Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 5. etape af Baloise Belgium Tour

Optakt: 5. etape af Baloise Belgium Tour

15. juni 2019 20:52Foto: Amgen ToC - Chris Graythen/Getty Images

Med endnu en overlegen præstation viste Remco Evenepoel, at han er løbets stærkeste mand og dern fortjente vinder af sit hjemlands nationale etapeløb. Inden han kan krones, skal han dog overleve den flade sidste etape, hvor sprinterne håber at få deres revanche efter nedturen i onsdags.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Ruten

Efter to dage uden for rampelyset ventes sprinterne at få det sidste ord i årets Belgium Tour. Målbyen fra 2016 og 2017, Tongeren, agerer denne gang ganske vist startby, men det ændrer på ikke terrænets karakter. Den nye målby Beringen ligger nemlig også i en flad del af Belgien, og det vil således være en overraskelse, hvis ikke det er de hurtige folk, der skal slås om løbets sidste etapesejr.

 

I alt skal der tilbagelægges 158,5 km mellem Tongeren og Beringen. Fra start slår man en flad sløjfe syd om startbyen, inden man vender tilbage til centrum, hvor den første Checkpoint-spurt er placeret efter 17,8 km. Herefter snor man sig mod nord og siden nordvest igennem helt fladt terræn med retning mod Beringen. Eneste udfordring er en 200 m lang pavé efter 42,8 km, inden man efter 97,1 km rammer den afsluttende rundstrækning.

 

Efter præcis 100,0 km passerer man stregen for første gang, og etapen afsluttes nu med tre omgange på en 19,5 km lang rundstrækning i området vest for byen. Den er helt flad, men byder på ganske mange sving undervejs samt 200 m brosten 13,4 km fra mål. Finalen er dog knap så kompliceret, for selvom der venter hele seks sving mellem 4 km- og 2 km-mærkerne, rammer man herefter en mere end 2 km lige og flad vej, der kun afbrydes af to rundkørsler med hhv. 1300 og 800 m igen. Der er Checkpoint-spurter på de to første omgange med hhv. 56,2 og 36,7 km igen, mens Den Gylde Kilometer kommer på sidste omgang med 11,1 km til stregen.

 

Læs også
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie

 

Etapen byder på i alt 505 højdemeter.

 

Beringen har ikke tidligere været vært for et stort cykelløb i dette årtusinde.

 

 

 

 

 

Vejret

Efter den våde start på løbet kan rytterne se frem til en smuk afslutning. Søndag byder kun på få skyer og en temperatur på 22 grader. Der vil være en let til jævn vind fra sydvest, hvilket giver sidemed- og sidevind på turen frem til rundstrækningen. Her vil der primært være med- eller modvind. Der vil være modvind på første halvdel og dernæst medvind, inden man får sidemedvind på den lange opløbsstrækning.

 

Favoritterne

Med dagens kongeetape blev klassementet sat på plads, og afstandene er så store, at vi ikke får en gentagelse af situationen fra 2017, hvor Jens Keukeleire via bonussekunder stjal den samlede sejr på sidste etape. Denne gang bør afslutning blive fredsommelig og en sag for sprinterne. De må nemlig være skrupsultne i et løb, hvor de endnu ikke har fået én eneste chance, og mange hold må tillige være desperate efter at få lidt succes.

 

Udbruddets succes i onsdags vil formentlig føre til tidlig aggression, men det bliver meget svært at gentage nummeret fra 1. etape. Deceuninck har måske haft stor succes, men de vil gøre meget for at vinde med en revanchelysten Jakobsen, der i torsdags ikke skjulte sin frustration. Også Vital Concept og det belgiske landshold kan ventes at gøre stenhårdt, og hold som Cofidis kan også tænkes at give en hånd med.

 

Læs også
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder

 

Vinden kommer ikke til at spille en rolle, og derfor forventer vi en relativt rolig dag, hvor forspringet ikke bliver specielt stort, og hvor der skabes samling. Den Gyldne Kilometer kommer næppe ti at spille en rolle, og vi forventer en massespurt. Her kan rytterne se frem til en teknisk fase, men derefter et langt opløb, og selvom et godt hold er vigtigt, vil man med god fart kunne kompensere herfor på den lange, lige vej til sidst.

 

Det får os til at pege på Fabio Jakobsen som vores favorit. Hollænderen har ikke overraskende vist sig som løbets hurtigste. I onsdags stoppede han med at træde til sidst, men var klart bedst, og også på 2. etape var han suveræn i kampen om 2. pladsen. Allerede i Hammer Series viste han overlegen form, og det bekræftede han med den fine kørsel på den hårde etape i torsdags. Samtidig har han i Davide Martinelli og ikke mindst en formstærk Fabio Sabatini løbets bedste tog. Den kombination burde betyde, at Jakobsen endelig tager den sejr, han har kredset om.

 

Hans værste rival må være Jasper Philipsen . Belgieren imponerede stort ved i dag at blive nr. 5 på en etape, der burde have været for hård, og det bekræfter den superform, han også viste, da han næsten fuldendte et stort soloridt i Ronde van Limburg. Han er lidt hæmmet af sit svage hold, men i denne ukomplicerede finale står han godt, ikke mindst fordi han er en mester i positionskampen. Gijs Van Hoecke er en kapabel lead-out man, og med den fart, han viste i Australien og Californien tidligere i år, ligner han værste trussel mod Jakobsen.

 

Bryan Coquard bekræftede i dag den fornemme form, han har vist i de seneste uger, men mod Evenepoel kunne han intet stille op. Nu håber han at slå til på sidste etape, og det burde ikke være umuligt. Ganske vist er denne powerspurt ikke ideel for ham, men han viste med sejren i GP Marcel Kint, at han stadig kan begå sig i klassiske massespurter. Hans positioneringsproblemer bliver ikke et problem i denne finale, og hans tog med Kevin Reza, Kris Boeckmans og Ber De Backer er stærkt.

 

Niccolo Bonifazio har ikke vist meget, men det skyldes alene en rute, der ikke har givet mange muligheder. Italieneren er meget svingende, men viste med sejren i Aragonien for nylig, at han stadig er hurtig nok til at vinde på dette niveau. Han har i hvert fald et af løbets bedste tog med Niki Terpstra og Adrien Petit, og han plejer selv at være i sit es i positionskampen.

 

Tim Merlier skulle blot bruge én dag på at vise, at han er en fremragende sprinter. Allerede i årets første UCI-løb spurtede han sig til en 2. plads bag Van Schip på 1. etape, og dermed fik han vist, at han har passet sin træning, mens han har manglet et hold. Med sine to sejre i Danmark Rundt sidste år viste han, at han har hurtigheden og positioeringsevnen, og hans tog med Lasse Norman Hansen og Jonas Rickaert burde også kunne bringe ham langt.

 

Spurten her er ikke ideel for Christophe Laporte, der er bedst i stigende og mere kringlede finaler. Til gengæld ved vi fra Luxembourg, at han er i storform, og han har et af løbets bedste tog. Samtidig er han fremragende i positionskampen, og det kan måske kompensere for den manglende topfart.

 

Justin Jules styrtede slemt ind over stregen, da han blev nr. 2 bag Laporte på 1. etape i Luxembourg. I sidste øjeblik blev han kaldt ind til dette løb, og lidt overraskende er han med endnu trods skaderne. Hans spurt i Luxembourg viste, at han kan begå sig i dette felt, og han plejer at være god til at positionere sig. Wallonie har også Emils Liepins og Lionel Taminiaux, der overraskede på 1. etape, men vi vil tro, at Jules med sin flotte spurt i Luxembourg har sikrest sig rollen som førstesprinter, selvom især Liepins også har farten til at begå sig, hvis han får chancen.

 

Arkea har Bram Welten, der gang på gang betaler prisen for sin ringe positionering. I denne finale burde han dog have en fin chance, ikke mindst fordi toget med Clement Russo og Connor Swift ikke ser helt ringe ud. Når han er i position, har han vist sig at være ganske hurtig, og dette kunne være en chance for at vise det igen.

 

Læs også
Optakt: 4. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

Sport Vlaanderen har Christophe Noppe, Sasaha Weemaes og Amaury Capiot, men det må være Noppe, der satses på. Belgieren har i fået sit gennembrud og har ganske mange pæne resultater, blandt andet på WorldTour-niveau i Tyrkiet. Senest viste han god form i Mayenner, og han bør være med fremme.

 

Roubaix har Pierre Barbier og Emil Vermeulen, der formentlig begge vil køre spurten. Begge har de et hav af top 10-placeringer i franske løb, og de har vist, at de har farten til at være med på dette niveau. Særligt Barbier har også viste gode evner i positionskampen.

 

Endelig vil vi pege på Tom Van Asbroeck. Belgieren fortsætter med at vise storform, men han har ikke samme fart som tidligere. Hans gode positionering betyder, at han har et have af nylige top 10-placeringer. Det vil han sikkert få igen, men sejren bliver svær at opnå.

 

Andre kandidater til spurten er Yevgeniy Gidich, Alex Frame, Daniel Lopez, Michael van Staeyen, Pieter Vanspeybrouck, Jelle Mannaerts og Daan Soete , men de bør ikke kunne vinde.

 

Feltet.dks vinderbud: Fabio Jakobsen

Øvrige vinderkandidater: Jasper Philipsen, Bryan Coquard

Outsidere: Niccolo Bonifazio, Tim Merlier, Christophe Laporte, Justin Jules

Jokers: Bram Welten, Emils Liepins, Christophe Noppe, Pierre Barbier, Emiel Vermeulen, Tom Van Asbroeck

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Belgium Tour
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?