Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 5. afdeling af Uno-X Cup

Optakt: 5. afdeling af Uno-X Cup

09. februar 2021 20:00Zwifthub.com

Onsdag aften venter 5. og næstsidste afdeling af Uno-X Cup, og her får du Alex Rasmussens optakt til ræset, der kan ses på Feltet.dk og på vores sociale platforme med optakt fra klokken 19.30. Løbet afvikles på Zwift og er åbent for alle.

Annonce

Tilmeld dig 5. afdeling af Uno-X Cup 2021

685 højdemeter på bare 36 kilometer er på menuen, når A-rytterne onsdag aften kører 5. afdeling af Uno-X Cup.

Du kan se hele A-løbet med optakt fra klokken 19.30 på Feltet.dk samt på vores sociale platforme, hvor vi desuden vil gøre vores bedste for også at vise og kommentere på de øvrige løbsklasser.
 

Bemærk, at der ligesom ved 4. afdeling køres et forskelligt antal omgange afhængigt af løbsklasse. A-rytterne kører fem omgange, B-rytterne fire (29 kilometer), mens C-, D- og E-rytterne kører tre (22 kilometer).

 

Der vil være én indlagt spurt per omgang uanset løbsklasse, og denne er placeret under det grønne spurtbanner, som også fungerer som målbanner på finaleomgangen.
 

Det samlede klassement i Uno-X Cup afgøres via et pointsystem, som baseres på indlagte spurter og naturligvis resultatet over målstregen ved hvert af seriens seks løb.

Seriens resultater vil blive offentliggjort her på Feltet.dk, hvilket gælder for alle kategorier ved samtlige afdelinger.
 

Du kan se løbets klassementer via følgende link.

 

Du kan læse meget mere om serien i denne artikel eller under Alex Rasmussens følgende optakt.


Alex Rasmussens dom
Den femte afdeling bringer os tilbage til Grand Central i New York.

 

Den hårdeste rute i New York byder altid på eksplosivt cykelløb. Omgangen er 6,8 kilometer med 137 højdemeter.

 

Efter en kort leadin fra East Dr kommer rytterne direkte ind på ruten og får den første af fem Primes efter 1,6 kilometer.

 

Jeg tror, at mange ryttere vil gå efter de 10 point, hvis de ikke tror på sig selv på bakken NYC KOM Reverse.

 

Fra spurten er der ingen tid til restitution, da man kører direkte ind på glasbroen, og her begynder bakken op imod NYC KOM Reverse.

 

Fra bunden af glasbroen er der 500 meter hård stigning, inden KOM’en starter officielt.

 

NYC KOM Reverse er 1,14 kilometer med 6 % i snit, men den kommer i flere ramper over 10 %. Denne bakke er modbydelig og svær at køre regulært.

 

Jeg forventer et regulært blodbad på første omgang. Højest 30 ryttere kommer med over toppen første gang.

 

Fra toppen er der mulighed for supertuck hele vejen ned, da farten kommer langt over 80 kilometer i timen, og nede i bunden kan man nemt sidde med, hvis man har fundet en god gruppe at køre sammen med.

 

Du vil absolut ikke forsøge at køre alene på dette stykke før sidste omgang. Nede på Central Park Drive kommer der 2 små kontrabakker, som vi har set før blive brugt til angreb.

 

Jeg regner dog med, at det først vil blive forsøgt på den sidste af de 5 omgange.

 

Efter 6,4 kilometer rammer feltet den sidste bakke inden målstregen/primespurten, som hver eneste omgang vil være et kritisk punkt at holde øje med, da den bakke virkelig lægger op til angreb.

 

Selve spurten er ned ad bakke de sidste 300 meter, så man kan komme utroligt hurtigt bag fra, så længe man stadig er med i draften.

 

36 kilometer lyder ikke af ret meget, men med næsten 800 højdemeter er der masser af udfordringer til rytterne, og især de eksplosive ardennertyper kommer til at have en stor fordel på denne rute.

 

Favoritter 
Dennis Lock fører den samlede stilling, og jeg regner med, at han er helt fremme på denne etape sammen med resten af hans hold Fusion ECT.

 

Han får brug for Gustav Heby, hvis de skal forsvare sig imod PO Auto, som igen kommer til start i noget nær stærkeste opstilling.

 

Fra PO Auto skal vi holde øje med nummer 2 i den samlede stilling, Bjørn Andreasen samt Anders Foldager, Nickas Amdi Pedersen og Joakim Lisson.

 

De 3 bedste fra PO Auto ligger indenfor 32 point af Dennis Lock, og med 110 point på spil inklusiv Primes har de mange muligheder for at køre løbet offensivt.

 

Morten Nørtoft fra DBR skal helt sikkert også nævnes blandt favoritterne og får støtte af blandt andre Martin Mortensen, men på papiret har de det svageste hold blandt de 3 bedst placerede i den samlede stilling.

 

Der skal lukreres på de andre og snuppes nogle point i de indlagte Primes, hvis der skal avanceres i den samlede stilling.


Rundstrækningen Grand Central Circuit (Profil: Zwifthub.com)


 

Hvordan deltager jeg?

Ønsker du at deltage i løbsserien som dansk rytter, skal du først og fremmest være medlem af DCU e-cykling. Det er gratis, og du registrerer dig til DCU e-cykling via dette link 

 

Herfra følger du linket over på Zwift, logger ind i Zwift, og så er du registreret. Bemærk; inden du følger linket ind i Zwift, skal du være logget ud.

 

Hvis du ikke allerede har et login til Zwift, skal du oprette et abonnement til Zwift samt koble din profil til Zwiftpower.com (mere herom senere i artiklen). Dernæst skal du naturligvis tilmelde dig løbsserien, hvilket gøres ét løb ad gangen fra uge til uge.

 

Der er flere måder at tilmelde sig på. Den nemmeste er gennem Zwifts egen hjemmeside, Zwift.com, eller app, Zwift Companion, som kan downloades til alle de forskellige platforme.

 

Begge steder skal du åbne fanen ”Events” og derefter finde datoen og tidspunktet for det pågældende løb. Tryk på løbet og scroll derefter ned for at vælge din ønskede kategori, som du tilmelder dig ved at trykke på +.

 

Alternativt kan du tilmelde dig via Zwiftpower.com, hvor du under fanen "Events" i toppen af skærmen kan finde dit specifikke løb. På selve løbssiden skal du så trykke på den gule bjælke ”Join Event”, som åbner en fane med de respektive løbskategorier i højre side af skærmen. Her trykker du på + ud for din ønskede kategori.

På Zwiftpower.com er det muligt at se de kommende tre dages begivenheder, og for at kunne tilmelde sig løb via denne hjemmeside skal man have en profil og have denne koblet op til sin Zwift-konto.
 

Skulle du ikke være tilmeldt, før du åbner Zwift, har du naturligvis også muligheden for at tilmelde dig in-game.

Feltet.dk vil løbende bringe dig et link til det kommende løbs oversigtsside, hvor du både kan tilmelde dig og se samtlige informationer om det pågældende løb.
 

Er du tilmeldt på forhånd, vil du kunne stille dig op ved startstregen fra 30 minutter før løbsstart. Åben Zwift, vælg en verden og tryk ”Join Event” nede i venstre hjørne. Så er du klar til at give vennerne baghjul.


 

Regler

- Løbene afvikles som pointløb med et varierende antal af indlagte spurter for hver afdeling.

- Ved 5. afdeling vil der være en indlagt spurt ved passage af spurtbanneret på hver omgang, inklusive som afslutning på leadin. Spurterne er således placeret efter 1,6, 8,4, 15,4, 22,3 og 29,3 kilometer. 

 

- Løbene afvikles i fire styrkebaserede kategorier (se kategori-kriterierne senere i artiklen) samt en E-kategori forbeholdt kvinder. 

- A-ryttere skal køre med deres smart trainer som primær power source. B-ryttere anbefales på det kraftigste til at gøre det samme. 

- De 15 bedst placerede ryttere i A-klassen skal levere en dual recording fra det pågældende løb.

- Der køres med separate starttidspunkter med ét minut imellem hver kategori, fra A-klassen klokken 19.45 til E-kassen klokken 19.49. Ryttere i forskellige kategorier vil derfor ikke blive påvirket af hinanden.

- Samtlige seks løb vil tælle med i det samlede klassement, som baseres på et pointsystem (se nedenfor).

 

- For at få sit resultat godkendt skal ens Zwift- og Zwiftpower-profiler være sammenkoblet (se guide her), pulsbælte bæres og powermeter (og ikke zPower) anvendes. Du skal desuden være medlem af DCU e-cykling.

 

- Kører man i en lavere kategori, end ens Zwiftpower-profil viser, bliver ens resultat ikke godkendt. Det samme risikeres, hvis man bryder ens kategoris grænser for watt pr. kilo.


- Enkeltstartscykler er ikke tilladte.


- Powerups vil være til rådighed.


- Bemærk, at der køres forskellige distance ved 5. afdeling. A-klassen kører fem omgange, B-klassen kører fire omgange, mens C-, D- og E-klassen kører tre.


- Kvinder må gerne deltage i andre klasser end E (se nedenstående kategorier).


- Løbets uofficielle resultater vil kunne ses på Zwiftpower.com, mens de officielle resultater vil blive offentliggjort her på Feltet.dk senest tre dage efter løbet.


- Tjek efterfølgende altid dit resultat på din Zwiftpower.com-profil for at sikre, at du fortsat kører i den rette kategori.


Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Danmarks Cykle Union

 

Pointsystem 

Det samlede klassement i Uno-X Cup 2021 vil blive baseret på et pointsystem med 60-2 point til de 50 bedst placerede ryttere på hver etape.


Etapevinderen tildeles 60 point, andenpladsen 55 point, tredjepladsen 50 point, fjerdepladsen 48 point, femtepladsen 47 point og så videre ned til 50. pladsen, som modtager to point. Gennemførende ryttere udenfor top 50 får ét point.


På de indlagte spurter vil der være point til de fem første over stregen (10-6-4-2-1). Hurtigste segment-tid betyder således ingenting for pointene.


Ved 5. afdeling vil der som nævnt være en indlagt spurt på hver omgang. Denne er placeret ved spurtbanneret. Dermed kører A-klassen fem spurter, B-klassen fire spurter og C-, D- og E-klassen tre spurter. 

 

 

Foruden et individuelt klassement byder løbsserien også på en holdkonkurrence, hvor hvert mandskabs tre mest pointscorende rytteres pointantal vil blive lagt sammen til en holdscore ved hver etape.

 

Samtlige seks afdelinger vil tælle med i det endelige klassement, hvilket gælder både det individuelle klassement og holdklassementet.

 

Kategorier 

Alle etaper vil blive afviklet i fem forskellige kategorier, A-B-C-D-E, baseret på den enkelte rytters styrke. E-klassen er forbeholdt kvinder, men kvinder er samtidig frit stillet til at køre i en hvilken som helst klasse.

 

Hver kategori vil have sit eget individuelle klassement og holdkonkurrence.

  

Helt konkret er kategorierne baseret på rytternes FTP - det maksimale antal watt, som man kan træde i en time. Overskrider man grænsen for sin kategori, eksempelvis 4 watt/kg i B, risikerer man at blive fjernet fra resultatlisten.

 

Samtlige afdelinger vil afvikles i følgende separate kategorier (FTP i W/kg kropsvægt)
A: 4 < W/kg

B: 3,20-3,99 W/kg

C: 2,50-3,19 W/kg

D:  2,49 W/kg

E: Kvinder
 

 

Sådan kører du med om sejren 

Brug af pulsbælte og wattmåler er obligatorisk. Man vil blive fjernet fra resultatlisten, hvis man ikke bærer et pulsbælte eller ikke er koblet op til en wattmåler (og dermed bruger zPower), som både kan være i form af hometrainerens interne wattmåler eller en ekstern wattmåler.

 

Derudover må in-game enkeltstartscykler ikke tages i brug.

 

Disse regler er naturligvis til for at undgå snyd, og i denne forbindelse er det også altafgørende, at man registrerer sin korrekte højde og vægt, da disse har stor indflydelse på ens ingame-præstation.

 

For at deltage i kampen om den samlede sejr skal man desuden registrere sin Zwift-profil på Zwiftpower.com (og lade Zwiftpower dele sine data).

 

SE HVORDAN DU REGISTRERER DIG PÅ ZWIFTPOWER.COM LIGE HER.

 

Det enkelte løbs uofficielle resultater kan findes på Zwiftpower.com umiddelbart efter løbets afslutning, men det er løbsarrangørerne, der bestemmer det officielle resultat, og dette offentliggøres efter hvert løb på Feltet.dk.

 

På Zwiftpower.com kan man derudover se, hvorvidt man har overskredet sin kategoris watt-grænse eller er rykket op i kategori.

 

Det er derfor vigtigt at tjekke sit resultat på Zwiftpower.com, da man ikke kan få godkendt sin placering, hvis man kører i en lavere kategori, end Zwiftpower.com bestemmer.

 

Får man et WKG eller UPG ud for sit løbsresultat grundet for høje watt eller forkert kategori, skal man altså rykke en kategori op til næste uges løb!

 

Kan du ikke finde dig selv i resultatlisten på Zwiftpower.com, så tjek din profilside på hjemmesiden.

 

På din Zwiftpower-profilside kan du både finde en oversigt over dine løbsresultater og se din øjeblikkelige kategori, som er bestemt ud fra gennemsnittet af dine tre bedste fysiske præstationer i de seneste tre måneder.

 

Ved løb af under en times varighed må ens bedste 20 minutters power undervejs højest være 105 % af den øvre watt-grænse for ens specifikke kategori. Dette skyldes antagelsen om, at FTP udgør 95 % af ens 20 minutters power.

 

Det vil sige, at eksempelvis B-rytterne højest må ligge på 4,21 watt/kg i 20 minutter. Når gennemsnittet af en rytters tre bedste 20-minutterspræstationer overstiger dette tal, vil rytteren rykkes op i A-klassen og dermed ikke længere kunne fremgå af resultatlisten i B-løb.

Annonce

DEL
INFO
E-cykling
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Amstel Gold Race Ladies E...(1.WWT) 18/04

Amstel Gold Race(1.UWT) 18/04

Gipuzkoa Klasika(1.1) 18/04

Amstel Gold Race Ladies E...(1.WWT) 18/04

Amstel Gold Race(1.UWT) 18/04

Gipuzkoa Klasika(1.1) 18/04

La Flèche Wallonne Fémi...(1.WWT) 21/04

La Flèche Wallonne(1.UWT) 21/04

Belgrade Banjaluka(2.1) 22/04-25/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 23/04-25/04

E3 Saxo Bank Classic(1.1) 24/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 25/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 25/04

EPZ Omloop van Borsele(1.1) 25/04

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka Assos

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

MANGLER DU EN CYKELHJELM? VELOMIO.COM - SØGEMASKINEN FOR CYKLER OG UDSTYR