Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 7. etape af Tour of Turkey

Optakt: 7. etape af Tour of Turkey

16. april 2022 12:32Foto: Sirotti

Caleb Ewan forvandlede sin dårlige form til gode ben og tog en overbevisende i den første af løbets puncheuretaper. Måske kan han fuldende sit hattrick lørdag, når der venter løbets sidste etape med en flad finale, men med stigninger i finalen skal man bestemt ikke udelukke, at klassmentsrytterne vil teste Eduardo Sepulveda og skabe en animeret finale, der kan gå i flere forskellige retninger - og måske vende rundt på klassementet.

Artiklen fortsætter efter videoen.

 Livestream Tour of Turkey, Tour du Jura og Paris-Roubaix uden afbrydelser

 

Ruten

De sidste etaper i løbet har mere varierede finaler, men blandt de sidste tre dage er der dog én, der har en flad afslutning. Lørdagens etape slutter således igen fladt ved kysten, men denne gang skal der over bare ca. 130 km klatres mere end 2200 højdemeter. Stigningerne er overkommelige for de holdbare sprintere, men det kan blive en opgave at skabe samling på dette sene tidspunkt i løbet, og da klassementsrytterne måske også skal teste hinanden på løbets sidste længere stigning, er der mange forskellige udfaldsmuligheder i spil til en sjældent åben tyrkisk etape.

 

Med en distance på 131,3 km er der tale om endnu en meget kort etape, der igen går mellem to kystbyer, nemlig Gelibolu og Tekirdag. Man lægger ud med at køre mod nordøst ad en næsten helt flad kyst frem til dagens spurt, som kommer efter 30,3 km, inden man drejer mod øst for at køre væk fra vandet via en bakke. En let nedkørsel leder mod sydøst tilbage til kysten, men med det samme vender man rundt for at køre mod nord og øst op ad en kategori 2-stigning (7,7 km, 5,1%), der er en helt jævn sag med top efter 68,4 km.

 

Læs også
Lefevere kommenterer Asgreen og Casper P.s kontraktsituation

 

På toppen kører man mod nordøst og senere sydøst ad en nedkørsel og siden et småkuperet plateau, inden en nedkørsel leder mod øst tilbage til kysten. Her kører man igen mod nordøst ad den helt flade kystvej forbi dagens Turkish Beauty Sprint, som kommer efter 89,8 km. Kort efter kører man mod nord op ad en bakke (4,0 km, 5,0%) med top efter 99,5 km, inden en kort nedkørsel leder mod syd og nordøst. Derfra går det videre mod nordøst op ad en kategori 2-stigning (7,0 km, 4,2%), der kommer i tre dele med først 3 km, som stiger jævnt med 6-8%, siden tre næsten flade kilometer og slutteligt 1 km med 6,8% frem til toppen, som rundes efter 107,7 km.

 

De sidste 23,6 km går nu først mod nordøst ad et plateau, inden en kringlet nedkørsel leder mod nordøst tilbage til kysten. Her rammer man kystvejen, som nu følges mod nordøst og bortset fra en ganske lille bakke undervejs er næsten helt flad. Den leder direkte ind til målbyen, hvor de sidste 5 km er flade, og bortset fra en lille kurve med 1,1 km igen er der ingen tekniske udfordringer overhovedet.

 

Etapen byder på i alt 2236 højdemeter.

 

Tekirdag blev besøgt af løbet i 2019, hvor Sam Bennett vandt den indledende massespurt foran Fabio Jakobsen og Caleb Ewan. Forinden var byen ofte målby i det lille Tour of Trakya, men har ikke været vært for et større cykelløb tidligere i dette årtusinde før 2019.

 

 

 

 

 

 

Læs også
Optakt: 3. etape af Tour de Romandie

 

 

 Livestream Tour of Turkey, Tour du Jura og Paris-Roubaix uden afbrydelser

 

Vejret

Efter nogle dage med masser af solskin bliver det mere overskyet. Lørdagen vil starte solrig, men det meste af etapen vil kun byde på lidt sol. Temperaturen i målbyen vil være 18 grader, og vinden vil bare være let (11-12 km/t) og skifte retning undervejs fra en nordøstlig til en sydsydøstlig retning. Det gør det lidt svært at sige, hvor vinden vil stå undervejs, men der bør være modvind i den indledende fase, hvorefter den vil dreje, så man får sidemedvind på det meste af etapens anden halvdel. Det vil gælde på stigningen, nedkørslen og det flade stykke, og det vil vare ved helt frem til stregen, idet det dog vil være næsten ren sidevind over de sidste 1100 m.

 

Favoritterne

Det lykkedes ikke for Patrick Bevin at få bonussekunder i finalen, og nu ligner det en vanskeligere, men ikke umulig opgave at vinde løbet. Sidste etape burde passe ham endnu bedre, og kan han vinde her, skal han bare finde yderligere ét sekund i en af de indlagte spurter for at vinde løbet.

 

Det er utvivlsomt sidste etape, der er hans bedste chance, men man skal ikke undervurdere morgendagens. Den er for mig at se den mest åbne i hele løbet, for den har potentiale til at eksplodere. Eduardo Sepulveda så bestemt ikke overbevisende ud i onsdags, selvom han vandt, og dette er klatrernes sidste chance for at sætte ham under pres. Det forsøg må man formode, at de vil gøre.

 

Derfor regner jeg også med, at det bliver en lynhurtig etape. Vi har set, at alle etaper er blevet startet vanvittigt, og det har taget meget lang tid, at etablere udbruddene. Det vil formentlig gentage sig i morgen, og vi kan sagtens nå frem til den første opkørsel, inden det lykkes. Det skyldes også, at Israel-PT meget vel kan forsøge at holde det samlet frem til spurten, der kommer i bunden. Det er relativt langt henne på etapen, og det kan blive svært, men jeg tror, at de vil gøre forsøget.

 

Udbruddet kan meget vel køre på den første opkørsel, men måske skal vi helt hen til den lange stigning. Her er det meget muligt, at klatrerne allerede vil teste Sepulveda, hvis der fortsat er samling. Det er dog en relativt let stigning, og jeg tror ikke, at den er svær nok. Jeg vil tro, at vi får et udbrud før eller siden, og a etapen derefter kortvarigt falder til ro.

 

Det er den sidste flade spurt, og derfor giver jeg trods det kuperede terræn ikke et udbrud mange chancer. Jeg vil tro, at Lotto, Alpecin og BikeExchange vil kontrollere, og vi har set, at Drone Hopper kører med hovedet under armen og sørger for at bringe alle de bonussekunder i spil, Bevin kunne ønske sig. Jeg tror derfor ikke, at truslen mod sprinterne er udbruddet.

 

Det er i stedet den sidste stigning. De første 3 km er svære, og der er endda 2 km med knap 8% - denne gang med medvind. En kort, eksplosiv stigning er bestemt ikke noget for en dieselklatrer som Sepulveda, og det vil undre mig, hvis ikke Jay Vine og Harm Vanhoucke prøver noget her. Jeg vil også tro, at der er en god chance for, at de kan sætte Sepulveda, og så kan vi få et herligt forfølgelsesløb, hvor Sepulvedas svage hold kommer i problemer, og hvor han må forlade sig på sprinterholdene.

 

Læs også
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx

 

Her er hans problem, at Vine og Vanhoucke kører for to af de vigtigste sprinterhold. Han skal altså satse på Bora, DSM og BikeExchange samt nogle af de knap så stærke hold med en sprinter, og spørgsmålet er, om det er nok til at skabe samling. Der er trods alt kun ca. 15 flade kilometer til sidst, og der vil endda være medvind.

 

Jeg tror, at etapeudfaldet kan afhænge af to ting. For det første skal Sepulveda sættes. Sker det ikke, vil vi næsten med sikkerhed få en reduceret massespurt. Dernæst handler det om, hvorvidt Bevin kan matche de bedste på en mere eksplosiv stigning, der er så stejl, at Vanhoucke, Vine og andre klatrere vil have en fordel, når der denne gang er medvind. Kommer han ikke med over, vil de små klatrere formentlig komme til kort mod sprinterholdene.

 

Man kan naturligvis spørge sig selv, om Vanhoucke og Vine vil samarbejde med Bevin, hvis de har deres sprinter bagude. Det tror jeg. De kan begge avancere i klassementet, og Vanhoucke kan sikre sig en podieplads og mange vigtige UCI-point til Lotto. Det er derfor næppe samarbejdet, der skal ødelægge det, hvis sprinterne skal snydes.

 

For mig at se kan det gå begge veje, men jeg vover pelsen. Jeg tror på, at de får skovlen under Sepulveda. Han så slet ikke overbevisende ud forleden og blev alene reddet af modvind og taktik. Han er helt uden punch på disse eksplosive stigninger. Bevin virker flyvende og lignede stærkeste mand i onsdags, så han burde have en god chance for at sætte den førende rytter af. Udfordringen bliver så at holde hjem, men hvis der køres stærkt på stigningen, vil en stor del af Boras og BikeExchanges meget tunge folk falde fra, og Drone vil kun have Luca Chirico tilbage. Jeg tror på, at det er for lidt.

 

Derfor deler jeg mine favoritvurdering i to. I det scenarium, jeg tror på, er der for mig at se kun to mulige vindere. Grundet klassementet vil de nemlig samarbejde hele vejen, og derfor vil det efter alt at dømme ende i en spurt. Her er folk som Vanhoucke og Vine for langsomme, og de får svært ved at vinde.

 

Jeg peger på Patrick Bevin. Som sagt virker newzealænderen uhyre overbevisende lige nu, og hvis han kan etablere det scenarium, jeg satser på, står han stærkt. Han er blandt de klatrestærke den i særklasse hurtigste, og selvom han vil skulle føre mere end sine følgesvende, bør han sagtens kunne slå folk som Vine og Vanhoucke i en spurt - især fordi de begge også har en klar interesse i at føre. Han var skadet længe, og jeg ventede ikke, at han var flyvende nu, men efter at have set ham i onsdags tror jeg på, at han tager både etapesejr og førertrøje i morgen.

 

De to andre ryttere, jeg kan se vinde i dette scenarium, er Anders Johannessen og Sean Bennett. Det er de eneste to, der bør have en chance for både at køre med på stigningen og at slå Bevin i en spurt. Det er klart, at ingen af de to er lige så hurtige som newzealænderen, men det er også sandsynligt, at de vil spare sig på de sidste kilometer, hvor det er Bevin, der har mest at vinde. Ender det med, at han skal føre måske det meste af den sidste kilometer, vil jeg ikke udelukke, at særligt Johannessen, men måske også Bennett kan slå ham. Det kræver, at de kan køre med de bedste i angrebene, og det er ikke stensikkert, men særligt Johannessen burde stå godt på en kort, eksplosiv stigning, der kan passe ham bedre end den lange stigning forleden.

 

Alle mine øvrige vinderbud kommer fra en spurt, og her er sprinterhierarkiet ikke blevet mindre rodet af, at Caleb Ewan i dag pludselig genfandt sine bene i en finale, der i lyset af hans kørsel de seneste dage burde have været vanskeligere for ham at mestre end de flade spurter. Selve spurten her er meget enkel, da der kun er en blød kurve med 1,1 km igen. Det er formentlig en ret bred kystvej, og derfor er det næppe en spurt, hvor position er altafgørende. Det bør først og fremmest blive et opgør på fart.

 

Jeg tror mest på Jasper Philipsen . Han burde ikke få problemer med at overleve stigningen, og han har lignet en rytter i fremgang. Dagens finale passede ham ikke ideelt, og i det lys kørte han en god spurt. Efter at være blevet slået relativt klart af først Ewan og siden Groves satte han klart sidstnævnte på plads i tirsdags. Han blev overspurtet af Sam Welsford i går, men det anser jeg ikke som nogen stor nedtur, da det er mit indtryk, at DSM-sprinteren er meget hurtigere, end vi har fornemmet hidtil. Hans gode positionering hjælper ham altid, og i et formentlig ret lille felt vil han nemmere kunne manøvrere, selvom hans hold er svagt. Derfor vil han være mit bedste sprinterbud.

 

Læs også
Se Tobias Lunds anden store sejr

 

Dernæst peger jeg på Kaden Groves . Australieren har på det seneste klatret så godt, at han formentlig er den mest holdbare af sprinterne lige nu, og han vil drage fordel af, at etapen bliver knaldhård. Desværre blev han lukket inde i dag, så vi aldrig fik chance for at vurdere ham i en stigende spurt, men vi har set, hvor lynhurtig han er på flad vej. Han var i hvert fald ret suveræn på 2. etape, og selvom Philipsen var bedre tirsdag, er det ikke utænkeligt, at han i morgen igen vil have overhånden. Han Jeg kan være bekymret for, hvor meget tog han får med over, og det kan være et problem, da han i forvejen skal komme bagfra, da hans lead-out ikke kan matche Lottos. Heldigvis vil et mindre felt gøre det mindre hektisk, og det ka hjælpe ham.

 

Hvad så med Caleb Ewan? Han kører mildt sagt som en yoyo i dette løb, og derfor ved vi ikke, hvilken udgave vi får. Hans udsving og tendens til offdays gør, at man ikke kan vide sig sikker på, at han overlever, men det vil undre mig, hvis ikke han er med hjem. Spørgsmålet er så, om han vil være frisk. Han har i Jasper de Buyst en lead-out man, der har afleveret ham perfekt i alle årets spurter, hvor han ikke er styrtet, og det vil være en stor forskel. Mønsteret har bare også været klart: i de flade spurter har han sat sig ned med det samme. Lige nu virker Philipsen og Groves mere formstærke, og jeg tror, at det vil koste i en flad spurt, som det har gjort to ud af tre gange - især efter en hård etape. Skulle han falde fra, vil Jasper de Buyst kunne køre en god spurt, men ikke vinde den.

 

Kommer Sam Bennett med hjem? Det tror jeg ikke. Han har bestemt ikke imponeret på stigningerne endnu, men skulle det lykkes, har han vel en chance. Vi har ikke rigtigt set ham spurte ordentligt endnu, da han gav op på 1. etape, mistede momentum pga. Ewan på 2. etape, blev lukket inde på 3. etape og fik foden ud af pedalen på 5. etape. Han har i Danny van Poppel en forrygende lead-out man, og han vil formentlig blive sat perfekt op. Vi må så håbe, at han efter en hård dag stadig har den gamle fart. Det tvivler jeg dog på, og da han formentlig falder fra, regner jeg Van Poppel som det bedste bud. Hollænderen får svært ved at slå de bedste, men efter en hård dag kan han måske lukrere på den superform, han viste i Flandern.

 

Hvad gør så DSM? Skal de vinde etapen, skal det formentlig være med Sam Welsford. Allerede hans 4. plads i De Panne gav mig et indtryk af, at han formentlig er uhyggeligt hurtig, hvis han sættes rigtig op, og det beviste han med sejren i går. Han har én gang vist, at han kan vinde på ren fart, og det kan han gøre igen. Desværre er han ikke nogen stor klatrer, og mit bedste bud er, at han falder fra. Hvis han overlever, skal han lide under et tog, der har gjort det pænt, men ikke som Lotto. Heldigvis tyder hans resultat i De Panne, hvor det var kaos, at han er udmærket i positionskampen. Først og fremmest skal han dog med hjem, og det tror jeg ikke, at han kommer - men som vinderbud er han stadig DSMs bedste.

 

Jeg tror dog mere på, at Alberto Dainese ender med at køre spurten. Italieneren er klart den bedste klatrer, og han gjorde det også hæderligt i dag. Han er desværre efter sygdom et stykke fra formen, og derfor er der ingen garantier, men han burde have en god chance for at sidde med hjem. Desværre viste hans spurt på 3. etape, at han lige nu mangler fart, men formkurven burde være stigende. Jeg ser ikke Cees Bol komme med hjem, men han har en bedre chance end Welsford, og er han der, kører de formentlig fo ham. Han har i hvert fald set hurtigere ud end Dainese i dette løb.

 

Hos Israel-PT har de Rick Zabel. Han kommer næppe med hjem, og derfor vil jeg tro, at Bevin også ender med at skulle køre deres massespurt. Zabel så dog godt ud i dag, og skulle han sidde med hjem, vil han gøre det godt. Han har spurtet uventet imponerende i dette løb, senest i går, hvor Itamar Einhorn, der ikke kommer med hjem her, ikke kunne gå forbi.

 

Hvis stigningen er mindre hård, end jeg regner med, kan Dan McLay komme i spil, men det vil undre mig meget. Det vil stride mod al logik, hvis han kommer med over så svær en bakke. Omvendt er det muligt, at Sepulveda ikke bliver sat, og at det hele falder til ro ind mod mål. I det tilfælde vil han kunne komme tilbage. Han har farten til at være med helt fremme, men holdet er svagt. Heldigvis er finalen enkel og feltet formentlig mindre.

 

Hvad med Mikel Aristi? Han havde ondt i maven i starten af løbet, men dagens resultat tyder på, at han er klar igen. Inden løbet viste han god form i Vitré, og når han er i form, klatrer han hæderligt. Til gengæld er han ikke hurtig til at vinde i dette felt. Falder han fra, vil Carlos Canal eller Antonio Angulo kunne gå efter en top 10 for Euskaltel.

 

Endelig vil jeg nævne Eduard Prades og Francesco Gavazzi. Jeg tvivler på, at deres sprintere Iuri Leitao og Giovanni Lonardi kommer med hjem - selvom jeg ikke helt udelukker sidstnævnte - og derfor vil de kunne deltage i en spurt. De kan ikke matche sprinterne, men de kan måske lave et resultat. Til gengæld ser jeg ikke feltets øvrige sprintere overleve, hvis etapen bliver kørt så aggressivt, som jeg venter.

 

Feltet.dks vinderbud: Patrick Bevin

Øvrige vinderkandidater: Anders Johannessen, Jasper Philipsen

Outsidere: Kaden Groves, Caleb Ewan, Danny van Poppel, Sam Bennett, Sam Welsford

Jokers: Alberto Dainese, Cees Bol, Sean Bennett, Rick Zabel, Dan McLay, Mikel Aristi, Jasper de Buyst, Carlos Canal, Eduard Prades, Francesco Gavazzi

 

 Livestream Tour of Turkey, Tour du Jura og Paris-Roubaix uden afbrydelser

Patrick Bevin
Anders Johannessen, Jasper Philipsen
Kaden Groves, Caleb Ewan, Danny van Poppel, Sam Bennett, Sam Welsford
Alberto Dainese, Cees Bol, Sean Bennett, Rick Zabel, Dan McLay, Mikel Aristi, Jasper de Buyst, Carlos Canal, Eduard Prades, Francesco Gavazzi
Harm Vanhoucke, Jay Vine, Henri Vandenaneele, Giovanni Lonardi, Nicolas Edet, Antonio Angulo, Niklas Larsen, Filippo Tagliani, Juan Jose Lobato, Gleb Brussenskiy, Andrea Peron, Leo Bouvier, Nickolas Zukowsky
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tour of Turkey
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?