Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 4. etape af Tour of the Alps
24. april 2019 20:00Foto: BORA-hansgrohe / VeloImages

Rafal Majka og Vincenzo Nibali var trods utallige angreb ikke i stand at bryde Skys panser på dagens korte, intense bjergetape, og nu har de formentlig kun én chance til, hvis de vil vinde det store alpeløb samlet. Den kommer torsdag, når det efter et års fravær atter gælder den underholdende og svært uforudsigelige finale i Cles, hvor en kombination af svære stigninger og en flad finale lægger op til et hav af forskellige udfaldsmuligheder.

Ruten

For nogle år siden måtte arrangørerne slå sig sammen med folkene bag endagsløbet Trofeo Melinda for at overleve. Det betød, at en del af ruten fra den gamle semiklassiker i årene 2015 til 2017 var en del af etapeløbet, inden den sidste år helt forsvandt igen. Efter bare et års fravær er etapen til Cles imidlertid tilbage og det i det klassiske, uforudsigelige format, hvor et par lange og svære stigninger først på etapen efter en lang nedkørsel fører ned til det kuperede terræn omkring målbyen, hvor der altid er garanti for angreb og aggressivt cykelløb.

 

I alt skal der tilbagelægges bare 134,0 km, der fører feltet fra Baselga di Piné til Cles. Den første del er ganske let, idet man via et let faldende stykke kører mod vest ned i dalen. Den følger man igennem fladt terræn mod nord frem til dagens spurt, der er placeret efter 29,3 km. Her drejer man mod nordvest for at passere en ikke-kategoriseret stigning, hvorefter det går op og ned i en kuperet sektion, der leder frem til den første passage af målstregen efter 54,5 km.

 

Den resterende del af etapen består nu af en omgang på en 79,5 km lang rundstrækning. Eter en kort nedkørsel fortsætter man mod nordøst via et let stigende stykke, inden man drejer mod nord og siden vest for at køre op ad kategori 1-stigningen Forcella di Brez (5,9 km, 10,2%), der er en stejl og relativt jævn sag med top efter 73,2 km. Herfra går det via en teknisk nedkørsel mod vest, inden man fortsætter mod syd igennem let faldende terræn helt frem til dagens kategori 2-stigning, Passo Predaia. Den bestiges fra sydvest og stiger med 7,5% over 10,0 km, men byder efter 6 km med 3 km på 9-10%, inden det flader ud på den sidste km.

 

Fra toppen resterer bare 18,9 km, hvoraf de første 11 fører mod nord og vest via en relativt teknisk nedkørsel, hvorefter man forsætter mod vest via et 3 let kuperede kilometer. Med ca. 5 km igen rammer man Sanzenone-stigningen, der over 2 km stiger med 7% i gennemsnit, men med 11% over den midterste kilometer, inden de sidste 3 km fører mod nord igennem fladt terræn.  Vejen er helt lige og uden sving og afbrydes kun af en rundkørsel ved den røde flamme, inden man rammer den 8 m brede opløbsstrækning.

 

Etapen byder på i alt 2750 højdemeter.

 

Cles var som sagt fast målby i årene mellem 2015 og 2017. Senest spurtede Matteo Montaguti sig til sejr i en lille gruppe for to år siden, mens Tanel Kanget på en vild sidste etape i 2016 var hurtigste mand blandt 13 ryttere, hvoraf Mikel Landa med en 3. plads akkurat undgik at tabe løbet til esteren. I 2015 vandt Paolo Tiralongo som hurtigste mand i et tremandsudbrud, mens Damiano Cunego vandt spurten i en lille gruppe, da løbet i 2006 også lagde vejen forbi.

 

 

 

 

 

 

 

Vejret                                                                                                          

Efter et par vejrmæssigt kedelige dage kan rytterne endelig igen se frem til solskin. Ganske vist kommer der regn om aftenen, men under etapen, der køres tidligt, vil der kun være få skyer og en temperatur på 20 grader. Det vil dog også være mere blæsende med en jævn til frisk vind fra syd. Det giver sidevind og derefter medvind på stykket frem til rundstrækningen. Her vil der være medvind på første stigning og modvind frem mod sidste stigning, hvor der vil være med- og sidemedvind hele vejen op. Fra toppen vil der være sidevind, inden man får medvind på de sidste 3 flade kilometer.

 

Favoritterne

Det skortede ikke på forsøg, men det lykkedes ikke. Rafal Majka og Vincenzo Nibali viste sig atter som løbets to stærkeste på dagens 3. etape, men med en genfødt Chris Froome i spidsen lod Sky sig ikke knække. Briterne viste igen, at de har løbets stærkeste mandskab, og med Froome og Tao Geoghegan Hart ved sin side står Pavel Sivakov med en stor mulighed for at vinde samlet.

 

Etapen i dag viste nemlig også, at vi næppe helt får samme anarki igen, som vi gjorde på 2. etape. Team Sky har et relativt komfortabelt forspring med Sivakov, og de vil formentlig køre relativt kontrolleret for at holde snot i de få rivaler, der udgør en trussel mod deres unge russer, særligt Nibali og Majka. Vi skal i hvert fald næppe forvente igen at se briterne kørte så offensivt, som de gjorde i tirsdags. Dertil har de for sikkert et greb om 1. pladsen. Der er ganske enkelt ingen grund til at tage chancer.

 

Det betyder ikke, at vi ikke kan se angreb. I dag gjorde Fausto Masnada præcis det, Ben O’Connor, Luis Leon Sanchez og Mark Padun også gjorde sidste år, da de sneg sig væk i disse flade finaler efter hårde stigninger. For Sky var det ganske perfekt at se italieneren, der efter en defekt på 1. etape mistede værdifuld tid, tage bonussekunderne, også selvom man nok alligevel ærgrer sig over, at Geoghegan Hart gik glip af en stor chance for at sikre holdet et hattrick.

 

Den sidste etape kan blive meget svær at udnytte offensivt, og derfor må det være 4. etape, der er Nibalis og Majkas sidste reelle chance. Den har i hvert fald en finale, som sagtens kan bruges, for Passo Predaia er en ganske svær stigning, ikke mindst på den sidste del. Fra toppen resterer mindre end 20 km, der hovedsageligt består af nedkørsel, og derefter venter en ganske svær bakke i udkanten af Cles. Den er ikke lang, men den er så stejl, at også den sagtens kan gøre forskelle også mellem de bedste. Og da der er medvind på det flade stykke ind mod bycentrum, er det slet ikke umuligt, at Majka og Nibali kan vinde tid på Sivakov.

 

Det er de også nødt til at forsøge, og derfor må man formode, at de vil forsøge at kontrollere etapen. Det bliver imidlertid ikke let, for Sky vil være fint tilfredse med en udbrudssejr. I dag var det Ag2r og Bardiani, der lidt overraskende påtog sig ansvaret, men i morgen er det ikke sikkert, at de får den slags hjælp. Bora har slet ikke holdet til at skabe samling, men Bahrain kan i hvert fald forsøge. Spørgsmålet er bare, om de er stærke nok på en dag, hvor der er utallige ryttere, der vil i offensiven.

 

Meget vil afhænge af, om Astana får en mand med i udbruddet. Lykkes det, vil de have gode chancer for at køre hjem. Kommer kasakkerne ikke med, vil vi formode, at de vil gå efter etapesejren i et løb, hvor de endnu ikke har fået meget ud af deres kollektive styrke, og de er naturligvis stærke nok til at hente udbruddet.

 

Uanset hvad forventer vi, at Majka og Nibali vil angribe på Passp Predaia. Den er så svær, at de bør være i stand til at køre væk, men spørgsmålet er, om den stærke Sky-trio kan hente dem igen. Selv hvis det skulle lykkes, vil de klatrestjerner have en chance igen på den sidste lille bakke, og derfor har de en reel mulighed for at vinde tid denne gang.

 

Dermed ser vi flere forskellige mulige scenarier. Får Astana en mand med i udbruddet, er der gode chancer for en udbrudssejr. Alternativt kan vi enten se, at Majka og Nibali kører fra alt og alle, at det samles til en spurt i en lille gruppe, eller at en snu rytter laver ”en Masnada” og sniger sig væk, enten inden den sidste lille bakke eller på det flade stykke mod slutningen.

 

Vi vælger for tredje dag i træk at pege på Rafal Majka som vores favorit. Passo Predaia er så svær, at Majka og Nibali burde have ret gode chancer for at få skovlen under Sky, og selv hvis de skulle blive hentet igen på nedkørslen, er også bakken inde i Cles rigeligt stejl til at skabe forskelle. De to Giro-kaptajner har nu mange gange understreget deres status som løbets to stærkeste, og denne gang tror vi, at særligt Predaia så tæt på mål vil gøre det muligt at vinde tid. Det bliver næppe meget, men nok til, at de vil kunne spurte om sejren. I dag viste polakken atter, at han slet ikke er en ringe afslutter, og i et opgør med Nibali er han i hvert fald hurtigst. Derfor tror vi, at tredje gang er lykkens gang for Majka.

 

En anden mulighed er, at Sky igen får skabt samling. Det er bestemt ikke umuligt, nu hvor Froome synes langsomt at have fundet benene, og det er klart, at det igen vil bringe Tao Geoghegan Hart i spil. Briten viste igen i dag, at han blandt løbets bedste klatrere er den hurtigste, og derfor vil han have gode chancer, hvis det lykkes Sky at holde det samlet til en spurt i en gruppe. Vi så i dag, at det kan blive overordentligt svært at kontrollere det sidste flade stykke, men finalen er også så hård, at der ikke sidder 10 mand tilbage på toppen efter bakken. Kan Majka og Nibali ikke stikke af, har Sky en god chance for at tage en tredje sejr med deres hurtige brite.

 

Vincenzo Nibali ligner en mand, der er klar til Giroen. I dag så han i hvert fald ud til at være bedste mand, og derfor kan man slet ikke udelukke, at han vinder denne etape, selvom finalen er flad. Afslutningen er nemlig hårdere, end man umiddelbart skulle tro, og den er hård nok til, at bedste mand kan køre alene hjem. Det er klart, at Nibali altid vil være hæmmet af sin ringe spurt, men er der en mand, der kan køre alene hjem, må det være formstærke Nibali. Og så kan man faktisk heller ikke helt udelukke, at han i en spurt kan slå Majka, ikke mindst fordi han faktisk afsluttede ganske pænt i dag.

 

Vi har ganske meget fidus til Dario Cataldo, der kan vinde på næsten alle tænkelige måder. I dag kørte han ikke sin smukkeste spurt, men vi ved fra gamle dage, hvor han spurtede i løb som Catalonien og Burgos, at han er en glimrende afslutter, der sagtens burde kunne true en mand som Geoghegan Hart. Han er imidlertid også så stærk i øjeblikket, at han er en oplagt kandidat til at stikke af på det flade, hvor Astana meget vel kan tænkes at sidde med flere mand. Endelig har han også tabt så meget tid, at Astana kan sende ham i udbrud. Men andre ord kunne det godt være en god ide at smide en mønt på en yderst velkørende Cataldo.

 

I dag sneg Fausto Masnada sig smart afsted mod slutningen, og det skulle såmænd ikke undre, om han gentager det i morgen. Han er i hvert fald en af løbets mest formstærke, og han burde have gode muligheder for igen at sidde i en lille gruppe i den flade finale. Han er spurtsvag, men defekten på 1. etape betyder, at han har tabt så meget tid, at han kan få frihed til at angribe. Han har i dag vist, at han mestrer den kunst. Til gengæld er hans endnu mere velkørende holdkammerat Mattia Cattaneo uden mange chancer, da Sky ikke kan give ham en lillefinger, og da han trods en pæn spurt næppe slår Geoghegan Hart på stregen.

 

Pello Bilbao havde en lille offday i dag, men det kan nu give ham flere muligheder. Han er ikke længere en trussel mod Sky, og derfor vil han kunne stikke af i den ukontrollerbare finale, som han så flot gjorde det på 1. etape sidste år. Samtidig er han en af de få, der vil kunne slå Geoghegan Hart i en spurt i en lille gruppe, og dermed har også han flere optioner. Det kræver dog, at han er bedre kørende end i dag, for finalen er så hård, at man kun overlever den sidste bakke, hvis benene er gode.

 

En anden god kandidat fra Astana er loyale Andrey Zeits. Kasakken virker fremragende kørende i øjeblikket. På 1. etape kørte han mange klatrere sønder og sammen med sin føring, og i dag kom han med et stærkt angreb på sidste stigning, der dog kostede i finalen. I morgen vil han have gode chancer for at sidde med over sidste stigning, og derefter kan han udnytte sit tidstab til at lave ”en Masnada”. Endelig har han tabt så meget tid, at han også er et glimrende bud på en mand, der kan vinde fra et udbrud.

 

Kan Pavel Sivakov selv vinde? Det er bestemt ikke umuligt. Skal Majka og Nibali hentes, kan holdet blive tvunget til at ofre Geoghegan Hart, og dermed vil det være op til Sivakov selv at skulle spurte, hvis det ender i en lille gruppe. Han er ikke lynhurtig, men mod folk som Majka og Nibali er han i hvert fald ikke uden chance. Det er ikke voldsomt sandsynligt, men Sivakov har en reel chance for at spurte sig til en anden etapesejr i løbet.

 

Skal man pege på andre kandidater til at lave ”en Masnada”, peger meget på Roland Thalmann og Aleksandr Vlasov, der begge har vist sig i stand til at køre med de bedste, men som kan få svært ved at sidde med i morgendagens ret hårde finale. Thalmann har også vist, at han har en fin spurt. Unge Giovanni Carboni kom også akkurat med de bedste i dag, men det bliver nok svært i morgen. Endelig skal Jan Hirt nok være med fremme, men da han hverken kan spurte eller udnytte nogen form for frihed, vinder han ikke etapen.

 

Som sagt er et udbrud også en mulighed. Her har vi allerede fremhævet Cataldo og Zeits som gode kandidtaer, men også Dayer Quintana springer i øjnene som en oplagt kandidat. Colombianeren lagde stærkt ud på 1. etape, men har nu haft et par svære dage. Han har imidlertid været så fantastisk kørende i år, at han bliver meget svær at slå, hvos han rammer den rette gruppe.

 

En anden kandidat er Astanas talentfulde Nikita Stalnov, der endelig er ved at vise, hvorfor han sidste år var ved at vinde en bjergetape i Vueltaen og tidligere er blevet nr. 3 i Tyrkiet Rundt. Han havde en mindre god dag på 3. etape, men har nu tabt så meget tid, at han kan få frihed til at gå i udbrud.

 

Vi vil også fremhæve stortalentet Davide Gabburo, der fortsætter med at imponere i denne uge. Han har klatret bedre end ventet i de høje bjerge, og med sin gode spurt er han livsfarlig, hvis han rammer det rette udbrud. Man kan også håbe, at Alexis Vuillermoz, der også har en god spurt, efter dagens skuffelse har tabt så meget tid, at han nu kan få lov at gå i udbrud.

 

Andre kandidater tæller Mikel Bizkarra, der efter en skidt start rejste sig i dag, men som er hæmmet af en dårlig spurt, den ganske hurtige Aldemar Reyes, den ligeledes hurtige Alex Aranburu, der efter en offday på 2. etape kom tilbage på benene i dag, samt Arkeas Jeremy Maison, der kæmpede sig flot tilbage efter en sen defekt på 2. etape og virker ganske velkørende.

 

Feltet.dks vinderbud: Rafal Majka

Øvrige vinderkandidater: Tao Geoghegan Hart, Vincenzo Nibali

Outsidere: Dario Cataldo, Fausto Masnada, Pello Bilbao, Andrey Zeits, Pavel Sivakov, Roland Thalmann

Kandidater til et udbrud: Dario Cataldo, Andrey Zeits, Dayer Quintana, Nikita Stalnov, Davide Gabburo, Alexic Vuillermoz, Mikel Bizkarra, Aldemar Reyes, Alex Aranburu, Jeremy Maison

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tour of the Alps
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

World Cup Tabor(CDM) 16/11

World Cup Tabor(CDM) 16/11

Tour of Fuzhou(2.1) 17/11-23/11

World Cup Koksijde(CDM) 24/11

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

FIND DINE CYKELPRODUKTER PÅ TVÆRS AF WEBSHOPS