Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: Boucles de l’Aulne
26. maj 2018 20:00 af Emil AxelgaardFoto: A.S.O.

Mens Giro d’Italia går ind i sin afgørende weekend, går en anden vigtig konkurrence også ind i en vigtig fase. Både lørdag og søndag byder på store løb i den prestigefulde Coupe de France, og GP de Plumelec og Boucles de l’Aulne markerer ofte en tilbagevenden til konkurrence for mange af Frankrigs bedste ryttere. Efter lørdagens løb i Plumelec, hvis afslutning var skabt til puncheurs, gælder det søndages Boucles de l’Aulne, der har været langt mere åbent for aggressive ryttere

Løbets rolle og historie

Det er blevet en tradition, at de bedste franske ryttere drager til Bretagne i den sidste weekend i maj for at tage de næste skridt i forberedelsen til Tour de France og de franske mesterskaber ved Coupe de France-løbene GP de Plumelec og Boucles de l’Aulne. Mens Giro-rytterne udkæmper de sidste slag, slås en kombination af ryttere, der opbygger form frem mod La Grande Boucle, med ryttere, der går efter den samlede sejr i Coupe de France, i to af de hårdeste løb i den franske løbsserie.

 

Coupe de France havde en ganske travl periode i marts og april, hvor ikke færre en syv løb blev afviklet på bare dire uger. Siden da har der været en længere pause, mens fokus i Frankrig har været på etapeløbene 4 Dage ved Dunkerque og Tour de l’Ain. I denne weekend er al opmærksomhed rettet mod Bretagne, hvor GP de Plumelec og Boucles de l’Aulne markerer afslutningen på det travle første halvår af den nationale serie.

 

Mens lørdagens løb i Plumelec er ganske ungt, er Boucles de l’Aulne et historisk løb, som er blevet afviklet i byen Chateaulin i de fleste år siden den første udgave i 1931. I 30erne var det som regel et to etaper langt løb, men det blev hurtigt et endagsløb. Indtil 1998 var det et gadeløb under navnet Circuit de l’Aulne, men i 1999 kom det på UCI-kalenderen som et rigtigt landevejsløb, der fik sit nuværende navn i 2002. Det var en del af Coupe de France-serien fra 2000 til 2005 og blev igen tilføjet kalenderen i 2011. Siden nuværende UCI-system blev indført i 2005, har det været et 1.1-løb.

 

Grundet dets ikoniske afslutning på Cote de Cadoudal er GP de Plumelec i dag det mest berømte af de to løb, men Boucles de l’Aulne har en imponerende historie og har altid været et stort løb på den franske kalender. Listen over vindere inkluderer navne som Eddy Merckx, Bernard Hinault, Francesco Moser, Marc Madiot, Laurent Fignon, Luis Ocana, Joop Zoetemelk, Jacques Anquetil, Raymond Poulidor, Rik van Looy, Luison Bobet, Gilbert Duclos-Lassalle, Migul Indurain, Richard Virenque, Laurent Jalabert, Abraham Olano og Marco Pantani, hvilket siger meget om den prestige, det engang havde. Nu om dage er det et mere anonymt løb hovedsageligt for franske ryttere, men som en del af Coupe de France er det meget vigtigt for de franske hold.

 

Mens GP de Plumelec typisk er ganske kontrolleret og afgøres af puncheurs i en spurt op ad bakke, er Boucles de l’Aulne meget mere uforudsigeligt. Den kuperede rute gør det ganske selektivt og ikke specielt velegnet til sprintere, men afslutningen er ikke så ikonisk eller skabt til specialister. Derfor kan mange forskellige ryttertyper vinde her, og det er oftest et stærkt udbrud, der er blevet etableret tidligt, som er gået hele vejen, senest i 2015, hvor 11 mand afgjorde løbet. De stærke sprintere kan imidlertid også afgøre det, hvilket eksempelvis skete i 2007, 2010 og 2016.

 

Sidste år lykkedes det et udbrud at holde hjem, og med et sent angreb tog Odd-Christian Eiking karrierens største sejr 10 sekunder foran holdkammeraten David Gaudu, der spurtede sig til en andenplads foran Laurent Pichon. Eiking kører i øjeblikket i Belgien og forsvarer ikke sin titel. Gaudu forbereder sig til Dauphiné og er ehller ikke med igen, men det er Pichon, der håber at komme tilbage på sporet efter en svær sæsonstart.

 

Ruten

Som mange andre Coupe de France-løb er Boucles de l’Aulne et rundstrækningløb, der afvikles omkring byen Chateaulin. Med sine bare 179,5 km kan det inddeles i tre dele. Først gælder det fem omgange på en stor 17,2 km lang rundstrækning. Den har en småkuperet første del, hvorefter den hårdeste stigning kommer efter ca. 10 km. Derfra leder en lang nedkørsel til et kort fladt stykke og de sidste 500 m, der stiger.

 

Dernæst gælder det én omgang på en forlænget 36,8 km lang rundstrækning, der er stort set identisk med den første, men som er forlænget med en anden halvdel, der består af to stigninger, inden det falder ned mod mål- Løbet afsluttes med 7 omgange på en anden 8,1 km rundstrækning. Den er i alt væsentligt bare den første halvdel af den første rundstrækning, og derfor er den småkuperet uden store stigninger. Igen er den vanskeligste udfordring de sidste 500 m, der stiger. Det sidste sving kommer med ca. 1 km til mål, men inden da er det ganske teknisk.

 

Løbet byder på i alt 2929 højdemeter.

 

I forhold til sidste år er den lange rundstrækning midtvejs blevet forlænget og gjort mere kuperet. Til gengæld skal der køres en omgang færre på den lille rundstrækning til slut. Løbet er i alt forlænget med 8 km.

 

 

 

Vejret

Søndag byder på klassisk Bretagne-vejr med skyer og en konstant risiko på 80% for byger gennem hele dagen. Der vil være en temperatur på 19 grader samt en let til jævn vind fra syd. Det giver mod- eller medvind stort set hele dagen. På den lille rundstrækning vil der første være sidemedvind, så sidemodvind og igen sidemedvind på den sidste kilometer

 

Favoritterne

Historien viser, at Boucles de l’Aulne ofte vindes af et udbrud, men at de stærke sprintere har en chance for at komme til fadet og afgøre det i en hård spurt på den stigende opløbsstrækning. Som regel har udbruddet haft overtaget, men meget afhænger af, hvor mange hold, der har interesse i at holde det samlet.

 

I år peger meget på, at vi skal have en dyst mellem de hurtige folk. Wanty har stor selvtillid efter sejren i Plumelec med Andrea Pasqualon, Direct Energie kører 100% for Thomas Boudat, Cofidis vil gøre alt for at styrke Hugo Hofstetters position i Coupe de France-stilling, og Vital Concept har kun en reel chance med Lorrenzo Manzin. Det er klart, at Ag2r skal udnytte deres stærke folk til at køre offensivt, og det samme skal FDJ, men begge hold har bestemt også muligheder i en spurt. Derfor hælder vi til en spurt på den stigende opløbsstrækning som afslutning, selvom det ikke kan udelukkes, at vi igen ser en brølstræk gruppe køre væk, som vi flere gang tidligere har set det.

 

Bliver det en spurt, er Thomas Boudat vores favorit. Den unge franskmand er en holdbar sprinter, der er specialist i at spurte op ad bakke og med hele fire top 2-placeringer i år har han vist sig som en af Frankrigs hurtigste. Han er en lille holdbar fyr, der elsker en stigende spurt, og det kuperede terræn er til hans fordel. Hans store problem er altid positioneringen, men i Adrien Petit har han en ganske stærke lead-out man. Den hårde rute vil gøre det hele mindre hektisk, og den kombination får os til at pege på Boudat som vores favorit.

 

Hugo Hofstetter har haft en sand drømmesæson, hvor han virkelig har etableret sig som en Frankrigs mest lovende sprintere. Hans gode positionering har gjort ham ufatteligt stabil, og han har ikke færre end 8 top 4-placeringer i år. Sidste uge fik han endelig den forløsende sejr i Tour de l’Ain, og det vidner om god form inden dette løb. Han klatrede endda også fremragende i Ain, og derfor burde han fint kunne være med på denne hårde rute. Hans tog er ikke specielt stærkt, men det kompenserer han for ved sine egne positioneringsevner.

 

Andrea Pasqualon viste atter, at han er blevet en stor specialist i at spurte op ad bakke, da han i dag vandt i den knaldhårde finale i Plumelec. Det vidner om storform, og derfor går han ind til dette løb med stor selvtillid. Han bakkes op af et fremragende Wanty-mandskab, der kan hjælpe ham med at holde det samlet. På papiret er der hurtigere folk end ham, men i en stigende spurt efter et hårdt løb er en formstærk Pasqualon en af favoritterne.

 

En af de store jokers er Davide Cimolai, der elsker stigende spurter. Mange husker hans sejr i Paris-Nice for et par år siden, og han har generelt været fremragende kørende på stigninger i år. Nu har han haft en pause, så hans form er temmelig usikker - og når han er skidt kørende, er han virkelig skidt kørende - og derfor tvivler vi lidt på, at han kan være med fremme i et hårdt løb. Har han formen, er han imidlertid en af de bedste i en hård finale som denne. Holdet har også Daniel Hoelgaard, men vi frygter, at løbet liver lidt for hårdt for nordmanden.

 

Ag2r skal beslutte sig for, om de kører spurt for Rudy Barbier eller Samuel Dumoulin. Dumoulin er imidlertid nu nr. 2 i Coupe de France bag Hofstetter, og han elsker stigende spurter som disse. Derfor er det formentlig den lille franskmand, der får chancen, ikke mindst fordi han viste god form med dagens tredjeplads. I en stigende spurt som denne er han ikke uden chance. Barbier er på papiret hurtigere, men løbet kan være for hårdt for den mere rene sprinter.

 

Vital Concept har haft en svær sæson og jagter desperat succes. I dette løb satses der på Lorrenzo Manzin, der normalt kører for Coquard, men to gange er blevet nr. 2 i spurter, senest i Ain i sidste uge. Derfor er formen fornuftig, men også for ham gælder, at denne rute kan være en anelse for hård for ham. Hans tog er dog ganske godt, og han er god til at positionere sig.

 

Også den stærke trio Damien Touze, Anthony Maldonado, Jeremy Leveau, Roman Maikin og Romain Feillu elsker stigende spurter efter et hårdt løb, men de mangler nok topfarten til at vinde. Det samme gør den ellers holdbare Sergey Shilov, mens løbet formentlig er for hårdt for Yannis Yssaad og Mikel Aristi.

 

Bliver løbet hårdere og afgjort af en lille gruppe, vil vi særligt pege på ekstremt formstærke Arthur Vichot, der er fremragende i en spurt som denne, Tony Gallopin, der også er hurtig, Alexis Gougeard, der er formstærk og livsfarlig kuperet terræn som dette, Julien Simon og Jesus Herrada, der ligeledes er hurtig, talentfulde Valentin Madouas, Romain Hardy og Laurent Pichon, der også kan gøre det færdigt, samt Kevin Reza, der endelig synes at have fundet noget form.

 

***** Thomas Boudat

**** Hugo Hofstetter, Andrea Pasqualon

*** Davide Cimolai, Samuel Dumoulin, Lorrenzo Manzin, Arthur Vichot, Julien Simon

** Alexis Gougeard, Jesus Herrada, Rudy Barbier, Armindo Fonseca, Tony Gallopin, Romain Hardy, Xandro Meurisse, Damien Touze, Kevin Le Cunff, Anthony Maldonado, Yannis Yssaad, Kevin Reza, Sergey Shilov, Daniel Hoelgaard,

* Jeremy Leveau, Roman Maikin, Guillaume Martin, Garikoitz Bravo, Valentin Madouas, Jonatan Lastra, Mikel Aristi, Laurent Pichon, Anthony Delaplace, Sergeu Firsanov,Tanguy Turgis, Fabien Grellier, Olivier Le Gac, Angel Madrazo

 

Danskerne

Der er desværre ikke dansk deltagelse i årets løb.

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

BMC Racing Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Floors

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First-Drapac

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team LottoNL-Jumbo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig.

Glemt kodeord?

Opret bruger