Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: Heistse Pijl

Optakt: Heistse Pijl

02. juni 2017 21:12Foto: Lotto Soudal

Som en af cykelsportens kernelande har Belgien en righoldig kalender af løb, som ikke er en del af UCI-systemet, men sidste år tog et af disse springet op til den internationale scene. Heistse Pijl er nu et 1.1-løb på UCI Europe Tour, og derfor byder et af de klassiske løb i Belgien nu internationale stjerner velkommen til en kamp om eftertragtede UCI-point.

Annonce

Løbets rolle og historie

Udover de mange UCI-løb har Belgien også en stor scene af løb, der afvikles uden for UCI-regi. I kraft af dets position som et sportens historiske nationer har landet en kalender med masser af landevejs- og gadeløb, som giver amatører chancen for at vise sig frem og af og til endda måle sig op imod de professionelle.

 

Endagsløbet Heistse Pijl er en af disse begivenheder. Det blev første gang afviklet i 1947 og var en årligt tilbagevendende begivenhed indtil 1983. Dengang forsvandt det imidlertid fra kalenderen, indtil det blev genskabt i 2008 som del af fejringen af ”1000 jaar Heist”.

 

Løbet har ikke været en del af UCI-systemet, men det har ikke forhindret de belgiske stjerner i at stille op. Efter Gero Omloops sejr i 2008 har folk som Greg Van Avermaet, Aidis Kruopis, Björn Leukemans, Maxime Vantomme, Tom Boonen (to gange) og Sander Armee alle været først over stregen, hvilket siger en del om løbets status som mere end en amatørbegivenhed. Som det nyligt afviklede gadeløb i Gullegem har det været en fast del af kalenderen for begge de store belgiske mandskaber, Quick-Step og Lotto Soudal.

 

Sidste år fik løbet imidlertid endnu mere prestige, da det blev føjet til UCI-kalenderen for første gang. Arrangørerne søgte om en plads på UCI Europe Tour, og den gik glat igennem. Derfor er det i år anden gang, at løbet er et 1.1-løb, og derfor kan man nu tiltrække udenlandske WorldTour-hold. Det lykkedes sidste år, hvor både Cannondale og LottoNL-Jumbo gjorde de belgiske tophold selskab, men desværre har skabelsen af Hammer Series været dyr for det belgiske løb. Således vil der i 2017 kun være ét WorldTour-hold, Lotto Soudal, i feltet, og end ikke Quick-Step vil denne gang være med. Derfor vil det primært være prokontinental- og kontinentalhold, der udgør feltet.

 

Tidligere var løbet kendt som en sag for sprintere, da Heist-op-den-Berg, løbets vigtigste stigning, var placeret først på rundstrækningen. I 2012 blev ruten imidlertid ændret, således at stigningen nu var på programmet to gange på hver omgang, og ny bakker blev også inkluderet. Dermed håbede man at skabe et mere selektivt løb, og det er til dels lykkedes. Det stærkere felt i 2016 gjorde imidlertid, at der i allersidste øjeblik blev skabt samling, hvorefter Dylan Groenewegen spurtede sig til sejr foran Wouter Wippert og Aidis Kruopis. Groenewegen og LottoNL-Jumbo vender ikke tilbage for at forsvare titlen, og heller ikke Wippert og Cannondale er med denne gang. Kruopis forsøger sig imidlertid igen.

 

Ruten

Som sagt forsøgte man for et par år siden at omdanne det traditionelle sprinterløb til en mere selektiv affære, og det har man haft nogen held med. Nu om dage er nøglepunktet en 17,2 km lang rudstrækning, der inkluderer Heist-op-den-Berg som eneste stigning. Den kommer imidlertid til allersidst, inden det falder ned mod mål, og det sætter scenen til et uforudsigeligt og åbent løb.

 

I alt skal der tilbagelægges 191,2 km med start i Turnhout og mål i Heist op den Berg. Indledningsvist gælder det en 88 km lang strækning mellem start og mål, og den byder ikke på mange terrænmæssige udfordringer. Det hele afsluttes med syv omgange på den 17,2 km lange rundstrækning omkring målbyen. Den er hovedsagelig flad, men med 2,5 km til mål rammer man stigningen. Herefter stiger det let over de næste 1500 m, inden de sidste 1000 m består af en let nedkørsel. Det sidste sving kommer med 600 m til stregen.

 

Vejret

Lørdag ventes at blive en temmelig skyet dag med kun enkelte kig til solen, og der er endda en lille risiko for lidt regn mod slutningen af løbet. Temperaturen vil være 19 grader, og der vil være en let til jævn vind fra vest.

 

Favoritterne

Som sagt betyder den nye Hammer Series, at feltet er betydeligt svagere end sidste år. Konsekvensen er, at Lotto Soudal har det suverænt stærkeste mandskab og stort set kan diktere slagets gang. Holdet bør være i stand til at dominere løbet, og det vil næsten være pinligt, hvis de ikke som minimum har en mand på podiet.

 

Sidste år blev det i allersidste øjeblik samlet til en spurt. Selvom løbets lutter med en stigning, siger det meget, at Wouter Wippert blev nummer 2. Hollænderen er kendt som en meget lidt holdbar sprinter, og derfor er det indlysende, at stigningen i sig selv ikke udgør nogen reel vanskelighed. Derfor er det så let et løb, at det med sikkerhed ville ende i en massespurt, hvis startfeltet havde WorldTour-niveau.

 

Lotto Soudal har så stærkt et hold, at det vil være dumt at satse alt på en spurt. Det handler om at skabe udskillelse og udnytte holdets klasse. Derfor forventer vi, at de vil køre at aggressivt løb, og der er gode chancer for, at der i finalen køer en gruppe, hvor de vil sidde i overtal. Det betyder ikke, at det ikke kan ende i en massespurt, men der er gode chancer for, at et udbrud kører hjem efter en ukontrollerbar final.

 

I princippet kan de fleste af Lotto Soudals ryttere vinde, men Sean De Bie må være det bedste kort. Ikke blot vil han være en af de mulige beskyttede rytter i tilfælde af en spurt, han vil også få holdets opbakning, hvis han rammer det rette udbrud. Han måtte ganske vist udgå af en lidt skuffende Giro, hvor han var ramt af allergi, men han viste klare fremskridt mod slutningen. Den hårde grand tour burde give udbytte i et løb som dette, hvor han vil have et ekstra gear, og han er som skabt til en finale som denne, idet han er klatrestærk og hurtig på stregen. Derfor tror vi på, at De Bie tager årets første sejr.

 

En anden hurtig herre på Lotto Soudal er Jasper De Buyst, der i år har fået et lille gennembrud på landevejen. Han kørte en fornem klassikersæson, og også han gennemførte det meste af Giroen. På mange måder minder hans køreegenskaber om De Bie, idet han er stærk i småkuperet terræn og hurtig på stregen. Derfor har også han gode muligheder både i en spurt og via offensiv kørsel.

 

Bliver det hele samlet til en spurt, er det imidlertid ikke Lotto Soudal, der er favorit. Her vil vi sætte vores penge på Kenny Dehaes, der endelig har ramt formen. Han viste klar fremgang i Belgium Tour, hvor det primært kneb med positioneringen. Her vil positionskampen være mindre hektisk, og det bør give ham bedre muligheder for at vise, at han er løbets hurtigste rytter. En alternativ mulighed for Wanty er Danilo Napolitano, men han skal som udgangspunkt agere lead-out man. Tom Devriendt, der er hurtig, og Mark McNally, der er stærk, er gode bud på at køre med i en gruppe.

 

Veranclassic stiller til start med Roy Jans, der på papiret er en af de bedste sprintere. Han viste fornuftig form i Belgium Tour, hvor han var langt fremme i spurterne. I år har hans proble primært været evnen til at positionere sig, men det vil spille en mindre rolle i dette løb. Holdet kan også satse på Kevyn Ista og Olivier Pardini via aggressiv kørsel.

 

Vi glæder os enormt meget til at se August Jensen i aktion. Nordmanden kørte fantastisk i Tour des Fjords og Tour of Norway, hvor han flere gange tog kampen op med suveræne Boasson Hagen. Han sluttede endda i top 10 på samtlige 10 etaper og viste styrke både i spurterne og på stigningerne. Den sene bakke passer ham perfekt, og selvom han ikke er ren sprinter, har han vist, at han kan blande sig med de bedste,

 

Kris Boeckmans er stadig ikke den rytter, han engang var, men han bliver stille og roligt bedre og bedre. Dette er et løb, han rent faktisk kan vinde på sit nuværende niveau, og der er gode chancer for, at han kan få chancen i en spurt for Lotto Soudal. Ganske vist er der hurtigere ryttere end ham, men med det bedst tog ved sin side har han bestemt en mulighed.

 

Det samme har Lotto Soudals Nikolas Maes . Han ofrer sig som regel for holdet, men her kan han helt sikkert få lov at køre aggressivt. Da han samtidig er hurtig på stregen, vil han kunne vinde fra et udbrud. Det samme vil holdets unge sprinter Enzo Wouters , som her måske kan få lov at køre sin egen chance.

 

Wout Van Aert er uden tvivl løbets stærkeste mand på stigningerne, men selvom han er i god form, kan det blive svært i et løb, der nok er en anelse for nemt for ham. Til gengæld er han ikke uden chance, hvis han kommer med i den rigtige gruppe, da han faktisk er ganske hurtig på stregen.

 

Det samme er Liam Bertazzo og Alex Turrin, der begge kørte fremragende for Wilier i slutningen af april og begyndelsen af maj. Nu har de haft en lille pause, men er de stadig i samme form, vil de kunne spille en rolle i dette løb.

 

Dries Van Gestel tog sin først professionelle sejr i Tour des Fjords, hvor han viste, at han både kan klatre og spurte. Dette løb er nok en anelse for nemt for ham, men kommer han med i det rigtige udbrud, er han ikke uden chance.

 

Derudover vil vi pege på Joeri Stallaert, Jelle Mannaerts, Alberto Cecchin, Aidis Kruopis, Tim Merlier og Johim Ariesen som kandidater i en massespurt, mens Preben Van Hecke, Przemyslaw Kasperkiewicz, Jimmy Janssens, Lats van der Haar, Jasper Hamelink og Rob Ruijgh kan køre aggressivt.

 

***** Sean De Bie

**** Jasper De Buyst, Kenny Dehaes

*** Roy Jans, August Jensen, Kris Boeckmans, Nikolas Maes, Wout Van Aert Danilo Napolitano

** Enzo Wouters, Liam Bertazzo, Olivier Pardini, Alex Turrin, Dries Van Gestel, Tim Merlier, Johim Ariesen, Joeri Stallaert

* Kevyn Ista, Tom Devriendt, Mark McNally, Jelle Mannaerts, Alberto Cecchin, Aidis Kruopis, Preben Van Hecke, Przemyslaw Kasperkiewicz, Jimmy Janssens, Lats van der Haar, Jasper Hamelink, Rob Ruijgh

 

Danskerne

Der er desværre ikke dansk deltagelse i årets løb.

Annonce

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Giro dell'Appennino(1.1) 24/06

Giro dell'Appennino(1.1) 24/06

Acht van Bladel(2.1) 25/06-27/06

Tour de France(2.UWT) 26/06-18/07

La Course by Le Tour de F...(1.WWT) 27/06

Axion SWISS Bank Gran Pre...(1.1) 27/06

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka Assos

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

SÆT DIT TOUR-MANAGERSPIL - PRÆMIER FOR MINDST 80.000 KR