Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 6. afdeling af Feltet.dk Race Series

Optakt: 6. afdeling af Feltet.dk Race Series

24. marts 2020 10:30Foto: Argon 18 Denmark / Peter Ebro

I aften køres 6. afdeling af Feltet.dk´s E-sportsløbsserie, Feltet.dk Race Series, på Zwift, og her har du vores optakt til løbet, som får deltagelse af adskillige professionelle landevejsryttere. Husk, at du stadig kan nå at tilmelde dig, og hvis du ikke selv kører løbet, har du naturligvis stadig mulighed for at følge med, når vi livestreamer her på Feltet.dk og på vores forskellige sociale platforme fra klokken 20.00.

Artiklen fortsætter efter videoen.

TILMELD DIG LØBET HER - VI STARTER TIRSDAG KLOKKEN 20.15.

Næsten 2400 mennesker har samlet deltaget i de fem første afdelinger af Feltet.dk Race Series.

Vi håber naturligvis, at den store interesse for serien vil fortsætte, når vi tirsdag den 24. marts fra klokken 20.00 (løbsstart fra 20.15) blænder op for 6. afdeling her på Feltet.dk, på vores sociale platforme samt på DBR-lives Facebook-side.

Desværre har det langtfra været alle gennemførende ryttere, der har fået registreret deres resultat ved de første fem afdelinger.

Vi henviser derfor til, at man sørger for at køre i den rette kategori, bære pulsbælte, benytte wattmåler (og ikke ZPower) og have sammenkoblet sine profiler på henholdsvis Zwift.com og Zwiftpower.com.

Alle kriterier skal være opfyldt for at blive inkluderet i de officielle resultater!

Ens rette kategori finder man på sin profilside på Zwiftpower.com (anført med et bogstav mellem A og D). Kører man ikke i den angivne kategori, får man et UPG ud for sit navn på resultatlisten, og ens resultat vil således ikke være godkendt.

Det samme er gældende, hvis man overskrider kategoriens grænse for watt pr. kilo. Har man gjort dette, vil der i stedet stå WKG ud for ens navn.

Kører man eksempelvis i B-klassen, hvor den øvre grænse er et FTP på 4,0 watt pr. kilo, må ens bedste 20 minutters power undervejs i løbet således ikke være højere end 4,21 watt pr. kilo. Dette skyldes den generelle antagelse, at FTP svarer til 95 % af den maksimale 20 minutters power.

Husk at rykke op i den rigtige kategori, hvis du tidligere er blevet diskvalificeret!

Hvordan du sammenkobler dine Zwift- og Zwiftpower.com-profiler, kan du læse om nederst i denne artikel.


Løbsserien dækkes tæt
Løbet er det sjette af i alt syv, som køres over de kommende tirsdage indtil finaleaftenen den 31. marts.

 

I løbet af serien kommer rytterne igennem fem forskellige verdener i Zwifts univers, og således vil ruterne variere kraftigt fra gang til gang.

 

Deltagerne vil her ikke blot kæmpe om etapesejre men også den samlede triumf, som vil blive afgjort af et pointsystem. Tidsforskelle i de enkelte afdelinger har dermed ingen betydning for klassementet.

 

Læs også
Optakt: 2. etape af Tour de Romandie

 

Løbsserien vil have flere løb i løbet, da fire styrkebaserede kategorier (og en klasse forbeholdt kvinder) vil give alle deltagere chancen for at komme først over målstregen og finde vej til toppen af resultatlisten, som hver uge publiceres på Feltet.dk.

 

For alle kategorier vil det være muligt at stille sig op på startstregen 30 minutter før start, og de forreste pladser uddeles efter først til mølle-princippet, så det kan være en god idé at være tidligt på den.

 

Vi dækker naturligvis løbet tæt med livestream, kommentering, referat og resultater.

 

Tirsdagens løb vil blive livestreamet på Feltet.dk samt på vores Facebook-profilTwitch-profil og Youtube-kanal fra klokken 20.00. Løbet vil desuden også kunne ses på DBR Lives Facebook-side.


Det er igen Zwift-ambassadør Alex Rasmussen og Feltet.dk-ejer Jesper Johannesen, som sidder bag mikrofonerne, og de vil selvfølgelig være klar til både at guide seerne gennem løbet og svare på spørgsmål undervejs. Der vil være præmier til brugerne med de bedste spørgsmål.

 

Referat og resultater af tirsdagens løb vil offentliggøres her på Feltet.dk i de kommende dage.

 

Gør dig helt klar til 6. afdeling med Alex Rasmussens bedste løbstips.


Ruten

34,1 kilometer fordelt på et fem kilometer langt lead-in og derefter syv omgange af Watopias Volcano Circuit CCW er på menuen ved 6. afdeling af Feltet.dk Race Series.

 

Starten går i Downtown Watopia, hvorfra rytterne via en let stigende vej (400 m á 2,5 %) og et højresving finder vej til vulkanøen, som rammes efter 1,8 kilometer.

 

Her drejes til højre ind på vulkanrundstrækningen, som leder ind igennem vulkanen for første gang efter 2,3 kilometer. Godt tre kilometer senere rammer rytterne så målstregen for første gang.

 

Fra målstregen indleder rytterne så den første af i alt syv fulde omgange af den 4,15 kilometer lange rundstrækning. Hver omgang afsluttes med en indlagt spurt ved målbanneret.

 

Læs også
Mads P er i verdenstoppen over flest indkørte præmiepenge i 2024

 

Rundstrækningen har bare 20 højdemeter, og særligt dens første halvdel er fuldstændig flad.

 

Efter 2,4 kilometer kommer så en kortere nedkørsel, der inkluderer to hårnålesving og et samlet fald på otte højdemeter.

 

Fra bunden venter 700 flade meter uden reelle sving, som fører rytterne frem til rundstrækningens sidste hovedsageligt stigende 800 meter.

 

Ved 800-metermærket stiger vejen med gennemsnitligt 4 % (maks. 6 %) over de næste 200 meter. Den lille bakke ender ved indgangen til vulkanen, hvor det flader ud.

 

Fra 600 til 180 meter fra mål er vejen således helt flad, hvorefter de næste 80 meter stiger med 3-4 %. Med 100 meter tilbage flader det atter ud, inden de sidste 50 meter går op ad med 2-3 %.

 

Løbet byder på i alt 173 højdemeter, og du finder rundstrækningens højdeprofil lige her.

 

Løbet forventes at tage mellem 41 og 43 minutter for A-rytterne.

 

De indlagte spurter er placeret ved målbanneret efter hver gennemført omgang af rundstrækningen - det vil sige, at første passage af målstregen efter 4,9 kilometer IKKE er en indlagt spurt.

De indlagte spurter er efter henholdsvis 9,1, 13,3, 17,4, 21,6, 25,7 og 29,9 kilometer.

 

Med rutens flade natur og mange indlagte spurter vil rytternes spurtegenskaber og evner til at restituere hurtigt være særdeles afgørende faktorer.

 

Læs også
Optakt: 5. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

De ryttere, som går efter en topplacering i den samlede stilling, vil blive nødt til at spurte med i de indlagte spurter, da der potentielt kan hentes næsten lige så mange point i disse som ved at vinde selve løbet.

 

Ryttere uden interesse i klassementet vil derimod kunne spare kræfter i forhold til konkurrenterne ved de indlagte spurter, og disse ryttere har dermed en stor fordel i kampen om at komme først over stregen på syvende og sidste omgang.  

 

De forskellige interesser betyder, at der på forhånd er lagt op til et dynamisk og uforudsigeligt cykelløb, hvor de indlagte spurter med blot fire kilometers mellemrum vil være garanti for konstant underholdning.
 

Kommer Zwift på OL-programmet?


Morten Jarlunds dom
Volcano Counter Clockwise-ruten er for det meste flad, lige bortset fra hvor det virkelig gælder.

Den sidste kilometer inden stregen kommer til at spille en kæmpe rolle på hver eneste omgang. Når der normalt køres på ruten er det uden point.​


Selv i disse løb bliver der kørt til på hver eneste omgang. Med point på spil forventer jeg, at det bliver all out hver eneste omgang.

Tempoet og den eksplosive afslutning vil utvivlsomt koste for mange ryttere. Det vil være næsten umuligt at være frisk til sprint hver omgang, så det gælder om at vælge sine kampe, og ellers gøre hvad man kan for at sidde med.​


Går man alt for dybt, risikerer man ikke at komme med over næste runde. Selv lead-in kan blive dyrt. Alle Zwift-ræs starter som lyn og torden, og med en halv kilometers stigning lige ud af boksen vil vi allerede se udskilning fra start.
 

Reglerne

- For at få sit resultat godkendt skal ens Zwift- og Zwiftpower-profiler være sammenkoblet (se guide her), pulsbælte bæres og powermeter (og ikke zPower) anvendes.


- Kører man over sin kategoris øvre grænse i watt pr. kilo eller kører i en lavere kategori, end ens Zwiftpower-profil viser, bliver ens resultat heller ikke godkendt.


- Enkeltstartscykler er ikke tilladte.


- Powerups vil ikke være til rådighed.


- Der køres med separate starter, men alle kategorier kører samme rute og distance.


- Kvinder må gerne deltage i andre klasser end E.


- Løbets uofficielle resultater vil kunne ses på Zwiftpower.com, mens de officielle resultater vil blive offentliggjort her på Feltet.dk senest to dage efter løbet.


- Tjek dit resultat på Zwiftpower.com for at sikre, at du ikke har overtrådt din kategoris grænser for watt pr. kilo i sidste uges 1. afdeling. I så fald SKAL du rykke en kategori op til denne afdeling.


Styr på det praktiske? Vi har rådene parat.
 

Kategorierne (inddelt i FTP)

A-klassen: 3,99 < W/kg            Løbsstart: 20.15


B-klassen: 3,20-3,99 W/kg       Løbsstart: 20.16    


C-klassen: 2,50-3,19 W/kg       Løbsstart: 20.17


D-klassen: 2,50 W/kg            Løbsstart: 20.18


E-klassen: Kvinder                   Løbsstart: 20.19

 

Pointsystemet

Det samlede klassement vil for samtlige kategorier blive baseret på et pointsystem.

 

Etapevinderen i hver kategori vil modtage 35 point, nummer to 30, nummer tre 28, nummer fire 27 og så fremdeles ned til 30. pladsen, som får to point. Alle øvrige gennemførende ryttere får et enkelt point.

 

Er der færre end 30 ryttere i en kategori, vil den dårligst placerede rytter modtage to point, den næstdårligste tre point og så videre.

 

Undervejs vil der være point til de fem bedst placerede ryttere ved hvert sprint- og KOM-banner. Førstepladsen modtager fem point, andenpladsen fire og så videre. Det er de første ryttere over stregen, som får spurtpointene. Hurtigste segmenttid alene betyder dermed ingenting.

 

Vær opmærksom på, at der ved 6. afdeling er hele seks indlagte spurter undervejs. Disse er placeret ved hver passage af målstregen - dog ikke ved første passage, som indleder den første fulde omgang af rundstrækningen.

 

Løbsserien vil også inkludere en holdkonkurrence, hvor pointene til hvert mandskabs tre bedst scorende ryttere ved den enkelte afdeling vil tælle i den samlede stilling.

 

Læs også
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe

 

Er du ikke med på et hold endnu, kan du let tilmelde dig et eller oprette et selv under ”Teams” på Zwiftpower.com.

 

BEMÆRK, at det nu er hver rytters seks mest pointgivende afdelinger (og ikke længere samtlige syv), som vil tælle i det samlede pointregnskab, hvilket gælder for både det individuelle og holdklassementet.

Du kan her læse hvorfor, at denne regelændring er blevet foretaget.

Rykker man som rytter op i kategori undervejs i serien, vil man ikke få sine point med over i sin nye kategori.

Ovenstående pointsystem og regler gælder for samtlige klasser.

Favoritterne

Afdelingen vil foregå meget lig et pointløb på banen, og derfor vil selve løbssejren delvis være af sekundær betydning.

 

Derfor er listen af potentielle løbsvindere også meget længere end sædvanligt. De mange pointspurter åbner nemlig op for, at enkelte ryttere ved at spare sig i disse kan få en signifikant fordel i afslutningen.

 

Dog kan det samtidig være farligt at spare sig for meget i spurterne, da det hæsblæsende tempo utvivlsomt vil splitte feltet og muligvis fange mere urutinerede Zwift-brugere på det forkerte ben.

 

Trods tilstedeværelsen af flere professionelle landevejsryttere våger vi pelsen og spår en ny sejr til den tidligere kontinentalrytter Nicklas Amdi Pedersen. Poauto-rytteren slog flere af Sveriges bedste Zwift-ryttere i sidste uges 5. afdeling, og vi tror, at danskeren øger sin samlede føring med sin anden triumf i træk.

 

Brage Bergeng havde et skuffende løb i sidste uge med bare to scorede point, men nordmanden viste med en femteplads i torsdagens runde i den stærkt besatte Kalas Cup, at han fortsat er godt kørende. Bliver løbet hårdt er Vikings-rytteren blandt de bedste bud på en sejr.

 

Det samme er Bergengs holdkammerat Haavard Gjeldnes. Nordmanden er treer i den samlede stilling og må være opsat på at true Pedersens førsteplads efter at have misset sidste uges 5. afdeling.

 

Jeppe Falk vandt seriens 1. afdeling i en reduceret massespurt, og da en spurt fra en større gruppe meget vel kan blive udfaldet på også dette løb, er den unge dansker naturligvis blandt favoritterne.

 

Udover Bergeng og Gjeldnes kan Vikings-holdet satse på Vegard Hedalen. Nordmanden blev nummer fem i tirsdags og vil utvivlsomt gå efter så mange point som muligt som led i Vikings´ jagt på Team Poauto i toppen af holdkonkurrencen.

 

Læs også
Officielt: Grand Tour-vinder har fremtiden på plads

 

I samme kategori finder man Martin Mortensen. Den tidligere WorldTour-rytter var som ventet blandt de stærkeste på den hårde rute i Yorkshire, og et løb fuld af spurter og efterfølgende restitutionsperioder kan meget vel passe den rutinerede dansker.

 

Naturligvis skal Morten Vaeng også nævnes. Nordmanden vandt den stærkt besatte 4. afdeling og trådte løbshøje 5,5 watt pr. kilo i sidste uge. En spurt er ikke Kalas-rytterens foretrukne disciplin, men er der en rutineret Zwifter, som kan drage afgørende fordel af den lille bakke, er det Vaeng.

 

Ligesom Vang, Mortensen, Ohlsson og Lundqvist måtte Martin Hammer Larsen se sig spurtbesejret i sidste uge, men ikke desto mindre har Poauto-rytteren været blandt seriens mest stabile, og han kan afgjort blande sig igen.

 

Den forsvarende danske mester på Zwift, Aleksej Calmann, er også til start. Den 70 kilo tunge Calmann havde nok foretrukket en hårdere rute, men hans store rutine på Zwift kan bringe ham langt i et løb, der kan blive en kaotisk affære.

 

Mortensens holdkammerat Troels Abildskov ligger á point med den tidligere pro og viste med en fjerdeplads ved 1. afdeling, at han er særdeles spurtstærk. Da Abildskov heller ikke var langt fra at følge de bedste ved den hårde 4. afdeling, er han ej uden chancer i et hårdt løb.

 

Andre spændende navne inkluderer ultracyklist Aske Søby, en af verdens bedste rutinerede Zwiftere Tom Ove Kaland, teenageren Nikolaj Lysholm Larsson, den tidligere Team Integra Advokater-Giant-rytter Alexander Bojsen, ungdomseuropamester i MTB Gustav Heby Pedersen, Kristian Nøhr, Kristian Sobota, Jesper Andreassen, Christian Gorm Albrechtsen fra det spanske U23-hold Antiga Casa Bellsolà - Girona Team, Morten Holt, amerikanske Greg Cohen og Flemming Andersen.

 

Landevejsrytterne

Som bekendtgjort tidligere på ugen får afdelingen fint besøg af adskillige stærke landevejsryttere fra både WorldTour-, ProSeries- og kontinentalniveau.


Magnus Cort. EF Pro Cycling. Etapevinder i Tour de France, Vuelta a Espana, Paris-Nice og BinckBank Tour blandt i alt 15 professionelle sejre.
 

Lasse Norman Hansen . Alpecin-Fenix. OL-guldvinder i Omnium. Dobbelt verdensmester ved VM i Berlin 2020. Derudover dobbelt europamester og dobbelt OL-bronzevinder på banen.

 

Tobias Foss. Team Jumbo-Visma. Vinder af Tour de l´Avenir 2019. Nummer tre ved U23 Liege-Bastogne-Liege og nummer seks ved U23 VM.

 

Anthon Charmig. ColoQuick. Vinder af Taiwan KOM Challenge 2019.

Fie Østerby. Tidligere Eneicat.

 

Uno-X Development Team kommer med følgende ryttere

Anders Skaarset 
 

Idar Andersen 


Jacob Hindsgaul 


Jonas Iversby Hvidebjerg 


Jonas Abrahamsen 


Syver Wærstad 

 

BHS - PL Beton Bornholm har følgende ryttere på startlisten

Mads Rahbek 

Mathias Matz 

Mikkel Øritsland

Frederik Irgens 

Marcus Sander Hansen

Mathias Bregnhøj

Jeppe Hanssing

Emil Toudal


Tirsdag eftermiddag har 120 A-ryttere, 89 B-ryttere, 56 C-ryttere og syv D-ryttere tilmeldt sig.
 

*Favoritlisten vil blive opdateret løbende, efterhånden som flere deltagere tilmelder sig op til løbet.

OPDATERING:
Amund Grøndahl Jansen er ikke længere at finde på startlisten. Til gengæld har både Magnus Cort, Anton Charmig, Marcus Sander Hansen og Fie Østerby tilmeldt sig.

Blandt de rutinerede Zwift-ryttere har Simon Nielsen fundet vej til startlisten. Danskeren ligger nummer fire i den samlede stilling, og denne afdelings mange spurter passer den spurtstærke Fusion-rytter fremragende.

Også habile ryttere som skotske Christopher Ashton, hollandske Folkert Oostra og svenskeren Staffan Hopstadius er klar.

OPDATERING 2:
Nordmanden Fredrik Steen, hollænderen Pico de Jager og BHS-rytteren Mathias Bregnhøj er klar til løbet.

OPDATERING 3:
Scott Gleason har meldt sig til løbet. Amerikaneren er feltets højest rangerede på Zwiftpower.com som verdens 14. bedste og er afgjort blandt favoritterne. Jeppe Hanssing og Emil Toudal, den tidligere professionelle cykelrytter og nu triatlet Bekim Christensen samt britiske Marc Swatton er ligeledes med.

OPDATERING 4:
Patrick Wettstein og Alex Markfoged er tilføjet startlisten.

DEL
INFO
E-cykling
Nyheder
Optakter
Nyheder
Lasse Norman Hansen
Nyheder Profil Resultater Statistik
Tobias Foss
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?