Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: Fredagens etaper i Belgien og Norge
25. maj 2017 22:25 af Emil AxelgaardFoto: Sirotti

Mens Giro d’Italia stjæler det meste af opmærksomheden, er Tour de France-forberedelserne samtidig i fuld gang. Det foregår i den kommende uge med to store etapeløb i hhv. Belgien og Norge, hvor Tony Martin og Philippe Gilbert ventes at skulle slås om sejren i Belgium Tour, og Edvald Boasson Hagen håber at fortsætte succesen fra Tour of Norway i Tour des Fjords. Hver dag vil vi have optakter til etaperne i de to løb.

Fredag gælder det 3. etape i både Belgium Tour og Tour des Fjords. Du finder optakterne nedenfor.

 

Du kan læse overordnede optakter til Belgium Tour og Tour des Fjords.

 

Belgium Tour - 3. etape

Ruten

Belgium Tour byder altid på en enkeltstart, der helt uundgåeligt spiller en afgørende rolle i det samlede klassement. I nogle udgaver er der tale om en prolog, men oftest har der været tale om en ”rigtig” enkeltstart på ca. 15 km i fladt terræn. Efter sidste års korte, tekniske prolog favoriseres temporytterne i år, idet de får en længere distance at gøre godt med, når feltet på tredjedagen kastes ud it det første klassementsslag i årets tidskørsel.

 

For andet år i træk er enkeltstart henlagt til byen Beveren, der ligger i en helt flad del af landet, og den foregår på en 13,4 km rute i området syd for byen. Etapen byder ikke på megen hokus pokus, idet man undervejs befinder sig mellem 8 og 18 m over havets overflade, hvormed der ikke er mange højdeforskelle. Fra starten kører man via en lille nedkørsel mod syd ud af byen, inden man kører mod vest og siden syd gennem byen Haasdonk frem til etapens sydligste punkt. Denne del er svagt stigende. Herfra kører man mod nordøst via en nedkørsel og en lille bakke frem til et skarpt venstresving, der fører frem til en lang, lige, let faldende vej, der leder tilbage mod Beveren. Her kører man tilbage til start-mål-området via samme vej, som man brugte på vejen ud, og derfor stiger det let. Der er tre sving i finalen, men ellers byder etapen ikke på mange tekniske udfordringer.

 

Specialisterne kunne næppe have designet en bedre rute. Der er stort set ingen klatring på programmet, og antallet af sving er også beskedent. Dermed er der tale om en etape for de mest kraftfulde ryttere, og det vil være de sande tempomonstre, der skal slås om sejren. Af og til kan sprintere gøre det godt på korte enkeltstarter, men denne er en anelse for lang og mangler tekniske udfordringer til, at de kan gøre sig gældende. Samtidig er etapen lang nok til, at der kan gøres solide forskelle, og efter fredagens dyst vil vi vide meget mere om, hvem der kan vinde årets Belgium Tour.

 

Beveren var sidste år vært for prologen, hvor Wout Van Aert overraskende slog Tony Martin og Reto Hollenstein. I 2013 vandt Martin en 15 km lang enkeltstart foran Tom Dumoulin og Artem Ovechkin, mens André Greipel i 2012 slog Danilo Napolitano og Adam Blythe i en massespurt.

 

Vejret

Den ekstreme varme skulle egentlig først komme i weekenden, men den vil allerede spille en rolle fredag. Således vil der ikke være en sky på himlen, og temperaturen vil være hele 31 grader. Det vil være en anelse mere blæsende med en jævn vind fra øst. Det giver sidevind på det meste af etapen, afbrudt af en medvindsstykke i starten og et modvindsstykke midtvejs.

 

Favoritterne

Kemmelberg gjorde langt større skade, end vi og mange andre havde forventet. Det var aldrig et spørgsmål, om favoritterne ville angribe, men vi troede ærligt talt ikke, at det ville være muligt at holde sprinterholdene bag sig på det lange flade indløb mod mål. Kortene blev imidlertid givet med en heldig hånd, så de fleste stærke hold havde en mand med foran og kunne se en interesse i at holde udbruddet gående, og derfor var det reelt kun Roompot og Trek, der for alvor tog ansvar for jagten. Selvom Sylvain Chavanel ikke var med i front, og man havde en chance for at vinde etapen med Bryan Coquard kørte Direct Energie overraskende passivt efter at have kontrolleret det meste af dagen, og det betød, at det akkurat lykkedes for gruppen at holde hjem.

 

I et løb, der som regel bliver afgjort på sekunder, er det meget svært at forestille sig, at den samlede vinder af løbet ikke sad med i front, specielt fordi alle favoritterne til Ardenneretapen var med. De frem største favoritter, Tony Martin, Philippe Gilbert, Oliver Naesen, Wout Van Aert og Tiesj Benoot, var der alle, og det kunne meget vel ligne en dyst mellem de fem ryttere. Man kan kun ærgre sig over, at Mathieu van der Poel i aften drager til Tyskland for at køre mountainbike. Hans imponerende sejr i dag viser, at han havde været et spændende krydderi til resten af løbet.

 

Nu gælder det så løbets måske vigtigste etape, og den dag, som Tony Martin skal bruge til at opbygge sig et forspring, der kan sikre ham den samlede sejr. Enkeltstarten er typisk for løbet, idet den har en klassisk længde, er flad og uden tekniske udfordringer. Den er lang nok til, at sprinterne ikke kan komme i spil, og da det hele handler om power, er det en sag for de sande specialister. Heldigvis vil vejrforholdene være identiske for alle ryttere, og det bør derfor blive en helt fair dyst.

 

Enkeltstartens karakter betyder, at det er vanskeligt ikke at pege på Tony Martin som den oplagte favorit. Den store tysker gik sidste år tilbage til sin gamle position på cyklen, og det gav ham en helt suveræn sejr ved VM. I år har han ganske vist endnu ikke vundet en enkeltstart, men han har også kun kørt én, der passede ham. Det var i Algarve, hvor han blev slået knebent af Castroviejo, og det er ingen skam. I dette felt bør han være den bedste på en rute som denne, specielt fordi han i dag viste glimrende form. Han havde foretrukket en længere distance, men han har som regel vundet Belgien Rundt-enkeltstarterne på denne distance også. Derfor tror vi på en Martin-sejr.

 

Hans værste rival må være Yves Lampaert. Efter et par år, hvor han har været god uden at være prangende, tog han et stort skridt i 2016, hvor han blev nummer 8 til VM og 4 i Vueltaen. Han synes ganske vist at være bedst over de lidt længere distancer, men hans femteplads på prologen i dette løb sidste år viser, at han også kan på en enkeltstart som denne. Han viste god form på Kemmelberg i dag, og selvom han røg fra, da frontgruppen senere knækkede, ser han ud til at være klar til at udfordre Martin.

 

Det var en stor overraskelse, at Sylvain Chavanel ikke sad med de bedste i dag. Franskmanden har ellers været flyvende hele året, senest i Dunkerque, hvor han vandt en etape. Den form kan ikke være helt forsvundet, og nu må alt handle om at forsøge at vinde enkeltstarten. Distance og terræn passer ham perfekt, og med andenpladsen i det stærke felt i De Panne viste han, at han stadig har, hvad der skal til for at vinde på dette niveau.

 

For et par år siden ville Matthias Brändle sammen med Martin have været topfavorit. Østrigeren var fantastisk stærk på enkeltstarter af netop denne længde, men desværre har han i det seneste år ikke været på samme niveau. Ikke desto mindre blev han stadig nummer 5 i De Panne, hvilket vidner om, at han er en af de bedste i dette felt. Han meldes i god form til et løb, der er et stort mål, og han er en af de ryttere, der faktisk kan vinde denne etape.

 

Vi glæder os meget til at se Wout Van Aert i aktion. Cykelcross-verdensmesteren har i år gjort det belgiske enkeltstartsmesterskaber til det store landevejsmål, og dette er den helt store test. Sidste år vandt han prologen, men han får det sværere på denne rute, der handler mere om power og mindre om teknik. Van Aert er imidlertid så stort et talent, at han overrasker gang på gang, og det kan han gøre igen.

 

Philippe Gilbert er tidligere belgisk mester i disciplinen, men i de senere år har han ikke været på samme niveau. Eksempelvis blev han kun nummer 7 i tidskørslen i De Panne, hvor han som bekendt var i absolut topform. Præstationen vidner dog om, at han er ganske habil i en test som denne, og selvom han næppe vinder etapen, bør han være blandt de bedste.

 

Olivier Pardini kørte en fremragende etape i dag, og det vidner om storform. Det gør ham til en meget interessant rytter på denne etape. Således er han enkeltstartsspecialist og blev eksempelvis nummer 10 på tidskørslen i De Panne. Denne rute burde passe ham som fod i hose.

 

Remi Cavagna fik en drømmedebut som professionel med en fjerdeplads på enkeltstarten i Vuelta a San Juan. Siden har han ikke helt kunnet leve op til forventningerne på prologen i Romandiet, men han har vist, at han kan være konkurrencedygtig på dette niveau.

 

Uden at være specialister er Niki Terpstra og Guillaume Van Keirsbulck begge kendt for at køre stabile enkeltstarter, selvom de sjældent vinder. Det gør de næppe heller denne gang, men de kan måske køre med blandt de bedste. Deres form er dog tvivlsom, da Terpstra er på vej tilbage efter et styrt, mens Van Keirsbulck netop er kommet ned fra højderne.

 

Endelig vil vi pege på Aqua Blue-duoen Lasse Norman og Aaron Gate. Begge har en banebaggrund og burde finde terræn og distance helt perfekt. Ingen af dem har leveret toppræstationer i de senere år, men de har potentialet, og specielt Norman har vist, at formen er god.

 

Feltet.dks vinderbud: Tony Martin

Øvrige vinderkandidater: Yves Lampaert, Sylvain Chavanel

Outsidere: Matthias Brändle, Wout Van Aert, Philippe Gilbert, Olivier Pardini

Jokers: Remi Cavagna, Niki Terpstra, Guillaume Van Keirsbulck, Lasse Norman, Aaron Gate

 

Tour des Fjords - 3. etape

Ruten

Hvis sprinterne synes, at de første to etaper bød på lidt for mange stigninger, vil de med glæde se frem mod fredagens rute. Ganske vist venter der igen på 3. etape en hård stigning i den indledende fase, men da de sidste 160 km er stort set helt flade, kunne de næppe have drømt om en bedre mulighed for at vise deres høje topfart.

 

Etapen er i alt 180,2 km lang og fører feltet fra Odda til Karmøy. Den indledes med, at man kører mod syd op over den 5,8 km lange kategori 2-stigning Skare. Herefter er det hele meget simpelt, idet man holder en konstant sydvestlig kurs med retning mod kysten hele dagen. Terrænet er stort set helt fladt, idet kun lille kategori 3-stigning i Fikse efter 77,4 km vil udfordre feltet. Undervejs er der indlagte spurter efter 71,3, 103,1 km og 145,8 km.

 

Efter at have nået Karmøy rammer man rundstrækningen efter 150,3 km, og 7,3 km senere krydses målstregen for første gang. Etapen afsluttes nu med en omgang på den 22,6 km lange runde, der er helt flad. Det gælder også finalen, der byder på to skarpe sving på de sidste 2 km, det sidste lige efter den røde flamme. Derefter snor vejen sig kun ganske let og falder svagt ned mod mål.

 

Karmøy har ikke tidligere været vært for et af Norges store cykelløb.

 

 

 

Vejret

Efter et par halvkolde dage kommer foråret også til Norge. Efter en skyet morgen ventes der høj solskin fra sidst på eftermiddagen, hvor temperaturen vil nå 16 grader. Der vil være en let vind fra vest. Det giver en lang dag med sidemedvind frem til rundstrækningen. Her vil der primært være sidevind. Det gælder også på de sidste 3 km bortset fra et kort medvindsstykke på næstsidste kilometer.

 

Favoritterne

Dagens rundstrækning viste sig at være meget sværere, end profilen angav, og derfor mislykkedes det endnu en gang for favoritholdene at kontrollere etapen. Det er ikke første gang, at bakkerne i Tour des Fjords viser sig at være vanskeligere, end man skulle tro, og det sætter det igen i relief, hvor flot det er, at Katusha i de senere år har kunnet kontrollere løbet for Alexander Kristoff. I år var det ventet, at Dimension Data kunne overtage det ansvar, men det mislykkedes, selvom Sport Vlaanderen i finalen imponerede stort og gjorde en heroisk indsats for Dries Van Gestel. Belgieren imponerede på stigningerne i dag og ligner mere og mere et godt bud på en samlet vinder af løbet.

 

Van Gestels store udfordring kommer på de svære rundstrækninger på 4. og 5. etape, hvoraf specielt lørdagens etape historisk set har vist sig at være en udfordring. Først skal han imidlertid igennem fredagens 3. etape, der helt klart er løbets nemmeste. Denne gang er der ikke stigninger, der kan vise sig overraskende svære, og da finalen er helt flad, er det en oplagt sag for sprinterne.

 

Det store spørgsmål er, om det denne gang vil lykkes at kontrollere etapen. Sport Vlaanderen vil være lykkelige, hvis et ufarligt udbrud kunne stjæle bonussekunderne. Hvis Boasson Hagen skal vinde løbet samlet, er han imidlertid nødt til at gå efter alle de sekunder, han kan, og derfor må man forvente, at Dimension Data vil arbejde for det. Det samme vil Coop, der har en stærk August Jensen, som også sklaa bruge sekunder. Sunweb og Wanty må være ivrige efter endelig at komme til at spurte, og der burde derfor være kræfter nok til at sikre, at vi endelig får en spurt, specielt fordi vejret bliver fremragende og ikke byder på risici. Derfor tror vi på en massespurt.

 

Finalen er en anelse teknisk, og det gør positionering vigtig. Det får os til igen at pege på Edvald Boasson Hagen som favorit. Selvom han ikke er ren sprinter og muligvis ikke er feltets hurtigste, viste han i Tour of Norway, at han er sublim, hvad angår positionering. Samtidig er han muligvis feltets mest formstærke rytter, og han efterlod en ganske fint indtryk i dag. Han havde klart foretrukket en hårdere finale, men i lyset af de spurter, han har kørt her og i sidste uge, tror vi på, at han vil vise sig som den stærkeste.

 

Feltets bedste sprinter er Max Walscheid, der fik lidt af et gennembrud sidste år, hvor han blandt andet slog Kittel ved de tyske mesterskaber, inden han vandt en stribe løb sidst på året. Han er netop kommet tilbage efter sygdom og havde ikke de store forventninger til dette løb. Han overraskede imidlertid sig selv positivt på 1. etape, og det har givet Sunweb håb om, at han kan vinde en etape. Han har kun tre holdkammerater, hvilket er et problem, men han er sandsynligvis hurtigere end alle andre.

 

I dag røg Wanty ud af klassementet, så nu må alt handle om at forsøge at vinde en etape med Andrea Pasqualon. Dagens præstation vidner om, at han ikke er i topform, men det ændrer ikke på, at han er en af feltets bedste sprintere. Han har før vundet løb på dette niveau og er en af de få, der kan true Boasson Hagen.

 

Amund Grøndahl Jansen er ganske vist ikke så hurtig som Boasson Hagen, men han har vist på både 1. etape og i Tour of Norway, at han kan tage kampen op. Han har den store fordel, at LottoNL-Jumbo har det klart bedste tog, og de har virket ganske stærke i dette løb. Kan de lave et super lead-out, kan Grøndahl måske slå sin landsmand.

 

August Jensen fortsætter md at imponere og var igen i dag med helt fremme. Coop-rytteren er egentlig ikke ren sprinter, men både her og i Tour of Norway har han været i stand til at tage kampen op mod de hurtige folk. Det bliver ikke nemt at vinden en etape som denne, men intet synes umuligt for stortalentet.

 

Sebastian Molano viste med tredjepladsen i GP Denain, at han kan slå langt stærkere sprintere end dem, der er til start her. Desværre kniber det ofte med positioneringen, og hans form synes også at lade meget tilbage at ønske. Etapen her er imidlertid så nem, at han burde kunne være med fremme.

 

Andre Looij har det svært i de fleste løb, hvor han stort set altid ender mellem nummer 10 og 20 i spurterne. I dette felt er han imidlertid pludselig en af de bedste, og han var ikke langt fra på første etape. Også Dylan Page har det svært på lidt højere niveau, men burde have fornuftige muligheder her.

 

Endelig må også de danske sprintere Michael Carbel og Patrick Clausen, der begge har vist god form, tillægges muligheder for måske at kunne overraske i dette løb.

 

Feltet.dks vinderbud: Edvald Boasson Hagen

Øvrige vinderkandidater: Max Walscheid, Andrea Pasqualon

Outsidere: Amund Grøndahl Jansen, August Jensen, Sebastian Molano

Jokers:  Andre Looij, Dylan Page, Michael Carbel, Patrick Clausen

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Ungdoms OL(JO) 13/10

Gree-Tour of Guangxi(2.UWT) 16/10-21/10

Nationale Sluitingprijs -...(1.1) 16/10

Tour of Guangxi Women's...(1.WWT) 21/10

Japan Cup Cycle Road Race(1.HC ) 21/10

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

BMC Racing Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Floors

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First-Drapac

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team LottoNL-Jumbo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig.

Glemt kodeord?

Opret bruger