Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 4. etape af Tour of Turkey

Optakt: 4. etape af Tour of Turkey

14. april 2021 12:25Foto: Sirotti

Mark Cavendish fortsatte succesen og har pludselig genfundet sin tidligere rolle som sejrskonge i Tyrkiet. Han får endda chancen for at følge sit hattrick Alanya op med en tredje sejr i årets løb, når det onsdag gælder endnu en sprinteretape, denne gang med mål i Kemer, hvor den britiske kanonkugle også har sejret for syv år siden.

Annonce

Ruten

At Tour of Turkey er et sprinterparadis, er altid kommet til udtryk i området omkring Alanya, hvorfra man altid bevæger sig mod vest hen langs solkysten. Denne del af kysten er nemlig pandekageflad, og derfor er der altid masser at komme efter for de hurtige folk i denne del af løbet. Det kommer til udtryk igen på 4. etape, hvor det gælder den nu velkendte og helt flade tur hen langs kystvejen til byen Kemer, hvor der er lagt op til den fjerde massespurt på fire dage.

 

Med en distance på 184,4 km er der tale om en relativt lang sag, der fører feltet fra Alanya til Kemer. Etapen kunne ikke være mere enkel, da man følger kystvejen det mest af dagen. Således kører man først mod nordvest ad den helt flade kystvej frem til dagens Turkish Beauty Spring, der kommer efter 35,8 flade kilometer, inden man fortsætter videre mod nordvest. Kort før forplejningszonen kører man lidt ind i landet, hvor det bliver en anelse mere kuperet, inden man kører mod syd tilbage til kysten, hvor dagens spurt køres efter 106,7 km.

 

Nu kører man kortvarigt mod nord for atter at forlade vandet, hvilket betyder, at det stiger let op til et plateau, som følges mod vest frem til storbyen Antalya, hvor man igen finder kystvejen. Den følges nu mod syd op over en lille kategori 3-stigning (1,6 km, 2,6%), der er så let, at den næppe opdages, og som har top efter 156,7 km. Derfra er det igen stort set helt fladt, mens man kører mod syd ad kystvejen ned til Kemer, hvor også de sidste 3 km er stort set flade. Finalen er også teknisk ukompliceret, idet eneste udfordring er en rundkørsel, der med 2 km igen leder væk fra hovedvejen.

 

Etapen byder på i alt 873 højdemeter.

 

Kemer blev senest besøgt i 2017, hvor Sam Bennett vandt 1. etape i byen foran Marco Benfatto og Edward Theuns. I 2016 vandt Jakub Mareczko en massespurt foran André Greipel og Manuel Belletti, mens det i 2014 var Mark Cavendish, der sejrede foran Francesco Chicchi og Niccolo Bonifazio.

 

 

 

 

 

 

 

Vejret                                                                                                     

Solkysten betyder som regel godt vejr, men det rigtigt varme vejr kommer først i næste uge. Faktisk bliver onsdagen grå med kun få kig til solen, inden det skyr hel til med en bygerisiko på 20%. Temperaturen vil nå 18 grader, men det vil til gengæld være stort set vindstille med bare en svag vind fra sydøst (7-8 km/t). Det giver medvind hele vejen frem til forplejningen og derefter sidemedvind frem til bunden af stigningen. Herfra vil der være sidemodvind resten af vejen, hvilket også gælder på opløbsstrækningen.

 

Favoritterne

Patrick Lefevere fortsætter tilsyneladende endnu et af sine mange mirakler. Senest var det Philippe Gilbert, der blev forvandlet fra semiafdanket veteran til vinder af begge sportens brostensmonumenter, og nu har han også genfødt den Mark Cavendish, der i 2020 burde hejse flaget og synge ”God Save The Queen”, hvis han en sjælden gang fik klemt sig i top 10. Nok er feltet her ikke det stærkeste, og nok er Cavendish stadig et stykke fra sprintereliten, men en sejr over Jasper Philipsen har dog nogen vægt i lyset af den ganske fine topfart og timing, han har vist de seneste to dage.

 

I dag var heldet dog også med ham. Han tabte faktisk positionskampen om hjulpet på André Greipel, der igen blev sat perfekt op, da han og Alvaro Hodeg blev skubbet væk af den positioneringsstærke Philipsen. Det endte dog med at blive en fordel, da belgieren herefter blev bremset af Rick Zabel, da denne havde afleveret Greipel, og det er svært at sige, hvad udkommet havde været i et lige opgør. Philipsen kom hurtigere til sidst, men til gengæld kørte Cavendish en ganske lang spurt i vindsiden og gjorde dermed ikke nødvendigvis livet specielt nemt for sig selv.

 

Desværre er Tour of Turkey også i år en ret monoton sag, og optakten til 4. etape kommer derfor til at minde meget om de foregående, hvilket blot bidrager til ærgrelsen over søndagens snevejr. Der er nemlig heller ikke meget hokuspokus over Kemer-etapen, som vi kender fra tre foregående besøg, hvor Sam Bennett, Jakub Mareczko og - naturligvis fristes man til at sige - Cavendish alle har sejret. Her er igen lagt op til massespurt, og det synes udelukket, at vi ikke får det fjerde spurtopgør på fire dage. Til gengæld kan vi så glæde os over, at et par bakker i finalerne fredag, lørdag og søndag gør spurtopgørene til den tid lidt mere afvekslende.

 

En massespurt bør vi få. Igen i dag så vi, hvor hårdt de små hold kæmper om at ramme udbruddet, og det vil de sikkert gør igen i morgen. Derfor kan det atter tage lidt tid at få udbruddet etableret, men på så let en etape bør de ikke have en chance for at holde hjem. Deceuninck vil nok skulle løfte hovedansvaret for jagten, for det bliver næppe lettere at få de arbejdssky Alpecin-ryttere til at hjælpe efter så mange nederlag, men mon ikke der bliver hjælp fra Israel SUN igen og også fra Alpecin, Uno-X, Rally og Bingoal, hvis der mod forventning skulle blive problemer. Med en nærmest ikkeeksisterende vind er risikoen for sidevind borte, og jeg forventer en helt traditionel sprinteretape, der vil ende i en stor massespurt.

 

Modsat i dag er der heller ingen bakker, og selvom etapen er halvlang, må det være et relativt friskt felt, der når frem til Kemer. Som i dag er der også tale om en helt ukompliceret spurt, hvor man skal sidde fornuftigt, når man kører ind på den mindre vej med 2 km igen, men hvor der burde være masser af plads til at lade farten tale, hvis man undgår at blive lukket inde, også selvom modvinden gør, at timingen denne gang kan være sværere at få styr på.

 

Jeg vælger at pege på Mark Cavendish, men det er med nogen usikkerhed. Den handler ikke så meget om Cavendishs evner, for briten var klart hurtigst i dag og havde med sin lange spurt i vinden nok også overhånden i dag. Toget med Shane Archbold og Alvaro Hodeg har også fungeret godt, selvom de ikke har kunnet måle sig med Israel SUN, og Cavendish er hver gang blevet afleveret fint af Hodeg. Lykkes det igen, synes der lige nu ikke at være nogen, der kan matche Cavendish, slet ikke efter et kort og fladt løb og i en modvindsspurt, hvor den aerodynamiske brite plejer at være bedst.

 

Når jeg alligevel er en smule usikker, skyldes det Cavendishs udtalelser efter etapen, hvor han gav udtryk for, at de gerne vil vinde med flere af deres sprintere. Det må i første omgang handle om Alvaro Hodeg, og derfor kunne noget tale for, at colombianeren nu skal bringes tilbage på sporet, som Cavendish er blevet det. Spørgsmålet er dog, om Deceuninck er villige til at satse førertrøjen, der kan ryge i svinget, hvis Philipsen vinder etapen. Det er en overvejelse, der kunne tale for at gemme Hodeg til senere i løbet, men på den anden side mister Cavendish alligevel trøjen torsdag. Jeg vælger dog at tro, at holdet gerne vil lave hattrick og holde trøjen, og derfor peger jeg på briten.

 

Hvis til gengæld Hodeg skal have sin chance, burde han også have en fin chance. Han har mildt sagt ikke imponeret i 2020 og 2021, hvor han har været en skygge af sig selv, men i dette felt må han stadig være en af de hurtigste. Toget er som bekendt godt, og med et godt lead-out bør han kunne køre med om sejren. Udfordringen er, at jeg lige nu vil tro, at Philipsen er hurtigere. Og lad os så åbne en lillebitte dør for, at de faktisk kører for løbets på papiret hurtigste, Fabio Jakobsen, da denne lette etape er den sidste, hvor finalen er så nem, at han måske kan begå sig. Det er dog usandsynligt - særligt at han faktisk skulle vinde.

 

Det er da også Jasper Philipsen, der igen er den værste rival. Belgieren blev klart slået af Cavendish i går, mens det som nævnt ovenfor i dag var mere åbent, hvem der faktisk var hurtigst. I morgen har Philipsen dog ikke glæde af en relativt hård etape, og friskheden mindsker hans chancer. Til gengæld viste han igen i dag, at han er meget svær at bide skeer med i positionskampen, uanset om han finder det bedste hjul, eller om Alpecins stærke tog med Alexander Krieger og Lionel Taminaux gør det lige så fornemt som på 2. etape. Dagens spurt giver i hvert fald håb for, at Philipsen kan slå Cavendish på fart, og med sin positionering er det meget muligt, at han vinder nu.

 

Nr. 3 er næsten nødt til at være André Greipel, selvom det mildt sagt var skidt med farten i dag. Til gengæld viste Israel SUN-toget med Matthias Brändle, Alex Dowsett, Davide Cimolai og Rick Zabel igen i dag, at de er i særklasse, og i denne boulevardspurt vil Greipel formentlig igen blive sat perfekt op, når han ikke selv skal kæmpe med sin positionering. Lige nu er der intet, der tyder på, at farten rækker til at vinde, men fejler de hurtigste i deres positionering, står tyskeren trods alt med ret gode kort på hånden, når Zabel igen har sat ham op.

 

Dernæst vil jeg pege på Stanislaw Aniolkowski. Tre gange ud af tre mulige har han siddet perfekt - i hvert fald når foden er blevet i pedalen - og det er bare endnu en understregning af den fremragende positionering. I dag viste han også, at farten altså fører han ret langt, og derfor har han alle de nødvendige kort til igen at ende langt fremme. Uden megen støtte skal han have nogen held, hvis det faktisk skal lykkes, men han må regnes som en af de ryttere, der har hele pakken til faktisk at gøre det.

 

Det samme har Arvid de Kleijn. I dag var første spurt, hvor han for alvor betalte prisen for sit ringe hold, og denne gang sad han helt skidt. Til gengæld viste han igen, at hans fart er imponerende, og at han vel må regnes som tredjehurtigste mand i dette felt. Igen i morgen løber han risikoen for at sidde for langt tilbage, men heldigvis er finalen ret enkel, og han viste på 1. etape, at han ikke er helt ueffen til at finde det rette hjul. Den lettere etape vil tale for, at han er mere frisk og står bedre, end han gjorde i dag.

 

For anden spurt i træk fejlede Pierre Barbier. Det ligner ellers ikke den normalt så positioneringsstærke franskmand, der igen sad alt for langt tilbage. Det plejer han ellers ikke at gøre, og det gjorde han da heller ikke på 1. etape, hvor han også satte en streg under sin hurtighed. Han har både positionering og fart til at køre med om sejren, hvis han genfinder takterne. Den generelt lettere etape er i hvert fald til hans fordel. Delko har også Eduard Grosu, men han har i dette løb igen vist, at han mangler for meget på både positionering og fart lige nu.

 

Igen i dag viste Uno-X deres store styrke, og selvom de ikke dominerede som i søndags, fik de afleveret Kristoffer Halvorsen godt. Også han blev lidt forstyrret af Zabel, men igen så det ud til, at han manglede lidt fart i forhold til de allerhurtigste. Det kan gøre det svært at vinde, men Uno-X har én gang vist, at de har evnen til at sætte ham så godt i scene, at han måske kan gøre det færdigt.

 

I dag så vi endelig livstegn fra gode, gamle Manuel Belletti, der viste både fart og den gamle positioneringsevne. Også han er en af de mest komplette sprintere, og hans fart var faktisk så opløftende, at man kan håbe på endnu mere. Han har endnu ikke siddet optimalt, men har utvivlsomt også været rusten efter et år nærmest uden spurtaktion, og det kunne tale for, at han bliver bedre, efterhånden som han genfinder rytmen. Det synes i hvert fald at være tendensen.

 

Heller ikke i dag kom Matteo Malucelli frem, men det kan skyldes efterveerne af styrtet i går. Jeg vil stadig tro, at han har farten til at køre med om de sjove placeringer, hvis han kommer sig og får sig anbragt rigtigt. Det er dog positioneringen, det har haltet med, men her hjælpes han af den lette finale, ligesom en generelt lettere etape også er til hans fordel.

 

Det samme gør Juan Jose Lobato. Igen i dag sad den positioneringssvage spanier for langt tilbage, og det gør han efter al sandsynlighed også i morgen. Heldigvis er afslutningen enkel, og man skal derfor være åben for, at han kan finde det rette hjul. Gør han det, bør han kunne gøre det betydeligt bedre end hidtil i dette felt.

 

Slutteligt vil jeg pege på Giovanni Lonardi og Manuel Penalver, der har været to af de positive oplevelser i dette løb, hvor de har været bedre end længe. Ingen af dem synes at have farten til at være med helt fremme - slet ikke Penalver - men de har efterhånden været så stabile i positionskampen, at der er grund til at antage, at de sidder godt igen onsdag, hvor de også drager fordel af den lettere rute og større friskhed.

 

Jeg ser ikke Luca Mozzato køre med om sejren i en let boulevardspurt, og de foregående etaper har kun understreget, at David Gonzalez, Damiano Cima, Andrea Peron samt kontinentalsprinterne Siarhei Shauchenka, Martins Pluto, Szymon Trcz, Georgios Bouglas, Mamyr Stash, Ahmet Örken, Lars Kulbe og Ulises Castillo næppe kører med om sejren.

 

Feltet.dks vinderbud: Mark Cavendish

Øvrige vinderkandidater: Jasper Philipsen, Alvaro Hodeg

Outsidere: André Greipel, Stanislaw Aniolkowski, Arvid de Kleijn, Pierre Barbier, Kristoffer Halvorsen

Jokers: Manuel Belletti, Matteo Malucelli, Juan Jose Lobato, Eduard Grosu, Giovanni Lonardi, Manuel Penalver, Fabio Jakobsen

 

Tidligere udgaver af etapen

Du kan gense Sam Bennetts sejr fra 2017, Jakub Mareczkos sejr fra 2016 og Mark Cavendishs sejr fra 2014.

Mark Cavendish
Jasper Philipsen, Alvaro Hodeg
André Greipel, Stanislaw Aniolkowski, Arvid de Kleijn, Pierre Barbier, Kristoffer Halvorsen
Manuel Belletti, Matteo Malucelli, Juan Jose Lobato, Eduard Grosu, Giovanni Lonardi, Manuel Penalver
Fabio Jakobsen, Luca Mozzato, David Gonzalez, Damiano Cima, Andrea Peron samt kontinentalsprinterne Siarhei Shauchenka, Martins Pluto, Szymon Trcz, Georgios Bouglas, Mamyr Stash, Ahmet Örken, Lars Kulbe, Ulises Castillo

Annonce

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tour of Turkey
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

G.P. Sportivi Sovilla(1.1) 16/05

Trofeo Andratx - Mirador ...(1.1) 15/05

Trofeo Palma(1.1) 16/05

Trofeo Serra de Tramuntana(1.1) 14/05

Tour de Gironde Internati...(2.1) 15/05-16/05

Tour of Thailand(2.1) 11/05-16/05

Trofeo Andratx - Mirador ...(1.1) 15/05

Tour de Gironde Internati...(2.1) 15/05-16/05

G.P. Sportivi Sovilla(1.1) 16/05

Trofeo Palma(1.1) 16/05

Vuelta a Burgos Feminas(2.WWT) 20/05-23/05

Tour du Finistère(1.1) 22/05

Veenendaal-Veenendaal Cla...(1.1) 22/05

Trophée Centre Morbihan(2.NCUP) 22/05-23/05

Vuelta Ciclista a la Regi...(1.1) 23/05

Tour of Japan(2.1) 23/05-30/05

Mercan'Tour Classic Alpes...(1.1) 24/05

Ronde van Limburg(1.1) 24/05

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka Assos

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

EKSKLUSIVT TILBUD: SE ALLE GIRO ETAPER I FULD LÆNGDE & UDEN REKLAMER