Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: Classic Loire Atlantique

Optakt: Classic Loire Atlantique

29. marts 2019 20:35Foto: A.S.O.

Mens det meste af cykelverdenen har øjnene stift rettet mod Belgien og Catalonien, intensiveres den franske sæson samtidig. Efter sidste uges GP de Denain fortsætter den mest hektiske del af den prestigiøse Coupe de France-serie nemlig lørdag, hvor Classic Loire Atlantique afvikles på en kuperet rundstrækning, der gør det til et af de meste uforudsigelige løb på kalenderen.

Løbets rolle og historie

I øjeblikket får brostensklassikerne og Volta a Catalunya langt den meste opmærksomhed, men for de franske ryttere er Coupe de France-serien næsten lige så vigtig. Løbsserien har stor prestige i hjemlandet og er altid rammen om fantastisk underholdende cykelløb. Det hele startede i januar, da Anthony Turgis vandt GP La Marseillaise, og nu er det tid til den meget travle del i marts og april, hvor der afvikles ikke færre end syv løb mellem d. 24. marts og den 15. april

 

Det første af disse var et af seriens største, sidste søndags GP de Denain, og nu fortsætter det lørdag med det lidt mindre Classic Loire Atlantique, der sammen med Cholet Pays de Loire, som ganske vist ikke længere er en del af serien, udgør en fin weekend for de franske hold. Løbene har tidligere været afviklet henover Milano-Sanremo-weekenden, men da løbet i Denain udnyttede sin status til at tilkæmpe sig den mere attraktive og knap så travle kalenderplads, må denne weekends to løb for andet år i træk affinde sig med at blive afviklet i en af de mest overfyldte perioder på i forvejen meget travl kalender.

 

Classic Loire Atlantique er en relativt ny begivenhed, der første gang blev afviklet som et nationalt løb i 2000. Langsomt voksede det op gennem UCI-hierarkiet, og det kulminerede i 2011, hvor det fik 1.1-status og således blev åbent for WorldTour-hold. Bare et år senere blev man en del af Coupe de France-serien

 

Classic Loire Atlantique afvikles på en kuperet rundstrækning, der er ganske svær at kontrollere, og selvom mange ofte forestiller sig, at det bør ende i en spurt, er det aldrig sket, siden det fik sin nuværende status i 2011. Siden da har Lieuwe Wetra, Florian Vachon, Edwig Cammaerts, Alexis Gougeard (i bade 2014 og 2015), Anthony Turgis, Laurent Pichon og senest Rasmus Quaade alle sikret sig sejre ved at nå målstregen enten alene, med kun en følgesvend eller for Pichons vedkommende med en lidt større gruppe.

 

Som de fleste Coupe de France-løb er Classic Loire Atlantique hovedsageligt en fransk affære. Feltet består således af alle de største franske hold, men i år også af en del udenlandske prokontinental- og kontinentalhold. Dermed er det betydeligt mere internationalt end for år tilbage, og det synes ikke at lide nævneværdigt under den nye kalenderplacering.

 

Sidste leverede Rasmus Quaade et af karrierens flotteste resultater, da han mod slutningen snød sprinterne med et angreb og holdt hjem med 3 sekunder ned til et felt, hvis spurt blev vundet af Daniel Hoelgaard for Armindo Fonseca. Danskeren forsvarer desværre ikke titlen, da han for tiden er aktiv i Coppi e Bartali i stedet, og da Fonseca har indstillet karrieren, er heller ikke han med denne gang. Det er Hoelgaard til gengæld, men han ventes denne gang at skulle køre for Marc Sarreau.

 

Ruten

Classic Loire Atlantique er et rundstrækningsløb, der altid afvikles på den samme 16,8 km lange rundstrækning i det kuperede område syd for byen La Haye Fouassiére. Den skal i alt gennemkøres 11 gange, hvilket giver en samlet distance på 182,8 km. Der er tale om en ganske vanskelig sag, der inkluderer de to stigninger Chateau-Thebaud (600 m, 5,7%) og St-Fiacre-sur-Maine (600 m, 5,7%) henholdsvis 9,8 og 7,4 km fra mål.

 

Fra start går det mod syd igennem let kuperet terræn, inden man i det sydligste punkt drejer mod vest for at sno sig frem mod og over Chateau-Thebaud. Herfra går det mod nord frem mod St-Fiacre-sur-Maine, inden en let faldende og herefter let kuperet og lige vej leder mod nordvest og nord. Til slut kører man mod øst op ad en lille bakke, inden det flader ud på de sidste 2 km, der kun byder på et blødt sving knap 1 km fra stregen i en teknisk ukompliceret finale.

 

Løbet byder på i alt 2295 højdemeter.

 

 

 

Vejret

Vejret er ofte den afgørende faktor i disse mindre franske løb, men i år kunne man ikke ønske sig bedre betingelser. Lørdag bliver helt skyfri med en temperatur på hele 19 grader, og der vil blot være en svag til let vind fra syd. Det giver modvind på første del, sidevind på første stigning og derefter med- og sidemedvind på stykket op over anden stigning og frem mod mål. Til slut får man sidevind på de sidste 3-4 km.

 

Favoritterne

Classic Loire Atlantique er blandt de løb på kalenderen, der er vanskeligst at forudsige. Ved første øjekast synes ruten ikke at være meget svær, og derfor kan en reduceret massespurt betragtes som det sandsynlige udkomme. Historien viser imidlertid, at det sjældent sker. Som sagt er det siden 2011 aldrig sket, og faktisk er det kun én gang, at mere end 2 ryttere har afgjort løbet på opløbsstrækningen. Det fortæller en del om, hvor vanskelig rundstrækningen er, og hvor svært det er at kontrollere et løb, hvor der ikke er mange WorldTour-hold til start.

 

Sidste år var det imidlertid meget tæt på, at vi endelig fik en spurt. Her var det kun Rasmus Quaades sene angreb, der forhindrede en samlet afgørelse, men selv bag ham var det et ganske reduceret felt, der spurtede om 2. pladsen. Omvendt var der i toppen af resultatlisten også folk, der ikke nødvendigvis er specielt holdbare, og det viser, at de fleste sprintere godt kan hænge på, hvis bare formen er nogenlunde.

 

Bliver 2019 året, hvor en større gruppe endelig skal spurte om sejren? Det kunne godt blive tilfældet. I hvert fald er vejret denne gang ideelt, og det vil i hvert fald ikke være vinden, der splitter feltet. Samtidig er der en del hold, der i et ret svagt felt kan se en ide i at skulle spurte. Det gælder naturligvis især FDJ med Marc Sarreau, og de kommer endda i en så potent opstilling, at de med stor sandsynlighed vil kunne kontrollere løbet egenhændigt. Også Arkea med en velkørende Bram Welten må imidlertid kunne se dette som en solid chance, og det samme gælder for Direct Energie med Thomas Boudat, Israel Cycling Academy med Rudy Barbier og Vital Concept med Lorrenzo Manzin. Vi tror, at det er nok til endelig at give en reduceret massespurt, men efter en hård dag, hvor man kun sidder med, hvis formen er god og klatrebenene rigtige. Selve spurten er ganske ukompliceret, og det er derfor en afslutning, der ligger godt til fartstærke sprintere, og betydningen af et godt tog er knap så udtalt, ikke mindst fordi feltet heller ikke ventes at være specielt stort.

 

Det gør Marc Sarreau til løbets klare favorit. Franskmanden har spurtet fremragende i år, hvilket han først viste i Etoile de Besseges, da han efter at være blevet lukket inde et par gange endelig i overlegen stil kunne vinde 3. etape. Siden viste han god form i søndagens løb i Denain, hvor han først angreb på de sene pavéer, og selvom han lignede en mand, der herefter var helt udkørt, vandt han alligevel feltets spurt om 2. pladsen. Der kan ikke være den mindst tvivl om, at han er feltets hurtigste, men det har knebet med positioneringen. Det burde han kunne løse i et mindre felt med en ukompliceret finale, ikke mindst fordi han med Daniel Hoelgaard, Romain Seigle og Bruno Armirail har gode folk til at holde sig fremme. Blover han ikke lukket inde, bør han vinde i et svagt sprinterfelt som dette.

 

Efter en fornem start i Afrika er Lorrenzo Manzin gået i stå, og han har ikke vist meget på det seneste. Spurten i Koksijde forløb heller ikke som håbet, og man kan frygte, at han ikke har de bedste ben. Omvendt er han på papiret vel løbets næsthurtigste, ikke mindst efter sejrene i det stærkt besatte sprinterfelt i Gabon. Sidste efterår kørte han fremragende og vandt blandt andet den stigende spurt på sidste etape i Limousin, ligesom han blev nr. 6 i det stærkt besatte Brussels Cycling Classic. Farten rækker derfor langt, og toget med Kevin Reza og Arthur Vichot er bestemt heller ikke værst. Nu skal han bare vise, at formen også igen rækker til at vise potentialet.

 

Thomas Boudat er gået lidt i stå, men sidste år vandt han altså et par spurter i Frankrig, også på dette niveau. Faktisk har formen været ganske god på det seneste, men han har som altid haft det svært i positionskampen. Det problem burde være mindre efter et hårdt løb, i et mindre felt og med en ukompliceret finale. Han mangler desværre et tog, men til gengæld klatrer han bedre end de andre sprintere. Finder han positionen, har han farten til at vinde.

 

I år kommer Bram Welten til at stå lidt i skyggen af André Greipel, men i nogle af disse løb får han chancen. I 2018 viste han god fart, men det kneb meget med positioneringen. Det har det også gjort i år, senest i Denain, og da han heller ikke er den mest klatrestærke, kan dette løb endda blive for hårdt for ham. Til gengæld kan toget med Alan Riou, Laurent Pichon, Romain Hardy og Maxime Daniel til fulde matche FDJ, og derfor er dette måske hans livs chance, hvis han klarer bakkerne. Farten rækker i hvert fald langt.

 

For nogle år siden var Rudy Barbier næsten altid med i front i spurterne i disse franske løb, men siden da er han gået lidt i stå. 2018 var i hvert fald ikke godt, men 10. pladsen i Koksijde for nylig viser, at formen er ved at være der. Han mangler måske den sidste topfart, men han plejer at være god i positionskampen. Hans hold er svagt, men det er måske ikke så stort et problem i et mindre felt og en ukompliceret finale.

 

Erfarne Samuel Dumoulin er slet ikke så stærk som tidligere, men han er alligevel altid med fremme i Coupe de France-løbene. Det var han senest i Denain, og det vil han være igen her. Desværre er han nok ikke hurtig nok til at vinde en klassisk spurt, heller ikke selvom løbet har været hårdt, men det kan ikke udelukkes for en mand med stor erfaring og god timing. Han burde også stadig have gode muligheder for måske at gå med i udbrud, hvis det lykkes at snyde sprinterne.

 

Auber-mandskabet har Anthony Maldonado, der på mange måder minder om Dumoulin. Han har glæde af, at løbet er hårdt, men alligevel virker det usandsynligt, at han kan vinde i en spurt. Til gengæld kan også han køre offensivt på bakkerne. Det samme kan hans lidt langsommere holdkammerat Kevin Le Cunff, der sidste år viste netop den evne ved at vinde det store Boucles de l’Aulne, og også Tony Hurel er en klatrestærk afslutter med muligheder i både en spurt og ved offensiv kørsel.

 

Vi tror, at løbet bliver for hårdt for andre sprintere som Wouter Wippert, Sasha Weemaes, den netop tilbagevendte Christophe Noppe, Matteo Pelucchi, Marco Benfatto, Maxence Moncassin og Brenton Jones. Endelig kan Andrea Vendrame, Julien Simon, Jeremy Leveau, Julien Trarieux, Colin Joyce, Shane Archnbold og Aaron Gate alle tænkes at køre spurten, men de får svært ved at vinde.

 

En spurt er imidlertid ikke en given ting. Der er en række meget stærke puncheurs, der måske kan gøre forskellen på rundstrækningen. Her vi særligt fremhæve Jonathan Hivert, der kom godt ud af Paris-Nice og kan gøre arbejdet færdigt i en spurt. Julien Simon har mange af de samme karakteristika, og selvom starten har været skuffende, burde han kunne være med fremme i dette løb. Helt galt ser det ud med formen for Arthur Vichot¸ men den ustabile franskmand har det med at finde benene ud af det blå, og ruten her passer ham perfekt. Også talentet Andrea Vendrame, der spurtede sig til en 3. plads i Larciano, burde elske denne kuperede rundstrækning, hvor han kan gøre det færdigt i en spurt. Det samme kan Alexandre Geniez, hvis han efter en pause er i en af sine formstærke perioder, og holdkammeraten Quentin Jauregio, der imponerede på Hatta Dam i UAE Tour. Romain Hardy og Laurent Pichon er faldet lidt af på den, men de har de rette puncheuregenskaber til at vise sig frem, og det kunne også være en rute for Pierre-Luc Perichon , der endelig fandt formen mod slutningen af Paris-Nice. Colin Joyce  er også et oplagt bud, hvis han har formen fra sidste års Arctic Race, hvor han vandt en etape, og det samme er hans holdkammerat, aggressive Robin Carpenter, samt Nathan Earle, der viste fin form i Taiwan.

 

 Endelig er det også sandsynligt med angreb fra Romain Combaud, Cyril Gautier, Quentin Pacher, Nicolas Edet og Fabien Grellier, men de får svært ved at gøre det færdigt.

 

OPDATERING: Euskadi stiller med meget formstærke Enrique Sanz, der i en reduceret massespurt med sin nuværende form burde være et stærkt bud. Colin Joyce stiller til gengæld ikke til start.

 

***** Marc Sarreau.

**** Lorrenzo Manzin, Thomas Boudat

*** Bram Welten, Rudy Barbier, Enrique Sanz, Samuel Dumoulin, Jonathan Hivert

**  Anthony Madonado, Julien Simon, Andrea Vendrame, Arthur Vichot, Kevin Le Cunff, Alexandre Geniez, Laurent Pichon, Romain Hardy, Quentin Jauregui, Christophe Noppe

* Wouter Wippert, Sasha Weemaes, Ty Magner, Tony Hurel, Ryan Anderson, Quentin Pacher, Matteo Busato, Pierre-Luc Perichon, Cyril Gautier, Nicolas Edet, Kevin Reza, Robin Carpenter, Nathan Earle, Fabien Grellier,  Romain Combaud, Aaron Gate, Brenton Jones, Jeremy Leveau, Marco Benfatto, Larry Warbasse, Franck Bonnamour, Cyril Barthe

                                                        

Danskerne

BHS-Almeborg Bornholm stiller med Nicklas Amdi Pedersen, Sander Andersen, Mathias Bregnhøj, Magnus Bak Klaris, Christopher Lisson, Mathias Bundsgaard Matz og Emil Toudal, men det bliver praktisk taget umuligt at gentage sidste års choksejr til Quaade.

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Classic Loire Atlantique
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Healthy Ageing Tour(2.NCUPJW) 10/04-12/04

Itzulia Basque Country(2.UWT) 06/04-11/04

Paris-Roubaix(1.UWT) 12/04

Klasika Primavera de Amor...(1.1) 12/04

Circuit Cycliste Sarthe -...(2.1) 07/04-10/04

Ronde van Vlaanderen(1.NCUP) 11/04

Ronde van Vlaanderen(1.NCUP) 11/04

Paris-Roubaix(1.UWT) 12/04

Klasika Primavera de Amor...(1.1) 12/04

Paris-Camembert(1.1) 14/04

GP Beiras e Serra da Estrela(2.1) 17/04-19/04

Tour du Finistère(1.1) 18/04

Amstel Gold Race(1.WWT) 19/04

Amstel Gold Race(1.UWT) 19/04

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-McLaren

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Pro Cycling

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

NTT Pro Cycling Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team INEOS

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

NY MOUNTAINBIKE? GUIDE, SAMMENLIGN OG FIND FORHANDLER