Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 5. etape af Vuelta a Andalucia

Optakt: 5. etape af Vuelta a Andalucia

20. februar 2022 14:22Foto: Photo Gomez Sport

Wout Poels udnyttede en forrygende Bahrain-opvisning og en tvivlsom Astana-taktik til at løbe med både etapesejr og førertrøje, men intet er afgjort endnu. Søndag sluttes der nemlig med løbets eneste reelle bjergafslutning, og selvom der er tale om et meget blødt bjerg, er der garanti for, at rivalerne - og ikke mindst Astana - vil komme blæsende med alt i et forsøg på at vende løbet på hovedet.

Artiklen fortsætter efter videoen.

 DELTAG I SÆSONSPILLET 2022 (MED KAPTAJNER)
 DELTAG I SÆSONSPILLET 2022 (UDEN KAPTAJNER)

 FÅ DISCOVERY+ TIL HALV PRIS MED FELTET.DK

 

Ruten

Årets lidt specielle rute er kendetegnet ved en mangel på meget svære bjergfinaler, og vi skal helt frem til sidste etape, inden rytterne skal slutte på en lidt længere stigning. Hvis rytterne havde regnet med et svært bjerg, bliver de dog skuffede, for den 6,4 km lange Alto de Chiclana de Segura stiger med ganske beskedne 5,6%. Det er dog stadig en af de bedste chancer for at gøre forskelle i løbet, og derfor venter der på sidstedagen utvivlsomt et opgør mellem favoritterne, men meget kunne tale for, at det er de eksplosive og hurtige klassementsfolk, der skal spurte om sejren på toppen af løbets eneste halvlange bjergfinale, inden den samlede vinder af den andalusiske rundtur kan kåres.

 

Med en distance på bare 146,1 km er der tale om en kort etape, som fører feltet fra Huesa til Chiclana de Segura. For tredje dag i træk kommer den vanskeligste del fra start, når rytterne lægger ud med at køre mod sydøst ad et kort fladt stykke efterfulgt af en bakke (3,7 km, 5,7%) og en meget kort nedkørsel. Nu går det mod nord op ad kategori 2-stigningen Puerto Fuente de Gallo (6,7 km, 5,9%), der har næsten 5 km med 6-8% med et plateau midtvejs. Toppen rundes efter 18,9 km, hvorefter en kort nedkørsel leder mod nordvest, inden det går videre mod nordvest op ad kategori 2-stigningen Puerto de Tiscar (5,4 km, 5,8%), der er en meget jævn stigning med top efter 30,2 km.

 

Læs også
Dobbeltsejr i perfekt spurt - Asgreen misser podiet

 

Nu er den vanskelige start slut. En ikke specielt svær nedkørsel leder mod nordvest ned til Quesada, der nås efter 38,5 km, hvorefter det går fladt mod nordvest frem til dagens første spurt, som er placeret efter 50,2 km. Herefter drejer man mod øst for at køre igennem let stigende terræn frem til byen Cazela, hvor man slår en sløjfe mod nordøst for at køre op og ned ad en stejl stigning (2,2 km, 9,0%). Efter nedkørslen er man tilbage i byen, hvorefter man følger en lige og let faldende vej mod nordvest - en vej, som leder frem til dagens anden spurt, der er placeret efter 83,3 km. Et kort, fladt stykke leder nu mod nordvest, inden etapen tager fat igen.

 

Det sker, når man drejer mod nordvest for at køre op ad ikke-kategoriseret stigning (8,1 km, 4,4%), hvis top nås efter 100,2 km. Her drejer man mod nordøst for at køre ad et let stigende stykke, der går direkte over i kategori 3-stigningen Alto de Iznatoraf (2,6 km, 8,6%), der stiger med 8-10% over 2 km, inden den flader lidt ud med 6,7% over de sidste 600 m frem mod toppen, som passeres efter 106,4 km.

 

Herfra resterer fortsat 39,7 km, der mestendels er lette. En teknisk nedkørsel leder mod sydøst og nordøst ned til dagens sidste spurt, som er placeret efter 113,8 km. Herfra følger man en snoet og let faldende vej ned til lufthavnen Beas de Segura, hvor man drejer mod sydøst for at følge en helt flad vej, der leder frem til målstigningen Chiclana de Segua, der er i kategori 2.

 

Med 7,1 km drejer man mod nord, og 700 m senere går det videre mod nord op ad stigningen, der over 6,4 km stiger med 5,6% i snit. Den første kilometer stiger med 6,3%, hvorefter der følger først to lette kilometer med 3-4% og siden to kilometer med ca. 6%, hvorefter den vanskeligste del er de sidste 1400 m, som stiger med 7,5% i snit. På den nedre del er vejen næsten helt lige, inden der kommer et par hårnålesving. Herefter er det igen en næsten helt lige vej, idet den dog på de sidste få hundrede meter buer så kraftigt til venstre, at man næsten vender 180 grader, inden man rammer den ca. 400 m lange opløbsstrækning.

 

Etapen byder på i alt 2899 højdemeter.

 

Chiclana de Segura har ikke tidligere i dette årtusinde været brugt som mål for et stort cykelløb.

 

 

 

 

Læs også
Dansk sprintertalent tager stor sejr

 

 

 

 

 

 

 DELTAG I SÆSONSPILLET 2022 (MED KAPTAJNER)
 DELTAG I SÆSONSPILLET 2022 (UDEN KAPTAJNER)

 FÅ DISCOVERY+ TIL HALV PRIS MED FELTET.DK

 

Vejret

I dag slap rytterne for det varslede regnvejr, og det gør de helt sikkert også søndag, der bliver en herlig dag. Der vil kun være meget gå skyer og i bunden af målbjerget en temperatur på 15 grader. Vinden vil bare være svag til let (5-7 km/t) og komme fra først sydøst og i målområdet nordvest. Den skiftende retning kan gøre det lidt svært at sige, hvornår vinden vender fra først generel sidemedvind til generel sidemodvind, men mod slutningen vil der være netop sidemodvind. Der er kortvarigt sidevind frem mod bunden af målbjerget, hvorefter der vil være sidemodvind hele vejen op.

 

Favoritterne

Dagens etape blev akkurat lige så dyr for Alessandro Covi, som man kunne frygte, da løbets to stærkeste klatrehold, Bahrain og Astana, udnyttede løbets eneste svære bjerg til at køre de tungere folk ud af klassementet. Dermed lykkedes det trods rutens specielle design alligevel at eliminere alle puncheurs og gøre løbet til et opgør mellem de rigtige bjergryttere.

 

Det var naturligvis en gave for Astana, der sammen med Bahrain viste deres kollektive styrke, indtil en taktisk uhyre tvivlsom disposition meget vel kan ende med at sende sejre direkte fra Kasakhstan til Mellemøsten. Det, der var et uhyre gunstigt udgangspunkt til Miguel Angel Lopez, blev med Alexey Lutsenkos lidt hovedløse angreb pludselig forvandlet til en nu meget svær situation.

 

Læs også
Officielt: Grand Tour-vinder har fremtiden på plads

 

Morgendagens målbjerg er nemlig meget, meget let, og det bliver bestemt ikke bedre af, at der vil være en ganske vist let modvind hele vejen op. Skal man sammenligne det med noget, kan det vel sammenlignes med Foia-stigning fra Algarve, hvor vi i torsdags så favoritterne spurte om sejren, og Lopez skal stå tidligt op, hvis han skal vinde de 10 sekunder på Wout Poels i et løb uden bonussekunder.

 

Men forsøget skal gøres, og vi kan regne med, at Astana vil gøre alt for at vinde etapen og hele løbet med Lopez. Forinden venter dog helt sikkert en meget aggressiv start, der er ganske vanskelig med to ret svære stigninger. Mange hold er helt ude af klassementet, og derfor regner jeg med en sand angrebsfest igen.

 

Denne gang er forholdene dog anderledes. Nu er det løbets stærkeste hold, der har førertrøjen, og der er ingen klassementsfolk, der får lov til at angribe, når araberne kontrollerer. Måske vil nogle forsøge - Bora har eksempelvis nogle slagne klatrere - og det vil da også undre mig, hvis ikke vi får et stærkt udbrud, men Bahrain bør kunne sikre, at der slet ikke er nogen trussel mod Poels’ førertrøje.

 

Der er ingen bonussekunder, men det er ikke Bahrains opgave at gøre løbet hårdt, så de vil næppe jagte udbruddet. Det regner jeg dog med, at Astana vil. Nok er der uden bonus ikke behov for at skabe samling, men Lopez vil utvivlsomt også gå efter etapesejren, og det er der formentlig også andre, der vil. Simon Yates virker flyvende, så BikeExchange må også ventes at bidrage, og det samme gælder formentlig for Ineos og måske også Movistar, hvis de misser udbruddet. Astana har ikke et specielt stærkt hold i bredden, selvom de har tre topklatrere, men der burde være nok hold til at skabe samling, selvom den hårde start og de store tidsforskelle gør, at en udbrudssejr er en mulighed for stærke klatrere, der kan angribe tidligt og har tabt tid.

 

Jeg tror dog mest, at det skal afgøres mellem favoritterne, og jeg vil tro, at Astana begynder at gøre det hårdt, når de rammer stigningerne i anden halvdel. Det er muligt, at de får hjælp af særligt Ineos, der også skal bruge et hårdt løb, og måske Ag2r og BikeExchange. Derefter regner jeg med, at det skal afgøres på stigningen.

 

Jeg regner med, at Astana med Harold Tejada, der er flyvende, og Lutsenko vil lægge et benhårdt pres fra bunden, og måske vil Ineos hjælpe. Grundet modvinden og det høje tempo regner jeg først med angreb over de sidste 1400 m, hvor stigningen tager lidt fat. Det bliver derfor en ganske eksplosiv finale, og jeg tror, at Lopez - selvom han ligner løbets bedste mand - kan få svært ved at komme væk under disse betingelser. Den bliver stejl nok til, at vi vil se huller på toppen, men blandt de allerbedste er chancen for en spurtafgørelse stor.

 

Derfor peger jeg også på Simon Yates. Briten havde en sær offday på 2. etape, men på alle andre etaper har han virket flyvende. Det gjorde han i hvert fald i går og igen i dag, blandt andet da han i et snuptag kørte op til den første farlige Lutsenko-gruppe. Han viser det sjældent, men han har et ganske overbevisende punch i denne slags spurtafgørelse, og det er bestemt ikke en ringe finale for ham. Modsat Lopez vil han satse mest på etapesejren, og det betyder, at han kan satse 100% på spurten. Her anser jeg ham som stærkest, og derfor er han min favorit.

 

Modvinden er også en gave for Mauri Vansevenant. Belgieren havde ligesom Yates en sær offday på muren, men han har siden vist sig flyvende. Vigtigst af alt har han bekræftet sin spurtstyrke, og dermed ligner han en fremragende kandidat til en spurt på toppen. Hidtil har det dog været flade spurter, og han har aldrig vist sig frem i denne form for finaler, men det burde være en finale, hvor han i dette felt kan vinde. Quick-Step har imidlertid også en anden stærk kandidat i formstærke Dries Devenyns. Han er en stærk puncheur, som han viste de to første dage, og som vi så på Foia, kan en Devenyns-type sagtens vinde en spurt som denne.

 

Dernæst peger jeg på Miguel Angel Lopez. Colombianeren virker flyvende og er måske den stærkeste rytter, men dette bjerg er en anelse for let. Han er dog ikke helt uden punch, og han har tidligere vundet en Tour of the Alps-etape i en spurt på toppen, ligesom han gjorde det godt på muren forleden. Den største udfordring er, at han ikke bare kan satse på spurten. Skal han vinde 10 sekunder, skal han angribe tidligere, og hvis ikke han kan køre alene væk - og her er modvinden et problem - risikerer han at blive overmandet bagfra. Hvis ikke hans første angreb lykkes, og han når at komme sig, eller hvis han indser, at det kun giver mening at satse på etapesejren, har han dog alligevel utvivlsomt formen til også at vinde i denne form for finale. Alexey Lutsenko har også et fornemt punch, men ligesom velkørende Harold Tejada må han regnes som hjælper - hvis da de denne gang følger en konventionel drejebog.

 

Læs også
Tobias Lund reagerer på første professionelle sejr

 

I dag mistede Alessandro Covi førertrøjen, men han kan sagtens vinde endnu en etape. Han har endelig fundet sin form, og så er denne finale bestemt inden for rækkevidde. Den kunne minde meget om afslutningen på 3. etape på Sicilien sidste efterår, hvor han blev nr. 2 bag Alejandro Valverde, og han synes formmæssigt at nærme sig det niveau. Stigningen kan være for lang, men med modvind er Covi absolut en af topkandidaterne.

 

Ineos har to kort at spille i Jhonatan Narvaez og Carlos Rodriguez. Her er Narvaez det bedste kort. Ecuadorianeren kom i dag til kort på et rigtigt bjerg, men i morgen er det langt mere en Narvaez-stigning. Han er måske løbets bedste rigtige puncheur, men stigningen er en anelse for lang til at være ideel, og vi har set, at formen ikke er helt i top. Med modvind burde Narvaez dog have en glimrende chance for at bruge sit fremragende punch. Rodriguez er et mere sikkert kort, men han er lidt for meget en dieselklatrer til faktisk at vinde her, medmindre han sniger sig væk i det taktiske spil. Jeg glæder mig også til at se, hvor langt Ben Turner, der er puncheur, og Magnus Sheffield kommer, men ligesom Eddie Dunbar er de formentlig hjælpere.

 

Det er bestemt heller ikke umuligt, at Wout Poels vinder igen. Desværre så vi på 2. etape, at hollænderen stadig er et stykke fra sit gamle niveau, og i dag var det mest af alt snilde, der gav ham sejren. Han sluttede dog med at bevise sin spurtstyrke, og på toppen af et bjerg er han en endnu bedre afslutter. Han har det suverænt bedste hold til at holde styr på tingene i modvinden, og da 2. etape måske var en af hans berømte offdays, er det muligt, at han er endnu bedre nu. Holdet har også den uhyre formstærke Jack Haig, men han får kun sin chance, hvis en Poels-offday betyder, at hollænderen sættes meget tidligt. Derudover er han næppe eksplosiv nok til at vinde her, selvom han virker flyvende. De øvrige klatrere er nu klare hjælpere.

 

Jeg vil også give Simon Clarke en god chance. I dag blev det for svært, men det bør det ikke blive i morgen. Som vi så på Foia, kan Clarke-typer godt være med på denne type modvindsstigning, og som han har bevist de seneste dage, er han stadig en knivskarp afslutter. Desværre frygter jeg, at denne bakke alligevel mod slutningen kan være en anelse for stejl, når den samtidig er halvlang, og at han derfor kommer til kort mod lidt mere klatrestærke typer. Men når Samuele Battistella næsten kan vinde på Foia, kan Clarke også vinde her.

 

Det var forbløffende at se Ivan Ramiro Sosa i torsdags. Den slags finaler har ellers aldrig været hans kop te, og det er denne bløde modvindsbakke bestemt heller ikke. Han har dog både her og i Provence bevist, at han er ganske flyvende lige nu, og vi så også i Coppi e Bartali, at han har en smule punch, selvom det skal være i vanskeligere finaler. Denne er for let til, at han kan vinde, men han kan sikkert gøre det fornuftigt. Movistar har måske i virkeligheden et bedre vinderbud i Gonzalo Serrano, der jo netop er en fremragende puncheur, men med den form, han har vist, tror jeg, at det bliver en anelse for svært.

 

Cristian Rodriguez har aldrig været bedre end netop nu, men desværre er han ikke alt for eksplosiv. Han overraskede mig dog lidt, da han sidste år vandt i de eksplosive afslutninger i Rwanda, og det kunne tyde på, at han måske er bedre, end han viser. Med sin nuværende form får han lejlighed til agt bevise det på meget højere niveau.

 

Det har været en fornøjelse at se Ben O’Connor i dette løb. Australieren ligner klart en af de stærkeste, selvom terrænet slet ikke passer en dieselklatrer som ham. Desværre er denne modvindsstigning heller ikke noget for ham, og derfor er han en usandsynlig vinder. Han skal snige sig væk i modvinden for at have en chance. Normalt ville denne finale også være inden for rækkevidde for Benoit Cosnefroy, men han synes desværre at mangle den fornødne form. Jeg er også spændt på at se, hvor længe eksplosive Stan Dewulf hænger på-

 

Domenico Pozzovivo kom til kort i dag, men han har vist fin form. Vi ved også, at han har et fint punch, selvom det på disse procenter slet ikke er nok til at vinde. Det ligner mere en top 10 end en sejr. Derudover er der i feltet en velkørende Steff Cras, der har vist et uventet punch, men det er ikke godt nok til at vinde. Stigningen passer slet ikke Emanuel Buchmann og Lennard Kämna, hvoraf førstnævnte fortsætter med at skuffe, og den ellers flyvende Jefferson Cepeda mangler punch og spurtstyrke. På baggrund af det, vi har set hidtil, bliver det trods modvind for svært for Biniam Girmay og nok også Stefano Oldani.

 

Til et udbrud vil jeg pege på Alessandro Covi, Jhonatan Narvaez, Simon Clarke, Dries Devenyns, Steff Cras, Lennard Kämna, Magnus Sheffield, Emanuel Buchmann, Ben Turner, Domenico Pozzovivo, Eddie Dunbar, Gonzalo Serrano og Stan Dewulf.

 

Feltet.dks vinderbud: Simon Yates

Øvrige vinderkandidater: Mauri Vansevenant, Alessandro Covi

Outsidere: Miguel Angel Lopez, Jhonatan Narvaez, Wout Poels, Simon Clarke, Dries Devenyns

Jokers: Ivan Ramiro Sosa, Cristian Rodriguez, Carlos Rodriguez, Ben O’Connor, Gonzalo Serrano, Jack Haig, Alexey Lutsenko, Steff Cras, Domenico Pozzovivo, Jefferson Cepeda

 

Kandidater til et udbrud: Alessandro Covi, Jhonatan Narvaez, Simon Clarke, Dries Devenyns, Steff Cras, Lennard Kämna, Magnus Sheffield, Emanuel Buchmann, Ben Turner, Domenico Pozzovivo, Eddie Dunbar, Gonzalo Serrano, Stan Dewulf

 

 DELTAG I SÆSONSPILLET 2022 (MED KAPTAJNER)
 DELTAG I SÆSONSPILLET 2022 (UDEN KAPTAJNER)

 FÅ DISCOVERY+ TIL HALV PRIS MED FELTET.DK

Simon Yates
Mauri Vansevenant, Alessandro Covi
Miguel Angel Lopez, Jhonatan Narvaez, Wout Poels, Simon Clarke, Dries Devenyns
Ivan Ramiro Sosa, Cristian Rodriguez, Carlos Rodriguez, Ben O’Connor, Gonzalo Serrano, Jack Haig, Alexey Lutsenko, Steff Cras, Domenico Pozzovivo, Jefferson Cepeda
Emanuel Buchmann, Lennard Kämna, Magnus Sheffield, Ben Turner, Eddie Dunbar, Stan Dewulf, Sylvain Moniquet, Harold Tejada, Jan Polanc, Lorenzo Fortunato, Antonio Soto, Stefano Oldani, Benoit Cosnefroy, Kiko Galvan
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Vuelta a Andalucia
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?