Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 7. etape af Vuelta a San Juan 2017

Optakt: 7. etape af Vuelta a San Juan 2017

29. januar 2017 19:42Foto: Iri Greco / BrakeThrough Media

Som så ofte før i de argentinske etapeløb, viste det sig umuligt for sprinterholdene at kontrollere de mange angreb på 6. etape, men selvom det ikke blev til en massespurt, ændrede det ikke på udfaldet. Quick-Step viste snarrådighed ved at sende Maximiliano Richeze i udbrud og derved sikre sig endnu en etapesejr, og således har de nu mulighed for at gøre rent bord på de flade etaper, når Sydamerikas største etapeløb i aften ender med en typisk afslutningsetaper, der passer de hurtige folk.

Annonce

Ruten

Som mange andre etapeløb afsluttes Vuelta a San Juan med et kort gadeløb i hovedbyen. På sidstedagen skal rytterne således tilbagelægge 138,2 km i San Juan. Først begiver de sig fra startområdet ud til rundstrækningen, der er helt flad, har form som en oval og er uden reelle sving. Efter at have tilbagelagt det meste af en omgang nås målstregen efter 11 km, og herefter afsluttes etapen med 8 omgange på den 15,9 km lange rundstrækning. Der er indlagte spurter ved målpassagen efter 2. og 5. omgang.

 

 

 

Vejret

Som forudsagt nåede temperaturen lørdag op på mere end 40 grader. Heldigvis traf arrangørerne den kloge beslutning at forkorte etapen. Desværre er der risiko for et lignende scenarium på sidste etape, idet også søndag forudsiges at blive ekstremt varm. Igen ventes høj solskin og en temperatur på 42 grader. Det vil være en anelse mere blæsende med en jævn vind fra nord. Dermed vil der være medvind frem mod sidste sving og sidevind på opløbsstrækningen

 

Analyse af 6. etape

Som vi påpegede i går, synes mindst én etape i de argentinske etapeløb altid at blive afgjort af et udbrud. Kombinationen af de små seksmandshold samt de forhold, at der ofte har været en suveræn sprinter eller et suverænt hold, og at feltet er fyldt med aggressive, ivrige lokale ryttere, der alle er i topform, har traditionelt betydet, at sprinterne mindst én dag har kastet håndklædet i ringen.

 

I går blev dagen, hvor det skete i årets udgave af Vuelta a San Juan. Efter en vanvittig hurtig indledning med masser af angreb var Quick-Step ved at brænde sammen i deres forsøg på at kontrollere løbet. Med snarrådighed så de imidlertid mulighed for at sende Maximilano Richeze med i angrebene, og det viste sig at være en genial manøvre. Man løb ganske vist den risiko, at den meget vigtige lead-out man ville blive hentet igen og således være ude af stand til at spille en rolle i finalen. Omvendt var det aldrig sandsynligt. Quick-Step har været suveræne, at det virkede som halsløs gerning for de rivaliserende sprinterhold at jagte en hel dag for i finalen blot at blive sat til vægs af de stærke belgiere. Dertil skal lægges, at Elia Viviani nu er ude af løbet, og dermed var det ikke oplagt, hvem der skulle tage initiativet.

 

For Quick-Step var situationen perfekt. De viste, at Richeze var den i særklasse hurtigste og stærkeste mand i udbruddet, og at han ville blive svær at slå for konkurrenterne. Samtidig gav det dem mulighed for, at den lokale helt kunne tage sin egen chance. I flere dage har man overvejet mulighed for at køre spurten for Richeze, for hvem hjemmebaneløbet naturligvis er vigtigt. På denne måde kunne Richeze få sin mulighed, uden at man skulle løbe en risiko for at blive slået i en spurt. Endelig gav det holdet mulighed for at slappe lidt af efter at have kontrolleret løbet på de foregående tre sprinteretaper.

 

Richeze viste igen, at han er en fantastisk cykelrytter, der ganske vist har udviklet et ry som en af verdens allerbedste lead-out men, men er så meget mere end det. Hans kølighed i finalen var eksemplarisk, og han var aldrig i fare for at blive slået. Det er imponerende, hvordan han er i stand til at kapitalisere på de relativt få chancer, han får på et Quick-Step-hold med flere topsprintere. Således kommer dagens resultat efter sidste års etapesejr i Schweiz Rundt, hvor han også vandt pointtrøjen. Der er i år udsigt til, at Richeze skal følge Gaviria i tykt og tyndt, men det tyder på, at vi undervejs også kommer til at se lidt til argentineren selv.

 

For Bauke Mollema var det som ventet en nem dag. Ganske vist blev situationen lidt farlig, fordi udbruddets forspring voksede til mere end fem minutter, og med 30 km til mål havde han faktisk tabt trøjen. Det kunne være blevet farligt, hvis sprinterholdende havde kastet håndklædet i ringen og overladt hele arbejdet til Trek. Heldigvis troede mange stadig på deres chance - og de kom jo faktisk ganske tæt på til sidst - og dermed skal meget nu gå galt, hvis ikke Mollema i aften skal vinde det andet etapeløb i sin professionelle karriere.

 

Favoritterne

Sprinterne missede mulighed for at spurte om sejren på 6. etape, men de bør ikke miste muligheden på sidstedagen. Etapen er både kortere og lettere, og det er meget sjældent, at sådanne rundstrækningsløb ikke bliver afgjort i en massespurt. Quick-Step valgte lørdag at skifte strategi undervejs, da de viste sig ude af stand til at kontrollere etapen, men de er her primært for at øve deres lead-out. Søndag er deres sidste chance for at fintune toget, og derfor vil de sandsynligvis gå hårdt efter en massespurt.

 

Det betyder ikke, at der ikke vil komme angreb, og vi kan regne med endnu et festfyrværkeri i indledningen. Når udbruddet er etableret, kan Quick-Step imidlertid regne med hjælp fra flere hold. Nicola Ruffoni er stadig fuld af selvtillid efter sin gode spurt på 4. etape, og Matteo Malucelli og Manuel Belletti må have tro på sig selv efter deres flotte spurter om de sekundære placeringer i går. Dermed må også Bardiani, Androni og Wilier-Selle Italia være meget opsatte på at undgå en kikser, og de vil sandsynligvis begynde at jagte lidt tidligere. Der er ofte et aktion-reaktion-mønster i sådanne situationer, og dagen efter en udbrudssejr bliver udbryderne derfor ofte holdt i endnu kortere snor.

 

Dermed bør scenen være sat til et brag af en massespurt i San Juans gader, og igen er det helt oplagt, at Quick-Step er holdet, der skal slås. Deres lead-out-tog er i særklasse det bedste, og de har domineret samtlige spurter indtil videre. Det bør også være tilfældet søndag, og de synes nærmest selv at kunne vælge, hvem der skal vinde etapen. Da Maximilano Richeze fik sin sejr i dag, må valget stå mellem de to hovedsprintere, Fernando Gaviria og Tom Boonen.

 

Vi tror, at Tom Boonen er manden, der satses på lørdag. Belgieren sagde efter sin sejr på 2. etape, at han håbede på at skulle spurte igen i weekenden, og efter at han ikke fik chancen lørdag, må søndag være hans dag. Dermed er der udsigt til endnu en sejr til stjernen, der på 2. etape viste, at han stadig er en af de hurtigste i dette felt. Elia Viviani kunne ganske vist have slået ham, hvis ikke Boonen havde lavet et sent svaj, men da italieneren nu er ude, er det vanskeligt at forestille sig, at Boonen kan passeres. Igen forventer vi, at Richeze og Gaviria giver ham et perfekt lead-out, så vi sætter vores penge på belgieren.

 

Alternativet er naturligvis, at man kører for Fernando Gaviria, og det kan bestemt ikke udelukkes. Således er colombianeren holdets reelle sprinter, og hvis formålet er at træne lead-out, giver det mest mening igen at satse på holdets hurtigste mand. Boonen har således ikke mange løb tilbage, inden han slutter karrieren, og det er mest klassikere. Dermed er der ikke mange massespurter tilbage i belgieren, og dermed er der mest langsigtet planlægning i igen at køre for Gaviria. Han er den sikreste garanti for succes, og foreløbig har ingen nået ham til sokkeholderne i spurterne. Derfor vinder han næsten med sikkerhed, hvis han anbringes bagerst i Quick-Step-toget.

 

Hvis nogen kan bryde Quick-Step-dominansen, må det være Nicola Ruffoni. Efter at have været forhindret i at spurte både i mandags og i tirsdags, lykkedes det ham endelig på torsdagens etape. Her var han den nærmeste udfordrer til Gaviria og Viviani, og det var ingenlunde en overraskelse. Således er italieneren forrygende hurtigt og har tidligere været tæt på at slå Kittel og Cavendish. Vi vil ikke udelukke, at han kan slå Boonen, selv hvis belgieren får et godt lead-out, og dermed fremstår han som den stor rivale til Quick-Step.

 

Nicolas Marini viste på 1. etape, at han er i storform. Italieneren er et kolossalt sprintertalent og hurtig i rene massespurter som denne. Desværre er han ikke god til at positionere sig, og derfor var han ikke med fremme på 4. etape. Lørdag ville han ingen risici tage, og han startede sin spurt alt for tidligt. Derfor lykkedes det mange at komme forbi ham, og han skal helt klart arbejde med sin timing. Det ændrer ikke på, at han som en af feltets allerhurtigste er en af de få, der faktisk kan vinde etapen.

 

Vi har været meget imponerede over Matteo Malucelli i hans første løb som professionel. Han var i top 4 på de to første etaper, men det mislykkedes på 4. etape, og lørdag leverede han en fantastisk flot spurt, der sikrede ham en klar fjerdeplads. Han har vist, at han kan begå sig i dette felt, selvom han ikke er ren sprinter, og han har vist, at han er god til at positionere sig. Han er næppe hurtig nok til at vinde, men han kan bestemt ende på podiet igen.

 

Løbet har været lidt af en katastrofe for Andrea Guardini, der slet ikke har været i nærheden af noget som helst. Lørdag gik det igen helt galt, og selvom motivationen til at spurte om en fjerdeplads naturligvis kan være begrænset, var det endnu en misset mulighed for at styrke selvtilliden. Som sidste år tyder det på, at han slet ikke er ved fordums styrke, og vi har ikke den store tro på ham. Omvendt er han stadig en af løbets hurtigste sprintere, så hvis Filippo Ganna og Oliveiro Troia kan aflevere ham godt, kan det ikke udelukkes, at han kan vinde.

 

Manuel Belletti fik støvet selvtilliden af med en fjerdeplads i torsdags, og i går kørte han igen en flot spurt om de sekundære placeringer. Han burde igen være med helt fremme. Hans fordel er, at han har et af de bedste tog, men han er ikke ren sprinter, og derfor er etapen for nem for ham. Til gengæld taler det til hans fordel, at vi nærmer os slutningen af løbet, og at trætheden er begyndt at sætte.

 

Unitedhealthcare har tre sprintere. Hidtil har vi troet, at de har satses på Lucas Haedo i dennes hjemmebaneløb, men på de foregående etaper har Luke Keough været bedst. Det var således også tilfældet søndag, og det synes nu tydeligt, at amerikaneren er førstevalget. Med Haedo og Carlos Alzate til at støtte sig, kan han måske køre med om podiepladserne.

 

Vi vil igen pege på Ramunas Navardauskas, der nu i flere omgange har vist, at han er i fremragende form. Han er naturligvis ikke rigtig sprinter, men har med tredjepladsen på Champs-Elysees vist, at han kan begå sig. Han blev nummer 6 på 2. etape og var med fremme igen lørdag, hvormed han har vist, at han er klar til at forsøge sig. Den lange, lige opløbsstrækning passer ham perfekt, så med lidt held kan han måske nærme sig det nederste trin på podiet.

 

Endelig vil vi pege på unge Mattia Viel. Vi vidste godt, at italieneren var hurtig, men han har alligevel overrasket positivt i dette løb. I går kørte han sin hidtil bedste spurt, og det må have boostet selvtilliden. Uden meget støtte fra det lille Uniero-hold vinder han ikke, men han har fortjent at komme i top 5.

 

Feltet.dks vinderbud: Tom Boonen

Øvrige vinderkandidater: Fernando Gaviria, Nicola Ruffoni

Outsidere:, Nicolas Marini, Matteo Malucelli, Andrea Guardini

Jokers: Manuel Belletti, Luke Keough, Ramunas Navrdauskas, Mattia Viel

Annonce

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Halle-Ingooigem(1.1) 16/06

Halle-Ingooigem(1.1) 16/06

Gran Premio Eccellenze Va...(1.1) 19/06

TF GD Dorigo MO Biemmereti(1.1) 20/06

Giro dell'Appennino(1.1) 24/06

Giro di Basilicata(2.1) 24/06-27/06

Acht van Bladel(2.1) 25/06-27/06

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka Assos

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

SÆT DIT TOUR-MANAGERSPIL - PRÆMIER FOR MINDST 80.000 KR