind på stykket frem til de to sene sving og derefter sidemedvind på opløbsstrækningen.

 

Favoritterne

Med sit fine angreb til sidst gav Edvald Boasson Hagen både Dimension Data en hårdt tiltrængt succesoplevelse og tilbagebetalte samtidig holdet for det store arbejde, de leverede til sidst. Dermed tog han 10 bonussekunder, der kan vise sig helt afgørende i kampen om den samlede sejr, og han tog et meget stort skridt mod endnu en samlet sejr i det løb, han har været den dominerende skikkelse i.

 

Finalen viste sig også lidt hårdere end de foregående, og denne gang så vi, at Dimension Datas hårde tempo kombineret med angrebet fra Tim Wellens og Marc Hirschi var nok til at sætte sprintere som Alvaro Hodeg, Eduard Grosu og Boy Van Poppel af. Nu er det store spørgsmål så, om 4. etapes finales er som den, vi så i går, eller som den hårdere version, vi så i dag.

 

Det er svært at vurdere på baggrund af de foreliggende data. Den første af de to stigninger på rundstrækningen er stejl, men den kommer også langt fra mål. Den sidste bakke er til gengæld blød og vil næppe gøre den helt store forskel. Det kan derfor umiddelbart gå begge veje, og vi kender desværre ikke finalen fra tidligere.

 

I dag var det dog tydeligt, at Dimension Data havde planer om at gøre løbet hårdt, og Wellens viste vilje til at angribe. Det er meget tænkeligt, at vi vil se noget lignende i morgen, og da den første bakke virkelig er en seriøs sag, tror vi ikke meget på, at Hodeg-typerne klarer den. Man skal nemlig også bemærke, at etapen er 225 km lang og byder på næsten 3000 højdemeter, og det bliver derfor en ganske opslidende sag.

 

Vi tror dog ikke meget på, at udbruddet holder hjem. Dimension Data, UAE og sikkert også Sunweb vil satse på en spurt, og særligt Dimension Data med Michael Valgren og Stephen Cummings er så stærke, at de bør kunne kontrollere etapen. Vinden bliver næppe heller et tema, da der generelt vil være medvind, men sidevinden på rundstrækningen kan gøre det hele betydeligt hårdere, hvis vejene er eksponerede, hvilket dog er usandsynligt, da meget af finalen afvikles i byzone.

 

Vi er ret sikre på, at Wellens planlægger endnu et angreb på den stejle bakke, men den kommer formentlig for langt fra mål til, at det vil kunne lade sig gøre at holde hjem. Vi hælder derfor til, at det atter blive en spurt, men denne gang formentlig i et endnu mindre felt end i dag. Derudover skal man bemærke, at spurten er meget teknisk med to sene sving, og det er derfor positionering og ikke topfart, der vil være afgørende.

 

Det får os til at pege på Alexander Kristoff som vores favorit. Det kneb lidt i spurterne på de to første etaper, men i dag var han feltets hurtigste. Det skyldes dels det fornemme arbejde fra Sven Erik Bystrøm og Alexandr Riabushenko inden sidste sving, men også at spurten kom efter en betydeligt hårdere etape. Kristoff er som bekendt en mester i at spurte efter de lange og hårde dage, og derfor passer denne 225 km lange etape ham godt. Dertil kommer, at han har forrygende i positionskampen og i Bystrøm og Riabushenko har to holdbare folk til at køre sig frem. Derfor tror vi, at han endelig tager den sejr, han endnu mangler.

 

Hans værste rival må igen være Cees Bol. Også hollænderen er nemlig en holdbar sprinter, der burde kunne drage fordel af det vanskelige terræn, og han viste igen i dag, at han nok i virkeligheden er en anelse hurtigere end Kristoff. Han er dog ikke helt så god i positionskampen, og selvom hans unge Sunweb-hold rejste sig flot efter gårsdagens etape, hvor de efterlod Bol for isoleret, har Kristoff en fordel af den tekniske finale. Sidder Bol godt igennem svingene, vil han dog have gode chancer for at slå nordmanden på topfart.

 

Etapen er heller ikke ringe for Edvald Boasson Hagen. Ganske vist blev dagens sejr ikke opnået i en spurt, men hans kørsel viste god form. Det bør gøre ham optimistisk inden en 225 km lang etape, hvor hans holdbarhed vil komme ham til gode. Det er klart, at han ikke slår Kristoff eller Bol på topfart, men han viste i går, at han kan komme langt med god positionering i tekniske finaler. Med den form, han har nu, ser det ud til, at han kan gøre det godt i kampen frem mod svingene efter et hårdt løb, og så kan han også gøre det færdigt.

 

I dag viste Kristoffer Halvorsen god form ved at klare stigningen, men det lykkedes ham ikke at komme frem til spurten. Det kan blive en udfordring at gentage den bedrift i morgen, men umuligt synes det ikke at være. Denne gang kommer den svære bakke længere fra mål, og der er derfor længere tid til at komme tilbage i position. Han har i Ben Swift en velkørende og holdbar lead-out man, og det er vigtigt i denne finale, som vi så det med holdets flotte kørsel i går. Etapen kan blive for hård for Halvorsen, men klarer han den, vil han være en af de absolut hurtigste. Alternativt kan den velkørende Swift spurte, men han mangler nok farten til faktisk at vinde.

 

En sprinter, der kan drage fordel af den hårdere rute, er Luka Mezgec. Sloveneren er i hvert fald en af de allermest holdbare. Til gengæld har han skuffet lidt i positionskampen indtil nu, men i et mere mærket felt burde han have en betydeligt bedre chance for at komme frem. Han er ikke længere verdens hurtigste, men han har flere gange i de senere år vist, at han stadig kan spurte i reducerede felter, og det kan han også gøre på denne etape.

 

Det samme gælder for Tom Van Asbroeck. Med sin samlede topplacering fra Dunkerque har han vist form, og etapen bør derfor ikke kunne blive hård nok. Han bør i hvert fald have fordel af terrænet, og normalt er han også ganske god i positionskampen. Toget med Sondre Holst Enger og August Jensen er stærkt og holdbart, og det er vigtigt i en teknisk finale, hvor han ikke nødvendigvis er hæmmet af ikke at være den allerhurtigste.

 

En anden kandidat kunne være Moreno Hofland. Det er ellers ikke meget, man har set til hollænderen på det seneste, men i dette løb har han endelig vist lidt form. Han kørte en god spurt på 1. etape, og i dag sad han med feltet hjem. Det er et lovende tegn inden morgendagens hårdere etape. Han har ikke samme fart som tidligere, men med Sep Vanmarcke som lead-out man står han godt i denne tekniske finale, hvis han klarer bakkerne.

 

En anden spændende rytter er Milan Menten. Sport Vlaanderen-sprinteren kommer til løbet med god form efter en nylig 2. plads, og han er normalt en relativt holdbar herre. Han er ikke verdens hurtigste, men bliver løbet hårdt, kan han måske alligevel begå sig.

 

Det samme gælder for Trond Trondsen¸ som vi har peget på flere gange i træk. Desværre har han haft det lidt svært i positionskampen, hvor støtten er begrænset, men han har bekræftet den fine form, han også viste med sejren i Sundvolden GP. Med lidt held er feltet i morgen lidt mindre, og så burde han have en bedre chance for at komme frem.

 

Lotto Soudal lagde godt ud med Lawrence Naesen¸ men han er kommet frem de seneste dage. Til gengæld er han en holdbar herre, der i en finale burde kunne regne med støtte fra både Tim Wellens og Bjorg Lambrecht. Det kan blive vigtigt i en finale, hvor der næppe er mange, der har alt for meget opbakning, og han viste sidste år i Tour of Guangxi, at han slet ikke så langsom endda.

 

Andre holdbare sprintere er Yevgeniy Gidich og Alex Kirsch, men de får svært ved at vinde.

 

Endelig bliver vi også nødt til at pege på Alvaro Hodeg og Eduard Grosu. I dag kom de begge til kort, men de har på de foregående etaper bekræftet, at de er nogle af løbets hurtigste. Vi forventer, at etapen her bliver for svær, men bliver vi igen snydt, som vi gjorde det på 2. etape, kan det slet ikke udelukkes, at de kan komme med hjem. I det tilfælde vil Hodeg stå meget stærkt med sit gode tog med Davide Martinelli og Yves Lampaert, og Grosu elsker tekniske finaler med sene sving.

 

Feltet.dks vinderbud: Alexander Kristoff

Øvrige vinderkandidater: Cees Bol, Edvald Boasson Hagen

Outsidere: Kristoffer Halvorsen, Luka Mezgec, Tom Van Asbroeck, Moreno Hofland

Jokers: Milan Menten, Trond Trondsen, Lawrence Naesen, Ben Swift, Alvaro Hodeg, Eduard Grosu

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tour of Norway
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour of Fuzhou(2.1) 17/11-23/11

World Cup Koksijde(CDM) 24/11

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

SPAR 7.200 PÅ LÆKKER PINARELLO CYKEL