Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 4. etape af Tour of Turkey

Optakt: 4. etape af Tour of Turkey

13. april 2022 12:46Foto: A.S.O. / Alex Broadway

Efter to 2. pladser fik Jasper Philipsen endelig sin sejr, og dermed bliver onsdagen næppe så slem at komme igennem, som han havde frygtet. Her må sprinterne nemlig for en sjælden gangs skyld forlade rampelyset, når det gælder årets kongeetape, der med en afslutning på et nyt og ganske svært bjerg lægger op til et stort slag mellem klatrerne - et slag, der meget vel kan afgøre, hvem der skal vinde årets udgave af løbet.

Artiklen fortsætter efter videoen.

 Livestream Tour of Turkey, Giro di Sicilia og Brabantse Pijl uden afbrydelser

 

Ruten

I de første år efter opgraderingen var Tour of Turkey et relativt let løb, men rytterne efterspurgte flere udfordringer. Det fik de i den grad i 2012, hvor man for første gang havde etapemål på toppen af den svære Elmali-stigning, der er kendt som Tyrkiets Alpe d’Huez. Fem år i træk var det høje bjerg i 1828 m højde rammen om kongeetapen, inden den forsvandt for i 2021 at gøre et comeback. I år undgår man imidlertid helt den sydlige del af landet, og derfor har arrangørerne skullet finde på noget nyt, hvis de igen vil have en bjergafslutning. Det har de bestemt også gjort, da man i udkanten af Izmir har fundet et ganske svært bjerg, der måske ikke er så stejlt som Elmali, men er rigeligt svært til, at det denne onsdag kan være rammen om en kongeetape, som formentlig allerede her vil afgøre løbets vinder.

 

Med en distance på 152,1 km er der tale om endnu en kort etape, som fører feltet fra Izmir til Spil Milli Park, der ligger på toppen af et 1235 m højt bjerg i udkanten af byen Manisa. Starten er dog meget let, da man fra centrum af Izmir kører mod nordvest igennem helt fladt terræn væk fra vandet, inden man sætter kursen mod nordøst, stadig igennem fladt terræn. Dagens Turkish Beauty Sprint køres efter 40,5 km, hvorefter man fortsætter mod øst igennem fladlandet frem til Manisa, hvor man kan se bjerget til højre.

 

Læs også
Optakt: Fleche Wallonne

 

Man skal dog angribe det fra den anden side, og derfor fortsætter man igennem fladlandet mod sydøst, idet det dog langsomt begynder at stige let frem til den første spurt, som kommer efter 97,7 km. Her flader det igen ud, når man kører mod sydvest og vest, inden man kortvarigt kører mod nord og siden øst igennem fladlandet.

 

Det får dog en ende, når man drejer mod nord for at køre op ad målbjerget, der er i kategori 1 og stiger med 7,0% over 14,2 km. Den nedre del er den sværeste, da de først 7 km stiger jævn med 6-8%, inden der venter to kilometer med hhv. 9,4% og 7,6%. Nu følger to lette kilometer med 4-5%, inden den vanskeligste kilometer med hele 11,3% venter, hvorefter det stiger med 7,0% over en kilometer og slutteligt med bare 3,3% over de sidste 1200 m. Stigningen går ad en meget snoet bjergvej med flere hårnålesving, men over den sidste del er vejen mere lige med et par kurver ved 2 km-mærket og igen ved den røde flamme, inden de sidste 700 m går ad en lige vej.

 

Etapen byder på i alt 1830 højdemeter.

 

Spil Milli Park har ikke tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb. Byen Manisa var dog mål i 2018, hvor Alvaro Hodeg vandt en massespurt foran John Degenkolb og Nathan Haas.

 

 

 

 

 

 

Læs også
Froome: Havde været interessant at køre mod Vingegaard og Pogacar

 

 

 Livestream Tour of Turkey, Giro di Sicilia og Brabantse Pijl uden afbrydelser

 

Favoritterne

Efter tre dage sættes sprinterfesten på pause, men kun for en stund. Onsdag er det formentlig tid til at finde ud af, hvem der skal vinde løbet. Løbets dynamik med et tidstab til Nairo Quintana har dog betydet, at man ikke helt skal udelukke, at der kan ske noget de sidste tre dage. Der kan være bonussekunder at hente for den i år ret spurtstærke colombianer på de to puncheuretaper - særligt i Istanbul - og hvis han stadig er bagud efter i morgen, vil han formentlig også angribe på lørdag.

 

Det ligger imidlertid ude i fremtiden. I første omgang skal han finde ud af, hvor meget af det tabte han kan hente på den etape, der som udgangspunkt bør afgøre løbet. Den bør der ikke være alt for megen hokuspokus over. Vi vil utvivlsomt se den klassiske kamp fra de små hold om at ramme udbruddet, og derefter vil Alpecin tage kontrol. Jasper Philipsen forsvarer ikke trøjen, men de vil formentlig alligevel forsøge at hente udbruddet, da Jay Vine er en af favoritterne. Han er dog registreret for at have været impliceret i styrtet i dag, men jeg har ikke kunnet finde ud af, om han har slået. Er han ikke på toppen, er det sandsynligt, at belgierne lader andre om at hente udbruddet.

 

Det vil Arkea gøre. Quintana skulle kun have overfladiske skrammer, og når han ikke er rejst hjem, skyldes det, at han vil vinde etapen og stadig vil forsøge også at vinde løbet. De har dog kun fem mand, og derfor kan de få brug for hjælp. Lotto har ført meget, så det er tvivlsomt, om de vil hjælpe, men det er muligt, at de får hjælp af Uno-X, der synes at tro meget på Anders Johannessen og måske af DSM. Uanset hvad er den sidste stigning så svær, at Arkea bør kunne holde snoren så stram, at favoritterne skal afgøre det. Det vil ikke være helt vindstille, men det blæser ikke nok til, at den kommer i spil.

 

Det er en helt ny stigning, der er opfundet til lejligheden, og selvom den nok ikke er helt så svær som Elmali, der slutter meget stejlt, burde det være guf for løbets klatrere. Den nedre del er jævn og ganske svær, og selvom den derefter bliver lettere, kommer der en sidste meget stejl rampe, hvor de sidste kan gøre forskellen.

 

Der vil være en ret kraftig modvind hele vejen op. Hvis stigningen er lige så åben som Elmali, vil det være betydeligt sværere at gøre forskelle. Da de sidste 1200 m samtidig er ret lette, er det ikke utænkeligt, at spurtstyrke bliver afgørende.

 

Det kan Quintana imidlertid ikke satse på. Med sit store tidstab er han nødt til at angribe næsten fra bunden. Er han lige så suveræn, som han burde, vil han formentlig køre væk, særligt fordi rivalerne ikke nødvendigvis skal gå i rød zone for at følge ham. De kan godt give ham lidt snor. Derfor tror jeg, at han vil køre væk.

 

Hvad betyder modvinden så for ham? Det er klart, at den er en stor ulempe, når man skal levere et langt soloridt. På den anden side kan den også være en fordel. De fleste hold - med Arkea som en undtagelse - er her med rene sprinterhold, hvortil der er påklistret en enkelt klatrer. Det betyder, at der ikke vil være reelle hjælpere i feltet, og modvind kan dermed meget hurtigt føre til stop-go-kørsel, hvor ingen vil føre, og hvor den konstant går i stå. Så bliver det pludselig en stor fordel for colombianeren, at samarbejdet kan være ringe - og ingen kan rigtigt blotte sig for at hente Quintana, da forskellene jo er helt, helt små.

 

Læs også
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

 

Derfor tror jeg på, at modvinden ender med at være en fordel for Nairo Quintana. Det er blevet mere tricky af, at han nu skal køre fra bunden, og der er en risiko for, at han eksploderer. Jeg tror imidlertid ikke, at der er nogen, der tør følge ham, når det ikke er strengt nødvendigt, og så er spørgsmålet mest af alt, om modvinden vil kvæle ham. Det tror jeg ikke. Ganske vist har han været syg inden løbet, men han meldes i god form, og baseret på hans niveau i år bør han være i særklasse. Som sagt vil modvind og det taktiske spil bag ham snarere komme ham til gode - alt sammen naturligvis under forudsætning af, at han vitterligt ikke har slået sig væsentligt - og jeg tror derfor, at han kan ende med at køre hjem med en meget stor margin, også så stor, at han måske stadig kan vinde løbet. Jeg forventer en magtdemonstration af colombianeren.

 

For de øvrige favoritter må jeg advare om, at det nedenstående meget bliver en gentagelse af den store optakt, da vi ikke er blevet meget klogere på formbarometeret. Der er således kun nogle ganske få tilføjelser baseret på de små indikationer, vi har fået hidtil.

 

Den største trussel er vel stadig Harm Vanhoucke. Det er i hvert fald ham, der har topniveauet til det, men hans form er så pokkers svær at spå om. Han har bestemt ikke imponeret i år, men det så dog meget bedre ud på de to bjergetaper i Catalonien, inden han uden forklaring udgik. Sidste år viste han netop i Catalonien, at hans topniveau stadig er imponerende, men han har ikke haft det siden dengang. Heldigvis har han set ud til at være i fremgang på det sidste, og det kan give håb om, at han nærmer sig. Det lange bjerg burde passe ham som fod i hose, men han er til gengæld ikke spurtstærk. Holdet har også Thomas de Gendt , der er ude af klassementet, men faktisk godt kunne køre et fint bjerg. Han viste stigende form i Paris-Nice og havde Catalonien som et stort mål. Desværre udgik han med sygdom, og det gør hans form usikker.

 

Dette er en rangering af vinderpotentiale, og derfor har jeg Jay Vine som nr. 3, men det er bestemt ikke med nogen stor tiltro til ham. Australieren har været helt, helt væk i sine sidste løb, og han har også været syg 117 gange i løbet af foråret. Han er dog også skræmmende ustabil, som vi blandt andet så i Algarve, hvor han kollapsede helt på den første bjergetape, men blev nr. 7 på den sidste. Samme mønster så vi i Burgos sidste år, og det kan give håb. Han har utvivlsomt løbet som et stort mål, da det var her, han med sin 2. plads fik sit gennembrud sidste år, og hans kørsel i Besseges antyder, at han er endnu stærkere nu. Om han har samme niveau som i februar, er dog meget usikkert, og derfor kan det blive både fugl og fisk. Som sagt var han muligvis også impliceret i styrtet i dag, og det skaber ekstra usikkerhed.

 

Jeg har valgt at rykke Nicolas Edet op som nr. 4. Det skyldes det taktiske spil. Han har endnu ikke tabt tid, og derfor vil han utvivlsomt være plan B i klassementet og derfor også køre sin egen chance. Samtidig vil han have den fordel, at han vil kunne sidde på hjul, hvis Quintana som ventet slår hullet. Kommer colombianeren, vil han være frisk og klar til at tage over. Edet er ikke som i gamle dage, men han er stadig konkurrencedygtig. Det så vi i Larciano, hvor han var en af blot tre, der kunne følge Marc Hirschis angreb, og det fortæller også, at han er ved at finde noget form. Det er klart, at han kun vinder løbet, hvis Quintana har uheld, men hvis det sker, burde han have en reel chance. Han er i hvert fald et mere stabilt kort end de ovennævnte, og han er i form. Til gengæld vil jeg tro, at han kan ryge af i sidevinden, da han som udgangspunkt er her som hjælper. Arkea har også Dayer Quintana , men han er faldet helt sammen.

 

Der er også gode chancer for Henri Vandenabeele. Han har allerede vist en vis stabilitet med flot kørsel i Oman og i Catalonien, hvor han dog havde en offday på kongeetapen. Han rejste sig dog igen med angreb i finalen på 6. etape og udbrud på sidste etape, og jeg føler mig derfor overbevist om, at niveauet er højt. Han kørte en fremragende første bjergetape i Catalonien, og det vidner om, at hans topniveau allerede rækker meget langt i et felt, der er betydeligt stærkere. Den lange stigning burde passe en ren klatrer som ham.

 

Jeg har også fået mere tiltro til Anders Johannessen. Han er ikke så god som sin bror, men han viste sine evner sidste år, hvor han blev nr. 9 i dette løb i endnu et makkerskab med Charmig. Siden blev han som hjælper for Tobias nr. 7 i l’Avenir, og det siger alt om hans potentiale. Desværre har han fået en rædselsfuld start med en serie DNFs i februar og derefter en lang pause. Derfor aner vi ikke, hvor han står, og der er nok en betydelig risiko for, at han er langt fra formen. Sådan har det bare ikke set ud. Han så godt ud på den svære stigning i søndags, og Uno-X ligner et hold, der kører 100% klassement for ham. Modvinden vil hjælpe ham, da han formentlig er den mest spurtstærke af alle.

 

Endnu et af feltets ustabile talenter er Kevin Colleoni. Italieneren har generelt været langt, langt væk i næsten alle sine løb, men tidligere i år blev han pludselig n. 4 på Green Mountain i Oman. Med de ben kommer han meget langt i dette felt, men desværre har han ikke vist meget siden, og han var bekymrende svag i Coppi e Bartali. Hans form var dog også helt væk inden Oman, hvor han alligevel kørte stærkt, og det vidner om, hvor umulig han kan være at spå om.

 

Sidste år endte Edoardo Sepulveda som nr. 3 i dette løb, og dermed viste han, at der stadig er liv i ham. I år har han til gengæld ikke imponeret, og senest blev han blot nr. 22 i Coppi e Bartali. Jeg vil dog tro, at han har dette løb som et ganske stort mål i lyset af sidste års resultat, og hans 22. plads på kongeetapen i Tirreno var også ret imponerende. Med det niveau kommer han langt i dette løb, men det har han bare ikke vist siden. Drone Hopper har også Luca Chirico, der i dette felt burde være udmærket, men han må have været skadet, da han gør sæsondebut.

 

Læs også
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps

 

Endnu en af løbets jokere er Jhojan Garcia, der sidste år blev nr. 4 i dette løb og i Ungarn. I år har han dog skuffet fælt, men heldigvis var der fremgang at spore i Catalonien. Han var stadig ganske langt fra de bedste i det spanske løb, men han har også haft nogle uger til at forbedre sig yderligere. Der er et stort hul at lukke, men nærmer han sig sidste års niveau, kommer han meget langt. Han tabte tid i går, men der er ingen meldinger om, at han selv skulle have været nede. Caja Rural har også Eduard Prades, der vandt løbet for nogle år siden, men det var i et år uden et rigtigt bjerg. Han kan gøre det pænt, men på denne rute kan han ikke være med helt fremme.

 

Bardiani giver chancen til Samuele Zoccarato, der også hører til blandt de ustabile. Hans topniveau er dog ganske fint, da han blev nr. 26 på kongeetapen i UAE Tour, hvor feltet var meget stærkere. Han kørte også et hæderligt Strade Bianche, men da han på det sidste bare har kørt belgiske fladbaneklassikere, er hans form ukendt.

 

Israel-PT giver chancen til Guy Niv. Israeleren får en meget, meget sjælden kaptajnrolle, og den burde han være klar til at tage. Han var lidt svingende i Coppi e Bartali, men en 26. plads på kongeetapen var trods alt hæderlig. Niveauet rækker ikke til et topresultat, men i dette felt synes en top 10 ikke at være helt umulig, hvis han klarer sidevinden. Holdet har også Patrick Bevin, der i form burde kunne komme et stykke i dette felt, og han har set meget overbevisende ud i dette løb, selvom han lige er kommet tilbage fra en skade. Corbin Strong har klatret overraskende godt i år og kan måske gøre det hæderligt.

 

Human Powered Health kommer med to klatrere i Kyle Murphy og Gavin Mannion, der plejer at gøre det fornuftigt i løb på dette niveau. Det vil de formentlig gøre igen, da de begge har gjort det hæderligt i Larciano og Indurain. De har dog begge også været langt fra de bedste, og jeg tror ikke, at niveauet rækker til et topresultat. Hvem der er det stærkeste kort, er ret svært at sige, da de har været uhyre jævnbyrdige på det sidste, men i dette løb har Mannion set bedst ud. Murphy styrtede også i dag, men han skulle ikke have slået sig.

 

Bora stiller med unge Luis-Joe Lührs, som jeg virkelig har svært ved at finde ud af. Han har meget få resultater, da han kommer direkte fra juniorklassen, og i år har han ikke vist meget. Sidste år blev han dog nr. 2 i Alpeklassikeren bag Cian Uijtdebroeks, og det kunne antyde, at han er en klatretype. Jeg vil stadig tro, at dette niveau er alt for højt, men måske kan han overraske. Han er dog tydeligvis ikke kommet for at køre klassement.

 

De øvrige professionelle hold får det svært. Astana er her helt uden en klatrer. Eolo stiller med klatreren Alessandro Fancellu, men han har været skadet og har ikke vist noget i de seneste sæsoner. Euskaltel har den hurtige og formstærke Carlos Canal, der faktisk har kørt godt opad i år, men på så langt et bjerg må have sine begrænsninger, og stigningen er nok også for lang for Antonio Angulo. Også Txomin Juaristi kan nok gøre det fornuftigt. Hos Kern Pharma har Ivan Moreno og Vojtech Repa slet ikke vist form, så Carlos Garcia Pierna er vel bedste bud. Hos Burgos satser de på Mario Aparicio, men han er klart overmatchet i dette felt, og Adria Moreno har slet ikke klatret godt. Hos Novo Nordisk er der også grænser for, hvor langt David Lozano kan komme.

 

På kontinentalholdene er der en række interessante navne. Det mest spændende er den meget omtalte kineser Xianjing Lyu , der kommer fra mountainbike og i sin tid blev beskrevet som den første store kinesiske klatrer med nogle flotte resultater på hjemmebanen. Grundet corona har han dog ikke kørt ét eneste UCI-løb siden 2019, og det er første gang, han kører på dette niveau. Vi skal nok ikke forvente for meget, men spændende er han. Han har dog smidt lidt tid bagerst i feltet, og selvom det ikke har været hans terræn, er det ikke et alt for lovende tegn. Vi skal vel også holde øje med den tidligere WorldTour-rytter Dylan Sunderland, der havde det meget svært på højeste niveau, men forinden blev nr. 5 i Herald Sun Tour. Han var i ok form i Normandiet forleden, hvor ruten ikke passede ham. Til gengæld ser det ud til, at Jesse Ewart, Adne van Engelen, Jonathan Clarke og Sergei Tvetcov er helt uden form.

 

For nogle år siden viste Dawit Yemane visse klatreevner i mindre løb, men det er længe siden, og Vitaliy Buts mangler form grundet katastrofen i Ukraine. Den tidligere ”vinder” Mustafa Sayar har ikke kunnet begå sig siden karantænen, og den tidligere WorldTour-rytter Sean Bennett finder nok ruten lidt for hård. Etienne van Empel blev nr. 11 for tre år siden, men synes slet ikke på samme niveau længere, og stigningen er nok lidt for svær for Lucas de Rossi.

 

Feltet.dks vinderbud: Nairo Quintana

Øvrige vinderkandidater: Harm Vanhoucke, Jay Vine

Outsidere: Nicolas Edet, Henri Vandenabeele, Anders Johannessen, Kevin Colleoni, Eduardo Sepulveda

Jokers: Jhojan Garcia, Samuel Zoccarato, Guy Niv, Gavin Mannion, Patrick Bevin, Thomas de Gendt, Kyle Murphy, Dylan Sunderland, Xianjung Lyu, Sean Bennett

 

 Livestream Tour of Turkey, Giro di Sicilia og Brabantse Pijl uden afbrydelser

Nairo Quintana
Harm Vanhoucke, Jay Vine
Nicolas Edet, Henri Vandenabeele, Anders Johannessen, Kevin Colleoni, Eduardo Sepulveda
Jhojan Garcia, Samuel Zoccarato, Guy Niv, Gavin Mannion, Patrick Bevin, Thomas de Gendt, Kyle Murphy, Dylan Sunderland, Xianjung Lyu, Sean Bennett
Eduard Prades, Luca Chirico, Corbin Strong, Luis-Joe Lührs, Alessandro Fancellu, Carlos Canal, Mario Aparicio, Adria Moreno, Txomin Juaristi, Antonio Angulo, Carlos Garcia Pierna, Etienne van Empel
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tour of Turkey
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

La Flèche Wallonne Fémi...(1.WWT) 17/04

La Flèche Wallonne(1.UWT) 17/04

La Flèche Wallonne Fémi...(1.WWT) 17/04

La Flèche Wallonne(1.UWT) 17/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?