Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 4. etape af Vuelta a Burgos
09. august 2018 22:29 af Emil AxelgaardFoto: Movistar Team

Efter et fantastisk colombiansk opgør med Ivan Ramiro Sosa levede Miguel Angel Lopez akkurat op til status som forhåndsfavorit til årets Vuelta a Burgos, men med bare to sekunder ned til landsmanden er der lagt op til en knivskarp colombiansk talentduel på kongeetapen til Lagunas De Neila. Inden vi kommer så langt, venter der imidlertid en fantastisk puncheurfinale på morgendagens 4. etape, hvor Carlos Barbero efter et uheldigt løb hidtil jagter sin tredje sejr i træk i netop den afslutning.

Ruten

Efter en dag i bjergene og et første slag mellem favoritterne håber de eksplosive puncheurs på at få endnu en chance på fredagens etape. Her er vi tilbage på den spanske højslette, hvor rytterne kan se frem til løbets fladeste etape. Det betyder imidlertid ikke, at etapen er helt enkel, idet der venter en velkendt stigning op til mål, hvor stærke sprintere og puncheurs typisk har haft en chance - hvis de altså ikke er blevet sat i sidevinden, der som altid er en latent trussel i regionen.

 

Etapen byder på 165 km, der fører fra Monasterio San Pedro de Cadeña til Ciudad Romana de Clunia. Igen finder hele etapen sted på det plateau, der udgør en stor del af Burgos-regionen, og derfor er der tale om en hovedsageligt flad sag. Fra start bevæger man sig mod sydøst igennem fladt terræn fra starten i udkanten af Burgos, inden man kort før den første spurt, der kommer efter 53 km, drejer mod vest. Efter spurten kører man igen mod sydøst op over dagens eneste stigning, kategori 3-stigningen Alto de Majodal (7,2 km, 2,2%), der har top efter 62 km på etapens højeste punkt.

 

Efter stigningen fortsætter man mod sydvest og syd gennem ganske let faldende terræn i det mest af den anden halvdel af etapen. Efter ca. 110 km drejer man mod sydøst for at køre frem til den anden spurt, der kommer efter 123 km. Det let faldende terræn fortsætter, mens man kører mod nordøst og siden sydøst, inden en lille bakke leder frem til den sidste spurt, der kommer efter 147 km. Herfra begynder det at stige let i den resterende del af etapen, hvor man kører mod nordøst frem mod målbyen. Med 2 km igen drejer man mod nordvest ind på en vej, der stiger med 2-3% frem til et skarpt 180-graderssving med 700 m igen, hvorefter det stiger med 5-6% resten af vejen op mål, mens man med 500 m drejer let til højre.

 

Etapen byder på i alt 1500 højdemeter.

 

Etapen blev senest benyttet sidste år, hvor Carlos Barbero slog Gianni Moscon og Julian Alaphilippe i en spurt på bakken op mod mål. Barbero var også hurtigst i 2015, hvor han vandt spurten foran Daniel Moreno og Jesus Herrada, mens hovedparten af favoritterne nåede mål 3 sekunder senere. I 2011 vandt Daniel Moreno med 1 sekund ned til 12 ryttere anført af Samuel Sanchez og Pablo Lastras.

 

 

 

 

 

Vejret

Efter en dag med halvkedeligt vejr vender solen og varmen tilbage. Fredag bliver skyfri med en temperatur på 30 grader, og der vil heller ikke være meget af den frygtede vind. Faktisk vil der bare være en svag til let vind fra sydøst, hvilket giver en lang dag med mod- og sidemodvind, indtil man får sidevind efter den sidste spurt. Med 3 km igen drejer man ind i sidemedvind, hvorefter man efter de sidste sving får sidevind.

 

Favoritterne

Arrangørerne kunne næppe have ønsket sig et bedre scenarium efter den første bjergetape, for med bare 2 sekunder mellem Miguel Angel Lopez og Ivan Ramiro Sosa, der sammen med Egan Bernal vel udgør de mest lovende colombianske klatretalenter, er der lagt op til en sindsoprivende og meget medrivende finale på Lagunas De Neila på lørdag. De to colombianere viste sig som de i særklasse stærkeste, men med tanke på, at Lopez lå alene i ganske lang tid i den ret hårde modvind og traditionelt blot bliver bedre og bedre i et etapeløb, ligner det umiddelbart en favoritsejr til løbets største stjerne. Selv hvis sejren skulle glippe, kan Sosa imidlertid glæde sig over, at han med præstationen har cementeret sin i forvejen tårnhøje favoritstatus til både VM og Tour de l’Avenir, der er hans reelle mål.

 

Inden afgørelsen venter der imidlertid en ret spændende 4. etape. Finalen er som sagt velkendt fra tidligere, og den har vist sig at passe til et miks af puncheurs og stærke sprintere med god power på bakker. Det så vi sidste år, hvor sprinteren Barbero besejrede de to puncheurs Alaphilippe og Moscon. Det er derfor en ret åben finale med mange potentielle vinderkandidater. Den er en mellemting mellem gårsdagens helt flade spurt og den sværere puncheurfinale på 1. etape.

 

Netop Barbero vil være topmotiveret. Han har vundet etapen de foregående to gange, og efter et trist løb med først en defekt på 1. etape og et klart nederlag i den hurtige spurt på 2. etape, der ikke passede ham, er dette hans store chance. Derfor vil Movistar helt sikkert gøre alt for, at det samles til en spurt. Det samme vil formentlig også Euskadi-Murias med den meget formstærke Jon Aberasturi, Androni med en selvtillidsfuld Francesco Gavazzi og måske Nippo med Marco Canola, Marco Tizza og Nicola Bagioli. Derfor burde der være masser interesse i at jagte.

 

Det ligner derfor en spurtafgørelse. Sandsynligvis vil der være en del angreb fra start, for klassementet har nu sat sig, og der er hård kamp om de sekundære klassementer. Når gruppen er sluppet afsted, regner vi imidlertid med at især Movistar og Euskadi-Murias med mulig hjælp fra de to italienske hold vil sikre, at det bliver samlet til sidst. Vinden vil være næsten ikke-eksisterende, og da den endda primært vil blæse imod rytterne, vil den næppe spille nogen rolle.

 

Som sagt kender vi selve spurten fra tidligere, og den er så hård, at den som regel vindes på rå muskelkraft, som vi senest så det med Kwiatkowskis spurtsejr i Polen i en lignende finale. Naturligvis betyder positionering altid en del, men først og fremmest handler det om power på den ret hårde bakke, hvor benene vil gøre forskellen.

 

Med to sejre i denne finale må Carlos Barbero være den klare favorit. Sidste år besejrede han som bekendt en vis Alaphilippe i samme afslutning, og det siger en del om hans evner i en spurt som denne. Ganske vist blev han besejret af Aranburu på den stejlere bakke i Getxo, men det skyldtes vist mere en overraskelse end dårlige ben. Desværre betød en defekt, at vi ikke så ham i aktion på 1. etape, men formen til hans hjemmebaneløb er altid fremragende. I Jose Joaquin Rojas har han endda en sublim lead-out man, som afleverede ham perfekt i går, og derfor må han være manden, der skal slås.

 

For blot et par uger siden ville jeg aldrig have nævnt Jon Aberasturi som kandidat i en finale som denne. Den baskiske sprinter har imidlertid både i Getxo og især på 1. etape vist, at han er langt mere holdbar end antaget. Især præstationen i tirsdags lover godt, for han burde have langt bedre muligheder i den lettere finale her. Han viste i gårsdagens flade spurt, hvor han var i dårlig position, at han er feltets hurtigste på flad vej, og han viste i Getxo, at han kan true Barbero i en endnu sværere afslutning end denne. Dte gør ham til en oplagt trussel mod den dobbelte vinder.

 

Francesco Gavazzi har altid været specialist i disse stigende spurter, men han lignede en mand på vej ned ad bakke. Sejren i tirsdags hører imidlertid til blandt de største i hans karriere og viser, at han er i absolut storform. Det gør ham naturligvis til en oplagt kandidat til denne etape også, selvom den knap så hårde finale kan føre det svært for ham i konkurrence med de hurtigere folk som Barbero og Aberasturi. Daniel Moreno har imidlertid med sin sejr vist, at lettere folk sagtens kan vinde her, og med Davide Ballerini, der med sin gode spurt i går viste sin hurtighed, som lead-out, ser det ganske lovende ud for italieneren. Faktisk er Ballerini selv en glimrende option også, for også han er god i en spurt som denne og en reel vinderkandidat, selvom Gavazzis sejr nok betyder, at han her må ofre sig.

 

Finalen synes også skræddersyet til Marco Canola, der med sejrene i Utah og Japan sidste år har vist, at han er specialist i en finale som denne. Afslutningen på 1. etape blev en anelse for hård, men han viste fremragende topfart, da han kom bragende mod stregen fra en dårlig position i går. Med Nicola Bagioli og Marco Tizza ved sin side har han et helt perfekt lead-out til til en afslutning som denne, og er han i topform efter sin højdetræning, er han klart en af de helt unge favoritter her.

 

De seneste uger har været det helt store gennembrud for Alex Aranburu. Allerede i Norge i maj viste han evnerne i disse afslutninger, men det var sejren i Getxo foran Barbero, der virkelig markerede, at han er en puncheur af format. Tredjepladsen på 1. etape var mindst lige så imponerende, og han burde derfor også have gode chancer på denne etape, selvom han nok havde foretrukket en lidt sværere afslutning.

 

I det hele taget vælter Caja Rural-mandskabet i specialister i denne type afslutninger. Listen tæller nemlig også Jonathan Lastra, der i en flad spurt er hurtigere end Aranburu, og som med 7. pladsen på 1. etape viste god form. Også Nicolas Schultz har viste gode evner som puncheur, men han lignede en mand uden form i tirsdags. Han rejste sig imidlertid fornemt med en 10. plads på den svære bjergetape, og formen må derfor være fremragende. Lluis Mas også en god afslutter, der blev nr. 11 på 1. etape, og endelig har man den mere rene sprinter Nelson Soto, der overraskede stort ved at blive nr. 23 på 1. etape, og derfor måske kan begå sig i denne lidt lettere finale efter andenpladsen i gårsdagens massespurt. Dermed har Caja Rural hele fem mand, der kan køre med om sejren. Formentlig satser man dog på Aranburu og Lastra med Soto som joker.

 

Pello Bilbao har altid været lynhurtig, men har desværre vist det for sjældent, selvom han endda har vundet en massespurt i Spanien for år tilbage. I tirsdags viste han imidlertid sine evner igen, da han blev nr. 2 bag Gavazzi, og det må have givet ham lyst til at prøve igen. Man kan dog frygte, at afslutningen ikke er helt hård nok til baskeren i forhold til de mere rene sprintertyper.

 

Der er ikke tvivl om, at Canola er Nippos kaptajn, men i tirsdags var ligeledes meget hurtige Marco Tizza stærkest. Faktisk kunne det formentlig være blevet til mere end en 4. plads, hvis han ikke konstant skulle se sig bagud efter sin kaptajn. Det kan gøre, at man giver ham sin egen chance i morgen, og denne finale burde endda passe ham endnu bedre. Holdet har også Nicola Bagioli, der er specialist i disse afslutninger, men efter resultatet i tirsdags mp han være nederst i hierarkiet.

 

Er finalen for hård til Jeremy Leveau? Tredjepladsen bag Demare og Bouhanni ved de franske mesterskaber sidste år viste sammen med de gode præstationer i Mayenne i år, at han er en glimrende afslutter på en hård dag. Indtil nu er han utestet i stigende spurter, men det skal blive interessant at følge ham her. Det samme gælder for landsmanden Maxime Daniel, der sidste år overraskede i en stigende spurt i Norge, men som ikke har vist meget siden da.

 

Det er gået manges næse forbi, men Merhawi Kudus er faktisk ganske hurtig. Det har han vist flere gange og gjorde det igen på 1. etape. Hans præstation i dag vidner om, at han måske endelig er klar til at indfri sit potentiale, og formen er i hvert fald i top. Man kan dog frygte, at afslutningen er ikke helt hård nok for den ret spinkle eritreer.

 

Andre ryttere, der kan tænkes at blande sig i spurten, er Tao Geoghegan Hart, Angel Madrazo, Delio Fernandez, Jordi Simon, Jesus Ezquerra, Jetse Bol, Garikoitz Bravo, Egoitz Fernandez og Matteo Busato, men de får svært ved at vinde. Finalen burde til gengæld være for hård for supertalentet Matteo Moschetti, der hidtil har markeret sig som en helt ren sprintertype.

 

Feltet.dks vinderbud: Carlos Barbero

Øvrige vinderkandidater: Jon Aberasturi, Francesco Gavazzi

Outsidere: Marco Canola, Alex Aranburu, Pello Bilbao, Davide Ballerini, Marco Tizza

Jokers: Nelson Soto, Jonathan Lastra, Jeremy Leveau, Nicolas Schultz, Nicola Bagioli, Maxime Daniel, Merhawi Kudus

 

Tidligere udgaver af etapen

 

Du kan gense Carlos Barberos sejr fra 2017.

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

BMC Racing Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Floors

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First-Drapac

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team LottoNL-Jumbo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig.

Glemt kodeord?

Opret bruger