Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 4. etape af Tour of the Alps

Optakt: 4. etape af Tour of the Alps

21. april 2022 14:09Foto: Sirotti

Pello Bilbao havde ingen problemer med at besvare angrebene på Furkelpass, og mens Lennard Kämna kunne tage sæsonens anden udbrudssejr, kunne baskeren uden de store problemer forsvare sin førertrøje. Han skal imidlertid på den igen torsdag, hvor det gælder løbets eneste bjergafslutning, men den relativt lette opkørsel ad Grossglockner lægger ikke op til den store selektion og snarere end mere taktisk finale - samt muligvis endnu en udbrudssejr.

Artiklen fortsætter efter videoen.

 Livestream Tour of the Alps og Liege-Bastogne-Liege uden afbrydelser

 

Ruten

Det kan godt være, at Tour of the Alps er kendt som et bjergløb, men i de senere år er arrangørerne gået helt udenom svære bjergfinaler. Sådan er det også i år, men på 4. etape får rytterne dog chancen for at slutte på en stigning, når man når østrigsk territorium og skal klatre et stykke op ad frygtede Grossglockner. Det sker dog ad en meget uregelmæssig og ikke specielt svær stigning, og da etapen samlet set er løbets letteste, er det langt fra sikkert, at en spurt i en favoritgruppe kan undgås, hvis ikke et udbrud løber med sejren.

 

Igen skal der tilbagelægges en kort distance, denne gang bare 142,4 km, som fører feltet fra Niederdorf/Villabassa til Kals am Grossglockner. Det meste af etapen er ganske let, og det gælder særligt for starten, da man indledningsvist blot følger en let faldende dalvej mod nordøst over grænsen til Østrig, der passeres efter 14,9 km, og frem til byen Tassenbach. Her drejer man efter 22,8 km mod sydøst væk fra dalen for at køre op ad kategori 2-stigningen Kartitscher Sattel (7,3 km, 5,3%), der er en lidt ujævn stigning med stigningsprocenter på 6-9 nær top og bund med et lettere midterstykke.

 

Læs også
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024

 

Toppen rundes efter 30,5 km, og herefter bliver det igen let. Man følger nemlig en lang, lige og let faldende vej mod sydøst og øst hele vejen ned til byen Kötschach, der nås efter 73,3 km. Her forlader man dalen for at køre mod nordvest op ad kategori 3-stigningen Gailberg Sattel (6,3 km, 4,4%), der har enkelte 7-8% stykker på den nedre del, men ellers er ganske let hele vejen frem til toppen, som rundes efter 80,2 km. En meget teknisk nedkørsel leder nu videre mod nord tilbage til dalen på den anden side af bjergmassivet.

 

Her drejer man mod nordvest for at følge en ganske let stigende dalvej frem til den store by Lienz, som nås efter 106,3 km, og hvor man kører mod nord op på et nærliggende højdedrag (4,5 km, 3,8%), idet dagens spurt kommer næsten i bunden af bakken efter 107,7 km. Toppen rundes efter 109,2 km, hvorefter man kører mod syd tilbage til dalen for med det samme at køre mod nordvest op ad endnu et højdedrag (2,6 km, 4,5%), hvor toppen nås efter 113,4 km. En kort nedkørsel leder nu mod sydvest, inden man følger en lige og let stigende dalvej mod nordvest frem til byen Huben.

 

Her indledes finalen, når man drejer mod nordøst for at køre op ad den ikke-kategoriserede målstigning. Den stiger med 4,3% over 12,4 km, men er meget irregulær. Således stiger de første 3 km med 8-11%, men derefter følger 4 km, der enten stiger eller falder let. De næste 2 km stiger med ca. 6%, inden den flader ud med bare 1-3% over de sidste 2400 m. Stigningen følger en kun ganske let snoet vej hele vejen op, idet der dog er to hårnålesving lige i rap med 600 m og 200 m igen. Den sidste kilometer stiger med ca. 4%, dog med nogle lidt stejlere stykker omkring de to sving.

 

Etapen byder på i alt 2384 højdemeter.

 

Kals am Grossglockner har ikke tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb.

 

 

 

 

 

Læs også
Optakt: Tour de Romandie

 

 

 

 

 Livestream Tour of the Alps og Liege-Bastogne-Liege uden afbrydelser

 

Vejret                                                                                                     

Det ser fortsat ud til, at fredagen bliver en våd affære, men rytterne får en sidste dag i tørvejr. De skal dog ikke regne med sol, da torsdagen bliver overskyet med en temperatur ved bunden af sidste stigning på 12 grader. Vinden vil bare være svag til (6-9 km/t) og komme fra syd og sydøst. Det giver sidemodvind frem til bunden af første stigning og derefter sidemedvind resten af vejen, inklusive hele vejen op ad målstigningen.

 

Favoritterne

Dagens etape endte med ikke at gøre nogen spor forskel, men vi blev i det mindste klogere på klatrehierarkiet. Bahrain var for stærke, da Pello Bilbao var betydeligt bedre klatrende, end jeg havde ventet, og da det modsatte gjaldt for Richie Porte, og Mikel Landa så meget overbevisende ud, var Pavel Sivakov for alene om at sætte araberne under pres. Da de tillige i fladlandet, hvor de potentielt var sårbare, fik en meget besynderlig hånd af DSM, lykkedes det heller ikke knække dem på taktik, når nu det ikke kunne lade sig gøre på styrke.

 

Bilbao ligner mere og mere en samlet vinder, når han synes at klatre bedre end nogensinde og har en af løbets stærkeste som hjælperytter, men der er to gode chancer for at knække ham endnu. Den første af disse kommer torsdag, men man skal passe på med at overgøre de udfordringer, der venter.

 

Det er den eneste bjergfinale i løbet, men det er bestemt ikke en svær sag. Profilen ser meget mere dramatisk ud, end den burde, for det er kun den nedre del kan bruges til at gøre forskelle. De første 3 km er til gengæld også svære, men derefter venter 9,4 km, der er ganske lette. Heldigvis er der med- og ikke modvind, og det er i hvert fald en forudsætning for drama, men det er tvivlsomt, om det er nok. Det meste af etapen er endda let, og rytterne vil derfor komme relativt friske frem til sidste stigning.

 

I dag holdt udbruddet hjem, og det kan meget vel ske igen. Vi vil i hvert fald få den angrebsfest, vi har haft de foregående dage, og det betyder, at der er en god chance for, at udbruddet først kører på den første stigning. Det vil give et meget stærkere udbrud, og det åbner også døren for, at Ineos vil forsøge noget fra distancen igen. Det vil faktisk undre mig, hvis ikke de forsøger at sende en af deres tre kaptajner afsted. Stigningen er ikke så svær som i tirsdags, men den er svær nok til, at Bahrain igen kan være tvunget til at lade et stærkt udbrud køre. De vil nok nu være meget opmærksomme på Sivakov, der ligner deres måske største rival, og Porte vil de nok også holde øje med, men der burde vel være en god chance for, at Eddie Dunbar havner i udbruddet.

 

Læs også
Optakt: Prolog til Tour de Romandie

 

Hvis udbruddet først kører på stigningen, er der en god chance for, at det vil indeholde ryttere fra top 24, og så er Bahrain nødt til at holde dem i snor hele dagen. Hvis til gengæld det ikke sker, vil araberne formentlig være tilfredse med at lade dem køre hjem. Der er ingen grund til at tage risici med bonussekunder, og det er en god ide at spare kræfter til 5. etape, der meget vel kan blive den mest selektive i løbet.

 

Jeg ser derfor to scenarier. Enten kører der så farligt et udbrud på stigningen, at Bahrain skal jagte, og så er araberne så stærke, at vi får en afgørelse mellem favoritterne på en etape, der er relativt let at kontrollere. Alternativet er en mindre farlig gruppe, og så er der en god chance for, at de holder. Ineos har dog stadig ikke vundet deres etape, og medmindre de som i dag får en mand med i udbruddet, vil jeg tro, at de vil jagte. Det samme gælder for DSM, der må tro på, at de kan vinde en etape med deres stærke duo. Endelig rejste Miguel Angel Lopez sig i dag, så hvis ikke han rammer udbruddet, hvad der kunne være plan A, er der vel en chance for, at Astana jagter.

 

Mit bedste bud er altså, at udbruddet bliver hentet. Interessen burde være stor, uanset om udbruddet er farligt eller ej. Hvis til gengæld Lopez, DSM og Ineos alle rammer udbruddet, har de også en god chance for at holde.

 

Hvis det ender i et opgør mellem favoritterne, vil Ineos formentlig igen blæse ind på stigningen, men da de kun har 3 km til at gøre forskellen, skal de åbne ballet med det samme. Jeg tvivler på, at 3 km er nok til at sætte Bilbao og Landa, der i dag lignede to af de fire stærkeste, men der kan stadig ske noget, når den flader ud. Det kan blive en ret uregerlig finale, hvor der angribes i højre og venstre. Senere bliver stigningen igen lidt stejlere over 2 km, men kun med 6-7%, og det er formentlig for lidt til at gøre en forskel.

 

Jeg peger på Pello Bilbao. Både Bilbao og Landa var som sagt meget overbevisende i dag, og når Landa kører, som han gør, tror jeg, at de er stærke nok til at kontrollere det. Denne gang er stigningen også lettere, end den var det i dag, og derfor er der en god chance for, at Santiago Buitrago og Hermann Pernsteiner som minimum kan komme tilbage. Sker det, vil de have fire mand til at kontrollere, og så bliver det umuligt at komme væk. Det er derfor meget sandsynligt, at der skal spurtes på toppen, og her har Bilbao vist, at han er hurtigste mand. Derfor tror jeg, at Bahrain igen sætter ham smukt i scene til hans anden etapesejr.

 

Denne gang er der dog måske en større chance for, at Romain Bardet kan slå ham. Han har ikke været alt for tæt på endnu, men denne gang er den sidste kilometer ikke helt nem. Det er i hvert fald en stejlere finale, end vi har haft hidtil, og selvom Bilbao stadig bør have overhånden, bør det tale til Bardets fordel, at det denne gang handler lidt mere om gode ben end om fart. Franskmanden lignede en af de fire stærkeste i dag, og selvom Bilbao så bedre ud, er han manden, der måske kan true spanieren.

 

Dernæst vil jeg pege på Miguel Angel Lopez. Det var en forløsning at se ham være med fremme igen i dag, hvor han endda lignede en af de bedre, og det lover godt forud for den kommende etape. Det er klart, at han ikke vinder en spurt mod de to ovennævnte, men han har den store fordel, at han har tabt tid. Hvis det alligevel bliver for svært for Bahrain at kontrollere, er Lopez manden, de kan lade køre, og han lignede i dag en rytter, der også har benene til at gøre det færdigt.

 

I dag bekræftede Pavel Sivakov det lovende indtryk, han også efterlod tirsdag, men desværre for ham er denne stigning nok for let til, at han kan komme væk. Han har heller ikke den store frihed, og derfor vil han formentlig være henvist til at satse på en spurt. Den bliver svær at vinde, men han er ikke den langsomste afslutter. Denne gang er spurten hårdere end de foregående, og man kan håbe, at hans gode ben og fom så vil sætte sig igennem.

 

Er den for svær for Natnael Tesfatsion? Han kan ikke gå med de bedste på den stejle del, men der er en god chance for, at der kommer en større regruppering til sidst. Han virkede ikke alt for overbevisende i udbruddet i dag, men nogen kraftfuld rytter på flad vej, har han aldrig været. På stigningerne har han været tæt på at matche de bedste, og det bør han være igen i morgen, hvis ikke han er for mærket efter i dag. I en spurt burde han have en reel chance for at true de bedste, hvis han kan positionere sig ordentlig.

 

Læs også
Bernal bedre end før det skæbnesvangre styrt: Vil være verdens bedste

 

I dag fik vi igen bekræftet, at Attila Valter ikke kan klatre med de bedste, men også han har en god chance for at komme tilbage. Han har heller ikke været tæt på at slå Bilbao, da de i går spurtede mod hinanden, men han er ganske hurtig. Det bekræftede han med sin top 10 i punceurspurten i Catalonien, og denne form for spurt passer ham nok lidt bedre end den foregående. Om det er nok til at vinde, er nok tvivlsomt.

 

Den næste rytter, der har vist noget hurtighed er Felix Gall. Østrigeren kunne heller ikke være med de bedste i dag, men generelt har han været ganske overbevisende. Jeg vil blive forbavset, hvis ikke han kommer tilbage efter den stejle del, og så må han formodes at være en af de hurtigste. Også for ham bliver det svært at slå Bilbao, men han er en af de få, der måske kan have en chance.

 

Endelig er der Thibaut Pinot . Det er klart et longshot, men det var opløftende at se ham hos favoritterne i dag. Med tanke på hans styrt og sygdom giver det god mening, at han er i bedring, og vi så også tidligere i år, at hans form kom efter nogle løbsdage. Han var med i udbruddene tidligt på etapen, og det vidner også om, at benene er ved at være der. Hvis han føler sig frisk på at spurte, burde han have en chance for at true Bilbao, men det kræver, at fremgangen fortsætter.

 

Jeg har lidt svært ved at se andre vindere af et favoritopgør. Bahrain er formentlig for stærke til, at det taktiske spil kan udnyttes, men skulle der være ryttere, der kan få lidt frihed, skal det være folk, der har tabt tid. Det kunne være Hugh Carthy, der gjorde det hæderligt i dag, samt Cian Uijtdebroeks, Geoffrey Bouchard, Sean Quinn, Matteo Badilatti og Jonathan Caicedo, der synes at være stærke nok til både at komme tilbage efter det stejle og herefter angribe. Quinn kørte i dag også en overraskende god spurt, men det er en spurtstyrke, han aldrig tidligere har vist. De ryttere, der sad med hjem i første gruppe i går, får svært ved at snige sig væk, hvis Bahrain er så stærke som hidtil.

 

Mine øvrige kandidater kommer derfor fra udbrud. Her er Miguel Angel Lopez selvsagt det oplagte valg, og hvis udbuddet kører på stigningen, har han en god chance for at ramme det. Et andet godt bud er Thibaut Pinot, der som sagt forsøgte i dag og synes i fremgang.

 

En anden kandidat er Jonathan Caicedo, der i dette løb har virket bedre end nogensinde. Han har tabt så meget tid, at Bahrain kan give ham den snor, han skal bruge, og han viste særligt i gårsdagens udbrud, at han lige nu er en af løbets stærkeste klatrere. Han er ikke specielt spurtstærk, og det kan derfor blive tricky at gøre det færdigt, men den nedre del er stejl nok til, at de bedre klatrere bør sætte sig igennem.

 

FDJ har også et andet godt bud i Matteo Badilatti. Det er ret normalt, at schweizeren har en offday i starten af et etapeløb, men da han ramte udbruddet i gårsdagens vilde start, viste han, at benene er gode, som vi også så i fredags. Kører udbruddet på stigningen, har han en god chance for at ramme det, men det kan blive svært for en dieselklatrer at gøre det færdigt på denne form for stigning.

 

I dag smed Clement Berthet lidt tid, men det kan komme ham til gode nu. Han har sikret sig den frihed, han skal bruge for at ramme udbruddet. Den tidligere mountainbiker er stadig ret ubeskrevet, men han viste sit talent allerede i Polen sidste år, og han var også god i Besancon i fredags. Han var meget overbevisende som hjælper for Bouchard i går, og han synes at have benene til både at ramme udbruddet og at gøre det færdigt.

 

I går genfødtes Carl Fredrik Hagen efter sine mange helbredsproblemer. Han kørte alene op til de forreste, og efterfølgende var det en defekt, der sendte ham ud af feltet. I dag tabte han tid, men det kan meget vel have været for at spare sig. Om han er god nok til at vinde, er jeg lidt i tvivl om, men han har tidligere i Romandiet vist, at han godt kan afslutte en smule, og derfor er det lette målbjerg ikke dumt for ham.

 

Læs også
Optakt: 3. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

Der burde også være en dansk chance. Niklas Eg har bevist, at han ikke er færdig med at klatre godt, og han har generelt været tæt på de bedste. Det taler for, at han burde have en god chance for at ramme et udbrud, der kører på stigningen. Det lette målbjerg er ikke ideelt, når det skal gøres færdigt, men han kørte jo faktisk en ganske god spurt i dag.

 

Chris Hamilton ramte udbruddet i dag, men selvom han på papiret var den mest formstærke klatrer, skuffede han fælt. Han havde dog også to hårde solopkørsler til to forskellige udbrud, og det kan meget vel have kostet for meget. Der er en klar risiko for, at han tager sig en fridag i feltet, men er han frisk igen, burde han med sin nuværende form kunne gøre det færdigt, hvis han kommer friskere frem til finalen.

 

Geoffrey Bouchard smed lidt tid i dag, og dermed fik han kørt sig selv ud af klassementet. Jeg tror dog ikke, at han har tabt nok. Bahrain kan ikke give ham mere end et minuts penge på stregen, hvis de skal føle sig sikre, og derfor ligner det en umulighed. Vi så dog i dag, at de ikke jagtede etapesejren aggressivt på det flade, og sker det, at han overlever den stejle del med et forspring, er det muligt, at Bahrain somi dag vil have det fint med blot at kontrollere.

 

Er Lilian Calmejane god nok endnu? Han har ikke virket overbevisende de første dage, men han kørte ganske fint i optakten, både i Amstel og i de franske løb i sidste uge. Jeg kan være bekymret både for hans evne til at ramme udbruddet på stigningen og for at overleve den stejle del, men sidder han først i udbruddet, kan han vinde. Det kan meget let blive en taktisk finale på så let et bjerg, og det vil gøre det sandsynligt, at en eller anden form for puncheurspurt kan blive afgørende. Her er Calmejane en af de bedre afsluttere i dette løb.

 

En sidste kandidat kunne være Torstein Træen. Efter det fornemme resultat i Catalonien skuffede han fælt de to første dage, men i dag var han stærkeste mand på stigningen i udbruddet. Desværre blev det hele ødelagt af et styrt, og jeg ved ikke, hvordan han har det efter den omgang. Han kom dog fint i mål uden at smide en bondegård, og han så også ud til at lande blødt. På papiret klatrer han godt nok til at vinde, men bjerget er nok lidt for let for en dieselklatrer, der skal gøre det færdigt.

 

Andre kandidater kunne være Florian Lipowitz, Erik Fetter, Jose Felix Parra, Abner Gonzalez, Ben Swift, Igor Arrieta, Fabio Felline og Jefferson Cepeda .

 

Feltet.dks vinderbud: Pello Bilbao

Øvrige vinderkandidater: Romain Bardet, Miguel Angel Lopez

Outsidere: Pavel Sivakov, Natnael Tesfatsion, Attila Valter, Felix Gall, Thibaut Pinot

Jokers: Jonathan Caicedo, Matteo Badilatti, Clement Berthet, Carl Fredrik Hagen, Niklas Eg, Chris Hamilton, Geoffrey Bouchard, Lilian Calmejane, Torstein Træen

 

 Livestream Tour of the Alps og Liege-Bastogne-Liege uden afbrydelser

Pello Bilbao
Romain Bardet, Miguel Angel Lopez
Pavel Sivakov, Natnael Tesfatsion, Attila Valter, Felix Gall, Thibaut Pinot
Jonathan Caicedo, Matteo Badilatti, Clement Berthet, Carl Fredrik Hagen, Niklas Eg, Chris Hamilton, Geoffrey Bouchard, Lilian Calmejane, Torstein Træen
Florian Lipowitz, Erik Fetter, Jose Felix Parra, Abner Gonzalez, Ben Swift, Igor Arrieta, Fabio Felline og Jefferson Cepeda, Hugh Carthy, Cian Uijtdebroeks, Sean Quinn, Einer Rubio, Thymen Arensman, Eddie Dunbar, Esteban Chaves, Richie Porte, Michael Storer
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tour of the Alps
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?