Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 5. etape af Tour of Norway
20. maj 2017 22:45 af Emil AxelgaardFoto: A.S.O.

Edvald Boasson Hagen sikrede sig værdifulde bonussekunder og udnyttede endda et split i finalen til at komme tættere på Pieter Weening. Dermed er alt helt åbent inden den sidste etape af Norges nationale rundtur, hvor en spændende finale i Oslo åbner op for utallige mulige udfald og sætter scenen for en nervepirrende afslutning.

Ruten

De fleste nationale rundture slutter i landets hovedstad, men faktisk har Tour of Norway aldrig haft etapeafslutning i Oslo. Det ændres der imidlertid på i år, hvor den største by byder feltet velkommen til en spændende finale, hvor en svær rundstrækning åbner mulighed for, at der kan ske forskydninger indtil allersidst.

 

I alt er der bare 154,6 km mellem Moss og Oslo på programmet. Fra starten går det hovedsageligt mod nord op langs Oslofjorden i fladt terræn forbi dagens første spurt, der er placeret efter 38,3 km. Kategori 3-stigningen Sundby (1,6 km, 6,6%), der har top efter 58,9 km, bryder kortvarigt monotonien, hvorefter man kommer op på et plateau, som man følger mod øst. Efter 79 km sætter man kursen mod nordvest med retning mod Oslo, hvor man rammer rundstrækningen efter 104,8 km. Herefter går det nedad mod første passage af målstregen, der krydses, når der resterer 44,1 km.

 

Etapen afsluttes nu med fire omgange på den 11 km lange runde. Den er ganske enkel, idet det fra start går op ad kategori 2-stigningen Ekeberg (2,1 km, 4,5%), der har top med 7 km. Herefter falder det hele vejen ned til den røde flamme, og det er kun den sidste kilometer, der er helt flad. Finalen er imidlertid teknisk, idet en lang, lige vej afsluttes et U-sving med 1500 m igen. Herefter følger to skarpe sving med hhv. 1000 og 400 m igen. Den sidste indlagte spurt er placeret ved anden passage af målstregen.

 

Oslo var sidst vært for et stort cykelløb ved de nationale mesterskaber i 2000, hvor Rune Jogert vandt.

 

 

Vejret

Det flotte vejr varer ved helt til slutningen, idet søndag byder på en skyfri himmel og en temperatur på 18 grader. Det vil imidlertid være blæsende med en frisk til hård vind fra sydvest. Det giver sidemedvind stort set hele vejen frem til rundstrækningen. Her vil der være modvind på stigningen og medvind på nedkørslen samt på opløbsstrækningen.

 

Favoritterne

Ganske vist lykkedes det ikke for Edvald Boasson Hagen at slå Dylan Groenewegen i spurten på 4. etape, hvis finale trods alt ikke viste sig at være hård nok til at gøre det af med løbets hurtigste rytter. Til gengæld er det svært for nordmanden at være utilfreds udfaldet. Således sikrede han sig seks bonussekunder og vandt på grund af et lille hul yderligere tre sekunder på Pieter Weening. Dermed er han nu bare tre sekunder efter hollænderen og dermed i den perfekte situation til at gå efter sejren. Således skal han ”bare” i top 3 på etapen for at sikre sig den samlede triumf, og det burde bestemt være en realistisk opgave.

 

Faktisk kunne Boasson Hagen næppe have designet en bedre rute. Ekeberg er ikke en stejl stigning, og det er usandsynligt, at de bedste klatrere kan føre en forskel. Ganske vist vil det være en overraskelse, hvis ikke specielt en formstærk Sander Armee forsøger sig med et angreb sidste gang på bakken. Det bliver imidlertid næsten umuligt at sætte Boasson Hagen på en stigning af denne type. Omvendt er stigningen så svær, at den bør gøre det af med Dylan Groenewegen og de øvrige sprintere, og dermed har Boasson Hagen alle kort på hånden til at sikre sig en reduceret massespurt.

 

Det er klart, at Boasson Hagen og Dimension Data sammen med Orica-Scott vil køre efter en spurtafgørelse, og derfor har det tidlige udbrud ingen chance. Den reelle fare kommer på rundstrækningen, hvor der helt sikkert vil blive kørt aggressivt. Boasson Hagen er imidlertid selv stærk nok til at svare på angrebene fra sine værste konkurrenter, og en meget velkørende Mekseb Debesay vil være et værdifuldt kort til at holdet det samlet. Da vi også venter, at Orica-Scott og Coop vil køre for en spurt, og da førstnævnte har et af de stærkeste hold, regner vi med, at det ender i en reduceret massespurt.

 

Her tror vi mest på Edvald Boasson Hagen. Ganske vist er nordmanden ikke ren sprinter, men han har stadig vist, at han er en af de hurtigste i dette felt, specielt i kraft af sin meget gode form. Da vi regner med, at stigningen bliver for hård for de rene sprintere som Groenewegen, er der meget stor sandsynlighed for, at Boasson Hagen vil vise sig som hurtigste mand. Samtidig kommer spurten efter det, der må formodes at have været en meget hård etape, og det taler yderligere til Boasson Hagens fordel. Derfor tror vi på sejr til Boasson Hagen, der således også vil sikre sig den samlede triumf.

 

August Jensen har kørt nogle imponerende spurter i dette løb, og i dag viste han, at han sagtens kan gøre Boasson Hagen rangen stridig. Samtidig har han klatret helt fantastisk, og han bør derfor ikke have problemer med at sidde med de bedste. På papiret er han ikke helt så hurtig som sin landsmand, men han har vist, at han ikke mangler meget. Skal det afgøres i en reduceret massespurt, kan Coop-ryteren sagtens vise sig at være Boasson Hagens værste rival.

 

Nøjagtigt som Boasson Hagen kan Simon Gerrans tage den samlede sejr, hvis han kan slutte i top 3 og samtidig slå Boasson Hagen. Det bliver ikke let for australieren, der normalt ikke er helt så hurtig som nordmanden. Efter et hårdt løb har han imidlertid før slået både Sagan og Greipel, og det er derfor ikke umuligt, specielt i en teknisk finale, hvor han kan drage fordel af sit gode hold.

 

Etapen er skræddersyet til Tosh van der Sande, der ganske vist kom til kort på kongeetapen, men har klatret helt forrygende i år. Det viste han på 1. etape, hvor han var ganske tæt på at vinde etapen, og dette burde være en stigning, han kan klare. På papiret er han en af de hurtigste i feltet, men i takt med sin forbedrede klatring synes han at have tabt lidt topfart. Med Tony Gallopin til at køre lead-out er han imidlertid bedre støttet end Boasson Hagen.

 

Er stigningen for hård for Dylan Groenewegen? På papiret ser det sådan ud, men det kan ikke udelukkes, at hollænderen kan overleve, specielt da der er modvind. Således er han faktisk ganske holdbar, og det er derfor ikke uden for rækkevidde for løbets hurtigste mand. Kommer han med over, er det svært at se, at han kan slås.

 

Patrick Bevin er endelig ved at finde de ben, der gjorde ham til en dominerende skikkelse på den australske scene. Han har været velkørende i dette løb, og han specialiserer sig netop i spurter fra mindre grupper. Der er ingen tvivl om, at han vil overleve stigningen. På papiret er der hurtigere folk, men han har en chance for at overraske.

 

Igen i dag lykkedes det ikke for den ellers formstærke Alexander Kamp at drage fordel af sine gode ben, da han atter kom til kort i positionskampen. Han viste imidlertid på kongeetapen, at han er en af feltets stærkeste, og han vil utvivlsomt overleve stigningen. Hans muligheder for at komme frem i spurten er langt større i et mindre felt, og derfor kan der være et dansk topresultat i vente. Også Armindo Fonseca og Jetse Bol er hurtige folk, der kan overleve en stigning som denne, men nøjagtigt som Kamp mangler de nok topfarten til at slå de bedste. Justin Jules har omvendt farten og elsker en teknisk finale, men stigningen er nok en anelse for hård.

 

Endelig vil vi pege på Sander Armee. Sammen med Robert Power har han vist sig at være den bedste på stigningerne. Hvis nogen kan gøre en forskel i finalen, er det den stærke belgier. Da han samtidig er rimelig hurtig på stregen, vil han kunne slå Power eller de fleste andre følgesvende, hvis det skulle lykkes de stærkeste at snyde sprinterne.

 

Feltet.dks vinderbud: Edvald Boasson Hagen

Øvrige vinderkandidater: August Jensen, Simon Gerrans

Outsidere: Tosh van der Sande, Dylan Groenewegen, Patrick Bevin

Jokers: Alexander Kamp, Armindo Fonseca, Jetse Bol, Justin Jules, Sander Armee

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Volta ao Algarve em Bicic...(2.HC) 20/02-24/02

Vuelta a Andalucia Ruta C...(2.HC) 20/02-24/02

Champ. Continentaux d'Afr...(CC) 13/02

Volta ao Algarve em Bicic...(2.HC) 20/02-24/02

Vuelta a Andalucia Ruta C...(2.HC) 20/02-24/02

51ème tour cycliste inte...(2.1) 22/02-24/02

UAE Tour(2.UWT) 24/02-02/03

Tour du Rwanda(2.1) 24/02-03/03

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig.

Glemt kodeord?

Opret bruger