Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: GP de Plumelec-Morbihan

Optakt: GP de Plumelec-Morbihan

27. maj 2017 13:29Foto: A.S.O.

Mens Giro d’Italia går ind i sin afgørende weekend, går en anden vigtig konkurrence også ind i en vigtig fase. Både lørdag og søndag byder på store løb i den prestigefulde Coupe de France, og GP de Plumelec og Boucles de l’Aulne markerer ofte en tilbagevenden til konkurrence for mange af Frankrigs bedste ryttere. Først gælder det lørdagens løb i Plumelec, hvis finale er skræddersyet til eksplosive puncheurs.

Annonce

Løbets rolle og historie

Det er blevet en tradition, at de bedste franske ryttere drager til Bretagne i den sidste weekend i maj for at tage de næste skridt i forberedelsen til Tour de France og de franske mesterskaber ved Coupe de France-løbene GP de Plumelec og Boucles de l’Aulne. Mens Giro-rytterne udkæmper de sidste slag, slås en kombination af ryttere, der opbygger form frem mod La Grande Boucle med rytter, der går efter den samlede sejr i Coupe de France, i to af de hårdeste løb i den franske løbsserie.

 

Coupe de France havde en ganske travl periode i april, hvor ikke færre en seks løb blev afviklet på bare tre uger. Siden da har der været en længere pause, mens fokus i Frankrig har været på etapeløbet 3 Dage ved Dunkerque. Sidste uges GP de la Somme var en mulighed for at komme i gang med endagsløb igen, og i denne weekend er al opmærksomhed rettet mod Bretagne, hvor GP de Plumelec og Boucles de l’Aulne markerer afslutningen på det travle første halvår af den nationale serie.

 

GP de Plumelec er det første af de to løb og er som skabt til puncheurs. Det blev første gang afviklet i 1974 under navnet Grand Prix de Plumelec og er kun blevet aflyst i 1979, 1989 og 2005 af økonomiske årsager. Siden det nuværende UCI-system blev indført i 2005, har det været et 1.1-løb, og det har tillige været en del af Coupe de France-serien. I 1990 fik det navnet ”A Traver de Morbihan”, men siden 2006 har det haft dets nuværende navn, Grand Prix de Plumelec-Morbihan.

 

Løbet er et af de mest ikoniske på Coupe de France-kalenderen, da det afsluttes på toppen af den berømte Cote de Cadoudal, der stiger med 6,5% over 1800 m. Stigningen blev endnu mere berømt i 1985, da Bernard Hinault vandt en Tour de France-prolog er, og da den blev benyttet til første etape af Touren i 2008, hvor Alejandro Valverde kørte sig i førertrøjen ved at tage sejren. Den store grand tour vendte endda tilbage i 2015, hvor en holdtidskørsel sluttede på toppen af bakken, der også blev benyttet ved det første EM for professionelle i 2016, hvor Peter Sagan vandt.

 

Det forhold, at løbet slutter på toppen af den korte, stejle stigning, afspejles i vinderlisten. Den domineres af puncheurs, der elsker en eksplosiv finale som denne. Derfor er det et stort mål for mange af de ryttere, der eksperter i at spurte op ad bakke, og det har ofte gjort det til et kontrolleret løb, der er blevet afgjort sidste gang på bakken. I løbet af de seneste fem år har Julien Simon og Samuel Dumoulin hvert vundet to gange, og Alexis Vuillermoz har taget en enkelt sejr, og det siger meget om, hvem der kan begå sig i denne finale. Sidste år tog Ag2r en dobbelt sejr med Dumoulin og Vuillermoz, der slog Arthur Vichot i spurten. De vender begge tilbage igen i år, hvor de atter er oppe mod Vichot, som drømmer om at vinde løbet for første gang.

 

Ruten

Som sagt er det Cote de Cadoudal (1800 m, 6,5%), der har gjort GP de Plumelec berømt, og stigningen vil igen spille en nøglerolle i 2017-udgaven af løbet. På de 182 km skal rytterne op over stigningen ikke færre end 13 gang på det, der vil være en meget hård dag i sadlen.

 

Løbet både starter og slutter i Plumelec og kan inddeles i tre dele. Først skal rytterne ud på en relativt flad rundstrækning på 52,2 km, inden de kører op ad stigningen til mål for første gang. Dernæst gælder det seks omgange på en 13,9 km lang rundstrækning, der har en lille stigning midtvejs, inden rytterne kører ned til bunden af nøglestigningen, som igen leder op til mål. Den sidste del af løbet udgøres af seks omgange på en kortere 7,7 km lang rundstrækning, der undgår den lille bakke fra den store rundstrækning. I stedet består den af nedkørslen fra Cote de Cadoudal samt et kort fladt stykke og den 1800 m lange stigning.

 

Ruten er den samme, som er blevet benyttet i de seneste år.

 

 

 

 

Vejret

Efter et par regnfulde dage i Bretagne bliver vejret smukt. Således får rytterne solskin og kun enkelte skyer. Temperaturen vil være 23 grader, og der vil være en svag til let vind fra sydvest. Det give modvind på første del af rundstrækningerne og medvind på anden del. Der vil være sidemodvind frem til bunden af bakken, hvorefter der vil være medvind.

 

Favoritterne

Historien viser, at GP de Plumelec altid bliver afgjort i en sidste spurt på Cote de Cadoudal. I år er det meget svært at forestille sig, at det vil være anderledes. For det første er vejrbetingelserne fremragende, og det betyder, at løbet næppe hører til blandt de mest selektive udgaver. Mere vigtigt er det, at fire af de stærkeste hold, FDJ, Ag2r, Direct Energie og Cofidis, alle har så store specialister i en finale som denne, at de vil arbejde for, at de eksplosive puncheurs skal slås om sejren. Derfor peger alt på, at det er sådan, det igen år vil ende.

 

Finalen er en klassiker, som alle kender, og det er en sjov størrelse, der er åben for flere forskellige typer. Således har en stærk sprinter som Samuel Dumoulin vundet flere gange, men løbet er også blevet vundet af Alexis Vuillermoz, der normalt skal bruge stejlere bakker for at vinde. Til EM sidste år vandt Peter Sagan, men også en meget mindre fyr som Daniel Moreno var på podiet. Det gør løbet ganske åbent.

 

I år kan vi glæde os til en af de meste interessante udgaver. Det skyldes, at stort set alle de franske specialister i netop denne type afslutning vil være til start, og de fleste af dem har endda haft en ganske god sæson. Det gør det til et endnu mere åbent slag end normalt, og scenen er derfor sat til et meget spændende løb.

 

Vinderkandidaterne er mange, men vi vil pege på Jonathan Hivert som manden, der skal slås. Franskmanden har haft et par rædselsår, men nu er han endelig tilbage på det niveau, der gjorde ham til så stort et talent i sine unge dage. Han blev nummer 3 sammenlagt i Tour de Yorkshire, hvor han viste sin alsidighed ved både at blive nummer 3 i en massespurt på en lille bakke og på den meget svære kongeetape, hvor han vandt spurten i en mindre gruppe bag de to forreste. Senest tog han den samlede sejr i Vuelta a Castilla y Leon efter at have vundet kongeetapen på La Camperona, et modbydeligt bjerg, der burde have været alt for svært for ham. Det vidner om, at han måske er i sit livs form, og det gør ham meget farlig i en finale, der er som skræddersyet til ham. Hans problem er, at hans hold er relativt svagt, men handler det om benene på den sidste bakke, tror vi ikke, at Hivert kan slås.

 

Julien Simon er dobbelt vinder af løbet og var på podiet hvert år fra 2012 til 2015. Sidste år måtte han skippe løbet, men hans historie siger alt om, hvor stærk han er i denne finale. Hans form er lidt usikker, da han har haft en længere pause, men som regel er han kommet stærkt ud til dette løb. I år har han lagt sidste års problemer bag sig, og han har været lige så stærk som i 2015, hvor han var flyvende. Specielt i Circuit Cycliste Sarthe var han stærk på kongeetapen, og er han på samme niveau her,bliver han svær at slå.

 

Sidste år var Arthur Vichot ikke langt fra sejren, men han måtte se sig slået af et meget stærkt Ag2r-mandskab. Han viste imidlertid, at han har poweren til at vinde i en finale, der også på papiret passer ham storartet. I år har han måske haft sin hidtil bedste sæson, og det gør ham til en oplagt vinderkandidat. Det store spørgsmål er hans form, idet han har haft en længere løbspause, og han kan derfor være en anelse rusten

 

Også Samuel Dumoulin er dobbelt vinder, og han stiller endda til start som forsvarende vinder. Sidste år var han flyvende på denne tid af året, hvor han tog adskillige sejre. Desværre har han ikke helt været lige så skarp i år, og der er ikke noget, der umiddelbart tyder på, at han er på samme niveau som i 2016. På den anden side har han haft tid til at forbedre formen frem mod en weekend, der må være et stort mål for ham, og er han virkelig tilbage, er han måske den allerhurtigste i en finale som denne.

 

Ag2r har i Alexis Vuillermoz en anden tidligere vinder. Sidste år kørte han lead-out for Dumoulin, men endte alligevel på andenpladsen. I år kan rollerne meget vel være byttet rundt, og den endelige fordeling aftales sikkert først under selve løbet. Normalt vil man mene, at finalen ikke er helt stejl nok til Vuilllermoz, men med to top 2-placeringer på to år har han vist, at han er i stand til at vinde.

 

Finalen er også helt perfekt for Mauro Finetto, men det store spørgsmål er, hvilken form han har. Således var han som vanligt meget stærk i årets første måneder, men siden da har han været langt fra sit bedste niveau. Nu har han imidlertid haft et par uger uden løb, og han plejer at komme stærkt tilbage efter en træningsperiode. Er han tilbage på 100%, kan han vinde i en finale som denne.

 

Laurent Pichon fører Coupe de France efter en fantastisk start på året. Desværre har han ikke helt været på samme niveau siden da, og han leverede senest en skuffende præstation i Dunkerque. Det har imidlertid hele tiden været en del af planen, at han skulle holde en lille pause og bygge form frem mod disse løb. På papiret er det en finale, som burde passe ham perfekt.

 

Clement Venturini er løbets joker. Han er kendt som sprinter, men viste helt nye sider af sit talent med den overraskende samlede sejr i Dunkerque. Det vidner om, at formen er helt i top, og at han også kan begå sig på stigninger. Om denne bakke er lidt for svært, er stadig et åbent spørgsmål, men det er bestemt muligt, at han kan overraske igen.

 

David Gaudu er en af årets helt store åbenbaringer på WorldTour-scenen. Første gang han viste sig blandt de professionelle var faktisk sidste år i netop dette løb, hvor han blev nummer 9. I år er han oplagt endnu stærkere, men finalen er dog nok trods alt lidt for nem til, at han kan vinde. Derudover skal han sandsynligvis arbejde for Vichot.

 

Endelig vil vi pege på Franck Bonnamour. Fortuneo-rytteren har længe været et stort talent, der imidlertid har haft svært ved at indfri forventningerne. I Dunkerque viste han imidlertid potentialet. Vi glæder os til at se ham i en hård finale som denne.

 

*****Jonathan Hivert

**** Julien Simon, Arthur Vichot

*** Samuel Dumoulin, Alexis Vuillermoz, Mauro Finetto

** Laurent Pichon, Clement Venturini, David Gaudu, Franck Bonnamour

* Julien Loubet, Armindo Fonseca, Quentin Pacher, Arnold Jeannesson, Pierre Latour, Cyril Gautier, Florian Vachon, Romain Combaud, Julien El Fares, Kevin Le Cunff, David Menut, Benoit Cosnefroy, Aurelien Paret-Peintre

 

Danskerne

Der er desværre ikke dansk deltagelse i årets løb.

Annonce

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Giro dell'Appennino(1.1) 24/06

Giro dell'Appennino(1.1) 24/06

Acht van Bladel(2.1) 25/06-27/06

Tour de France(2.UWT) 26/06-18/07

La Course by Le Tour de F...(1.WWT) 27/06

Axion SWISS Bank Gran Pre...(1.1) 27/06

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka Assos

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

SÆT DIT TOUR-MANAGERSPIL - PRÆMIER FOR MINDST 80.000 KR