Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: Etape 1a og 1b af Settimana Internazionale Coppi e Bartali

Optakt: Etape 1a og 1b af Settimana Internazionale Coppi e Bartali

23. marts 2017 15:58Foto: ANSA - PERI / DAL ZENNARO

Som vanligt indledes årets Settimana Internazionale Coppi e Bartali med to halvetaper, hvor både sprinterne og tempospecialisterne vil komme til fadet. Mens de hurtige folk gør sig klar til at slås om sejren på morgenens småkuperede etape, står det første slag mellem klassementsrytterne på den vigtige holdtidskørsel, der torsdag eftermiddag vil skabe de første tidsforskelle.

 

Annonce

Ruten

Etape 1a

Som vanligt starter løbet med en første halvetape omkring byen Gatteo. Sidste år blev der indført en ny, lidt lettere rute, og i år er der tale om en næsten tro kopi. I alt skal rytterne tilbagelægge 97,8 km med både start og mål i Gatteo. Efter starten kører man først to omgange på en helt flad 19 km lang rundstrækning nordøst for byen, inden man efter anden passage af målstregen bevæger sig ud i bakkerne, der ligger mod sydvest. Her kører man tre omgange på en 14,3 km lang rundstrækning, der indeholder Longiano-stigningen med sine passager på 10%, som således skal passeres i alt tre gange, sidste gang med blot 17,1 km til mål. Herefter kører feltet tilbage til Gatteo, hvor etapen afsluttes med en omgang på en flad 8,7 km lang rundstrækning, I finalen følger rytterne en lige vej frem til et højresving 250 m fra stregen.

 

Den gamle rute var meget selektiv, men den nye, der første gang blev benyttet sidste år, viste sig at være nemmere for sprinterne. Selv folk som Matteo Pelucchi og Mattia Gavazzia kom med over stigningen, inden de begge blev slået af Manuel Belletti. Dermed ved sprinterne, at de sagtens kan være på denne etape, og derfor bør det ende i en massespurt. Forud for det vandt Belletti, Ben Swift, Fabio Felline og Elia Viviani reducerede massespurter på den gamle, hårdere rute.

 

 

 

 

Etape 1b

Det første klassementsslag kommer på den 13,3 km lange holdtidskørsel i Gatteo, der vil blive afviklet på samme rute som i 2014, 2015 og 2016, og som vil have det samme særlige regelsæt, som har været anvendt siden 2013. Det betyder, at holdene inddeles i to firemandshold, som kører hver deres løb. Ruten har en relativt teknisk start, men bliver derefter meget enklere. Den første halvdel er flad, mens anden halvdel stiger let.

 

Sidste år vandt Gazprom-Rusvelo 12 sekunder foran Rally, mens CCC var bedst i 2015. Sky var hurtigst i 2014, Katusha vandt i 2013 og NetApp i 2012.

 

 

 

 

Vejret

Rytterne kunne ikke have ønsket sig bedre vejr til løbet. Torsdag byder på masser af sol og en temperatur på 18 grader. Til morgenetapen vil der være en svag til let vind fra øst, der vil være tiltaget og vil være let til jævn om eftermiddagen, hvor holdløbet er på programmet. Til morgenens etape giver det modvind på vej hjem fra stigningen, mens der først vil være modvind og siden medvind på den sidste rundstrækning. På holdløbet vil der først være sidevind og siden medvind i den absolutte finale.

 

Favoritterne

Etape 1a

Den nye rute gjorde som sagt debut i 2016, og den viste sig at være nemmere end den gamle. Når selv Matteo Pelucchi var med hjem for at spurte, må vi formode, at langt de fleste af sprinterne vil være i stand til at overleve stigningen. Der bør derfor ikke være den store tvivl om, at etapen ender i en spurt. Sprinterne ved, at de kan klare strabadserne, og da Sky og Wilier begge vil være meget opsatte på at holde det hele samlet, og mange vil være indstillede på at spare kræfter til eftermiddagens etape, regner vi med, at det hele skal afgøres i den ventede massespurt,

 

Her er det svært ikke at pege på Elia Viviani som manden, der skal slås. Italieneren er på papiret klart den hurtigste i dette felt, og han viste i Milano-Sanremo, at han er i storform. Med de klatreevner han stillede til skue i den store klassiker, er bakken faktisk til hans fordel, og han vil være friskere end mange af konkurrenterne i finalen. Han har ganske vist ikke spurtet på sit absolutte topniveau i 2017, hvor hans fokus på mere alsidighed har kostet på hurtigheden. Han er imidlertid hurtigste mand i dette felt og ha Jonathan Dibben til at køre lead-out. Derfor er han vores bud på en vinder.

 

Direct Energie stiller stil start med Thomas Boudat, der har været i storform på det seneste. Efter at have vendt banen ryggen satser han nu på landevejen, og han har allerede vundet GP Lillers og er blevet nummer 2 i Paris-Troyes og Classic Loire Atlantique, hvor han vandt feltets spurt. Boudat har tidligere vist stort sprinterpotentiale, men i år har han tydeligvis taget et stort skridt. Samtidig har han i Angelo Tulik en stærk lead-out man, og han har farten til at udfordre Viviani.

 

Hans værste rival må formodes at være Ryan Gibbons, der kørte nogle fremragende spurter i Tour de Lagkawi, som han endda vandt samlet. Han er samtidig en meget alsidig sprinter, der bør drage fordel af stigningerne til at trætte konkurrenterne. Med Reinardt van Rensburg ved sin side, har han endda en af feltets bedste lead-out men, og det kan vise sig at være en stor fordel i en finale, hvor der er et sent sving. Hvis han stadig har formen fra Langkawi, kan han sagtens udfordre Viviani.

 

Manuel Belletti vandt denne etape sidste år, og han vil være opsat på at gentage den bedrift. Han er ikke så hurtig som Viviani og Boudat, men har enorm erfaring og et meget stærkt hold til at støtte sig. Han er en glimrende klatrer, der drager fordel af den sene stigning. Med et sent sving er det ikke nødvendigvis hurtigste mand, der vinder, og det er også til hans fordel. Holdet har også Jakub Mareczko , der er endnu hurtigere end sin holdkammerat, men vi tvivler på, ay han overlever stigningen.

 

Eduard Grosu har i flere år haft det svært i positionskampen, men i år har han virkelig hævet sit niveau markant. Han viste sig flot frem i Oman og Tirreno og sad endda med de bedste hjem i Sanremo. Han er blevet meget bedre i positionskampen og er samtidig blevet hurtigere. Om han er hurtig nok til at vinde her, er tvivlsomt, men han bør være med helt fremme på en etape, hvor stigningen er til hans fordel.

 

Bardiani stiller med Paolo Simion, der flere gange har vist sit potentiale. Desværre blev han syg i Langkawi, og derfor fik han ikke de resultater, man kunne forvente. På papiret er han en af de hurtigste i dette løb, men han kan komme til at betale prisen for manglen på et stærkt lead-out.

 

Androni stiller med den talentfulde Matteo Malucelli, der i San Juan viste, at han kan blande sig md topsprinterne. Desværre klatrer han ikke specielt godt, og denne etape kan derfor vise sig at være for hård til ham. Det samme kan siges om Filippo Fortin, der imidlertid synes at have fået mere holdbarhed og har vist god form i de kroatiske løb.

 

CCC har talentfulde Alan Banaszek, der i år har vist betydelig fremgang og senest kørte i top 10 i Nokere Koerse. Endelig vil vi også pege på Chris Latham, der for i sidste års Abu Dhabi Tour kørte nogle fantastiske spurter mod nogle af verdens bedste.

 

Også Taylor Phinney, Mauro Finetto, Marco Canola, Frantisek Sisr, Justin Oien, Armindo Fonseca, Romain Hardy, Marco Tizza, Antonio Parrinello, Paolo Toto, Nicola Gaffurini, Mattia Viel, Marco Zamparella, Stanislau Bazhkou og Siarhei Papok kan ventes at blande sig, men de vinder næppe.

 

Feltet.dks vinderbud: Elia Viviani

Øvrige vinderkandidater: Thomas Boudat, Ryan Gibbons

Outsidere: Manuel Belletti, Eduard Grosu, Paolo Simion

Jokers: Jakub Mareczko, Matteo Malucelli, Filippo Fortin, Alan Banaszek, Chris Latham

 

Etape 1 b

Etapen har været benyttet i flere år, og selvom den på profilen ser voldsomt ud, er den ikke svær. Da den er relativt flad, er den skabt til de store specialister, men den tekniske natur betyder, at der er svært at holde sammen på tropperne. Historien viser imidlertid, at det typisk er holdene med de største motorer, der kører med om sejren.

 

På grund af de særlige regler er det samtidig svært at finde den rette ryttersammensætning, men de fleste hold stiller med et A-hold med deres specialister og klassementsryttere, selvom sidstnævnte kan være lidt at et blylod. De små hold gør det imidlertid lidt vanskeligere end vanligt at udpege favoritterne.

 

Vi tror imidlertid på Cannondale A. Amerikanerne har valgt at samle tre af deres specialister, Taylor Phinney, Lawson Craddock og William Clarke, på et hold, der også tæller en formstærk Toms Skujins. Specielt Phinney og Clarke er meget stærke på en relativt kort rute som denne, og det er vanskeligt at se, at der er andre hold, der kan præstere en sådan muskelkraft til det relativt flade terræn. Phinneys form er lidt usikker, da han stort set ikke har kørt løb, men han satser stort på klassikerne og må være velkørende. Han er løbets største motor, og med et par gode holdkammerater er han så stærk, at Cannondale må være favorit.

 

Sidste år var Gazprom-Rusvelo A helt suveræne, og i år gå de helt tydeligt efter sejren igen. Faktisk har de sat den forsvarende vinder Sergey Firsanov på B-holdet for i stedet at samle deres fire specialister Artur Ershov, Artem Nych, Anton Vorobyev og Kirill Sveshnikov på et hold. Den tidligere U23-verdesnsmester Vorobyev var ikke med sidste år, men han vil være den helt store motor på et hold, der altid er stærkt i denne disciplin. Russerne vil være klar til at give Cannondale kamp til stregen.

 

Sky A må også være blandt de stærkeste. De stiller med Jonathan Dibben, der med sin baneerfaring er en stor motor, samt en meget formstærk Elia Viviani, der er en ganske god holdløbsrytter. Dertil kommer Tao Geoghegan-Hart, der også kører fine enkeltstarter, og kun Ian Boswell vil ikke kunne bidrage med meget. Specielt Viviani og Dibben kommer med så meget muskelkraft, at briterne måske kan udfordre det ellers meget stærke Cannondale-mandskab.

 

CCC A vandt denne etape for to år siden, og i år stiller de måske med et endnu stærkere mandskab. De anføres af specialisten Marcin Biablocki, der får selskab af Adrian Kurek, Jan Tratnik og Branislau Samoilau. Alle fire er de glimrende enkeltstartsryttere, og polakkerne fremstår som et af de mest homogene hold til en rute som denne. Derfor bør de være i stand til køre med om sejren.

 

Det samme bør Direct Energie A. Lilian Calmejane har forbedret sig voldsomt i kampen mod uret, og Thomas Boudat har en vigtig banebaggrund. Lægger man dertil Thomas Voeckler og Romain Sicard, der begge er stærke ryttere og før har kørt gode enkeltstarter, er det klart, at Direct Energie bør ende i top 5 og give deres klassementsfolk et godt udgangspunkt.

 

Fortuneo-Vital Concept A er her for at køre klassement, og de går efter en god start. Det har de gode muligheder for at få med et hold, der tæller Eduardo Sepulveda og Maxime Bouet, der begge er gode enkelstartsryttere. De får selskab af Arnold Jeannesson og Brice Feillu, der ikke er på samme niveau, og derfor vinder franskmændene næppe, men de bør være med fremme.

 

Androni A stiller med et hold med begge klassementsryttere Egan Bernal og Rodolfo Torres, og det bliver i sagens natur et problem. Holdet har imidlertid Davide Ballerini og en meget formstærk Mattia Cattaneo til at kompensere for den manglende muskelkraft hos klatrerne. Naturligvis kan de ikke matche de bedste hold, men de kan sagtens overraske positivt.

 

Endelig vil vi pege på Dimension Data A. De har aldrig været specielt stærke i denne disciplin, men her kan de måske for en gangs skyld blande sig i kampen om de sjove placeringer. De skal ganske vist have Merhawi Kudus med rundt, men Ryan Gibbons, Omar Fraile og Jaco Venter bør kunne gøre det gint.

 

Feltet.dks vinderbud: Cannondale A

Øvrige vinderkandidater: Gazprom-Rusvelo A, Sky A

Outsidere: CCC A, Direct Energie A, Fortuneo-Vital Concept A

Jokers: Androni A, Dimension Data A

Annonce

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Giro dell'Appennino(1.1) 24/06

Giro dell'Appennino(1.1) 24/06

Acht van Bladel(2.1) 25/06-27/06

Tour de France(2.UWT) 26/06-18/07

La Course by Le Tour de F...(1.WWT) 27/06

Axion SWISS Bank Gran Pre...(1.1) 27/06

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka Assos

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

SÆT DIT TOUR-MANAGERSPIL - PRÆMIER FOR MINDST 80.000 KR