Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: DM i omnium

Optakt: DM i omnium

03. juli 2020 11:25Foto: Feltet.dk

Fredag den 3. juli bliver DM i omnium afviklet på Aarhus Cyklebane. Feltet.dk giver her en optakt til løbet med favoritvurderinger hos både herrer og damer.

Den danske cykelsæson er så småt ved at komme i gang. I forrige weekend blev der afviklet DM i pointløb og scratch på Aarhus Cyklebane, og fredag er der igen cykelløb på den gamle bane i det østjyske.

 

Denne gang gælder det DM i omnium, som efter to års fravær igen vender tilbage til Aarhus Cyklebane. I de seneste to år er DM i omnium blevet afholdt indendørs, men i år skal kampen om DM-titlen foregå udendørs.

Inden DM i omnium skal BHS - PL Beton Bornholms Frederik Muff forsøge at sætte ny banerekord på Aarhus Cyklebane. Rekordforsøget begynder cirka 16.30.

OBS: Stjernerne ud fra rytternes navne angiver, hvor store favoritter de er til at blive dansk mester i omnium.

 

Herrerne

Aarhus Cyklebane lagde senest asfalt til DM i omnium i 2017. Her løb Frederik Rodenberg med titlen som dansk mester, da han på den gamle cyklebane henviste Lasse Norman Hansen og Julius Johansen til de sekundære placeringer. 

 

Den forsvarende danske mester i omnium, Lasse Norman Hansen, er ikke til start i år. Derfor skal vi have kåret en ny dansk mester i Aarhus.

 

Frederik Rodenberg (***)

Rodenberg er også til start, når DM i omnium 2020 løber af stablen på fredag. Den 22-årige dansker kører i år sin første professionelle sæson hos det norske hold Uno-X Development Team, men på grund af coronapausen har vi ikke for alvor set ham præstere på landevejen.

 

Alligevel må den talentfulde dansker regnes som en af storfavoritterne til fredagens DM i omnium. Tidligere på året var han med på det danske 4000 meter-hold, der blev verdensmestre i holdforfølgelsesløb ved VM i Berlin. Derudover besidder han en fantastisk spurt, som resten af feltet vil få svært ved at matche.

 

Matias Malmberg (**)

Matias Malmberg er også en af storfavoritterne til DM-titlen i omnium. I de seneste to år har den unge dansker kørt sig på podiet i netop denne disciplin, men guldmedaljen er begge år gået til Lasse Norman Hansen. I 2018 blev det til sølv, mens han sidste år løb med en bronzemedalje.

 

Ved dette års DM i pointløb viste Malmberg, at han er i form, da han kørte en sølvmedalje hjem kun slået af Lasse Norman Hansen.

 

Malmberg er inde omkring det danske banelandshold, hvor han hen over vinteren deltog ved en række internationale World Cup-afdelinger. Derfor har han prøvet sig af mod nogle af de allerbedste baneryttere i verden.

 

Set i lyset af ovenstående må den blot 19-årige dansker regnes som en af topkandidaterne til at hive DM-guldet hjem. 

 

Niklas Larsen (**)

Rodenberg er ikke den eneste professionelle rytter til start på Aarhus Cyklebane. Holdkammeraten og banemakkeren på landsholdet Niklas Larsen er også på startlisten til DM i omnium.

 

Ligesom Rodenberg kører Larsen sin første professionelle sæson på Uno-X Development Team i år. Danskeren har dog fået en uheldig start på året med et brækket ben, der blandt andet kostede ham deltagelsen ved bane-VM i Berlin samt en flere måneder lang skadesperiode.

 

Larsen har tidligere vist prøver på sin kvaliteter i omnium. Ved bane-VM i Pruszkow i 2019 kørte han ind på en ottendeplads og dermed blandet sig med verdenseliten i disciplinen. Derudover er han også inde omkring det danske banelandshold.

 

Men med den lange skadesperiode in mente forventer vi, at Larsen er et par niveauer under Rodenberg. Den 23-årige dansker er på vej tilbage til topformen, men vi vurderer ham som en outsider til DM-titlen.

 

Robin Skivild (**)

Robin Skivild er en af de lovende unge talenter i dansk banecykling. Sidste år blev han historiens første danske mester i Dernypace, mens det også blev til en fjerdeplads ved DM i omnium.

 

Ved dette års DM i pointløb og scratch var den 18-årige dansker også med helt i toppen. I pointløbet kørte han sig til en bronzemedalje, og i scratch blev til det en sjetteplads.

 

Skivild har også vist sig frem på den internationale scene. I 2018 høstede han en bronzemedalje i pointløb ved U19-rytternes VM i banecykling.

 

Det danske talent er dog et stykke fra at være på niveau med de absolutte topfavoritter. Derfor har vi vurderet ham til en joker i kampen om DM-titlen.

 

Benjamin Hertz (*)

Fredagens DM i omnium har også en U19-verdensmester i scratch på startlisten. Benjamin Hertz stiller nemlig til start på Aarhus Cyklebane, og han vil være en af jokerne til DM-titlen.

 

Den 18-årige dansker har frem mod indeværende sæson fået en kontrakt med det danske kontinentalhold BHS - PL Beton Bornholm, som kører på det øverste niveau på den danske cykelscene.

 

Ved DM i scratch opnåede Hertz et godt resultat, da han trådte sig til en sølvmedalje på Aarhus Cyklebane. Derfor tyder noget på, at han har fundet formen efter coronapausen.

 

Ligesom Skivild er Hertz et skridt eller to fra topfavoritterne. Men hvis favoritterne kigger for meget på hinanden, kan han gå hen og overraske.

 

Nils Lau Broge (*)

Aarhus-rytteren Nils Lau Broge er på hjemmebane, når han er til start ved fredagens DM i omnium. Han får hård konkurrence, men med hjemligt terræn under dækkene kan muligvis hive en overraskelse op af hatten.

 

Senest var Broge tæt på en medalje ved DM i pointløb på Aarhus Cyklebane. Her endte han lige udenfor podiet på en fjerdeplads og viste gode takter.

 

Dog skal der ske en sensation, hvis han løber med guldmedaljen på fredag. Den 28-årige dansker skal op imod stærke konkurrenter, der kører på et væsentlig højere niveau end ham selv. Derfor skal han håbe på, at hjemmebanefordelen kan bære ham til nye højder på cyklen.

 

Damerne

Hos damerne vil der være ni ryttere til start, men reelt vil kampen om DM-titlen står imellem fire ryttere.

Den forsvarende danske mester Julie Leth er med på startlisten og skal forsøge at genvinde titlen, men hun får skarp konkurrence af den mange årige danske mester på landevejen, Amalie Dideriksen.

 

Amalie Dideriksen (***)

For halvanden uge siden ved DM i pointløb og scratch stod det klart, at Amalie Dideriksen er den stærkeste kvindelige rytter i Danmark i øjeblikket. Hun løb med guldmedaljen i begge discipliner, og derfor må hun også regnes som topfavorit til fredagens løb.

 

Den 24-årige dansker vandt senest DM i omnium i 2017, men hun har heller ikke været til start ved DM i omnium de seneste to år. Her har Julie Leth løbet med titlen som dansk mester.

 

Dideriksen er med på det danske banelandshold, og i 2018 fik hun sølv i omnium ved bane-VM i Apeldoorn. Sidste år blev det til endnu en triumf, da hun sammen med Julie Leth blev europamester i parløb ved EM.

 

Julie Leth (**)

Julie Leth er den forsvarende danske mester i omnium og vil være med helt fremme i fredagens løb. Her kommer hun til at kæmpe med Dideriksen om den eftertragtede DM-titel.

 

Den 27-årige dansker er blandt de bedste kvindelige ryttere i Danmark. I flere år har hun været med på det danske banelandshold og deltaget ved en række internationale baneløb.

 

Alligevel forventer vi, at hun kommer til kort mod Dideriksen på fredag. Dideriksen besidder en bedre spurt end Leth, der i stedet skal forsøge at tage point fra sin danske konkurrent på anden vis.

 

Trine Schmidt (*)

Trine Schmidt er også til start ved fredagens DM i omnium på Aarhus Cyklebane. Den 32-årige dansker var ikke på startlisten sidste år, men vender nu tilbage i jagten på DM-guld

 

Schmidt har aldrig vundet DM i omnium. Hun har været ganske tæt på med tre sølvmedaljer fra 2016 til 2018, men alle gange er hun blev overgået af enten Leth eller Dideriksen.

 

Til gengæld vandt hun DM i scratch i 2017, så hun er bestemt en joker til at blive dansk mester i omnium på fredag.

 

Amalie Winther Olsen (*)

Kampen om bronzemedaljen kommer formentlig til at stå mellem Schmidt og den seks år yngre Amalie Winther Olsen. 

 

Olsen har i de seneste seks år stået på podiet ved DM i omnium, men hun har aldrig vundet guld. I alt er det blevet til to sølvmedaljer og fire bronzemedaljer til den 26-årige dansker, der fredag skal forsøge at blive dansk mester i disciplinen for første gang i karrieren.

 

Det bliver dog yderst vanskeligt for Olsen, da konkurrencen er hård fra både Leth og Dideriksen. Derfor forventer vi, at hun kommer til at kæmpe med Schmidt om den sidste plads på podiet. 

Se hele startlisten for både herrer og damer her.
 

DM i omnium skydes i gang på Aarhus Cyklebane med damernes scratch-løb cirka klokken 17.40, mens herrerne skal i gang med deres scratch-løb cirka klokken 18.00.

DEL
INFO
DM - Bane
Nyheder
Aarhus Cyklebane
Nyheder
Optakter
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Ladies Tour of Norway(2.WWT) 13/08-16/08

Critérium du Dauphiné(2.UWT) 12/08-16/08

Critérium du Dauphiné(2.UWT) 12/08-16/08

Ladies Tour of Norway(2.WWT) 13/08-16/08

Great War Remembrance Race(1.1) 14/08

Tour de l'Avenir(2.NCUP) 14/08-19/08

Il Lombardia(1.UWT) 15/08

Cyclassics Hamburg(1.UWT) 16/08

Prudential RideLondon-Sur...(1.UWT) 16/08

KOGA Slag om Norg(1.1) 16/08

La Poly Normande(1.1) 16/08

GP Stad Zottegem(1.1) 18/08

Tour du Limousin(2.1) 18/08-21/08

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-McLaren

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Pro Cycling

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

NTT Pro Cycling Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team INEOS

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

NYE SKO? GUIDE, SAMMENLIGN OG FIND FORHANDLER