Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 6. etape af Tour of Croatia

Optakt: 6. etape af Tour of Croatia

23. april 2017 13:16Foto: Sirotti

Den tredje uge af april er altid en todelt affære, hvor der på en gang er klassikere i Holland og Belgien samt vigtige forbedelsesløb til Giro d’Italia i det sydlige Europa. Det er således også tilfældet i år, hvor mange af de største favoritter varmer op til den italienske grand tour i Tour of the Alps (indtil i år kendt som Giro del Trentino), der afvikles fra mandag til fredag med blandt andre Mikel Landa, Geraint Thomas og Thibaut Pinot i felt, samt Tour of Croatia, der køres fra tirsdag til fredag og har Vincenzo Nibali til start. Hver dag vil vi bringe optakter til etaperne i begge løb.

Annonce

Søndag gælder det 6. og sidste etape i Tour of Croatia, mens Tour of the Alps nu er slut.

 

Du kan læse overordnede optakter til Tour of the Alps og Tour of Croatia.

 

Husk, at du hver dag hele ugen kan følge løbene på www.feltet.dk/live. Du kan finde vores tidsplan her.

 

Tour of Croatia - 6. etape

Ruten

De fleste nationale etapeløb slutter i landets hovedstad, og den tradition har det relativt nye Tour of Croatia holdt i hævd. For tredje år i træk ender det hele med en stor finale i Zagreb efter en relativt flad 145,3 km lang etape, der starter i Samobor. Startbyen ligger bare få kilometer vest for Zagreb og fra starten kører man faktisk mod vest helt hen til udkanten af hovedstaden, inden man kører mod nord for at slå en stor sløjfe omkring storbyen. Området er imidlertid helt fladt, og det ændrer sig ikke, når man efter et par kilometer sætter kursen mod øst. Her venter dagens første spurt efter 69,2 km i bunden af en 1,8 km lang kategori 3-stigning, der kortvarigt bryder den flade monotoni. Herefter fortsætter man lidt mod vest, inden man drejer mod syd, hvor en 1 km lang kategori 3-stigning venter med top efter 98,1 km. Efter yderligere et par kilometer mod syd, drejer man til slut mod vest for at køre ind i centrum af Zagreb, hvor løbet afsluttes med 3 omgange på en 3,3 km lang rundstrækning. Den er teknisk ganske kompliceret og samtidig alt andet end flad. Således falder det let i den første halvdel, inden et fladt stykke leder frem til en ganske stejl 500 m lang bakke, der fører op til mål. De er hele fem skarpe sving på de sidste to kilometer med henholdsvis 1800, 1000, 600, 500 og bare 100 m til stregen.

 

Den samme rundstrækning har været benyttet i de to tidligere udgaver og har vist sig at være ganske vanskelig. Dette er bestemt ikke en dag for de rene sprintere, og sidste år kom eksempelvis Mark Cavendish til kort i den vanskelige finale. I stedet er det en perfekt etape for puncheurs og mere holdbare sprintertyper, der samtidig skal kunne håndtere den meget tekniske finale.  

 

Sidste år var det Sondre Holst Enger, der med en fantastisk spurt slog Edward Theuns, som ellers havde lignet en sejrherre. Timothy Dupont var 2 sekunder efter på tredjepladsen, mens der var hele 9 sekunder ned til den første større gruppe med de mest opmærksomme klassementsryttere. Året forinden kørte en lille gruppe hjem, og her vandt Maciej Paterski foran Felix Grossschartner, Roman Maikin og Olivier Pardini, mens feltet ankom 17 sekunder for sent.

 

 

 

 

Vejret

Desværre det flotte forårsvejr, der har præget de sidste to dage, ikke ved. Søndag starter regnfuldt, men det ventes at være tørt, når rytterne når Zagreb, hvor det hele endda kan ende i solskin. Temperaturen ventes at nå et maksimum på 13 grader. Der vil kun være en svag vind fra syd, hvilket giver vind fra alle retninger i den indledende del. Der vil være sidevind på det sidste stykke ind mod Zagreb, mens der på rundstrækningen først vil være med- og siden modvind, inden man igen får medvind på de sidste 1500 m.

 

Favoritterne

Måske var Vincenzo Nibali ansporet af et smukt ønske om at dedikere en sejr til sin tidligere holdkammerat Michele Scarponi, men kynisk betragtet begik italieneren og Bahain-Merida en oplagt fejl på dagens kongeetape. Som vi skrev i går, var det entydigt til hans fordel, hvis bonussekunderne blev taget ud af ligningen, idet det ville have gjort det muligt for ham at køre defensivt. Var udbruddet således holdt hjem, havde Nibali stået på tærsklen til den samlede sejr med et forspring på 2 sekunder til Roson. Nu valgte Bahrain imidlertid at skabe samling forud for stigningen, og de 10 bonussekunder var netop det, der sikrede Roson førertrøjen.

 

Alligevel er der en vis rimelighed i, at det er Roson, der nu har førertrøjen. Således var der ikke megen tvivl om, at spanieren var den stærkeste mand - nøjagtigt som han havde været de på 2. etape. Det var således kun uopmærksomhed på 4. etape, der i givet fald ville have kostet ham sejren, og det havde næsten ikke været til at bære for den talentfulde spanier, der efter sidste års sejr i Tyrkiet nu har to store kongeetaper på cv’et. Denne gang slog han imidlertid et af cykelsportens absolutte topnavne, og det betyder utvivlsomt, at dagens triumf rangerer højest på hans liste.

 

Intet er imidlertid afgjort endnu. Rundstrækningen i Zagreb er alt andet en simpel, og i de foregående år er der altid opstået huller. Modsat Roson, der har det svært i positionskampen, er Nibali en mester i at placere sig og holde sig fremme i en tricky finale, specielt hvis vejene endnu ikke er blevet tørre efter morgenens regnvejr. Der er næppe tvivl om, at den italienske stjerne ikke har kastet håndklædet i ringen, og Roson gør derfor klogt i at lime sig til Nibalis baghjul, hvis han skal undgå, at et dumt hul koster ham den samlede sejr.

 

De tidligere år har klart vist, at sidste etape ikke er en sag for de rene sprintere. I stedet er det en perfekt finale for puncheurs, der som Sondre Holst Enger mestrer en kort, brostensbelagt bakke og har evnen til at holde sig fremme i en meget teknisk finale. Derfor er favoritfeltet også anderledes, end det har været på de foregående sprinteretaper, og denne gang bliver det således ikke til sejr til Nicola Ruffoni. I stedet skal vi kigge efter mere hårdføre typer.

 

Det betyder imidlertid også, at det er mindre klart, hvem der skal kontrollere etapen. Udbruddet vil lugte muligheder, og derfor kan vi vente endnu en aggressiv start, hvor det vil tage tid for udbruddet at blive etableret. Derefter vil det være op til Caja Rural at tage kontrol, men de vil elske at se bonussekunderne forsvinde i horisonten. Derfor vil det være op til andre hold at tage ansvar.

 

Det tror vi, at Nippo-Vini Fantini vil gøre. Finalen er som skabt til Marco Canola, og det italiensk-japanske hold har vist, at de ikke er bange for at føre. UAE må også fortsat jagte revanche for deres megen uheld, og det kunne være en god finale for Sacha Modolo. Derudover kan det ikke udelukkes, at Nibali vil forsøge at åbne muligheden for at gå efter bonussekunder, og det kan anspore Bahrain til også at bidrage til arbejdet. Derfor tror vi, at det bliver samlet i Zagrebs gader.

 

Rundstrækningen er svær, og fire ture op af den lille bakke vil helt sikkert kunne mærkes. Vi vil utvivlsomt se en del angreb i finalen, og det vil faktisk undre os, hvis ikke Nibali også forsøger sig. Roson bør imidlertid lime sig til hans baghjul, og med mindre spanieren dummer sig, bør han kun kunne tabe sejren, hvis Nibali får bonussekunder, hvilket trods alt er usandsynligt.

 

Rundstrækningen er svært at kontrollere, og det kan ikke udelukkes, at en gruppe eller en enkelt rytter kan køre hjem. Det mest sandsynlige er imidlertid, at det ender i et spurtopgør for de bedste puncheurs.

 

Det får os til at sætte pengene på Marco Canola. Italieneren er som skabt til en finale som denne, hvor han både kan bruge sin klatrestyrke og sin hurtighed. Han har i massespurterne vist, at han er en af de hurtigste på flad vej, og umiddelbart er han den bedste i en finale som denne. Samtidig er han god til at holde sig fremme. Vigtigst af alt er det, at han er i fremragende form. Det viste han med den fornemme sejr i det kuperede Volta Limburg Classic og med sin overraskende store holdbarhed i Coppi e Bartali. Siden har han været ramt af sygdom, men i dette løb har han givet indtryk af at være tilbage i form. Derfor tror vi på, at han tager den sejr for Nippo, som Marangoni var så tæt på i fredags.

 

Hans værste rival kunne meget vel blive Sacha Modolo. Italieneren er ganske vist mest kendt for sin hurtighed på flad vej, og han havde helt sikkert foretrukket en mindre stejl bakke. Han har imidlertid i år vist en helt fantastisk holdbarhed og har været helt fremme i næsten alle brostensklassikerne, mest markant i Flandern Rundt, hvor han blev nummer 6. Derfor bør han også sagtens kunne overleve i denne finale, og på papiret er ingen af de øvrige favoritter hurtigere end ham. Om han kan matche de eksplosive puncheurs som Canola er usikkert, men det er bestemt ikke umuligt.

 

GM Europa stiller med en hurtig duo i Antonino Parrinello og Marco Tizza, der begge er holdbare og gode i en finale som denne. Sidstnævnte synes imidlertid ikke at være i topform, men det er Parrinello, der for nylig vandt GP Adria Mobil og klatrede helt fantastisk i Coppi e Bartali. Han brugte ganske vist mange kræftr i dagens udbrud, men med den gode form bør han være konkurrencedygtig her. Han er ikke så hurtig som Modolo og Canola, men han kan bestemt slå dem i en hård finale som denne.

 

Trek er her ganske vist for at køre for Giacomo Nizzolo, der normalt vil være et fremragende bud til en finale som denne. Intet tyder imidlertid på, at han allerede har formen til at være konkurrencedygtig på så hård en bakke. Holdet har allerede indikeret, at de i stedet vil give Kiel Reijnen chancen, og han er deres bedste bud på succes. Amerikaneren er en meget holdbar sprinter, men han har aldrig rigtig leveret topresultater i spurter, der slutter opad. Derfor skal han vise nye sider af sig selv, men i teorien bør han være en af de hurtigste, der kan blande sig i en finale som denne.

 

Torkus Ahmet Örken har i dette løb bekræftet, at han er et ganske stort sprintertalent. Samtidig er han ganske holdbar, og det gør ham til et velegnet våben i en finale som denne. Om den sidste stigning er for svær til, at han kan drage nytte af sin topfart, er et åbent spørgsmål, men Örken har på papiret egenskaber til at gøre det godt.

 

Nippo-Vini Fantini satser umiddelbart på Canola, men det kan ikke udelukkes, at man vil køre separate spurter med italieneren og Eduard Grosu. Rumæneren har i år taget et stort skridt op ad og har også i dette løb vist, at han nu har hurtigheden til at blande sig med de bedste. I Milano-Sanremo viste han, at han også er holdbar, så dette kunne være en god finale for ham.

 

Felbermayr har Markus Eibegger, der sidste år blev nummer 4 på denne etape. Østrigeren er en god klatrer med et godt kick og derfor velegnet til en afslutning som denne. Desværre synes han slet ikke at have samme form som for 12 måneder siden.

 

Ivan Savitskiy har før vist, at han er en af de mest holdbare sprintere, og efter en stille start er han kommet godt i gang i dette løb. Om han også har farten i en stigende spurt, er lidt usikkert, men tredjepladsen på 4. etape vidner om god form. Hans store problem er, at han ikke er særlig god til at positionere sig, hvilket er vigtigt i en så teknisk finale.

 

Davide Mucelli og Felix Grossschartner er begge hurtige og klatrestærke typer, der er i god form. De havde foretrukket en hårdere finale, men bør kunne være konkurrencedygtige. Det er også en god finale for Bardianis Enrico Barbin og deres stortalent Vincenzo Albanese. Sidstnævnte er dog på vej tilbage efter sygdom og synes stadig at være langt fra formen.

 

Endelig vil vi pege på Lluis Mas. Spanieren er brølstærk i en finale som denne, og i dag viste han sin gode form i det lange udbrud. I 2015 vandt han en meget lignende etape i Tyrkiet ved at lancere et sent angreb, og han kan både køre aggressivt og spurte med om sejren. Desværre er hans primære opgave at tage sig af Roson, og han må derfor nok ofre sin egen chance.

 

Feltet.dks vinderbud: Marco Canola

Øvrige vinderkandidater: Sacha Modolo, Antonino Parrinello

Outsidere: Kiel Reijnen, Ahmet Örken, Eduard Grosu, Markus Eibegger

Jokers: Ivan Savitskiy, Davide Mucelli, Felix Grossschartner, Lluis Mas, Enrico Barbin, Vincenzo Albasese, Giacomo Nizzolo, Marco Tizza

Annonce

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Giro dell'Appennino(1.1) 24/06

Giro dell'Appennino(1.1) 24/06

Acht van Bladel(2.1) 25/06-27/06

Tour de France(2.UWT) 26/06-18/07

La Course by Le Tour de F...(1.WWT) 27/06

Axion SWISS Bank Gran Pre...(1.1) 27/06

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka Assos

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

SÆT DIT TOUR-MANAGERSPIL - PRÆMIER FOR MINDST 80.000 KR