Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: DM i enkeltstart 2016

Optakt: DM i enkeltstart 2016

23. juni 2016 00:01Foto: Feltet.dk

Det er et af årets danske højdepunkter, vi begynder på, når alle Danmarks bedste enkeltstartsryttere torsdag skal dyste på de sydsjællandske landeveje om guld, sølv og bronze. Vi ser frem mod alle løbene i denne optakt.

Danmarksmesterskaberne i landevejscykling begynder torsdag, når DM i enkeltstart løber af stablen i og omkring Vordingborg.

 

De fleste af Danmarks bedste tempospecialister er til stede på Sydsjælland denne uge, og der er lagt op til nogle ganske åbne mesterskaber i alle klasser. Dame junior, dame elite, herre junior og herre elite er de fire klasser, som skal i ilden denne torsdag.

 

Alle ruterne byder på lidt højdemeter, men det er generelt ruter for de store motorer, som kan køre det høje gear nede i bøjlen fra start til slut. Prestigen ved at bære dannnebrogstrøjen er stor i alle klasser, og man kan derfor tillade sig at forvente benhård konkurrence og ryttere, der giver deres maksimale i forsøget på at køre med om medaljerne.

 

Pernille Mathiesen (dame junior), Rikke Lønne (dame elite), Anthon Charmig (herre junior) og Christopher Juul-Jensen (herre elite) blev hyldet med laurbærkranse og guldmedaljer sidste år. I de tre sidstnævnte klasser har den forsvarende vinder rmulighed for at gentage triumfen, mens der skal findes en ny danmarksmester i dame junior, da Pernille Mathiesen er blevet senior og stiller op som en stærk outsider til medaljerne i dame elite.

 

Det bliver én lang DM-fest fra første start klokken 14 frem til omkring 19.20, når sidste rytter forventes i mål. Sørg for at være der, når det sker!

 

Generelt tyder prognosen på glimrende cykelvejr på den første DM-dag med solskin og en jævn brise fra øst-/sydøst. Overordnet set giver det for alle klasserne modvind på den første del af ruten og medvind på sidste del af ruten.

TIP PÅ UDFALDET AF DM-ENKELTSTARTEN

 

Dame Junior

Juniorkvinderne er dem, der sætter hele DM-festen i gang, og det gør de klokken 14.00. Her sendes Ida Victoria Konradsen (Cycling Club Hillerød) ud som den allerførste rytter. Derefter er det Nanna Warmin (Amager Cykle Ring), Silje Alsbjerg (Team Rytger), Simone Eg (Team BMS BIRN), Emma Norsgaard (Team Rytger) og Johanne Marcher (Team NBC Elite), og så er hele feltet faktisk sendt ud på den 17,5 kilometer lange rute.

 

Ligesom de andre enkeltstarter, er startrampen placeret på Algade i Vordingborg. Herfra køres mod øst, inden de vender mod nord efter Nyråd. Herfra fortsætter de til vendepunktet ved Rynkebjerg og kører tilbage i samme retning, men drejer af tilbage i retning mod Vordingborg. De tager en hurtig rundtur i Vordingborg, inden de rammer opløbsstrækningen på Algade.

 

Favoritterne

Der er kun seks ryttere til start i dame junior, og det gør det til et overskueligt favoritfelt, hvor alle sådan set har gode muligheder for at tage medaljer.

 

Der er dog ingen tvivl om, at det på papiret er Johanne Marcher, Emma Norsgaard og Simone Eg, der er favoritter til podiet.

 

Marcher har vundet alle de enkeltstarter, der har været på programmet i årets licensløb i juniorklassen, samt prologen og enkeltstarten i Youth Tour, og hun ligner derfor en smal guldfavorit blandt de tre. Norsgaard var tæt på til de sjællandske mesterskaber, faktisk kun 12 sekunder fra Marcher, men til gengæld var hun noget længere fra i Tour de Himmelfart.

 

Her viste Simone Eg til gengæld, at hun kan hamre en fremragende enkeltstart af, da hun blev den bedste af de tre danskere, to sekunder foran Marcher. Generelt har de tre ikke kørt mange enkeltstarter mod hinanden, og det er muligt, at Simone Egs løbsdage på seniorniveau med Team BMS BIRN har givet hende en ekstra portion fart, som hun kan bruge herhjemme. Hun kommer lige fra Albstadt-Frauen-Etappenrennen, hvor hun blev nummer 11 på den ti kilometer lange enkeltstart og nummer 15 samlet, så formen er der til at køre om guldet.

 

Favoritvurdering

**: Johanne Marcher

*: Simone Eg, Emma Norsgaard

FØLG LØBET PÅ WWW.FELTET.DK/LIVE

 

 

Podiet fra sidste års DM for dame elite. Foto: Feltet.dk

 

Dame Elite

Herre junior og dame elite kører næsten samme rute som dame junior med 10,3 ekstra kilometer lagt på. De kører ud gennem Nyråd, og så fortsætter de i en rundtur omkring Sydmotorvejen forbi Bakkebølle, Øster Egesborg og Ørslev, inden de rammer juniorkvindernes rute ved Rynkebjerg og kører den samme vej tilbage til Vordingborg.

 

Amalie Winther Olsen (TWC Maaslandster Zuid-Limburg) er første eliterytter på enkeltstartscyklen, og hun sendes af sted klokken 14.18, mens sidste damerytter, den forsvarende danmarksmester Rikke Lønne (Team Crescent DARE), bliver sendt af sted 14.54.

 

Favoritterne

Det er som altid rigtig svært at forudsige de indbyrdes styrkeforhold til de danske mesterskaber, for det er en blanding af hjemlige licensryttere og professionelle fra udlandet, der samles til medaljeuddeling i Vordingborg. Samtidig er det en meget stor - og broget - gruppe af ryttere, der kan tænkes at køre med om medaljerne i år.

 

Sidste år snuppede Rikke Lønne titlen som Danmarks bedste enkeltstartsrytter, og Team Crescent DARE-rytter stiller op igen i år som en af de absolutte favoritter til guldmedaljen. Hun startede sæsonen hamrende stærkt, men et styrt under Energiewacht Tour satte en bremse på formen. Siden er hun kommet godt efter det og har kørt flere sejre i hus i både Danmark og Sverige. De sjællandske mesterskaber i slutningen af maj gav “kun” en tredjeplads bag Trine Schmidt (Cycling Club Hillerød) og Betina Cramer (Sydkystens Cycling), så det tegner til en tæt kamp, og Lønne kan absolut ikke føle sig sikker på noget.

 

Netop Trine Schmidt og Betina Cramer er naturligvis også blandt favoritterne til medaljerne. Begge har kørt flere gode enkeltstarter i løbet af året på de danske landeveje, og begge virker også ganske formstærke i øjeblikket. Trine Schmidt vandt en meget sikker sejr til de sjællandske mesterskaber og kan tillade sig at drømme om guld. Det er bestemt en mulighed, at de tre “amatører” snupper medaljerne for næsen af de mange ryttere, der til daglig kører på UCI-hold.

 

Der er nemlig en række spørgsmålstegn ud for flere af dem. Der er efterhånden ingen tvivl om den fremragende form hos Cecilie Uttrup Ludwig (Team BMS BIRN) i øjeblikket. Hun er ikke decideret specialist, men så god en form betyder, at hun kan forventes at være med helt fremme til DM i enkeltstart. Hun har kørt gode placeringer ind på enkeltstarter i udlandet, og derfor er det muligt, at hun snyder specialisterne på dagen.

 

Uttrup har flere holdkammerater, der til gengæld er specialister på tempocyklen. Pernille Mathiesen er et af Danmarks største tempotalenter og har en sølvmedalje fra VM i enkeltstart i 2014 til at bevise det. Det har uden tvivl været en hård start på seniorkarrieren at blive smidt ud blandt de bedste i verden, og resultaterne på enkeltstarterne har måske ikke helt været så gode, som fansene hjemme i Danmark havde håbet på. Alligevel må hun forventes at være med fremme, når hun er tilbage i Danmark og skal kæmpe om DM-medaljer.

 

Sidste års sølvvinder, Camilla Møllebro (Team BMS BIRN), der også altid er skarp på enkeltstarterne, må heller ikke regnes ude, men det er umiddelbart mere i en outsiderrolle i år. Bronzevinderen fra sidste år, Amalie Dideriksen (Boels Dolmans), er til gengæld ikke enkeltstartsspecialist, men man må aldrig udelukke Danmarks bedste damerytter, uanset terrænet.

 

Der er mange andre spændende bud, som kan tænkes at køre med lige uden for medaljerne. Julie Leth (Hitec Products), Kamilla Sofie Vallin (Team Rytger), Marie Vilman (Team BMS BIRN) og Christina Siggaard (Team BMS BIRN) må man ikke udelukke, og så er der en meget stor joker i triatleten Michelle Vesterby (Herning Cykle Klub). Ingen ved helt, hvordan hun kan klare sig på en så “kort” rute, men hun har erfaringen med at køre alene, og det bliver interessant at få set, hvad hun kan i dette selskab.

 

Favoritvurdering

***: Rikke Lønne

**: Betina Cramer, Trine Schmidt, Cecilie Uttrup Ludwig

*: Pernille Mathiesen, Camilla Møllebro, Amalie Dideriksen, Michelle Vesterby


FØLG LØBET PÅ WWW.FELTET.DK/LIVE

 

Podiet fra sidste års DM i enkeltstart for herre junior. Foto: Feltet.dk

 

Herre Junior

Herre junior kører den samme 27,8 kilometer lange rute som dame elite. Første rytter, Magnus Skov Jensen (Slagelse Cykle Ring), starter klokken 15.04, og sidste rytter, Anthon Charmig (Team Børkop Cykler - Carl Ras Roskilde Junior) triller ned ad startrampen klokken 17.07. Hele 114 ryttere skal køre om danmarksmesterskabet i enkeltstart for juniorherrer.

 

Favoritterne

Danmark har i årevis været beriget med helt utrolige tempotalenter i juniorklasserne, og selvom der måske ikke er de store specialister i øjeblikket, så er der stadig masser af dygtige enkeltstartsryttere på den danske juniorscene.

 

I år ser der ud til at være tre store favoritter til DM-titlen, nemlig Anthon Charmig, Julius Johansen og Jakob Egholm fra Team Børkop Cykler - Carl Ras Roskilde Junior. Charmig stod øverst på podiet sidste år, men Johansen og Egholm har set rigtig godt ud på deres enkeltstartscykler i år, og det ligner på forhånd en meget tæt kamp mellem de tre holdkammerater.

 

Egholm har leveret stabile enkeltstarter hele året og taget et skridt op ad rangstigen, særligt når det virkelig gælder - og det gør det til DM! Førsteårsjunioren Julius Johansen har vist fremragende evner på tempocyklen og vandt blandt andet enkeltstarten i Tour de Himmelfart, og han er snæver favorit over Egholm og med Charmig en my efter de to.

 

De tre skal absolut ikke føle sig sikre, for flere medaljebud ånder dem lige i nakken. Deres holdkammerat Frederik Rodenberg Madsen satser måske mest på linjeløbet, men han har leveret flere gode enkeltstarter hen over året, og han har tempoevner til at køre med helt i toppen af DM.

 

Det samme gælder Andreas Kron (Pythonpro.com-VeloWear), der har været lige uden for top tre på enkeltstarterne hele året. Morten Hulgaard (Team ABC Junior) er en af de rigtig store og spændende outsidere. Han vandt de sjællandske mesterskaber for en måned siden foran blandt andre Rodenberg og Kron og kan overraske alle på dagen.

 

Favoritvurdering

***: Julius Johansen

**: Jakob Egholm, Anthon Charmig

*: Frederik Rodenberg Madsen, Andreas Kron, Mikkel Bjerg, Morten Hulgaard, Johan Price-Pejtersen


FØLG LØBET PÅ WWW.FELTET.DK/LIVE

 

Herre Elite

Dagens højdepunkt på denne første DM-dag begynder klokken 17.17, når Anders Fynbo (Team IBT Isolering-Ridley) triller ud på ruten, og Christopher Juul-Jensen (ORICA-GreenEDGE) bliver dagens sidste cykelrytter i aktion, når han kører af sted 18.28.

 

Ruten til eliteherrernes enkeltstart er dagens længste. 43 kilometer skal rytterne igennem, og den første del gennem Nyråd og forbi Bakkebølle er den samme som elitedamernes. Derfra kører eliteherrerne længere øst på og drejer mod nordvest ved Gammel Kalvehave og op til Øster Egesborg tilbage på damernes rute; mod syd ved Ørslev og så tilbage mod vest til målet i Vordingborg.

 

Podiet fra sidste års DM i enkeltstart for herre elite. Foto: Feltet.dk

 

Favoritterne

Sidste år tog Christopher Juul-Jensen (ORICA-GreenEDGE) en - for nogen overraskende - stensikker sejr foran forhåndsfavoritten Rasmus Quaade. Der var meget tæt kamp om de sekundære placeringer med blot 13 sekunder fra nummer to til nummer syv; Juul-Jensen slog Quaade med suveræne 34 sekunder.

 

I år må Juul-Jensen slås med den store favoritværdighed. Danskeren har i Schweiz Rundt vist forrygende form i front af feltet selv på stigninger, der burde være for svære for ham. Enkeltstartsresultaterne har ikke været forrygende denne sæson, men formen er så god, at han er svær at overse som dagens store guldfavorit.

 

Hvem kan udfordre ham på dagen? Det er selvfølgelig svært at se forbi sidste års sølvvinder og den helt store skikkelse på den danske tempohimmel de seneste år, Rasmus Quaade (Stölting Service Group). Quaade har faktisk kun kørt én enkeltstart i år, så det er svært at vurdere, hvor hans niveau er. Vi ved dog, at Quaade er god til at sætte sig op til sine store mål, så mon ikke han er klar til at køre med medaljerne igen i år.

 

Den danske U23-verdensmester og dobbelte U23-danmarksmester er et temmelig spændende kort i bunken. Mads Würtz Schmidt (Team TREFOR) har kørt en glimrende sæson med flere sejre og sekundære placeringer rundt om i Europa. Enkeltstartsevnerne set ud til at være bibeholdt, og han kan på en god dag lave en “Quaade” og tage fusen på alle de professionelle.

 

Af de andre professionelle er det umiddelbart kun Michael Valgren (Tinkoff) og Søren Kragh Andersen (Team Giant-Alpecin), der har en chance for medalje på dagen. Valgren kører til tider glimrende enkeltstarter og har allerede en DM-medalje på cv’et. Kragh har i år kørt gode enkeltstarter, men måske den bliver lidt for lang for ham i denne omgang.

 

Team Almeborg-Bornholm har nogle ganske stærke temporyttere. Martin Toft Madsen er klart den bedste, men bornholmeren har altid problemer til DM. Hvis han rammer dagen, bør en medalje bestemt være inden for rækkevidde. Derudover må vi ikke glemme de to andre medaljetagere fra U23 DM, Kasper Asgreen (Team TREFOR) og Rasmus Bøgh Wallin (Team Soigneur - Copenhagen Pro Cycling), samt Lasse Norman Hansen (Stölting Service Group), det altid kan fyre en god enkeltstart af.

 

Favoritvurdering

*****: Christopher Juul-Jensen

****: Rasmus Quaade, Mads Würtz Schmidt

***: Michael Valgren, Søren Kragh Andersen

**: Kasper Asgreen, Martin Toft Madsen

*: Rasmus Bøgh Wallin, Lasse Norman Hansen


FØLG LØBET PÅ WWW.FELTET.DK/LIVE OG TIP PÅ UDFALDET AF DM-ENKELTSTARTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

VM - Dame Junior(CMW) 24/09

VM - U23 kvinder(CMW) 24/09

Classique Paris-Chauny(1.1) 25/09

VM - Herrer(CM) 25/09

Classique Paris-Chauny(1.1) 25/09

Cro Race(2.1) 27/09-02/10

Coppa Agostoni - Giro del...(1.1) 29/09

Famenne Ardenne Classic(1.1) 02/10

Gran Premio Bruno Beghelli(1.1) 02/10

Tour de Vendée(1.1) 02/10

Binche - Chimay - Binche(1.1) 04/10

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Alpha Vinyl

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange Jayco

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger