Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 5. etape af 4 Jours de Dunkerque

Optakt: 5. etape af 4 Jours de Dunkerque

07. maj 2022 14:04Foto: Unipublic / PhotogomezSport

Lionel Taminiaux blev en overraskende vinder af den sidste sprinteretape i denne omgang, mens Evaldas Siskevicius udnyttede sine mange udbrud til at erobre førertrøjen. Den får han dog svært ved at forsvare, når det lørdag går løs med den klassiske kongeetape i Cassel, hvor løbet formentlig skal afgøres på den korte brostensstigning i det, der er blevet en sand klassiker i løbet.

Artiklen fortsætter efter videoen.

EKSKLUSIVT: STREAM GIRO D'ITALIA TIL HALV PRIS

SE ALT OM GIROEN: FELTET.DK/GIRO

 

Ruten

Det er blevet en tradition, at løbets kongeetape køres i Cassel om lørdagen, og det ændres der ikke på i år. Således venter der på næstsidste dag en etape, der igen i alt væsentligt afvikles på den samme 14,6 km lange rundstrækning, som har været benyttet i alle udgaverne siden 2015, og med hele syv ture rundt i det kuperede terræn er der tale om en udmarvende rute, der er meget sammenlignelig med det, som er kendt fra de seneste fem udgaver, og som formentlig vil krone den samlede vinder i en spændende dyst mellem puncheurs, ardennerspecialister og klatrestærke sprintere.

 

I alt skal der tilbagelægges 183,7 km mellem Roubaix og Cassel. Den indledende fase er meget enkel, idet man fra den berømte startby kører mod sydvest og nord om Lille igennem helt fladt terræn, inden man drejer mod nordvest for at sno sig igennem fladlandet frem til rundstrækningen, som rammes efter 67,9 km. Her skal man op over begge rundstrækningens stigninger en første gang, inden man efter 81,5 km krydser stregen for første gang.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Derefter gælder det hele syv omgange om den 14,6 km lange runde, der byder på to stigninger med mål på toppen af den sidste, Mont Cassel. Den første af disse, Avenue Achille Samyn, stiger med 4,7% over 2,5 km, men skal deles i tre. Således stiger den første kilometer med bare 2-4%, inden der venter 1000 m med 6,6%, hvorefter de sidste 400 m stiger med 4,0%. Toppen kommer med 8,8 kmigen , hvorefter en helt lige nedkørsel og et let faldende stykke leder frem til målbakken Rue du Tambour. Den stiger med 4,4% over 1,5 km, er helt jævn og er tillige brostensbelagt. Toppen kommer præcis ved den røde flamme, hvorefter det falder med 0,2% frem til mål med brosten over de sidste 800 m. Finalen byder på et skarpt sving under den røde flamme på toppen af bakken, hvorefter man gradvist kører rundt i et 180-graders sving, indtil man rammer opløbsstrækningen. Der er bjergpoint på toppen af den første stigning på 2., 4., 5. og 6. omgang og på målstigningen med 1 km til stregen på 1., 3., 4., 5. og 6. omgang. Der er indlagte spurter efter 84,1 km, 113,3 km og 157,1 km, dvs. på 1., 3. og 6. omgang, i det flade område, der leder frem til den første af de to stigninger.

 

Etapen byder på i alt 2285 højdemeter.

 

I 2019 dominerede Jumbo suverænt, da Mike Teunissen og Amund Grøndahl Jansen kørte væk sammen med Clement Venturini, og efter at have fulgtes ad op ad bakken spurtsejrede Teunissen foran Venturini og sin norske holdkammerat, mens Jens Keukeleire var ”best of the rest” 8 sekundere senere. I 2018 blev det til en overraskende udbrudssejr, da André Greipel nærmest sensationelt viste sig som den bedste af angriberne og til slut kørte fra Dimitri Claeys og Oscar Riesebeek på sidste stigning. I 2017 angreb Ignatas Konovalovas tidligt på sidste stigning og vandt med tre sekunder ned til Sander Armee, Oliver Naesen og Clement Venturini. I 2016 nåede syv mand toppen sammen, og her slog Xandro Meurisse til i en spurt foran Bryan Coquard og Marco Frapporti. Året forinden lignede det en sejr til Maurits Lammertink, men han blev til allersidst passeret af Omar Fraile, mens Alo Jakin vandt en firemandsspurt om tredjepladsen. I 2012 tog Zdenek Stybar en solosejr foran Carlos Betancur, mens Thomas Voeckler kom alene til mål med et forspring på hele 1.43 i 2011. Martin Elmiger slog Rui Costa i en spurt i 2010, mens Matthieu Ladagnous var den hurtigste af syv mand i 2007.

 

 

 

 

 

 

 

Læs også
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet

 

EKSKLUSIVT: STREAM GIRO D'ITALIA TIL HALV PRIS

SE ALT OM GIROEN: FELTET.DK/GIRO

 

Vejret

Efter nogle flotte dage venter en kedeligere lørdag. Det vil regne i formiddagstimerne, men om eftermiddagen vil det gradvist klare op, og nedbørsrisikoen vil i løbet af etapen aftage fra 30% til bare 5% i finalen, hvor der kun vil være få skyer og en temperatur på 16 grader. Vinden vil komme fra nord og tiltage gennem eftermiddagen fra en styrke på 11 km/t til 18 km/t. Det giver først sidemed- og siden sidemodvind frem til rundstrækningen. Her vil der være sidemedvind fem til første bakke, hvor der vil være sidemodvind. Det varer ved helt frem til det punkt, hvor det begynder at stige frem mod målbakken. Her får man først medvind frem til selve bakken, hvor der vil være sidemedvind hele vejen op. Ved den røde flamme får man sidemodvind og slutteligt sidemedvind over de sidste 400 m.

 

Favoritterne

Efter fem dage for sprinterne er det endelig tid til en reel variation. Det er før set, at bonussekunder på sidste etape kan komme i spil, men som udgangspunkt er det lørdag, at løbet skal afgøres. Det sker endda i et format, vi kender, for etapen er blevet benyttet i de fem seneste udgaver.

 

Historien viser, at det er en god rute for ryttere, der begår sig i både de flamske klassikere og ardennerløbene, men stærke sprintere som Bryan Coquard, Clement Venturini og Arnaud Demare har også været med langt fremme, og vi har også set endnu tungere folk som Marc Sarreau, Timothy Dupont og Eduard Grosu endda blandt de bedste i feltet. Rundstrækningen er svær at kontrollere og typisk præget af mange angreb, men typisk er det et gradvist udskilningsløb, der efterlader en gruppe på 15-20 ryttere, som eksploderer på den sidste stigning, hvorefter den stærkeste håndfuld typisk skal afgøre det i en spurt på toppen. I 2018 så vi imidlertid også, at et udbrud kan gøre arbejdet færdigt, og det gør det til en meget åben etape.

 

Jeg tror dog ikke, at det bliver denne gang, at løbet kommer helt ud af kontrol. Lotto har et af de stærkeste mandskaber, og de må kunne lugte en samlet sejr med Philippe Gilbert samt nogle gode point i kampen for WorldTour-overlevelse. Ser man på den samlede top 10, er finalen for hård for hele top 4, og det betyder, at Gilbert reelt fører løbet. Det betyder også, at Lotto formentlig vil have en lidt mere låst taktik og ikke bruge eksempelvis Andreas Kron så offensivt, som de kunne.

 

Vi vil helt sikkert se en aggressiv start på en etape, hvor udbruddet før er holdt hjem. Lotto har egentlig en interesse i, at de holder og tager bonussekunderne, men formentlig vil udbruddet true klassementet, der fortsat er tæt. Roubaix vil utvivlsomt gøre meget for at gøre trøjen ære, og de vil derfor jagte. Det samme vil jeg tro, at Lotto vil gøre, og det er også sandsynligt, at vi vil se initiativ fra Ag2r, Cofidis eller Alpecin.

 

Jeg regner derfor med, at udbruddet bliver hentet. Rundstrækningen bliver altid kørt enormt aggressivt, og det vil den helt sikkert blive igen. Særligt de hold, der har flere kort at spille som Ag2r og Alpecin vil formentlig angribe i højre og venstre. Hvis Lotto kører en mere åben taktik, er det bestemt heller ikke umuligt, at en stærk gruppe kan holde hjem, hvis de tre vigtige hold alle er repræsenteret, da der mangler mange gode hold i et ikke prangende felt. Jeg vil dog tro, at Lotto låser løbet for Gilbert, og de bør være stærke nok til at sørge for, at det bliver nogenlunde samlet frem mod sidste omgang.

 

Det vil blæse op i løbet af dagen. Sidevind bør ikke blive et tema, men den pæne modvind på den første bakke gør nok, at det vil være svært at gøre forskelle her. Derfor vil jeg også tro, at det vil være et reduceret felt, der rammer den sidste brostensstigning, hvor der vil være medvind. Her plejer de mest eksplosive som sagt at køre væk og afgøre det i en spurt i den flade finale, og det vil være mit bud, at det sker igen.

 

Jeg vælger at pege på Robert Stannard. Australieren er meget svingende og ikke tilregnelig, som vi senest så i Ardennerne, men hans 17. plads i Liege vidner om form. Dette burde også være det ideelle terræn for en puncheur som ham, og vi så senest med hans flotte Brabantse Pijl, at han var god på brostensstigninger som denne. Meget kunne tale for, at Alpecin kan sidde med både ham og Gianni Vermeersch samt måske endda Michael Gogl på toppen af den sidste bakke, og så vil Vermeersch være den ideelle lead-out man, hvilket er vigtigt i den kringlede finale, som vi så, da Jumbo slog Clement Venturini for tre år siden. Stannard er blandt feltets klassikerryttere i forvejen nok den hurtigste i en flad spurt, og det gør ham til min vinderkandidat.

 

Læs også
Van der Poel tvivler ikke, men foretog sen ændring efter skuffelse

 

Man skal dog heller ikke afskrive Vermeersch. Han er næppe helt så hurtig som Stannard, og hans form er usikker efter et skidt forår. Samtidig betyder hans tidsstraf, at Stannard og Gogl nok er plan A, men er han den eneste, der kan være med på bakken, er han hurtig nok til at slå de fleste. For Gogl bliver det en anelse sværere, da han ikke er hurtig, men han kan spilles offensivt ud fra distancen.

 

Lotto ligner de værste rivaler, og her peger pilen på Philippe Gilbert. Belgieren er langt fra fordums styrke, men i dette felt må han være en af de bedste på bakker som disse. Han så i hvert fald meget overbevisende ud i går, og derfor bliver han ikke let at sætte på den sidste bakke. Han har dog ikke spurtet så prangende på flad vej i nogle år, og jeg vil vurdere Stannard til at være en anelse hurtigere. Til gengæld er den tekniske finale en gave for den snu og erfarne Gilbert, og da han formentlig vil have Andreas Kron hos sig på toppen, har han en meget stærk lead-out man.

 

Netop Kron er også en god kandidat, hvis han får lov. I forvejen er han en af de bedste puncheurs, og han har set god ud med sine mange angreb forleden. Han er også hurtig i denne form for spurt, men han bliver formentlig låst af Gilbert. Til gengæld kan han spilles ud taktisk, og så vil han kunne gøre det færdigt, ligesom han kan vinde, hvis Gilbert ikke kan følge med i finalen. Afslutningen er heller ikke helt uden for rækkevidde for Reinardt van Rensburg, der virker velkørende, men han må formodes mest at være hjælper.

 

Det tredje stærke hold er Ag2r, der også har tre gode kandidater. Den bedste af disse er nok Oliver Naesen. Ganske vist er han ikke så stærk som tidligere, men som for Gilbert gælder, at han burde kunne være med i dette selskab. Han elsker brostensstigninger som disse, og vi ved, at han kan være ganske hurtig, som vi senest så med 4. pladsen i Omloop. I denne finale handler meget om position og timing, og her vil han med sin erfaring stå stærkt. Holdets alternativ er Damien Touzé, der er meget svingende, men burde være god på denne eksplosive bakke. Brostenene er knap så fordelagtige, men til gengæld kan han vise sig en anelse hurtigere end Naesen på stregen. Den tredje kandidat er Paul Lapeira, der også er hurtig, men han skal nok spilles ud fra distancen, da han må være nederst i hierarkiet.

 

FDJ har Jake Stewart, men hvor han står efter sin lange pause med maveproblemer, er uklart. Han var dog god i debuten i Camembert og har haft lang tid til at forbedre sig. Han er næppe på toppen, men løbet her er traditionelt ikke det mest selektive. Han burde have en chance for at overleve, og sidder han først med til toppen, vil han være svær at slå i denne spurt. Jeg er også spændt på at se, hvor langt den meget lovende Samuel Watson, der så stærk ud forleden, kan komme, ligesom også Laurence Pithie måske kan komme nogen vej.

 

Arkea har et af de bedste hold med tre gode kandidater. Hugo Hofstetter burde være en af de tunge favoritter, men jeg er stadig for usikker på hans form efter pausen. Det var ildevarslende, at han blev sat i Frankfurt, og han har heller ikke virket overbevisende i dette løb. Var Frankfurt bare en offday, er han dog farlig, da han vil være svær at slå i en spurt på toppen, og han vil være hjulpet af, at det trods alt ikke er verdens sværeste terræn for en fyr som ham. Er han ikke klar, har holdet to gode alternativer. Det ene er Clement Russo, der i klassikerne før har vist evner på denne form for bakker og virker meget velkørende. Også han vil være hurtig på toppen. Endelig har holdet den genfødte Roubaix-helt Laurent Pichon, der også har set stærk ud i dette løb. Han passer godt til disse bakker, men er ikke så hurtig som tidligere og skal måske angribe tidligere

 

En farlig rytter er Nils Eekhoff. Kommer han med til toppen, vinder han formentlig spurten, men hans form er meget usikker. Han var svag i hele 2021 og missede hele foråret med en hjernerystelse. Han har dog lydt optimistisk de seneste dage, og det er en finale, der passer ham, og som trods alt ikke er alt for hård.

 

Intermarché har den tidligere vinder Dimitri Claeys, der dog er faldet af på den. Han trak stikket med sygdom i foråret og skulle være på sporet nu, men det vil undre mig at se ham fremme. Mere interessant er den meget lovende Hugo Page, der burde have de rette karakteristika, men han skal stadig bevise, at han kan være med i dette selskab. Det burde også være en finale for Baptiste Planckaert, men selvom han kørte en god spurt i går, tror jeg, at han i dag mangler for meget.

 

Cofidis har Benjamin Thomas, der bør være en af de bedste på bakkerne. Han er imidlertid ikke alt for eksplosiv, og hans form har ikke været imponerende siden sejren i Besseges. Hans problem er også, at han ikke er specielt hurtig og næppe vinder en spurt på toppen. For at vinde skal han derfor nok køre offensivt fra distancen. Alexis Renard synes ikke at have formen.

 

Læs også
Optakt: Presidential Tour of Türkiye

 

Total har Julien Simon, der burde være en af de tunge favoritter, men hans pauvre spurt i går beviser igen, at han er faldet meget af på den. Jeg tvivler på, at han overlever hele vejen, men det er ikke umuligt. Lykkes det, kan han med sin erfaring i den kringlede finale måske alligevel vinde. Jeg tør heller ikke helt udelukke den meget velkørende Lorrenzo Manzin , der er lynhurtig på toppen, men det vil trods alt overraske mig, hvis han er med hele vejen.

 

B&B har en af jokerne i Cyril Barthe. Han passer til denne finale, da han har punch og er hurtig, men han har grundet en skade ikke kørt løb siden februar. Det vil undre, hvis han er stærk nok til at gå med de bedste, men han har været aktiv, sikret sig bonussekunder og holdt sig til. Det kunne indikere, at han er mere formstærk end som så. Holdet har også Jordi Warlop, men finalen bliver nok lidt for hård, og det er svært at se Sebastian Schönberger gøre det færdigt.

 

Human Powered Health har en spændende kandidat i Pier-André Coté. Han har udviklet sig enormt og imponerede mig meget med sin kørsel på 3. etape på Sicilien, hvor han trods en sen defekt kørte en meget stærk spurt. Han burde ikke være helt uden chance i dette terræn, og han har en god spurt, hvis han hænger med til toppen.

 

Egentlig burde det være en etape for Arjen Livyns , men hans tidstab i går kunne indikere, at han ikke er på toppen. Hvis omvendt det skyldtes styrt, kan han være med, selvom han er en usandsynlig vinder i kraft af sin spurtstyrke. Burgos har Jetse Bol, der begynder at finde noget form og passer til terrænet, men jeg ser ham ikke helt fremme i dette selskab. På kontinentalholdene er det Samuel Leroux, Jeremy Leveau og Joris Delbove, der kan komme længst, men de bør ikke være med helt fremme.

 

Feltet.dks vinderbud: Robert Stannard

Øvrige vinderkandidater: Philippe Gilbert, Oliver Naesen

Outsidere: Andreas Kron, Gianni Vermeersch, Hugo Hofstetter, Damien Touzé, Jake Stewart,

Jokers: Nils Eekhoff, Clement Russo, Hugo Page, Laurent Pichon, Michael Gogl, Benjamin Thomas, Julien Simon, Cyril Barthe, Pier-André Coté, Reinardt van Rensburg, Paul Lapeira, Dimitri Claeys

 

EKSKLUSIVT: STREAM GIRO D'ITALIA TIL HALV PRIS

SE ALT OM GIROEN: FELTET.DK/GIRO

Robert Stannard
Philippe Gilbert, Oliver Naesen
Andreas Kron, Gianni Vermeersch, Hugo Hofstetter, Damien Touzé, Jake Stewart
Nils Eekhoff, Clement Russo, Hugo Page, Laurent Pichon, Michael Gogl, Benjamin Thomas, Julien Simon, Cyril Barthe, Pier-André Coté, Reinardt van Rensburg, Paul Lapeira, Dimitri Claeys
Lorrenzo Manzin, Jetse Bol, Arjen Livyns, Samuel Watson, Baptiste Planckaert, Laurence Pithie, Jordi Warlop, Sebastian Schönberger, Angel Fuentes, Chris Lawless, Samuel Leroux, Jeremy Leveay, Joris Delbove
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
4 Jours de Dunkerque
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?