Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: Fredagens etaper i Luxembourg og Frankrig

Optakt: Fredagens etaper i Luxembourg og Frankrig

01. juni 2017 21:55Foto: Sirotti

Efter en fantastisk Giro d’Italia venter en mere stille uge, inden de Tour de France-forberedelserne for alvor indledes med Criterium du Dauphiné på søndag. Ugen byder dog på to etapeløb, der for mange markerer starten på den sidste finpudsning af formen inden verdens største cykelløb. Fra onsdag til søndag vil Greg Van Avermaet være den store stjerne i det traditionsrige Tour de Luxembourg, der er som skabt til ham og de øvrige puncheurs, mens prologspecialister og stærke sprintere vil være klar til at slås om sejren i det franske Boucles de la Mayenne fra torsdag til søndag. Hver dag vil vi have optakter til etaperne i de to løb.

Annonce

Fredag gælder det 2. etape af Tour de Luxembourg samt 1. etape af Boucles de la Mayenne.

 

Du kan læse overordnede optakter til Tour de Luxembourg og senere til Boucles de la Mayenne.

 

Tour de Luxembourg - 2. etape

Ruten

Efter en dag, hvor de ikke havde problemer med at hænge på, får sprinterne det betydeligt sværere på 2. etape, der ellers byder på løbets sidste flade finale. For første gang siden 2013 vender man tilbage til byen Walferdange, hvor Giacomo Nizzolo sidst vandt en reduceret massespurt, og her venter en kuperet rundstrækning omkring målbyen, hvor en svær stigning ikke blot vil tynde kraftigt ud i feltet, men også fungere som en god rampe for et sent angreb.

 

De 178,4 km fører feltet fra Steinfort til Walferdange, to byer, der ligger med bare få kilometers afstand nordvest for hovedstaden. Efter en 13,2 km lang rundstrækning omkring startbyen består etapen først af en lang tur mod nord op langs den vestlige grænse, hvor der venter kategori 1-stigningen Holtz (2700 m, 5,19%, max. 9%) efter 40,5 km. Efter den flade start bliver terrænet gradvist lidt småkuperet, og det fortsætter efter vendepunktet, hvorefter man kører mod sydøst ned mod målbyen. Kategori 1- stigningen Kaundorf (1800 m, 8,56%, max. 12%) venter efter 98,8 km, inden terrænet kortvarigt flader ud.

 

Efterhånden som man nærmer sig målbyen bliver udfordringerne igen vanskeligere. Således kommer de to kategori 1-stigninger Mariendallerhaff (1400 m, 8,21%, max. 13%) og Direndall (1300 m, 8,69%, max. 26%) hurtigt efter hinanden med henholdsvis 43,1 og 34,2 km. Efter 154,4 krydser man målstregen for første gang, og etapen afsluttes nu med to omgange på en 12,0 km lang rundstrækning. Den indeholder den korte, stejle kategori 1-stigning Cote de Bereldange (1600 m, 8,38%, max. 14%) med bare 9,2 km til stregen, hvorefter et kort fladt stykke og en nedkørsel leder ned til de sidste 5 flade kilometer. Finalen er teknisk med skarpe sving hhv. 2200, 2000 og 900 m til stregen.

 

Walferdange blev sidst besøgt i 2013. Dengang overlevede bare 25 mand udskilningen, inden Giacomo Nizzolo vandt spurtn foran Marko Kump og Paul Martens.

 

 

Vejret

Desværre er det slut med det flotte sommervejr. Ganske vist lægger man ud i solskin og temperaturer på 28 grader, men fra midt på eftermiddagen er der 50% risiko for regnvejr. Der vil kun være en svag til let vind fra sydvest. Det giver sidemedvind på første del af etapen og dernæst sidevind. På rundstrækningen vil der være modvind på stigningen, dernæst medvind og til slut modvind igen.

 

Favoritterne

Det var næsten dømt til at gå galt. At placere et sving så tæt på stregen efter et langt, lige indløb måtte næsten uundgåeligt lede til styrt, og det skete da også. 1. etape endte i et kaos, hvor specielt to af dagens favoritter, Hugo Hofstetter og Andrea Pasqualon, måtte se deres drømme om etapesejr blive knust mod den luxembourgske asfalt.

 

BMC viste imidlertid, at de - helt i overensstemmelse med deres status som eneste WorldTour-hold - er i særklasse det stærkeste, og Greg Van Avermaet lavede et perfekt lead-out, der med stor suverænitet blev fulgt op af Jempy Drucker. Luxembourgeren tog den ventede etapesejr og er dermed med en dags forsinkelse tilbage i den førertrøje, han sidste år tabte på grund af et dumt styrt.

 

Det er imidlertid et åbent spørgsmål, om han kan forsvare den på 2. etape, der er langt, langt sværere. Ikke bare stigningen på rundstrækningen, men også bakkerne i indløbet til målet i Walferdange er ganske stejle. De er så svære, at det er perfekt angrebsterræn for løbets favoritter, og vi må forvente, at klatrere som Xandro Meurisse, Nicolas Edet, Pieter Weening og Julie Loubet forsøger at sætte Drucker under pres.

 

BMC er imidlertid i den perfekte situation. De kan sende Van Avermaet og måske også Loic Vliegen med de bedste, og begge vil med stor sandsynlighed være loyale over for Drucker. Derfor vil de næppe bidrage til arbejdet, og da de færreste er villige til at slæbe Van Avermaet med til stregen, er der gode chancer for en regruppering. Derfor tror vi på en reduceret massespurt som i 2013. Det store spørgsmål er, hvem af sprinterne der sidder med.

 

Jempy Drucker bør være i stand til at overleve stigningerne. Han kan næppe følge med i angrebene, men med den form han har vist både her og i Californien, har vi tillid til, at han kan følge feltet. Han viste i dag, at han er feltets klart hurtigste mand, og det vil han også være i en reduceret massespurt. Den relativt tekniske finale passer ham som fod i hose, og derfor bør han uden de store sværdslag kunne tage endnu en etapesejr, hvis det igen bliver samlet til sidst.

 

Vi har svært ved at se, at Drucker kan slås i en spurt, og derfor er det mest sandsynlige alternativ til en Drucker-sejr, at en lille gruppe kører væk i finalen. Her vil Greg Van Avermaet med garanti være med. Belgieren er i særklasse feltets stærkeste rytter og har vist, at formen allerede er god. I loyalitet med Drucker kan han endda tillade sig at side på hjul i finalen, og det gør det meget svært for rivalerne at slå ham i en spurt. Derfor vil Van Avermaet være den klare favorit, hvis løbet bliver for hårdt for sprinterne.

 

Hvem kan slå Drucker i en spurt? Det bedste bud er Justin Jules, der også er en ganske hårdfør sprinter. Det viste han senest i det nyligt overståede Tour of Norway, hvor han stillede sin gode form til skue. I år har han været stærkere end nogensinde tidligere og vist, at han kan slå selv ganske hurtige folk. Det er ikke utænkeligt, at han kan få ram på Drucker og sikre sig sin hidtil største sejr i sæsonen.

 

Også Andrea Pasqualon må have udset sig denne etape. Italieneen er kendt som en meget hårdfør sprinter, der er i sit es på de hårde etaper. I teorien passer denne rute ham derfor glimrende, specielt fordi han i Tour of Norway viste fin formfremgang, Desværre styrtede han i dagens finale, hvilket gør hans form temmelig usikker, men hvis han er kommet sig uden væsentlige men, er dette en etape, der burde væe som skabt til ham.

 

Pim Ligthart er en af de få, der både kan gøre sig håb om at køre med i angrebene og samtidig vinde en spurt. Hollænderen er ganske hurtig på stregen og har før vundet reducerede massespurter, men det er noget usikkert, om han vil kunne følge de mere udprægede klatretyper. Han viste imidlertid stigende form på kongeetapen i Belgien, og lykkes det ham at komme til stregen med en lille gruppe, har han en reel chance for at slå Van Avermaet.

 

Det samme har den lokale helt Alex Kirsch. Efter sygdom i maj hersker der nogen tvivl om hans form, men prologen indikerede, at det ikke ser helt skidt ud. Han viste sidste år, at han er ganske hurtig på stregen, og selvom det ikke bliver nemt at få ram på en hurtig fyr som Van Avermaet, vil han utvilsomt gøre et helhjertet forsøg.

 

Også Hugo Hofstetter hører til blandt de sprintere, der har n chance or at overleve en stigning som denne, men også hans form er usikker efter styrtet i finalen på dagens etape. Jerome Baugnies er en mindre udpræget klatretype, men til gengæld mere holdbar, og han er lagt om længe begyndt at vise lidt form. Alexander Kamp vil også kunne tage sin chance i en reduceret massespurt og måske endda følge med i angrebene, og også han er ganske hurtig på stregen.

 

Endelig vil vi pege på Loic Vliegen og Benjamin Thomas. BMC kan meget vel have både Van Avermat og Vliegen med i en eventuel gruppe, der river sig fri i finalen. Det bedste forsvar er som bekendt et angreb, og vi vil ikke blive overraskede, hvis Vliegen udnytter den gunstige taktiske situation til at sikre sig en solosejr. Thomas tog på tilsvarende vis en imponerende solosejr i Dunkerque, og han har vist, at han har et kolossalt potentiale på landevejen også. Giver man ham en millimeter i finalen, bliver han meget svær at fange.

 

Feltet.dks vinderbud: Jempy Drucker

Øvrige vinderkandidater: Greg Van Avermaet, Justin Jules

Outsidere: Andrea Pasqualon, Pim Ligthart, Alex Kirsch

Jokers: Hugo Hofstetter, Jerome Baugnies, Alexander Kamp, Loic Vliegen, Benjamin Thomas

 

Boucles de la Mayenne - 1. etape

Ruten

Første etape har traditionelt været en sag for sprinterne, og det vil igen være tilfældet i 2017. Man bevæger sig imidlertid det meste af dagen gennem ganske kuperet terræn, og der er ikke meget fladt trods manglen på lange stigninger. Derfor er det ikke dårligt angrebsterræn, og sprinterholdene skal holde fokus for at sikre, at de hurtige afsluttere kommer til.

 

I alt skal der tilbagelægges 187 km med start i Renault Saint Berthevin og mål i Ernee. Afstanden mellem de to byer er begrænset, og første del af etapen består af en kort rejse mod nordvest og siden nordøst for at komme frem til Ernee, hvor dagens første spurt er placeret efter 54,1 km. Undervejs er der to bjergspurter efter hhv. 18,9 og 40,9 km. Herefter kører man en omgang på en stor rundstrækning nord for byen, hvor der venter bjergspurter efter 59,9, 89,4 og 119,2 km samt en indlagt spurt efter 125,4 km. Målstregen krydses for første gang efter 145,8 km, og herefter afsluttes løbet med fire omgange på den 10,3 km lange finalerundstrækning. Den stiger sagt i den første halvdel og falder dernæst ned til 2 km-mærket. Herefter venter en 1 km lang bakke og en lille nedkørsel, inden det stiger de sidste 500 m op til mål. Finalen er voldsomt teknisk, idet der er hele fem skarpe sving på de sidste 2 km, herunder et sidste bare 300 m fra stregen.

 

Ernee var sidst vært for løbet i 2008, hvor Piotr Zielienski tog en udbrudssejr, og i 2005, hvor Charles Guilbert vandt. I 2006 vandt Alberto Loddo en etape i Circuit Cycliste Sarthe i byen.

 

 

Vejret

Det våde vejr, der ramte området torsdag aften varer ved hele formiddagen, men derefter klarer det op, og feltet ventes at slutte i solskin og temperaturer på 24 grader. Der vil være en let til jævn vind fra nordvest, hvilket giver modvind og sidemodvind på første halvdel af etapen og dernæst stykker med medvind og sidemodvind. I finalen vil der være sidemedvind på de sidste 3 km.

 

Favoritterne

Aftenens prolog endte som en bittersød affære for FDJ. På den ene side tog Johan Le Bon sin anden sejr på den korte rute i Laval og går nu ind til 1. etape i førertrøjen. Set i det store perspektiv endte det imidlertid knap så godt for franskmændene, idet kaptajnerne Arthur Vichot og Anthony Roux mistede masser af tid, og på årets ganske hårde rute kan Le Bon få svært ved at forsvare trøjen.

 

Allerede på fredagens 1. etape vil han komme under pres. Således r sprinterne Clement Venturini, Dan McLay og Sondre Holst Enger alle så tæt på i klassementet, at et topresultat i den ventede massespurt vil være nok til at tage trøjen fra FDJ-rytteren. McLay er ikke nogen trussel i det lange løb, idet han kommer til kort på løbets kongeetape, men både Venturini og Enger lurer som langsigtede trusler.

 

Det betyder også, at der må være en vis interesse i, at 1. etape ender i en massespurt. Ganske vist har etaperne i løbet traditionelt været svære at kontrollere, og den kuperede rute indbyder næsten til angreb. FDJ kører imidlertid for at forsvare trøjen, og de meget stærke Cofidis- og Fortuneo-mandskaber har en interesse i at jagte en spurtsejr. Det samme bør gælde for Androni og måske Ag2r, og derfor burde der trods de små hold være power nok til at holde det hele samlet.

 

Finalen er imidlertid ekstremt teknisk, og det betyder, at det ikke er hurtigste mand, der vinder. I stedet er det en finale, der er skabt til ryttere, der er stærke i positionskampen, og som kan håndtere de mange sving. Det gør det til den helt perfekte afslutning for cykelcross-stjernen Clement Venturini. Franskmanden er efter sejren i Dunkerque i gang med et regulært gennembrud på landevejen, og han har vist, at han er blandt de bedste franske sprintere. Der er således ikke mange, der er hurtigere end ham, og samtidig er han i sit es, når det bliver teknisk. Da Cofidis samtidig har et af de bedste tog, tror vi på, at han sikrer sig årets første spurtsejr.

 

FDJs bedste forsvar af trøjen er at tage etapesejren med enten Marc Sarreau eller Lorrenzo Manzin . Begge er normalt under Demare i det interne hierarki, og specielt Sarreau har meget få chancer, da han er en del af Demares tog. Dette er imidlertid en sjælden chance for den unge franskmand til at tage sin egen chance, og han har generelt klaret sig bedre i spurterne end holdkammeraten Manzin. Derfor tror vi, at der køres for Sarreau, der senest kørte en imponerende spurt på 1. etape i Dunkerque. Han er stærk i tekniske finaler og ahr samtidig et af de bedste hold ved sin side. Desværre styrtede han i dag, men er han kommet sig, er han en stærk kandidat.

 

På papiret er Dan McLay vel løbets hurtigste sprinter. Desværre er han samtidig meget svag i positionskampen, og derfor kunne denne finale vel næppe være værre for ham. På den anden side er Fortuneo klart et af løbets stærkeste hold, og det kan måske gøre det muligt for ham at overvinde sin svaghed. Han viste i hvert fald på dagens prolog, at han er kommet sig over den sygdom, der ramte ham i Belgien.

 

En rytter, der til gengæld excellerer i tekniske finaler, er Andrea Palini. Desværre har han haft en skidt sæson, hvor han slet ikke har været i stand til at leve op til de imponerende takter, han har vist i de senere år. Her har han ellers vist, at hans positioneringsevne gør ham i stand til at tage kampen op med WorldTour-sprintere, og hvis han endelig har fundet formen, er finalen derfor skræddersyet til ham. Hvis ikke, er Marco Benfatto Andronis back-up plan, men han er knap så hurtig.

 

Ag2r har Rudy Barbier, der i flere år har været en af de bedste franske sprintere. Han viste senest god form i Dunkerque og med en andenplads i GP de la Somme, og en teknisk finale som denne er ikke umiddelbart skidt for ham. Holdet har også Sondre Holst Enger, der egentlig ikke kan begå sig mod de rene sprintere, men har en chance i en teknisk final.

 

Beobank-Corendon har Marcel Meisen, der mest er kendt for sine cykelcross-meritter. Han er imidlertid også en meget god landevejssprinter, der bør kunne lide denne tekniske finale. Han har vist gansek vist form i Belgien og har før begået sig på dette niveau. Selv hans holdkammerat Mathieu van der Poel, der ellers ikke er er ren sprinter, vil måske forsøge at drage fordel af sin teknik til at opnå et topresultat.

 

Også Romain Feillu, Yohann Gene, Steven Tronet, Yannick Martinez, Benjamin Giraud, Dylan Page, Emiel Vermeulen, Christophe Noppe, Nils Eekhoff og Roman Maikin kan tænkes at blande sig, men det er kun Feillu, der har en reel chance for at vinde.

 

Feltet.dks vinderbud: Clement Venturini

Øvrige vinderkandidater: Marc Sarreau, Dan McLay

Outsidere: Andrea Palini, Rudy Barbier, Marcel Meisen

Jokers: Sondre Holst Enger, Lorrenzo Manzin, Romain Feillu, Marco Benfatto, Mathieu van der Poel

Annonce

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Giro dell'Appennino(1.1) 24/06

Giro dell'Appennino(1.1) 24/06

Acht van Bladel(2.1) 25/06-27/06

Tour de France(2.UWT) 26/06-18/07

La Course by Le Tour de F...(1.WWT) 27/06

Axion SWISS Bank Gran Pre...(1.1) 27/06

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka Assos

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

SÆT DIT TOUR-MANAGERSPIL - PRÆMIER FOR MINDST 80.000 KR