Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 7. etape af Vuelta a San Juan

Optakt: 7. etape af Vuelta a San Juan

03. februar 2019 15:20Foto: BORA-hansgrohe / VeloImages

Efter de indledende sværdslag i Australien og Gabon intensiveres cykelsæsonen for alvor i uge 5, hvor de første pedaltråd i Europa skal trædes, og hvor der er store etapeløb under sydlige himmelstrøg i både Australien og Argentina i form af Herald Sun Tour og Vuelta a San Juan. Feltet.dk dækker naturligvis det hele med store overordnede optakter til alle løbene og vil tillige have kortere optakter til de enkelte etaper i de to etapeløb, der begge har nogle af sportens største stjerner til start.

Søndag aften køres 7. etape af Vuelta a San Juan, mens Herald Sun Tour sluttede i nat.

 

Vuelta a San Juan - 7. etape

Ruten

Som mange andre etapeløb afsluttes Vuelta a San Juan med et kort gadeløb i hovedbyen, hvor de store sprintere ventes at få de sidste ord. Samme model blev benyttet i både 2017 og 2018, og selvom der var tale om to forskellige rundstrækninger, var udfaldet det samme. I år er der tale om en kopi af finaleetapen fra sidste år, og det må således formodes, at sprinterne atter runder festen af i Argentinas store etapeløb.

 

Etapen afvikles på en 15,7 km lang rundstrækning i San Juans gader, som skal tilbagelægges i alt ni gange, hvilket giver en samlet distance på beskedne 141,3 km. Den første del af den meget lidt tekniske rundstrækning, der er næsten ovalformet og kun byder på bløde kurver på store veje, stiger ganske svagt, hvorefter den resterende del er let faldende, men der er tale om højdeforskelle, der næppe vil spille nogen rolle. Til slut er de sidste 5 km stort set helt flade og uden tekniske udfordringer, idet vejen kun bugter let til højre med godt en kilometer til mål. Der er indlagte spurter ved målpassagerne efter 2. og 6. omgang, dvs. efter hhv. 31,4 og 94,2 km.

 

Etapen byder på i alt 1083 højdemeter.

 

Sidste år blev præcis samme rundstrækning som sagt benyttet, og her lykkedes det Giacomo Nizzolo efter sit skadesmareridt i 2017 at tage en meget forløsende sejr, der skulle vise sig at blive sæsonens eneste, foran Quick-Step-duoen Maximilano Richeze og Alvaro Hodeg. I 2017 blev der som nævnt benyttet en lidt anden rundstrækning, men også her var der lagt op til massespurt. Ved et tilfælde lykkedes det imidlertid Quick-Steps lead-out man Maximilano Richeze at snige sig væk i finalen, og han tog dermed sin anden etapesejr i træk foran holdkammeraten Tom Boonen samt Matteo Malucelli.

 

 

 

 

Vejret

Helt som varslet slog vejret lørdag om, og rytterne måtte for første gang i denne uge udholde et par næppe helt uvelkomne regnbyger. Det ”nye” vejr varer ved søndag, hvor det hovedsageligt vil være skyet, og hvor der særligt først på etapen vil være en overhængende risiko for tordenbyger på helt op til 60%. Temperaturen vil blot nå de ganske menneskelige 30 grader, men det vil atter være mere blæsende med en frisk vind fra syd. Det giver vind fra alle mulige retninger på den ovalformede rundstrækning, hvor der vil være modvind på stykket frem mod sidste sving og sidevind på opløbsstrækningen.

 

Favoritterne

For tredje år i træk blev feltet snydt på næstsidste etape, da de ellers så stærke sprinterhold totalt undervurderede det kompetente udbrud og ikke mindst medvinden, der bar dem mod mål i et rasende tempo. Det øger imidlertid blot sprinternes chance på søndagens sidste etape. Der er nemlig ingen tvivl om, at gårsdagens resultat tjener som lidt af en øjenåbner, og der vil derfor være meget stor opmærksomhed på ikke at give udbruddet for megen snor og atter undervurdere argentinerne.

 

Etapen minder om afslutningsetapen i mange andre etapeløb, og udkommet bør således også være det samme. Dagens resultat vil sikkert have tjent som inspiration for mange, og vi kan derfor blive vidner til en ret aggressiv start. Sprinterholdene vil imidlertid sikre, at ingen af de store hold bliver repræsenteret i udbruddet, og derefter kan vi vente os et helt klassisk forløb, hvor udbruddet næppe vil få det helt store forspring. Som på 6. etape kan vi vente os, at UAE og Bora må stå for hoveddelen af føringsarbejdet, mens Deceuninck tilsyneladende har fået nok af at arbejde efter nogle hårde dage. Det kan dog ikke udelukkes, at også de har taget ved lære af lørdagens fejltagelse og derfor vil give en hånd med,

 

Det vil atter være mere blæsende, men da etapen foregår i byen, vil vinden sandsynligvis ikke komme i spil, og Winner Anaconas samlede sejr burde derfor være sikker, hvis blot han kan undgå uheld. I sidste ende ligner det altså en helt klassisk massespurt i en finale, der er teknisk helt ukompliceret og skabt til de rene sprintere.

 

Det får os til at pege på Sam Bennett som vores favorit. I går fik ireren atter sin chance, og selvom man skal passe på med at lægge for meget i en spurt om en 4. plads, var det opløftende, at han relativt klart satte Fernando Gaviria til vægs. Det må have styrket selvtilliden betragteligt efter 1. etape, hvor han aldrig kom til at spurte, og ikke mindst 4. etape, hvor varmen slog ham ud. Nu er temperaturerne faldet betragteligt, og det bekommer ham tilsyneladende vel. Efter gårsdagens flotte spurt ligger det i kortene, at Bennett også i dag skal have chancen, og spurten her burde passe ham. Hans problem er nemlig ofte positioneringen, men den vil betyde mindre i denne ukomplicerede finale. Tillige har han i Peter Sagan en sublim lead-out man, og endelig er han den eneste, der på ren topfart kan matche Gaviria. Undgår han at blive lukket inde, burde Bennett have gode chancer for at tage Boras første sejr i løbet.

 

Hans værste rival er naturligvis Fernasndo Gaviria, der hidtil har vundet løbets eneste to massespurter om en etapesejre. I går blev han imidlertid sat ganske klart til vægs af Bennett, og faktisk har han heller ikke virket alt for overbevisende i sine to sejre, hvor der i begge tilfælde var folk, der var hurtigere end ham. Det ændrer dog ikke på, at Gaviria har masser af selvtillid og på papiret sammen med Bennett er løbets hurtigste. Endnu vigtigere er det, at Simone Consonni har været en helt eminent lead-out man, og selvom det betyder mindre i denne finale, kan det være forskellen på sejr og nederlag i en formentlig ret jævnbyrdig kamp med Bennett. Derfor er der ganske gode chancer for, at det ender med et hattrick til colombianeren.

 

I går lykkedes det ikke Alvaro Hodeg at komme frem, og det stod ikke helt klart, om Deceuninck faktisk kørte for ham eller Maximiliano Richeze. Normalt er der ellers ingen tvivl om hierarkiet, men kombinationen af Hodegs skrammer efter fredagens styrt samt det forhold, at Richeze næsten skulle have en mulighed på hjemmebanen, kan have ændret på planerne. I morgen forventer vi imidlertid, at Hodeg atter er førstemand, men han har desværre måttet indse, at hans fart ikke helt har kunnet matches Bennetts og Gavirias. Til gengæld har han jo i Richeze en sublim lead-out man, der efter en kikset 1. etape viste sin klasse på 4. etape. Mod Sagan og Consonni er der ingen garanti for, at han kan dominere, men lykkes det Richeze at tage kontrollen, kan Hodeg måske gøre arbejdet færdigt og slå Bennett, som han blandt andet gjorde i Tyrkiet for et par måneder siden.

 

Som sagt forventer vi, at Bora atter vil køre for Bennett, men det kan ikke udelukkes, at pilen alligevel peger på Peter Sagan. Særligt hvis Bennett lider i varmen, eller hvis de mister hinanden i den tekniske finale, vil slovakken kunne tage sin chance, også selvom en klassisk sprinteretape som denne normalt ikke er hans kop te. Sagan har imidlertid kørt nogle fremragende spurter på det seneste, ikke mindst på 4. etape, hvor han formentlig havde vundet, hvis blot han havde været direkte på Gavirias hjul, da colombianeren lukkede op. Sagan er som bekendt kongen af både positionering og timing, og klarer han begge dele til UG, kan han sagtens slå også Gaviria.

 

Det var ganske imponerende at se Matteo Malucelli spurte sig til en 2. plads i søndags, hvor han atter understregede, at han både er god i positionskampen og har en imponerende topfart. Faktisk var han meget tæt på at gå forbi Gaviria, og det viser, at han bestemt ikke har grund til at gemme sig i det ellers stærke sprinterfelt. I går kom han en anelse til kort i den lynhurtige og ganske hårde finale, men morgendagens lette etape burde være guf for en ren sprinter som ham. Kan han atter positionere sig perfekt, ved vi nu, at han har farten til også at true de bedste. Caja Rurals anden sprinter, Nelson Soto, vil måske også forsøge sig på egen hånd og er som Malucelli god til at positionere sig. Til gengæld er han nok ikke hurtig nok til at være med helt fremme.

 

Med Hodegs skader in mente kan det ikke udelukkes, at Maximilano Richeze skal have sin chance på hjemmebanen. Som sagt var det lidt uklart, om det var tilfældet allerede i går, men han sluttede i hvert fald som nr. 3 i feltets spurt. Det viser, at han fortsat kan tage kampen op med de bedste, som han også gjorde det et par gange i Tyrkiet sidste år, men for at han skal slå de hurtigere folk i en finale som denne, er der meget, der skal flaske. Det vil kræve et sublimt lead-out fra Hodeg, men det er omvendt heller ikke en umulighed, for colombianeren har før vist, at han er glimrende i den rolle.

 

Luca Pacioni er den anden unge italienske sprinter, der har imponeret i dette løb, hvor han har været med fremme i alle spurterne. Han har vist en ganske imponerende topfart, men han har desværre været stærkt hæmmet af at være omgivet af klatrere, der ikke har givet ham megen støtte. Derfor har han været tvunget til at starte sine spurter alt for langt tilbage, og det er klart, at det også vil være et problem søndag. Heldigvis er finalen her ikke specielt kompliceret, og det øger chancen for, at han kan lade sin topfart tale.

 

Lørdagens etape gav noget tiltrængt opmuntring til Mark Cavendish , der efter nogle svære dage, faktisk sad med fremme i en finale, der viste sig at blive ganske hård. Han kom ganske vist ikke helt frem i spurten, men det vidner om, at formen er i fremgang. Morgendagens lette etape burde give ham betydeligt bedre chancer for at være med fremme og denne gang rent faktisk køre en spurt. Man kan nok have sin stærke tvivl om, hvorvidt farten rækker til at vinde, ligesom han er hæmmet af et ikke specielt stærkt hold. Cavendish har dog så meget erfaring og løbsnæse, at han normalt manøvrerer fremragende på egen hånd, så selvom det nok ikke bliver til sejr, kan vi måske endelig se det engelske missil med i front.

 

Normalt ville man formode, at Israel Cycling Academy ville køre for Riccardo Minali , der netop specialiserer sig i helt rene spurter som denne. Hidtil har holdet imidlertid kørt for Rudy Barbier, og meldingen er også, at franskmanden atter er førstemand søndag. Man kan håbe, at de skifter mening, for Minali vil have langt den bedste chance i en ukompliceret finale, der virkelig burde passe den positioneringssvage italiener, men til gengæld er han altid lidt af et wildcard netop på grund af hans dårlige positionering. Barbier er mere stabil, men får svært ved at komme i top 5.

 

Endelig vil vi pege på Imerio Cima , der lidt overraskende er Nippos sprinter i stedet for storebror Damiano Cima . Han har allerede én gang været i top 10 og dermed vist, at hans lidt svære 2018-sæson primært skyldtes de mange skader. Han har fortsat begrænset erfaring i positionskampen, men med støtte fra Damiano skal det blive interessant at se ham i en spurt, hvor positionering ikke er altafgørende.

 

Feltet.dks vinderbud: Sam Bennett

Øvrige vinderkandidater: Fernando Gaviria, Alvaro Hodeg

Outsidere: Peter Sagan, Matteo Malucelli, Maximilano Richeze

Jokers: Luca Pacioni, Mark Cavendish, Riccardo Minali, Nelson Soto, Rudy Barberi, Imerio Cima

 

Tidligere udgaver af etapen

Du kan gense Giacomo Nizzolos sejr fra 2018.

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Vuelta a San Juan
Nyheder Profil Startliste Resultater
DELTAG I DEBATTEN
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour Cycliste Internation...(2.1) 20/02-23/02

UAE Tour(2.UWT) 23/02-29/02

Tour du Rwanda(2.1) 23/02-01/03

Omloop Het Nieuwsblad(1.UWT) 29/02

Tour de Taiwan(2.1) 01/03-05/03

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-McLaren

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Pro Cycling

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

NTT Pro Cycling Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team INEOS

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

NY MOUNTAINBIKE? GUIDE, SAMMENLIGN OG FIND FORHANDLER