Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 6. etape af Østrig Rundt
08. juli 2017 12:39 af Emil AxelgaardFoto: ANSA - PERI / DAL ZENNARO

Miguel Angel Lopez storstilede angreb på Hochor-stigningen lykkedes ikke, og dermed står Stefan Denifl nu på tærsklen til en kolossal sejr i sit hjemmebaneløb. Han skal dog overleve løbets sidste etape, der med en hård indledning og en flad finale ligner enten en dag for et udbrud eller endnu en Viviani-sejr.

Ruten

Årets Østrig Rundt er generelt en sprintervenlig affære, og de hurtige folk håber at komme i spil igen på løbets sidste etape. Her skal tilbagelægges 203,9 km mellem St. Johann Alpendorf og Wels på en ganske blandet rute. Hele dagen går det mod nordvest, men derudover kan etapen inddeles i to dele. Første halvdel er relativt kuperet med kategori 3-stigningene St. Martin vor der Kirche (17,8 km, 2,2%) og Pass Gschütt (2,9 km, 6,1%) samt kategori 2-stigningen Hochlecken (7 km, 6,0%) efter hhv. 27,5, 55,9 og 114 km, men derefter flader terrænet ud, og den sidste halvdel er næsten helt flad. Målstregen krydses for første gang efter 187,7 km, og løbet afsluttes derefter med to omgange på en 8,1 km lang, helt flad rundstrækning, hvor der venter en teknisk finale med sving 1000, 700 og 500 m fra stregen. De indlagte spurter er placeret efter 85,9 km og ved de to første passager af målstregen.

 

Wels har ikke været målby for et stort cykelløb tidligere i dette årtusinde.

 

 

 

Vejret

Efter en dag med mere tvivlsomt vejr er den ekstreme varme tilbage til sidste etape. Således venter der solskin og en temperatur på hele 30 grader. Der vil være en jævn vind fra vest, hvilket giver side- og sidemedvind stor set hele dagen.

 

Favoritterne

Helt som ventet lancerede Miguel Angel Lopez sit store angreb på Hochtor-stigningen på dagens etape, og han var kortvarigt virtuelt i løbets førertrøje. En flot nedkørsel gjorde det imidlertid muligt for en isoleret Stefan Denifl at redde situationen og herefter kontrollere sine værste rivaler tilstrækkeligt til at forsvare trøjen. Dermed holder han sig i front af den samlede og er på vej mod en stor sejr.

 

Det kan der næppe ændres på på sidste etape. Ganske vist er starten kuperet, men der er så meget fladt terræn mod slutningen, at det ikke er en dag, hvor der kan ændres på klassementet. Den eneste trussel er vinden, der jo som bekendt spillede en rolle på 1. etape. Det kan ikke udelukkes, at den er stærk nok til, at der faktisk kan opstå lidt splittelse, men det vil være en overraskelse, hvis det lykkes at fange en af toprytterne på det forkerte ben.

 

Det store spørgsmål er snarere, om det vil lukkes sprinterholdene at holde det samlet. Starten er ganske hård, og der er ikke mange, der har lyst til at spurte med Elia Viviani. Specielt det meget stærke Cannondale-mandskab har hidtil angrebet utrætteligt, og det vil de helt sikkert gøre igen. Derfor bliver det meget svært for det italienske landshold at holde det samlet.

 

Vi kan vente en ekstremt hektisk start med utallige angreb, og det vil formentlig tage lang tid, inden et udbrud etableres - nøjagtigt som det har været tilfældet på de foregående etaper. Meget vil afhænge af, hvem der kommer med i gruppen. Det italienske landshold skal håbe, at hverken Cofidis eller Dimension Data får en mand med. Lykkes det, vil der være allierede i jagten, og der er så langt til mål efter sidste stigning, at der er god tid til at organisere en jagt. Da de tre hold hører til blandt de stærkeste tror vi mest på en massespurt, men det kan sagtens ende med en udbrudssejr.

 

Hvis det ender med en massespurt, er Elia Viviani naturligvis den indlysende favorit. Italieneren er ikke bare på papiret feltets hurtigste rytter, han har også dokumenteret det i praksis ved at sikre sig to etapesejre. Samtidig har det italienske landshold imponeret stort, både i finalerne og i forbindelse med deres kontrol af løbet. Den tekniske finale ville tidligere ikke have været ideel for italieneren, men han er nu blevet fremragende til at positionere sig, og han har et fremragende tog. Derfor er det meget vanskeligt at forestille sig, at Viviani bliver slået, hvis det ender i en spurt.

 

Viviani er så stor spurtfavorit, at vores næste bud er en udbryder. Sep Vanmarcke har efter sit katastrofale forår ramt formen igen. Han kørte meget stærkt ved de belgiske mesterskaber, og i dette løb har han været flyvende. Kommer han med i udbrud, bliver han ikke nem at hente. Samtidig er han hurtig på stregen og har endda været i top 3 i begge massespurter. Kommer han med i det rigtige udbrud, bliver han svær at slå. Bliver det en spurt, vil han også forsøge sig, og det kan faktisk ikke udelukkes, at han i den tekniske finale med et godt lead-our kan skabe en overraskelse.

 

Cannondale har mange muligheder. En anden er Tom-Jelte Slagter, der allerede forsøgte sig i dag. Han har allerede vundet en etape i dette løb og har vist god form. Stigningerne i begyndelsen betyder, at han har gode chancer for at ramme den rigtige gruppe, og selvom den flade finale ikke er ideel, er han ganske hurtig på stregen.

 

Katusha havde håbet på at vinde samlet med Rein Taaramae, men nu må der jagtes en etapesejr. Et godt bud er Sven Erik Bystrøm, der på kongeetapen viste ganske god form. Den kuperede start tiltaler ham, og han har formen til at ramme det rette udbrud. Samtidig er han ganske hurtig i en spurt og kan derfor gøre arbejdet færdigt.

 

Cofidis vil gerne have en massespurt, men de vil helt sikkert også forsøge sig med angreb. Det kan gøre det til en god etape for Anthony Perez, der bare bliver bedre og bedre. Også han var i udbrud i dag og må have ambitioner på denne etape. Efter at have slået Van Avermaet på kongeetapen i Luxembourg har han masser af selvtillid, og han er både stærk i kuperet terræn og hurtig på stregen.

 

Oscar Gatto vandt bjergprologen og bekræftede dermed den gode form, han allerede viste i Schweiz Rundt. Starten er naturligvis lidt hård for italieneren, men når han er i form, klatrer han faktisk meget godt. Han vil utvivlsomt forsøge at komme med i udbrud, og skulle det lykkes, er der næppe den store tvivl om, at han vil være hurtigste mand

 

CCC har ikke haft det bedste løb, men de må have ambitioner på denne etape, der er som skræddersyet til Jan Tratnik. Sloveneren viste med sejren i Slovakiet Rundt, at han var kommet godt ud af Giroen. Også han er stærk i kuperet terræn og er samtidig lynhurtig på stregen.

 

En tredje Cannondale-kandidat er Alex Howes. Han er meget ustabil, men synes at have ramt en fin form. Når det er tilfældet klatrer også han godt, og han har samtidig en fornuftig spurt. Meget af det samme kan siges om Nick van der Lijke.

 

Afslutningsvis vil vi pege på et par sprinterrivaler til Viviani. Her er det mest oplagte navn Ryan Gibbons. Han har ikke haft megen succes hidtil i løbet, men på papiret er han den værste rival til den italienske favorit. Han har ikke samme topfart, men kan Youcef Reguigui give ham et godt lead-out, er det ikke umuligt at vinde i en teknisk finale. Samtidig har han klatret godt og er utvivlsomt mere frisk end Viviani.

 

Det samme er Clement Venturini. Franskmanden har igen i dette løb imponeret stort ved at sidde med de bedste meget længe. Denne etape bliver meget hård, og det burde give ham en klar fordel. Også den tekniske finale er god for cykelcross-eksperten.

 

Endelig vil vi pege på Jason Lowndes. Australieren har længe været et stort sprintertalent, men han har haft det svært i Europa. I dette løb har han imidlertid været på podiet på begge sprinteretaper, og det tyder på, at han endelig har fået den nødvendige råstyrke. Denne etape vil nok stadig være lidt for hård for ham, men han har imponeret så meget, at vi ikke vil udelukke en overraskelse.

 

Feltet.dks vinderbud: Elia Viviani (spurt)

Øvrige vinderkandidater: Sep Vanmarcke, Tom-Jelte Slagte (udbrud)

Outsidere: Sven Erik Bystrøm, Anthony Perez, Oscar Gatto, Jan Tratnik (udbrud)

Jokers: Ryan Gibbons, Clement Venturini, Jason Lowndes (spurt)

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour of Guangxi Women's...(1.WWT) 21/10

Gree-Tour of Guangxi(2.UWT) 16/10-21/10

Japan Cup Cycle Road Race(1.HC ) 21/10

Tour of Guangxi Women's...(1.WWT) 21/10

Japan Cup Cycle Road Race(1.HC ) 21/10

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

BMC Racing Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Floors

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First-Drapac

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team LottoNL-Jumbo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig.

Glemt kodeord?

Opret bruger