Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Twitter Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 5. etape af Tour of the Alps
25. april 2019 20:15 af Emil AxelgaardFoto: Astana ProTeam 2019

Fantastisk og moden kørsel af Sky-talenterne Pavel Sivakov og Tao Geoghegan Hart betød, at det britiske storhold med deres tredje etapesejr på bare fire dage kunne tage et stort skridt mod samlet sejr i det store Giro-forberedelsesløb. Inden Sivakov kan bestige podiet skal de dog overleve den sidste bjergetape, der også byder på to svære bjerge, men denne gang betyder en lang faldende og flad finale, at chancerne for en udbrudssejr er store, og ændringer i toppen af klassementet er mindre sandsynlige.

Ruten

Hvor arrangørerne for nogle år siden knap kunne designe en linjeløbsetape uden at placere målstregen på toppen af et svært bjerg, har man i de senere år set flere etaper, der slutter fladt efter nogle hårde bjerge midtvejs. Det har givet udbrydere gode chancer for succes og skabt nogle situationer, der har været svære at håndtere for klassementsrytterne. Særligt har den model været populær på løbets sidste etape, og den genbruges også i år, hvor de fem dage i Alperne slutter med endnu en kort intens etape, der byder på hele to store bjerge, men også en lang nedkørsel og en flad afslutning, der gør det helt åbent, hvordan det hele vil falde ud til sidst i det, der for mange er sidste test inden Giroen.

 

Med sine blot 147,8 km er 5. etape endnu en kort sag, der fører feltet fra Laktern/Caldaro til målet i Bolzano. Starten er ganske enkel, idet den består af en omgang på en relativt let rundstrækning i området syd for startbyen- Her er der en ganske lille bakke, inden man i udkanten af startbyen når dagens spurt, der kommer efter 26,1 km. Derefter klatrer man op over en bakke ind til byen, inden det via en nedkørsel går ned til den lange, let stigende dalvej, der fører mod nordøst og øst hele vejen op til Bolzano, der nås efter ca. 40 km, men hvor man denne gang ikke kører over målstregen.

 

Den næste del af løbet består af en ca. 60 km lang rundstrækning i området nordøst for byen. Først går det via den let stigende dalvej mod øst og nordøst helt frem til dagens nordligste punkt. Her drejer man mod sydvest for at køre op ad kategori 2-stigningen Klobenstein (17,2 km, 4,0%), der reelt er to stigninger adskilt af en lille nedkørsel, og hvor det ellers stiger med 7-9%, inden det flader ud over de sidste 3 km inden toppen, der rundes efter 84,2 km. Herefter venter en relativt teknisk nedkørsel, der fører mod sydvest og syd direkte ned til Bolzano, hvor stregen krydses for første gang efter 103,1 km.

 

Den resterende del af etapen består af en omgang på en 44,7 km lang rundstrækning, der er placeret i området nord for byen. Med det samme drejer man mod nord for efter et kort fladt stykke at køre op ad kategori 1-stigningen Jenesien/San Genesioo (9,5 km, 8,5%), der er relativt jævn og stiger mellem 7 og 11% næsten hele vejen op. Fra toppen resterer stadig 34,1 km, der først fører mod nordvest via et let stigende stykke, et plateau og en lille bakke, der leder op til etapens højeste punkt, hvorfra der er 25 km igen. Derfra går det mod syd via en nedkørsel, der på den sidste del er ganske teknisk, inden man når frem til byen Terlan. Her rammer man den flade dalvej, der over de sidste 9 km fører mod sydøst og øst ind til Bolzano. På de sidste 3 km er der bare en rundkørsel med 700 m igen og derefter et blødt venstresving, inden man rammer den 700 m lange og 8 m brede opløbsstrækning.

 

Etapen byder på i alt 3194 højdemeter.

 

Bolzano var senest mål for et stort cykelløb i 2oo3, hvor Aitor Gonzalvez slog Magnus Backstedt og Serhiy Gonchar på en flad enkeltstart.

 

 

 

 

 

Vejret                                                                                                          

Efter en dag med pænt vejr slutter løbet i forfærdelige betingelser. Således vil fredag byde på næsten konstant regn og en temperatur på 19 grader. Der vil være en let til jævn vind fra syd, hvilket giver medvind først på etapen og derefter modvind på turen frem til Bolzano. Der vil være med- og sidemedvind frem til bunden af første stigning, hvor der vil være sidemodvind og derefter sidevind på stykket frem til rundstrækningen. Her vil der være medvind på stigningen og det efterfølgende stykke, men derefter modvind på nedkørslen og sidemodvind på den sidste flade strækning. Til slut vil der være sidevind på de sidste 3 km.

 

Favoritterne

4. etape blev præcis det opgør mellem Rafal Majka og Vincenzo Nibali samt det stærke Sky-kollektiv, som vi havde ventet, og med klog og moden kørsel lykkedes og fin støtte fra en stadig bedre Chris Froome lykkedes det de to unge Sky-løver Pavel Sivakov og Tao Geoghegan Hart ikke blot at forsvare trøjen, men også tage en tredje etapesejr og sætte sig på de to første pladser i klassementet. Igen vist Majka og Nibali sig ellers som de stærkeste, men helt som man kunne have ventet inden løbet, ville Skys kollektiv blive svære at knække på ruter uden vanskelige bjergfinaler.

 

Det kan meget vel vise sig, at det var sidste chance. Sidste etape er ellers bestemt ikke let, men spørgsmålet er, hvor stor en forskel den kan gøre. Ser man alene på stigningerne er der en vis sprængfare på denne korte, intense etape, der byder på mere end 3000 højdemeter. Problemet er bare, at den sidste del af etapen går ad lange, lige hovedveje, og at der derfor er en vis sandsynlighed for, at der igen sker samling. Der vil endda være mod- eller sidemodvind på hovedparten af de sidste 25 km, og det bliver derfor ikke let at holde et forspring, hvis det skulle lykkes at slå et hul.

 

Der er næppe tvivl om, at i hvert fald Majka vil forsøge sig. For ham er det sidste test inden Giroen, og han vil utvivlsomt give det et sidste skud for at se, om en af Sky-løverne skulle være ved at være træt. Til gengæld er det meget tænkeligt, at Nibali allerede nu har 90% af tankerne rettet mod Liege, og da det i forvejen er svært for ham at ændre klassementet i denne finale, tror vi, at han vil køre mere afventende.

 

Det betyder også, at vi tror, at et udbrud løber med etapesejren. Bahrain og Nibali vil som sagt nok tage den mere med ro, og Bora har slet ikke holdet til at kontrollere etapen. For Sky er der ingen grund til at tage flere risici ved at bringe bonussekunderne i spil, og dermed er det reelt kun Astana, der kan have en interesse i at jagte. De har imidlertid haft folk med i udbruddet de seneste to dage, og de ved formentlig, at det er sådan, at de har bedst chance for at vinde en etape. Med mindre de misser udbruddet, har vi svært ved at se, hvem der skal køre dem ind.

 

Der er altid en risiko for, at et hold, der har misset gruppen, vil sætte sig frem, som Ag2r og Bardiani gjorde det i går, men spørgsmålet er, om det er nok. I dag var der nemlig vild kamp om at komme med, og det betød, at gruppen var brølstærk. I morgen vil vi se en gentagelse af det scenarium, og endnu et stærkt udbrud vil det kræve et stærkt hold at hente. Dem er der ikke mange af i dette løb, og derfor peger pilen på en udbrudssejr.

 

Hvem har så en chance for at vinde fra et udbrud? Det skal i hvert fald være en god klatrer, for de to bjerge, ikke mindst San Genesio, er så svære, at man ikke kommer langt uden gode bjergben. Omvendt er selve finalen også flad, og derfor kan det også vise sig nyttigt at have en god spurt til at færdiggøre arbejdet. Endelig skal man have tabt så meget tid, at man får løbepas af Sky.

 

Det får os til at pege på Dario Cataldo som vores favorit. Italieneren er bare blevet bedre og bedre igennem løbet, og efter en lidt skidt 2. etape og efter at være blevet ofret på 1. etape har han været tæt på de bedste hver eneste dag. Man kan diskutere, om en tidstab på 3.41 er nok, men nogen umiddelbar trussel mod Skys dominans er han ikke. Derfor vil briterne næppe være voldsomt bekymrede for at lade ham køre, og han har alt, hvad der skal til for at vinde denne etape. Således er han ganske hurtig, også selvom han i dag kun sjældent spurter, han har god form, og han klatrer godt. Endelig har han power til at ramme udbruddet i den relativt flade indledning, og Astana vil formentlig gøre meget for at få netop ham i udbrud. Derfor tror vi, at han kommer med i udbruddet og på falderebet redder lidt succes til Astana, der ikke har haft det bedste løb.

 

En anden god kandidat er unge Davide Gaburro. Italieneren har imponeret i sin første sæson på den professionelle scene, og i dette løb har han klatret bedre end man kunne vente i meget kuperet terræn. Desværre havde han en halvdårlig dag i dag, men det betyder blot, at han nu har tabt så meget tid, at han vil få masser af frihed. Er han ikke for træt efter et par hårde dage, er det i hvert fald en god finale for Neri-rytteren, der både har vist sig som en solid klatrer og ikke mindst en lynhurtig afslutter.

 

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi havde store forventninger til Dayer Quintana. Dem har han langt fra indfriet, og dermed har han endelig vist lidt svaghed i en ellers flot sæson. Det betyder imidlertid, at han nu kan regne med at have frihed til at kunne gå i udbrud, og det plejer han at have en vis smag for. Afslutningen er ikke ideel for ham, men med de klatreben, han har haft i år, bør han være svær at sætte af, hvis han skulle ramme den rigtige gruppe, ikke mindst fordi de ret lange stigninger burde passe en ren klatrer som ham. Faktisk er han heller ikke en håbløs afslutter, og det gør ham til en glimrende kandidat til at vinde etapen.

 

Det burde Alexis Vuillermoz også være. Efter en lidt skuffende start viste han livstegn ved at ramme dagens udbrud, der desværre blev hentet. Nu er spørgsmålet så, om han forsøger sig igen i morgen. I teorien burde der ingen tvivl være, men da han også skal køre Liege på søndag, kan han tænkes at tage den med ro eller måske endda helt undlade at stille til start. Hvis han giver det et skud, er det dog en næsten perfekt etape for en mand, der både kan klatre og spurte, og derfor har han god chance for at redde løbet for Ag2r her på falderebet.

 

Astana skal næsten have en mand med i udbruddet, og mens både Jan Hirt og Pello Bilbao formentlig er låst af Sky, kan Nikita Stalnov få chancen. Kasakken viste fornem form i starten af løbet, men er siden faldt en anelse sammen. Det betyder imidlertid, at han nu har tabt så meget tid, at han kan få lidt mere frihed, og det vil han være klar til at udnytte. Han har klatret bedre end ganske længe i dette løb, og vi så på 1. etape, at han også har en hæderlig spurt.

 

Det vil virkelig varme om hjertet, hvis den loyale slider Andrey Zeits kunne vinde etapen. Kasakken har kørt brølstærkt hele løbet, senest i dag, hvor han var i udbrud, men alligevel hold sig til de bedste i finalen. Der er ingen tvivl om, at han formentlig vil være en af de absolut bedste klatrere i et eventuelt udbrud, men hans dårlige spurt gør desværre, at det er alt andet end en optimal finale for ham. Derudover er han ligesom Cataldo så langt fremme i klassementet, at han kan blive låst af Sky.

 

Neris tredje bud er Simone Velasco. Desværre har han ikke helt haft sine bedste ben i dette løb, og senest skuffede han i udbruddet på 3. etape. Han rejste sig dog med en hæderlig præstation i dag, og det er et godt tegn inden en etape, der burde passe ham. Man kan frygte, at den lange stigning kan blive lidt for svær for en puncheurtype som ham, men med den faldende finale kan han til gengæld drage fordel af sin gode spurt.

 

Meget af det samme kan siges om Alex Aranburu. En skade har betydet, at det har været en svær sæsonstart for den hurtige spanier, men i dette løb har han gjort det godt. Den manglende form betyder dog også, at han har været meget svingende, og da han var med i udbruddet i dag, kan han være for træt til at forsøge sig igen i morgen. Stigningen kan også blive en udfordring, men hans gode spurt gør ham til gengæld farlig.

 

Endelig vil vi pege på Roland Thalmann. Schweizeren har fået sit gennembrud i dette løb, men i dag oplevede han sin første krise. Det betyder til gengæld, at han nu ikke længere er en trussel mod Sky, og er han kommet sig igen, vil han derfor kunne gå i udbrud. Har han de ben, han havde i de første dage, burde han i hvert fald kunne lide denne etape, især fordi han i mandags viste, at han sammenlignet med andre klatrere har en brugbar spurt.

 

Andre kandidater er Mikel Bizkarra, Jeremy Maison, Miguel Edoardo Florez, Hermann Pernsteiner og Hubert Dupont, der dog alle får svært ved at gøre det færdigt i en spurt. Elie Gesbert må efterhånden være for træt efter to dage i udbrud. Endelig kan Manzana-duoen Carlos Quintero og Aldear Reyes komme i spil, ikke mindst fordi de begge har en hæderlig spurt.

 

Køres udbruddet ind, regner vi med, at Sky vil kunne forhindre Majka og Nibali i at køre væk, da der denne gang er for langt til mål. Derfor regner vi med, at der på nedkørslen vil kunne samles en relativt stor gruppe. Det er bestemt muligt herefter at lave ”en Masnada” og angribe i den flade finale, men mon ikke Sky i givet fald kunne tænke sig at få efter endnu en spurtsejr med Geoghegan Hart?

 

Det tror vi, og derfor vil Tao Geoghegan Hart med de fine spurter, han har kørt i dette løb være vores vinderbud i den situation. Hans værste rival burde vel være Pello Bilbao, men han er slet ikke så hurtig si tidligere og spurter stort set aldrig længere. Astana har også Dario Cataldo, men har stadig til gode at vise, at han er lige så hurtig som i sine unge dage. Alexis Vuillermoz burde også være konkurrencedygtig, men han valgte lidt overraskende slet ikke at spurte på 1. etape. Endelig er det også værd at holde øje med Davide Gabburo, Alex Aranburu, Simone Velasco, Carlos Quintero og Roland Thalmann, der alle er hurtige nok til at vinde en spurt, men som ikke kan være sikre på at sidde med de bedste hjem.

 

Feltet.dks vinderbud: Dario Cataldo (udbrud)

Øvrige vinderkandidater: Davide Gabburo, Dayer Quintana (begge fra et udbrud)

Outsidere: Alexis Vuillermoz, Nikita Stalnov, Andrey Zeits, Simone Velasco, Alex Aranburu, Roland Thalmann (alle fra et udbrud)

Kandidater til en afgørelse mellem favoritterne: Tao Geoghegan Hart, Pello Bilbao, Dario Cataldo, Davide Gabburo, Alex Aranburo, Simone Velasco, Alexis Vuillermoz

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta a España(2.UWT) 24/08-15/09

Cyclassics Hamburg(1.UWT) 25/08

Schaal Sels(1.1) 25/08

Cyclassics Hamburg(1.UWT) 25/08

Schaal Sels(1.1) 25/08

Tour Poitou-Charentes(2.1) 27/08-30/08

Druivenkoers - Overijse(1.1) 28/08

Deutschland Tour(2.HC) 29/08-01/09

Great War Remembrance Race(1.1) 30/08

Tour de DMZ(2.NCUP) 30/08-03/09

GP de Plouay - Lorient Ag...(1.WWT) 31/08

Omloop Mandel-Leie-Scheld...(1.1) 31/08

Tour of Almaty(2.1) 31/08-01/09

Bretagne Classic - Ouest-...(1.UWT) 01/09

Grote Prijs Jef Scherens ...(1.1) 01/09

Boels Ladies Tour(2.WWT) 03/09-08/09

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger