Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 5. etape af 4 Jours de Dunkerque
13. maj 2017 13:13 af Emil AxelgaardFoto: A.S.O.

Sylvain Chavanel viste med en imponerende solosejr, at det ikke var noget tilfælde, at han allerede var tæt på at snyde sprinterne på 3. etape, og han er nu i en god position til at sikre sig sin tredje samlede sejr i et af Frankrigs største etapeløb. Først skal han imidlertidoverleve den byge af angreb, han vil blive udsat på på løbets kongeetape, hvor ikke mindst Ag2r og Delko vil gøre, hvad de kan for at knække den franske veteran.

Ruten

Det er blevet en tradition, at løbets kongeetape køres i Cassel om lørdagen, og det ændres der ikke på i år. Således venter der på næstsidste dag en etape, der igen i alt væsentligt afvikles på den samme 14,6 km lange rundstrækning, som har været benyttet i både 2015 og 2016, og selvom der i år kun skal køres 8 omgange mod tidligere 9, er der tale om en rute, der er meget sammenlignelig med det, der er kendt fra de seneste to udgaver.

 

I alt skal der tilbagelægges 184,8 km mellem Boeschepe og Cassel. Fra starten krøller man rundt i det kuperede område syd for startbyen, hvilket betyder, at man skal over to stigninger, der er kendt fra Gent-Wevelgem, i den indledende fase. Først gælder det Monts des Cats fra to forskellige retninger efter hhv. 4,1 og 5,9 km, inden man fortsætter til Mont Noir, der passeres efter 16,1 km. Herfra går det mod vest, hvor man rammer den 14,6 km lange finalerundstrækning efter 54,5 km.

 

Man kører først næsten en helt omgang og derefter afsluttes etapen med 8 fulde omgange. Rundstrækningen er alt andet en flad. Faktisk går det op eller ned hele vejen med i alt to stigninger. Den første af disse har top med 9,8 km til mål, mens den sidste starter med 4 km igen og fortsætter helt op til de sidste 500 m, hvorefter det falder svagt, inden en lille rampe leder op til stregen. Finalen er teknisk med et skarpt sving under den røde flamme, hvorefter man gradvist kører rundt i et 180-graders sving, indtil man rammer opløbsstrækningen. Der er bjergpoint på toppen af den første stigning fra og med tredje omgang. Der er indlagte spurter med 99,6, 55,8 og 26,6 km igen.

 

Sidste år nåede syv mand toppen sammen, og her slog Xandro Meurisse Bryan Coquard og Marco Frapporti i spurten. Året forinden lignede det en sejr til Maurits Lammertink, men han blev til allersidst passeret af Omar Fraile, mens Alo Jakin vandt en firemandsspurt om tredjepladsen. I 2012 tog Zdenek Stybar en solosejr foran Carlos Betancur, mens Thomas Voeckler kom alene til mål med et forspring på hele 1.43 i 2011. Martin Elmiger slog Rui Costa i en spurt i 2010, mens Matthieu Ladagnous var den hurtigste af syv mand i 2007.

 

 

 

Vejret

Det halvdårlige vejr fortsætter lørdag, hvor der først på etapen er 50% risiko for regn. Heldigvis burde det klare op mod slutningen af en dag, der byder på temperaturer på 17 grader. Der vil være en jævn vind fra vest, hvilket giver modvind på stykket frem mod rundstrækningen. Her vil der hovedsageligt være sidevind, men der vil være medvind på første stigning og sidemodvind på nedkørslen. På den sidste stigning vil der primært være sidemedvind, inden man får modvind efter den røde flamme. Der vil være sidemedvind efter det sidste sving.

 

Favoritterne

4. etape viste sig at være hård nok til, at de bedste klatrere kunne gøre en forskel, og slutteligt fik Sylvain Chavanel med et smart angreb vist, at hans stærke præstation på 3. etape ikke var noget tilfælde. Dermed fik han rettet op på den dumme fejl fra i torsdags, hvor han lod sig hente af feltet i stedet for at blive hos Benjamin Thomas, der endte med at vinde etapen.

 

Nu befinder han sig i en god position til at sikre sig en tredje sejr i løbet, men det bliver ikke let på lørdagens kongeetape. Således stiller Direct Energie ikke med det stærkeste mandskab, og derfor kan man vente sig, at Chavanel bliver sat under massivt pres af ikke mindst Delko og Ag2r, der klart har dokumenteret, at de er løbets stærkeste mandskaber. Specielt Delko havde så mange folk i finalen af dagens etape, at de virkelig har mulighed for at skabe kaos på den svære rundstrækning i Cassel.

 

Da finalen har været benyttet to gange tidligere, ved alle, hvad der kan forventes. Historien viser, at det er en god rute for ryttere, der begår sig i både de flamske klassikere og ardennerløbene, men stærke sprintere som Bryan Coquard og Arnaud Demare har også været med langt fremme. Rundstrækningen er svær at kontrollere og typisk præget af mange angreb, men oftest er det et gradvist udskilningsløb, der efterlader en gruppe på 15-20 ryttere. Den eksploderer på den sidste stigning, hvorefter den stærkeste håndfuld typisk skal afgøres i en spurt på toppen.

 

Det store spørgsmål er, om det vil lykkes Delko og Ag2r at forhindre dette scenarium og måske sætte et fremstød ind længere ude fra. Chavanel kan imidlertid regne med Antoine Duchesne og Adrien Petit relativt sent i løbet. Derfor venter vi, at de vil være i stand til at kontrollere det frem til sidste omgang, men herefter kan meget ske. Det eneste, der er givet, er, at etapevinderen vil være en af de allerstærkeste, da kun de bedste kan gøre en forskel på så svær en rundstrækning.

 

Ag2r har to af de stærkeste ryttere i Samuel Dumoulin og Oliver Naesen¸ og vi tror, at de vil køre en tosidet strategi, hvor Naesen skal angribe og Dumoulin forsøge sig i en spurt. På papiret er Naesen løbets stærkeste rytter i denne type terræn, og også i dag efterlod han et meget stærkt indtryk. Således var han sammen med Sander Armee bedste mand på sidste stigning, og vi tror, at han bliver meget svær at stoppe i bakkerne omkring Cassel. Vi regner med, at Ag2r vil sætte ham op til et stort angreb på sidste stigning. Her vil Armee og Chavanel muligvis kunne matche ham, men Naesen er ganske hurtig i en spurt. Med den styrke, han har vist i de seneste dage, tror vi, at belgieren tager sæsonens første sejr.

 

I det hele taget har Ag2r fremragende muligheder. Samuel Dumoulin var ganske vist ikke med de bedste med det samme på stigningen i dag, men det tog ham ikke lang tid at lukke hullet. Kongeetapen passer ham bedre, da stigningerne er knap så stejle, og i det hele taget er finalen skræddersyet til ham. Der er ikke tvivl om, at der er et par stykker, der er stærkere end ham, men den lille franskmand har bestemt chancer for at hænge på. Sidder han der på toppen, bliver han meget svær at slå i spurten.

 

I dag var vi dybt imponerede over Clement Venturini. Cykelcrossstjernen er kendt som sprinter, men i dag var han en af de fem stærkeste på den sidste stigning. Det vidner igen om, at hans potentiale på landevejen er stort, og det betyder, at han kan gå efter sejren på kongeetapen også. Om det samlede antal højdemeter bliver for voldsomt, er usikkert, men kan Venturini komme med de bedste til toppen, er det kun Dumoulin, der kan udfordre ham i en spurt.

 

I dag var det Delio Fernandez, der skabte udskilningen på sidste stigning, og det vidner om, at den stærke spanier endelig er ved at finde det niveau, han havde for et par år siden. Etapen til Cassel passer ham endda endnu bedre. Han kan således ikke slå de hurtigere folk i en flad spurt, men han er faktisk specialist i at spurte på en bakke. Det gør ham til en oplagt kandidat på denne etape.

 

Sylvain Chavanel var forrygende stærk på dagens etape, og det er tydeligt, at han er en af de allerbedste i løbet. Kongeetapen passer ham ganske vist, da han faktisk er relativt hurtig i en spurt og er komfortabel på stigninger som disse. Hans hovedmål er imidlertid at vinde samlet, og det kan koste ham de kræfter, der skal til for også at gå efter etapesejren.

 

Igen i dag blev det tydeligt, at Mauro Finetto ikke helt er på sit topniveau. Han var imidlertid ikke langt efter de bedste, og det vidner om, at han er blevet bedre, end han var for et par uger siden. De mere moderate stigningsprocenter på kongeetapen giver ham bedre muligheder for at hænge på, og i en teknisk spurt som denne kan han udfordre de fleste.

 

I dag var Sander Armee muligvis bedste mand på stigningen. Belgierens problem er imidlertid, at der er mange, der er hurtigere end ham, og derfor skal han reelt vise sig som den stærkeste, hvis han vil vinde. Finalen er lidt for eksplosiv for ham, men Omar Fraile viste for to år siden, at man kan vinde denne etape på ren styrke. Det er også muligt for Armee.

 

Hvis finalen bliver for hård for Venturini, er Cofidis ikke uden muligheder. Holdet kan i stedet satse på Floran Senechal, der i dag viste, at han er tilbage i form efter klassikerne. Der er bedre klatrere end ham, men han er ganske stærk på stigninger som disse og er ikke langsom i en spurt.

 

Endelig er Franck Bonnamour ved at bekræfte det store talent, han har. I dag sad han med de bedste hjem og viste, at han er blandt de stærkeste på stigningerne. Hans problem er, at han ikke er den hurtigste på stregen, men han kan måske lukrere på, at han ikke vil blive helt så mandsopdækket som de værste rivaler.

 

Dagens etape viste sig lidt overraskende at være for hård til Marco Canola og Laurent Pichon. Vi vil imidlertid ikke udelukke, at de kan være bedre med på kongeetapen, hvor stigningerne er knap så stejle. Kan de hænge med til toppen, har de spurtevnerne til at gøre det færdigt.

 

Endelig vil vi pege på Iuri Filosi, der i år har fået sit store gennembrud. Han har været i angreb konstant i denne sæson, og det var han også i dag. I morgen vil han helt sikkert forsøge sig igen, og han viste med sejren i Lugano, at han er stærk nok til at gøre det færdigt.

 

Feltet.dks vinderbud: Oliver Naesen

Øvrige vinderkandidater: Samuel Dumoulin, Clement Venturini

Outsidere: Delio Fernandez, Sylvain Chavanel, Sander Armee

Jokers: Florian Senechal, Franck Bonnamour, Marco Canola, Laurent Pichon, Iuri Filosi

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Ungdoms OL(JO) 13/10

Gree-Tour of Guangxi(2.UWT) 16/10-21/10

Nationale Sluitingprijs -...(1.1) 16/10

Tour of Guangxi Women's...(1.WWT) 21/10

Japan Cup Cycle Road Race(1.HC ) 21/10

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

BMC Racing Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Floors

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First-Drapac

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team LottoNL-Jumbo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig.

Glemt kodeord?

Opret bruger