Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 6. etape af Volta a Catalunya

Optakt: 6. etape af Volta a Catalunya

24. marts 2017 23:25Foto: Sirotti

Med en fuldstændig suveræn præstation satte Alejandro Valverde alle rivalerne til vægs, og det synes nu kun at være uheld, der kan forhindre ham i at sikre sig sin anden samlede sejr i Volta a Catalunya. Inden han kan bestige podiet, skal han imidlertid sikkert igennem to vanskelige etaper, og han kan vente, at Alberto Contador vil teste ham i lørdagens hårde finale, hvor man må forvente, at et udbrud skal køre om sejren.

 

Annonce

Ruten

I de senere år har anden halvdel af Volta a Catalunya typisk været relativt begivenhedsfattig, idet der har manglet terræn til, at klassementet for alvor har kunnet ændres. Derfor har det mod slutningen primært handlet om, at favoritterne skal helskindet til Barcelona, og selvom man i år har skubbet kongeetapen til fredag, ventes det igen, at weekenden næppe ændrer på den samlede stilling. Det betyder imidlertid ikke, at der er tale om nemme etaper, og der er bestemt ikke tale om et sprinterparadis. Det hele starter med en helt ny etape til Reus, hvor en kategori 1-stigning i finalen kan blive brugt som en mulighed til at overraske og alligevel skabe lidt ravage.

 

Den 189,7 km lange etape starter i Tortosa for foden af målstigningen på 5. etape og slutter i Reus tæt på Middelhavskysten. Fra start bevæger man sig mod nord væk fra vandet, og det betyder, at man efter 10 flade kilometer skal op ad kategori 3-stigningen Alt de Bot (2,2 km, 5,5%, max. 10%), der har top efter 29,3 km. Herefter fortsætter man videre mod nord i jævnt stigende terræn, inden man drejer mod øst og tager en lang nedkørsel til Asco, vor dagens første indlagte spurt er placeret efter 75 km.

 

Herfra kører man mod øst op ad en mindre, ikke-kategoriseret stigning og dernæst ned til bunden af en lille bakke, der leder frem til dagens anden indlagte spurt, der kommer efter 95,9 km. Den markerer starten på en helt ny fase af løbet, idet det stiger jævnt de næste 25 km, hvor man fortsætter mod øst. Det hele kulminerer på toppen af kategori 3-stigningen Alt de Falset (3 km, 5%, max. 12%) efter 122,6 km, hvorefter en lille nedkørsel leder frem til starten på en lille sløjfe. Den indledes med kategori 3-stigningen Alt de Porrera (3,7 km, 5%, max. 11%), og derefter tager man næsten med det samme hul på kategori 1-stigningen Alt de la Musara (11,6 km, 5%, max. 11%). Dens top kommer med 35,4 km igen, hvorefter man bliver på et lille plateau i ca. 5 km, inden man sætter kursen mod syd ud mod kysten ad en teknisk vanskelig nedkørsel. Den slutter, når der resterer ca. 5 km, og herefter slår man en lille flad sløjfe omkring målbyen Reus, inden man kører igennem fladt terræn ind til centrum. Her venter en teknisk ukompliceret finale med et blødt venstresving 2 km fra mål, og herefter skal man bare igennem to rundkørsler på de sidste 1200 m. Det stiger svagt i de sidste 2 km, mest markant mellem 2 km og 1 km-mærkerne.

 

Reus har ikke været målby for et stort cykelløb i mere end et årti.

 

 

 

 

Vejret

Rytterne undgik regnvejret i dag og kan glæde sig over, at det burde blive tilfældet igen lørdag. Det ventes at regne i morgentimerne, men gradvist klarer det op. Der er stadig en 25% risiko for en byge i finalen, men det burde være solrigt. Der vil være en let til jævn vind fra syd. Det giver medvind på første del af etapen, hvorefter et kort modvindsstykke lede frem til sidevind og sidemedvind. Der vil være sidevind på sidste stigning, hvorefter der vil være modvind på turen ned til målet i Reus. Med 2 km til mål drejer man ind i medvind.


HUSK AT SÆTTE PICKS PÅ CYKELLØBET PÅ FANPICKS.DK
 

Analyse af 5. etape

Hvis der var nogen diskussion om, hvem der er den stærkeste rytter i årets Volta a Catalunya, blev al tvivl gjort grundigt til skamme med en bragende flot indsats af Alejandro Valverde. Det er ikke usædvanligt for spanieren at være stærk på denne tid af året, og han har historisk altid kørt godt i Catalonien, men dette må betragtes som hans mest imponerende præstation hidtil i det spanske etapeløb. Lo Port var klart den sværeste målstigning, der har været benyttet i årtier, og normalt er Valverde ikke i stand til at matche stærkere klatrere som Alberto Contador og Chris Froome på et bjerg som dette. Denne gang var der imidlertid ingen tvivl om styrkeforholdet, og det kan uden tvivl betragtes som en af hans bedste præstationer på et længere bjerg nogensinde.

 

Det er imidlertid ikke kun Valverde, der fortjener ros på Movistar-mandskabet. Siden den samlede sejr i Tour de l’Avenir har det været klart, at Marc Soler er et af feltets helt store klatretalenter, men det store gennembrud har ladet vente på sig. Sejren på kongeetapen i sidste års Route du Sud var en bekræftelse af potentialet, men hans store ustabilitet har været et stort problem. I dag viste han imidlertid, at det ikke står helt skidt til i Spanien trods udsigten til snarlig pension for landets bedste klatrere. Sammen med en anden Tour de l’Avenir-vinder, Ruben Fernandez, udgør han en fantastisk spændende duo, der betyder, at Movistar har fremtiden sikret.

 

I det hele taget var det dagen for Tour de l’Avenir-vindere. Femte etape blev et gennembrud for David Gaudu, der sidste år vandt det franske etapeløb. Der har været megen hype om franskmanden siden han på Planche des Belles-Filles til træning kørte stærkere op ad bakken end Romain Bardet havde gjort under Touren, men overgangen til tiden som professionel har været svær. Han fik imidlertid selvtillid af gårsdagens flotte angreb i finalen, og i dag viste han, at også Frankrig har en meget lys fremtid, når det gælder klatrere.

 

Dagens mest skuffede mand må være Alberto Contador, der igen mistede en perfekt chance for at bryde en usædvanlig lang sejrstørke. Spanieren er tydeligvis velkørende, men trods angrebene så det aldrig ud til, at han for alvor pressede Valverde. Da det hurtigt stod klart, at den samlede sejr ikke var mulig, var hans hovedmål at vinde etapen, men igen blev han slået af en stærkere mand. Han må nu vente til titelforsvaret i Baskerlandet, inden han igen kan gå efter en sejr, men også her kan han imødese konkurrence fra en vis landsmand, der kører for Movistar.

 

For Chris Froome var der tale om en stor opmuntring. Briten har aldrig været på sit topniveau i dette løb, og det er han fortsat ikke. Alligevel var han i stand til at sidde med en formstærk Contador på så svær en stigning, og det må i virkeligheden være hovedbekymringen for spanieren. Contador har således ikke lagt skjul på, at han ville ramme noget nær topform til Paris-Nice, Volta a Catalunya og Vuelta al Pais Vasco, mens Froome primært er her for at køre for Geraint Thomas. Dagens præstation understreger, at Froome i øjeblikket er en klasse for sig, når det handler om at køre op ad.

 

Til gengæld blev det en stor nedtur for Geraint Thomas, der var fuld af selvtillid og har virket enormt stærk siden hans imponerende præstation i Tirreno-Adriatico. Allerede tidligt blev det klart, at waliseren ikke var i stand til at matche de bedste, og han endte faktisk med et mindre kollaps. Det er stærkt bekymrende for Thomas, fordi det indikerer, at han stadig har det svært, når det for alvor bliver stejlt. Hans mål i år er Giro d’Italia, hvor blandt andet Mortirolo venter, og det kan blive en alvorlig udfordring for waliseren at overleve så stejlt et bjerg. Der er ingen tvivl om, at han har forbedret sin klatring markant, men ren klatrer bliver han aldrig, og Giroen kan vise sig at være for vanskelig for en stor fyr som Thomas.

 

Helt omvendt var det for Adam Yates, der bekræftede, at han mangler ganske lidt for at kunne matche de allerbedste, og også Steven Kruijswijk viser, at formen er opadgående. Særligt hollænderen er interessant, fordi han i år er langt bedre, end han normalt er på denne tid af året. Hvis det indikerer, at han i maj vil være på et højere niveau end i 2016, kan han vise sig at blive en meget hård rival for storfavoritten Nairo Quintana.

 

For Tejay van Garderen blev der tale om endnu en dukkert. Som vi skrev i går, ville vi blive overraskede, hvis han kunne forbedre niveau så voldsomt på bare et par uger, at han ville være i stand til at matche de bedste på så svær en stigning. Det værste er, at han ikke havde forsøgt at nedspille forventningerne, men tværtimod har insisteret på, at formen er god. Det er svært at sige, hvad der er galt med amerikaneren, men sandheden er i hvert fald, at han har været skidt kørende siden sidste års Schweiz Rundt, og de mange mentale tilbageslag må slide på moralen

 

Favoritterne

I år har man skubbet kongeetapen til fredag, og arrangørerne havde helt sikkert håbet, at man kunne bevare lidt spænding forud for weekenden, der lidt for ofte har været en lidt tam affære, fordi løbet har været afgjort. Missionen kunne være lykkedes, hvis Valverde stadig havde været bagefter, fordi spanieren kunne jagte bonussekunder på de to sidste etaper. Med sit forspring er der imidlertid ingen grund til at løbe nogen risiko ved at bringe sekunderne i spil, og med to etapesejre (holdet vil stadig hævde, at de har tre) må hovedmålet være at komme sikkert i Barcelona. Derfor vil det spanske hold næppe gøre meget for at vinde 6. etape, som ellers er skræddersyet til deres kaptajn.

 

Det gør det næsten sikkert, at det må være en dag for et udbrud. Den sidste stigning er ganske vist ikke meget stejl, men den er så lang, at ingen sprintere kan gøre sig meget håb om at overleve. Under alle omstændigheder tør de i hvert fald ikke bede deres hold jagte hele dagen, og derfor er det meget svært at se, hvem der har nogen interesse i at holde det samlet. Alt peger derfor på, at et udbrud skal køre om sejren.

 

Det betyder, at scenen er sat til et festfyrværkeri af angreb. Dagens etape gav en forsmag på, hvad vi kan forvente, idet der blev angrebet som lyn og torden, inden et meget stort udbrud blev etableret. I morgen bliver det endnu værre, fordi man endda har sparet kræfter til lørdagens etape, og alle ved, at der er meget stor chance for, at gruppen kører hjem.

 

Den hårde start betyder, at det bliver meget svært at komme med, og det er kun de stærkeste, der kan ramme udbruddet i så kuperet en indledning. Det gør det en anelse nemmere at forudsige, hvem der kommer fri. Når elastikken endelig er knækket, vil feltet sandsynligvis gå i stå, og Movistar vil tage ansvar for at holde den gående, men der er næppe noget hold, der vil starte en decideret jagt.

 

Det eneste, der reelt kan forhindre en udbrudssejr er, at gruppen indeholder en rytter, der er tæt på i klassementet. I så fald skal Movistar holde et højt tempo. Samtidig er vi temmelig sikre på, at Alberto Contador og Trek vil angribe på den sidste stigning, og selvom vi vil blive stærkt overraskede, hvis de kan bringe Valverde i vanskeligheder på så nemt et bjerg, kan farten blive så høj, at udbruddet bliver kørt ind. Efterfølgende vil der sandsynligvis ske en vis regruppering, og så er der mulighed for, at et sent fremstød kan give resultat, eller at det hele samles til en spurt i et reduceret felt, hvor alle sprinterne imidlertid vil være sat af.

 

Som sagt tror vi imidlertid mest på et udbrud, og det får os til at sætte pengene på Enrico Gasparotto. Italieneren var sidste år stærkere end nogensinde og bruger igen dette løb til at opbygge formen. Sidste år klatrede han bedre end tidligere i dette løb, og igen i år er han på et ganske højt niveau. Han er ganske vist ikke ren klatrer, men stigningerne på denne etape er ikke vanskeligere, end at han har en reel chance for at følge med på sidste bjerg, hvis han rammer det rigtige udbrud, og han er samtidig en fremragende nedkører. Spurten op ad bakken passer ham som fod i hose, og derfor bliver han svær at slå, hvis han kan komme med til mål. Da han også har en chance, hvis feltet skal afgøre etapen, er han vores favorit til sejren.

 

Et andet godt bud er Peter Kennaugh. Sky er ude af kampen om den samlede sejr, så nu må målet være at gentage Wout Poels’ etapesejr fra sidste år. Til at nå det mål fremstår en meget formstærk Kennaugh som det bedste bud. Han var meget stærk på 3. etape, hvor han spillede en afgørende rolle i finalen, og det er tydeligt, at han er i god form efter hans træningslejr i Isola 2000. Denne etape er helt perfekt for ham. Han er stærk i fladt og kuperet terræn, en løbets bedste klatrere, en god nedkører og relativt hurtig i en spurt. Hvis Sky giver ham carte blanche, kan han meget vel ende som vinder.

 

Det samme kan Arthur Vichot, der er tilbage på sit topniveau efter et par svære år. Han har været stærk hele året og har allerede sikret sig to sejre. Efter en lille pause bruger han dette løb til at forberede sig til Ardennerne, og formen er tydeligvis allerede god igen. Han har været helt afgørende for Davide Cimolai og har lignet en mand med overskud. Han er ikke ren klatrer, men burde sagtens kunne begår sig her, selvom den sidste stigning er til den lange side. Med sin gode spurt kunne han ikke have ønsket sig en meget bedre finale. Også han vil have en chance, hvis det i sidste ende skal afgøres i en spurt.

 

Thomas De Gendt vandt sidste år kongeetapen i dette løb med et af sine karakteristiske udbrud, og der er næppe tvivl om, at han har udset sig denne etape til at gentage kunststykket. De Gendt kører godt op ad, men er ikke ren klatrer, og derfor passer de relativt moderate stigninger i dette løb ham ganske glimrende. Alle ved, at han er blandt feltets allerbedste til at ramme de udbrud, han udser sig, og når han rammer sine bedste dage er han nærmest ustoppelig. Når man kan vinde på Mont Ventoux og Stelvion, klatrer man godt nok til også at vinde denne etape.

 

Tidligere ville man have betragtet denne etape som værende for hård for Daryl Impey, men det er ikke længere tilfældet. Sydafrikaneren imponerede stort i bjergene i sidste års Tour de France, og derfor kan det ikke udelukkes, at han kan blande sig, hvis han kan ramme den rigtige gruppe på denne etape. Han synes at være i ganske glimrende form og har en dødelig spurt som et meget farligt våben. Hvis det hele bliver samlet i finalen, vil han ovenikøbet være Valverdes måske værste rival

 

Etapen passer også glimrende til Sergei Chernetckii, der tidligere har vundet en etape i dette løb. Astana jagter en etapesejr, og en formstærk Chernetckii må være motiveret. Han er stærk i fladt terræn, klatrer godt og ar været velkørende. Samtidig er han ganske hurtig i en spurt, og det gør ham til en perfekt mand til denne etape.

 

Bliver det hele samlet i finalen, er Alejandro Valverde vores favorit. Det vil sandsynligvis kun ske, hvis der bliver kørt hårdt på den sidste stigning, og derfor vil der ikke være mange hurtige folk tilbage. I en spurt som denne er Valverde i forvejen en af løbets i særklasse stærkeste, og vi tvivler på, at han kan matches, hvis favoritterne skal afgøre det i Reis.

 

Michael Woods viser i dette løb endelig klatreevnerne i et europæisk storløb, og det gør ham til en naturlig kandidat. Han har mistet tid nok til at få den nødvendige frihed, og han er på papiret en af løbets bedste klatrere. Samtidig har han et godt punch i en spurt som denne. Hans holdkammerat Davide Formolo er i god form og er også et bud, men han skal køre alene hjem fra sidste stigning.

 

BMC er opsat på revanche, og det kan give Alessandro De Marchi mulighed for at gå i et af sine karakteristiske udbrud. Han er modbydeligt stærk i dette terræn og viste fin form i Paris-Nice. Hans problem er, at også han skal alene til stregen.

 

Robert Gesink satser i år på etapesejre i Tour de France, og han har de seneste dage mistet tid. Det tyder på, at han satser alt på at øve sig til Touren ved at jagte en triumf i weekenden, og denne etape er hans bedste chance. Han var ikke langt efter på 3. etape, så selvom formen slet ikke er i top, er han stadig en af de bedste klatrere. Faktisk er han også ganske god til at spurte op ad bakke.

 

Cyril Gautier, Jose Goncalves, Felix Grossschartner og Valerio Conti er alle gode bud på at vinde en etape som denne, da de alle har vist fornuftig form, klatrer god tog har en god afslutning. Specielt Gautier har været aldeles velkørende og er kendt for sin aggressive kørsel. Endelig vil pege klatrere som Mikel Landa og Darwin Atapuma, der er stærke nok til at køre alene hjem fra den sidste stigning, hvis de kan ramme udbruddet.

 

Feltet.dks vinderbud: Enrico Gasparotto (udbrud eller spurt)

Øvrige vinderkandidater: Peter Kennaugh (udbrud), Arthur Vichot (udbrud eller spurt)

Outsidere: Thomas De Gendt (udbrud), Daryl Impey (udbrud eller spurt), Sergei Chernetckii (udbrud), Alejandro Valverde (spurt)

Jokers: Michael Woods (udbrud), Alessandro De Marchi (udbrud), Robert Gesink (udbrud), Cyril Gautier (udbrud), Jose Goncalves (udbrud), Valerio Conti (udbrud) Davide Formolo (udbrud), Darwin Atapuma (udbrud), Mikel Landa (udbrud), Felix Grossschartner (udbrud)

HUSK AT SÆTTE PICKS PÅ CYKELLØBET PÅ FANPICKS.DK

Annonce

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Giro dell'Appennino(1.1) 24/06

Giro dell'Appennino(1.1) 24/06

Acht van Bladel(2.1) 25/06-27/06

Tour de France(2.UWT) 26/06-18/07

La Course by Le Tour de F...(1.WWT) 27/06

Axion SWISS Bank Gran Pre...(1.1) 27/06

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka Assos

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

SÆT DIT TOUR-MANAGERSPIL - PRÆMIER FOR MINDST 80.000 KR