Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 5. etape af Baloise Belgium Tour

Optakt: 5. etape af Baloise Belgium Tour

19. juni 2022 14:03Foto: A.S.O. / Alex Broadway

Kongeetapen skabte en uhyre spændende situation, hvor Mauro Schmid og Tim Wellens er i samme tid, og dermed bør der blive kamp om bonussekunder på den gyldne kilometer på sidste etape. Det bør dog ikke forhindre, at sprinterne som altid får det sidste ord, når løbet nok engang slutter med en helt flad etape.

Artiklen fortsætter efter videoen.

 Livestream Baloise Belgium Tour uden afbrydelser

 

Ruten

Bemærk: Grundet tidspres i denne meget travle uge med hele fire store etapeløb bliver der i denne optakt ikke plads til den klassiske detaljerede beskrivelse af ruten. Det bliver i stedet bare en overordnet skitse koblet med kort og profiler.

 

Helt fast er det, at det hele som regel slutter med en massespurt. Det gør det formentlig også denne gang, hvor løbet slutter på det, der næsten er et billardbord i Flandern. Bare 594 højdemeter er der på den 179,9 km lange etape, hvor vinden er truslen, og hvor højdepunktet kan være Den Gyldne Kilometer, som med 6,2 km igen kommer så tæt på mål, at den kan komme i spil, når klassementet er tæt. Den falder godt midtvejs på den 16,9 km lange rundstrækning, der skal køres fire gange og er helt flad med en teknisk helt ukompliceret finale, hvor sidste sving kommer med 8,1 km igen, men hvor der er rundkørsler 1600 m og 800 m fra stregen.

 

Læs også
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024

 

 

 

 

 

Vejret

Efter de glohede dage bliver det pludselig meget koldere. Således vil temperaturen søndag blot nå 21 grader, men det skulle holde tørt med kun få skyer, selvom der er en smule risiko for lidt regn først på etapen. Det vil også være mere blæsende med en let til jævn vind (14-17 km/t) fra nordnordøst. Det giver mod- og sidemodvind frem til rundstrækningen, hvor der vil være modvind på første del, medvind på anden del og modvind på den lange opløbsstrækning.

 

Favoritterne

Bemærk: Grundet ugens urimeligt mange løb bliver det en skitseagtig gennemgang af favoritterne.

 

For nogle år siden vandt Jens Keukeleire løbet ved at tage bonussekunder i Den Gyldne Kilometer på sidste etape. Det vil Tim Wellens håbe at gøre igen, og det vil give ekstra krydderi på en ellers ret triviel etape. Det er nemlig helt fladt, og selvom det denne gang vil være lidt mere blæsende, vil vinden næppe være kraftig nok, og da der i øvrigt stort set kun er mod- eller medvind, vil feltet næppe heller blive specielt nervøst.

 

Vi vil sikkert se en stor kamp om at ramme udbruddet fra de små hold, som vi ofte ser det i dette løb, men derefter regner jeg med benhård kontrol fra Lotto, Alpecin, Bora og måske også Trek. Quick-Step vil sikkert bruge et alibi for at spare sig lidt, men faktisk vil de gerne have en spurt, for dette er Fabio Jakobsens sidste Tour-generalprøve. De skal nok komme frem, hvis det bliver farligt, men de vil formentlig tøve lidt.

 

Lotto skal nok sørge for, at udbruddet bliver hentet inden Den Gyldne Kilometer, og så bliver det spændende, hvad Quick-Step gør. Bare 6 km fra mål bruger de ikke Fabio Jakobsen til at spurte, men jeg tror, at de vil bruge Yves Lampaert, Florian Senechal, Stan van Tricht og måske også Michael Mørkøv, der alle på papiret er hurtigere end Wellens. Det bliver derfor svært for sidstnævnte at vinde, men helt umuligt er det ikke, når de tre spurter kommer lige oveni hinanden.

 

Læs også
Optakt: Tour de Romandie

 

Derefter bør det ende i en massespurt, og modsat sidst er det denne gang helt enkelt. Der er ikke skyggen af sving og masser af plads til at lade farten tale. Man skal dog sidde fornuftigt i rundkørslen med 800 m igen, men som vi så da Mark Cavendish vandt denne spurt sidste år, er det en spurt, hvor farten ofte er afgørende, selvom Dylan Groenewegen igen tabte på sin positionering. Man skal også time det godt i den relativt kraftige modvind.

 

Jeg peger på Fabio Jakobsen. Jeg vil stadig mene, at han er hurtigste mand i dette felt, men det gik galt i forgårs, hvor han punkterede med 500 m igen. Det er et problem, at hans hold skal bruge kræfter på bonusspurterne, for det kan koste mod slutningen. På papiret har de dog sammen med Bora det stærkeste tog, og i denne ukomplicerede finale bør de være stærke nok til, at Jakobsen kan vinde via sin fart, også fordi det uden sving er mindre sandsynligt, at han taber hjulet, som han ofte gør.

 

Dernæst peger jeg på Jasper Philipsen . Belgieren var skræmmende hurtig i forgårs, hvor han vandt ganske suveræn. Det var dog også en spurt, der passede ham, da den var stigende, og han er ikke helt så overbevisende på flad vej. Vi så dog i UAE Tour tidligere i år, hvor hurtig han kan være, og han er som bekendt en ørn i positionskampen, der næsten altid sidder rigtigt.

 

I forgårs gik det for en sjælden gangs skyld galt for Boras supertog, der ellers har fungeret så godt. Det må man dog tro, at de gør i morgen, for de har været ekstremt træfsikre i år. Da Quick-Step bruger kræfter på den indlagte spurt, taler meget for, at Bora vil vinde kampen, og at Danny van Poppel nok engang vil sætte Sam Bennett perfekt op. Hans spurter i Tyskland tidligere i år var meget lovende, men jeg er stadig ikke helt overbevist om, at han har den fart, han havde tidligere. Den gode position er dog en enorm fordel, der kan give sejren.

 

I forgårs kom Arnaud de Lie aldrig rigtigt frem, og det er hans problem. Hans tog er pænt, men ikke på niveau med de bedstes, og nu skal de endda bruge kræfter på at hjælpe Wellens i Den Gyldne Kilometer. Derfor vil han formentlig igen have det svært i positionskampen, og så bliver det vanskeligt i dette meget stærke felt. Farten bør dog række, og da finalen er enkel, har han en bedre chance end på 2. etape.

 

I torsdags så vi, at Mads Pedersen mangler den sidste fart i de rene massespurter. Dengang steg det endda, hvilket var til hans fordel, og derfor bliver det endnu vanskeligere denne gang. Han er dog blevet god i positionskampen, og hans tog er vel det tredjestærkeste. Den lange powerspurt er ikke helt dum, og hvis de hurtigste fanges lidt tilbage, har han farten til at vinde.

 

I forgårs kom Alberto Dainese betydelig bedre frem, end man kunne have ventet i den kringlede finale. Her har han en meget bedre chance, da afslutningen er helt enkel, men han har kun Tobias Lund til at hjælpe sig. Det er alt for lidt for en i forvejen positioneringssvag italiener, men vi så i Giroen, at farten rækker meget langt, når han en sjælden gang kan spurte frit. Det sker næppe, men hvis det gør, har den uhyre formstærke Dainese en chance.

 

Sidste år var det blandt andet denne spurt, der viste, hvor hurtig Sasha Weemaes er. Han er også nu blevet meget bedre i positionskampen, som vi har set i Ungarn og senest i dette løb, og finalen er endda herligt enkel for den positioneringssvage belgier. Han manglede noget fart i forgårs, men den flade spurt burde passe ham meget bedre.

 

Endelig er der Gerben Thijssen. Belgieren har fundet en imponerende fart i år, men den er ikke god nok til at vinde. Han har det altid svært i positionskampen, men her er finalen enkel, og han har i det mindste Boy van Poppel, selvom resten af toget er svagt. Jeg håber, at han sidder godt, så vi kan se, hvor langt hans fart egentlig rækker.

 

Læs også
Optakt: Prolog til Tour de Romandie

 

Hos Arkea kommer Hugo Hofstetter altid meget langt på sin positionering, men farten mangler, og det samme gælder for Amaury Capiot, hvis de begge spurter. Andre, der kan blande sig, er Jeremy Lecroq, Stanislaw Aniolkowski, Thibau Nys, Yoeri Havik, Piet Allegaert, Max Walscheid, Tom van Asbroeck, Stefano Museeuw, Ryan Kamp, Martin Urianstad, Rasmus Tiller, Coen Vermeltfoort og Daan van Sintmaartensdijk.

 

Feltet.dks vinderbud: Fabio Jakobsen

Øvrige vinderkandidater: Jasper Philipsen, Sam Bennett

Outsidere: Arnaud de Lie, Mads Pedersen, Alberto Dainese, Sasha Weemaes, Gerben Thijssen

Jokers: Hugo Hofstetter, Amaury Capiot, Max Walscheid, Stanislaw Aniolkowski, Jeremy Lecroq, Piet Allegaert, Danny van Poppel

 

 Livestream Baloise Belgium Tour uden afbrydelser

Fabio Jakobsen
Jasper Philipsen, Sam Bennett
Arnaud de Lie, Mads Pedersen, Alberto Dainese, Sasha Weemaes, Gerben Thijssen
Hugo Hofstetter, Amaury Capiot, Max Walscheid, Stanislaw Aniolkowski, Jeremy Lecroq, Piet Allegaert, Danny van Poppel
Florian Senechal, Thibau Nys, Daan van Sintmaartensdijk, Yoeri Havik, Tom van Asbroeck, Stefano Museeuw, Ryan Kamp, Martin Urianstad, Rasmus Tiller, Coen Vermeltfoort, Michael Mørkøv, Florian Vermeersch, Edward Theuns
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Belgium Tour
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?