Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: Fléche Wallonne

Optakt: Fléche Wallonne

21. april 2009 13:380

Løbene i Ardennerne fortsætter i morgen med Fléche Wallonne, der kort kan beskrives som en kortere mellemting af Amstel Gold Race og Liège-Bastogne-Liège, men som udmærker sig ved sin særprægede afslutning, der giver løbet sin helt egen betydning i cykelkalenderen.

Artiklen fortsætter efter videoen.
Ligesom Gent – Wevelgem befinder sig mellem de to store brostensgiganter Ronde van Vlaanderen og Paris – Roubaix, så befinder Fléche Wallonne sig ligeledes mellem de to store Ardennerløb Amstel Gold Race og Liège-Bastogne-Liège. Mens det for Gent – Wevelgems vedkommende har betydet, at løbet efterhånden har udviklet sig til en kamp mellem de næstbedste ryttere, så har det omvendt ikke skortet med store vindere af Fléche Wallonne og det er ret tydeligt at en god indsats i løbet ikke forringer mulighederne på søndag. Der er derfor ingen grund til at forvente, at de store navne sparer sig i Fléche Wallonne, selvom der selvfølgelig kan ske det, at et stort udbrud kører tidligt og holder hele vejen til mål, hvilket flere gange er sket i Fléche Wallonne.

Løbet har været kørt siden 1936 og er nok en af de få centraleuropæiske cykelbegivenheder, der ikke blev stoppet under 2. verdenskrig, hvorfor det nu er udgave nummer 73, der afvikles. Tidligere lå løbet i den samme weekend som Liège-Bastogne-Liège, men selvom det nu har fået sin egen mere frigjorte placering i kalenderen om onsdagen, så er det tydeligt, at de to store belgiske Ardennerløb er tæt knyttet til hinanden.

Sidste år vandt Luxembourgeren Kim Kirchen (Team Columbia) på den afsluttende stigning op til Huy, da han sprintede fra Cadel Evans (Silence-Lotto) på de sidste 100 meter, men meget tyder på, at vi ikke får en gentagelse i år, da Kirchen har været ude i længere tid med en skade.

Ruten
Fléche Wallonne minder på mange måder om en kortere udgave af Liège-Bastogne-Liège, men med en afslutning, hvor det går opad som det gjorde i søndagens Amstel Gold Race. Mens det i Amstel Gold Race ofte er mindre grupper, der kommer til slutstigningen Cauberg, så er feltet ofte en hel del større i Fléche Wallonne, hvor den korte distance gør at flere kan være med til sidst.

Løbet er bygget op omkring stigningen i Huy (Mur de Huy), der også udgør opløbet til slut. Mur de Huy er 1,3 kilometer lang og stiger med 9,3 % i snit, men sine steder går det opad med mere end 20 %, hvilket er heftig kost for selv de professionelle. Rytterne kommer typisk sejlende i mål hver for sig, men selve optakten til den sidste kilometer minder meget om hvad man ser i de store flade spurter og placeringskampen er barsk i fronten af feltet, hvor alle der har noget at skyde med forsøger at komme frem.

Herudover består løbet af en lang række mindre stigninger, der alle er omkring 1-3 kilometer lange og som primært ligger inden for løbets sidste 60 kilometer, hvor de udgør en god mulighed for angreb udefra. Derfor er det også lidt overraskende at løbet så ofte bliver afgjort i hvad der kan betegnes som en massespurt i byen Huy, for der er egentlig alle muligheder til stede for at gøre løbet meget hårdt.

Mur de Huy skal passeres tre gange, de to af gangene tidligt i løbet (efter 67 km og 96 km), men løbets finale indledes først et godt stykke tid efter den anden opkørsel med stigningen Côte de Peu d’Eau, der har top 60 kilometer fra målstregen. Herefter kommer stigningerne med omkring ti kilometers mellemrum, men de helt afgørende punkter er Côte de Bohisseau (1,3 km, 7,6 %) med 25 kilometer igen og den næstsidste stigning Côte d’Ahin (2,3 km, 6,5 %), der har sin top 11 kilometer fra målstregen. Det er på disse stigninger at det afgørende angreb skal prøves, hvis man vil vinde udefra, men det sker som nævnt sjældent. Fra Côte d’Ahin er der et længere fladt stykke, hvor angreb kan prøves, men det lykkes stort set aldrig for rytterne at komme helt væk og slutstigningen er rigtig hård, hvis man også har skullet køre på max frem til den.

Favoritterne
På grund af afslutningen er det oplagt at kigge på vinderen af Amstel Gold Race og udpege denne som favorit, men Sergei Ivanov (Team Katusha) fremgår af uvisse grunde ikke af startlisten. Der er dog mange andre gode muligheder selvom løbet også mangler Danilo di Luca (LPR), Robert Gesink (Rabobank) og så sidste års vinder Kim Kirchen, der som nævnt næppe i form til at gå efter sejren.

Cadel Evans (Silence-Lotto) er til gengæld med og selvom han måske ikke er den store vindertype, så passer afslutningen ham rigtig godt, fordi den trods alt er så lang som den er, hvorfor der er gode muligheder for at komme igen for den seje rytter, der ikke giver op. Den beskrivelse passer perfekt på Evans, der har et stærkt hold bag sig og hvor Philippe Gilbert viste storform, da han vandt feltets spurt på Cauberg i søndags.

Ellers viste Amstel Gold Race at mange af forhåndsfavoritterne til Ardennerløbene slet ikke er, hvor de bør være med hensyn til formen. Davide Rebellin (Serramenti) var fraværende i afslutningen og Alejandro Valverde (Caisse d’Epargne) kunne ligeledes ikke være med da løbet skulle afgøres, hvilket må betragtes som noget af en skuffelse for holdet, der ellers brugte det meste af dagen i front af feltet. Valverde er som rytter ideel til afslutningen i Huy, men spørgsmålet er om man ikke denne gang griber løbet mere offensivt an og ikke tager det store ansvar nede bagved. Samme beskrivelse kan overføres til Euskaltel, hvis kaptajn Samuel Sanchez ikke viste sig at være stærk nok i søndags, men som godt på den kortere distance kunne være en stor kandidat til sejren.

Faktisk var Damiano Cunego (Lampre) den eneste af de helt store forhåndsfavoritter i Amstel Gold Race, der gjorde sig godt bemærket i det hollandske løb, men en 5. plads er ikke nok til at tilfredsstille den sejrsvante italiener og det ligger i kortene at det bliver Lampre, der skal tage det meste ansvar i feltet, og så er det spørgsmålet om holdet er stærkt nok til det.

Team Saxo Bank viste sig forrygende kørende i Amstel Gold Race og det var noget uheldigt at måtte undvære holdkaptajnen Fränk Schleck til slut. Han skulle med klar igen, men mon ikke man i stedet satser på Andy Schleck, Karsten Kroon, Alexandr Kolobnev og de tre danskere Nicki Sørensen, Chris Anker Sørensen og Jakob Fuglsang, der alle er i god form. Holdet er så bredt at det kan gribe løbet an på mange forskellige måder, men umiddelbart må det være i holdets interesse at lave en så stor udskilning som muligt, for så vil Saxo Bank sikkert sidde i en overtalssituation inden Mur de Huy. Givet er det, at når angrebene begynder mod afslutningen så skal holdet være repræsenteret i hvert eneste og det kan ikke være tilfreds med et samlet felt til sidst.

Andre gode muligheder er Michael Albasini (Team Columbia) der er meget eksplosiv, men som sjældent har holdbarheden til de helt lange løb, hvorfor Fléche Wallonne ligger godt til ham. Det samme kan siges om Team Milrams Fabian Wegmann, der skuffede voldsomt i søndags. Hold ligeledes et godt øje til Quick-Steps Jérôme Pineau, der sjældent gør det godt når man regner med ham, men som har været godt kørende gennem det meste af foråret og som har en helt fri rolle på det belgiske mandskab, der ikke rigtigt har rytterne til disse Ardennerløb. Udover de tre Saxo Bank danskere, så stiller Brian Vandborg (Liquigas) ligeledes til start, men som i Amstel Gold Race er han på papiret henvist til hjælperens rolle.


Feltet.dk har naturligvis også direkte opdatering af Fleché Wallonne, hvor du kan følge med fra kl. 14.00.
Læs også
Lefevere kommenterer Asgreen og Casper P.s kontraktsituation
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?