Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: La Poly Normande

Optakt: La Poly Normande

30. juli 2017 14:23Foto: A.S.O.

Efter en pause på næsten to måneder i løbet af sommeren er den prestigiøse Coupe de France tilbage på søndag med det 11. af 15 løb, som udgør løbsserien. Det kuperede La Poly Normande er traditionelt en chance for rytterne til at udnytte deres gode form efter Tour de France og for andre ryttere en chance til at kickstarte den anden del af sæsonen på succesfuld vis.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Løbets rolle og historie

Fra et internationale synspunkt handler den franske cykelkalender hovedsageligt om etapeløb. Paris-Nice, Criterium du Dauphiné og Tour de France skiller sig ud som tre af verdens absolut største løb, og landet er også vært for en stribe regionale rundture, der har ganske solide internationale startfelter. Paris-Roubaix og Paris-Tours udmærker sig som de eneste to store endagsløb, men derudover er det de flere dage lange begivenheder, der får mest opmærksomhed internationalt.

 

For de lokale hold og mange professionelle kontinentalhold er Coupe de France, landets store løbsserie bestående af endagsløb, imidlertid en yderst prestigiøs sag, der er et stort mål for mange franske ryttere. Det har traditionelt været stedet, hvor de bedste franske ryttere kan vise sig selv frem, og hvor unge ryttere kan vise deres potentiale i et internationalt felt. De kuperede ruter gør løbene vanskelige at forudsige og meget aggressive, og meget ofte kan de vindes af ikke-specialister på rå muskelkraft.

 

Løbsserien tager som regel en pause hver gang, der er et stort fransk etapeløb på kalenderen, og derfor afvikles de fleste af løbene i april, hvor det internationale fokus er på klassikerne. Serien har således holdt pause siden Boucles de l’Aulne sidst i maj og i stedet givet plads til de mange etapeløb, der dominerer i juni og juli.

 

Læs også
Hjemvendt dansk talent: Fandt i hvert fald ud af, hvor jeg ikke skal køre

 

Med Tour de France overstået er serien klar til at starte igen, og det er det kuperede La Poly Normande, der har rollen som opvarmning til de mange løb, der venter i september. Løbet kommer som en enlig svale en ugen efter Touren, inden series igen tager en lang pause indtil GP de Fourmies - det vel største løb i serien - der afvikles den 5. september. Med sin placering er løbet en god chance for de bedste franskmænd til at drage fordel af den gode form, de har opbygget i løbet af de tre uge i Frankrig, mens de for andre er det første løb efter sommerpausen.

 

La Poly Normande blev skabt i 1980 som et forsøg på at give nyt liv til et tre dage langt amatørløb. Det blev siden til et stort post-Tour gadeløb, der blev vundet af store navne som Thevenet, Hinault, Madiot, Fignon, Chavanel og Bernaudeau. Det skiftede igen rolle i 2003, hvor det blev til et rigtigt endagsløb på UCI-kalenderen, og det blev med det samme en del af Coupe de France. Siden det nuværende UCI-system blev introduceret i 2005, har det været et 1.1-løb på UCI Europe Tour.

 

Ruten byder ikke på nogen store stigninger, og hovedudfordringerne er i stedet den korte Cote de la Pigeonniere og den stigende afslutning. Det har imidlertid som regel været nok til at sætte sprinterne ud af spillet, idet kun tre løb - i 2016, 2012 og 2009 - er endt i massespurter, siden løbet fik sin nuværende status i 2013. I stedet har det været domineret af stærke ryttere, der har kunnet angribe i det hårde terræn, og ofte er løbet blevet afgjort i spurter i små grupper på 2-6 ryttere eller er blevet vundet efter soloridt.

 

Sidste år var et af de sjældne tilfælde, hvor det til slut blev samlet til en spurt i et felt på ca. 60 ryttere. Her viste Baptiste Planckaert sig som den hurtigste, idet han slog Ryan Anderson og Julien Duval i det stigende opløb. Efter sit skifte til Katusha vil Planckaert ikke forsøge at forsvare titlen, og da heller ikke Anderson og Duval er med denne gang, skal der findes et helt nyt podium.

 

Ruten

De fleste Coupe de France-løb har en helt fast rute, der sjældent undergår de store forandringer, og det er også tilfældet for La Poly Normande. Således skal der igen i år tilbagelægges bare 157 km på en rute, der er helt den samme som den, der har været benyttet i adskillige år.

 

Fra starten i Avranches vil rytterne tilbage 19,5 km i relativt fladt terræn frem til målet i Saint-Martin-de-Landelles, der ligger sydøst for startbyen. Her afsluttes løbet med 11 omgange på en 12,5 km lang rundstrækning, der som sin væsentligste udfordring har Cote de la Pigeonniere, der er er placeret 6,5 km fra mål. Herfra falder det let, indtil der resterer bare 2 km, hvor man rammer den lille bakke, der fører op til målet.

 

 

 

 

Læs også
Optakt: 2. etape af Tour de Romandie

 

Vejret

Søndagsvejret minder meget om klassisk dansk sommer i Frankrig. Således vil det være en halvskyet dag med 25-50% risiko for byger og enkelte kig til solen samt en temperatur på 21 grader. Der vil være en let vind fra sydvest, hvilket giver sidemedvind og sidemodvind på stykket frem til rundstrækningen. Her vil der først være modvind, siden medvind og til slut igen modvind på opløbsstrækningen.

 

Favoritterne

Coupe de France-løb hører til blandt de vanskeligste at spå om. Ruterne er altid småkuperede, men var de blevet benyttet til et WorldTour-løb, ville langt de fleste bliver afgjort i en massespurt. Det sker imidlertid overraskende sjældent, og ganske ofte lykkes det stærke ryttere at gøre en forskel i det hårde terræn.

 

La Poly Normande er ingen undtagelse og har historisk faktisk været et af de løb i serien, der sjældnest er endt i en dyst mellem de hurtige folk. I langt de fleste tilfælde har der været tale om en udbrudssejr, men det er sket, at det er blevet samlet til en spurt. Det skete eksempelvis sidste år, hvor Baptiste Planckaert vandt, men skal en sprinter i spil, skal han dels klatre fornuftigt for at overleve de mange ture op af Cote de la Pigeonniere, dels kunne gøre det færdigt i en spurt, der stiger ganske meget.

 

Vil det lykkes at skabe samling i år? Der er flere modstridende tendenser, der peger i hver sin retning. På den ene side møder både Ag2r og Cofidis til start med hurtige afsluttere, der er specialister i finaler som disse, og begge disse mandskaber vil derfor sandsynligvis gå efter en spurtafgørelse. Fortuneo stiller til gengæld med et meget stærkt hold, der har al mulig interesse i at gøre løbet hårdt og skabe udskilning. Det vil blive gjort lettere af det forhold, at feltet samlet set er relativt svagt, og det øger chancen for, at der kan gøres forskelle.

 

Tendensen i Coupe de France-løbene har dog været, at de oftere og oftere afgøres i spurter, og vi tror, at det vil lykkes for Ag2r og Cofidis at holde det samlet til en reduceret massespurt. Det får os til at pege på Clement Venturini som manden, der skal slås. Den franske crossrytter har i år vist høj klasse og dokumenteret, at han er en fremtidig toprytter på landevejen. Den samlede sejr i Dunkerque vidner om, at han er stærk i kuperet terræn, og samtidig har han leveret adskillige topresultater i massespurter. Senest viste han formatet ved at vinde den reducerede massespurt på den meget hårde sidste etape i Østrig Rundt, og formen er derfor ikke dårlig. På papiret er han feltets hurtigste mand, og han har kun fordel af, at løbet bliver hårdt. Det stigende opløb passer ham fint, og derfor er Venturini vores bud på en vinder.

 

Det har været et svært år for Samuel Dumoulin , der slet ikke har nået samme høje niveau som sidste år. Den forsvarende vinder er i en svær position, hvis han vil genvinde Coupe de France-titlen, men han har dog stadig vist, at han er blandt de mest stabile franskmænd i disse løb. Det stigende opløb efter et hårdt løb gør La Poly Normande til et af de løb i serien, der passer ham bedst, og han vil naturligt være en af favoritterne, hvis det bliver samlet til en reduceret massespurt. Desværre er han ikke helt så hurtig som Venturini, og han viste skuffende form i det nyligt overståede Tour de Wallonie.

 

Fortuneo håber at forsvare den samlede føring med Laurent Pichon, der var fuldstændigt ustoppelig først på sæsonen. Desværre har han siden midten af april ikke ramt samme niveau, og han imponerede bestemt heller ikke i Touren. Alligevel må man betragte ham som en seriøs kandidat på en rute, der passer ham fint. For det første drager han fordel af at være bakket op af et af de allerstærkeste mandskaber, der har potentialet til at skabe stor udskilning. Han har tidligere i år vist, at han kan slå de fleste i en spurt, specielt på et stigende opløb som dette, og skulle en gruppe derfor gøre en forskel, vil hans vinderchancer være ganske store.

 

Opløbet er heller ikke dårligt for Justin Jules, der i det nyligt overståede Tour de Wallonie viste, at han fortsat er i god form. Han var således langt fremme på den svære sidste etape, og da terrænet i dette løb svarer meget godt til det belgiske, burde han være med langt fremme, hvis det skal samles til en spurt. Spørgsmålet er, om han trods sin status som en af feltets absolutte topsprintere også kan slå de mange puncheur-typer på et stigende opløb. Veranclassic har også både Kevin Ista, Lawrence Naesen og Maxime Vantomme, der vil kunne køre med i udbrud og er hurtige nok til at gøre det færdigt.

 

Blandt de hurtige folk i løbet finder vi også de tre klatrestærke sprintere på Auber-mandskabet Damien Touze, David Menut og Anthony Maldonado. Specielt Touze har i år været ganske imponerende og burde kunne finde sig til rette på en rute som denne, men også Menut har vist en vis holdbarhed. Det bliver ikke let at slå de hurtigere folk, men de har alle vist, at de er konkurrencedygtige. Spurten passer også perfekt til Romain Feillu, men han synes stadig at være meget langt fra formen.

 

Læs også
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe

 

På samme vis har Jeremy Lecrocq vist både hurtighed og power i kuperet terræn, ikke mindst med den fine tredjeplads i U23-udgaven af Flandern Rundt. Også han burde derfor kunne vise sig fremme i et løb som dette, hvor han både har styrken til at overleve stigningerne og spurtstyrken til at udfordre de andre sprintere.

 

FDJ har det unge sprintertalent Marc Sarreau, der som regel er en del af Arnaud Demares tog. Umiddelbart er løbet for hårdt for den franske sprinter, specielt fordi han ikke har kørt længe, men vi vil ikke udelukke, at han kan sidde med. Lykkes det, er han utvivlsomt en af feltets allerhurtigste.

 

I en spurt vil Fortuneo nok satse på Pichon, der skal bruge point til den samlede stilling, men det vil ikke være dumt også at give Maxime Daniel chancen. Efter et par svære år har franskmanden i år vist stort format, ikke mindst i svært terræn. Specielt hans flotte spurt i den svære finale på første etape af Tour of Norway var imponerende, og han har senest i GP Cerami vist, at formen er god. Der er næppe tvivl om, at han har farten og styrken til at vinde, hvis det hele holdes samlet, og han får chancen. Alternativt har holdet Erwann Corbel , der i Wallonie viste storform, men som er knap så hurtig som Daniel.

 

Skulle løbet blive hårdere, vil vi specielt pege på Julien Loubet, der med etapesejren i Route du Sud har haft en fremragende sæson. Senest var han sammen med Adam Yates og Gorka Izagirre den stærkeste på stigninger i Klasika Ordizia, og formen er derfor i top. Et hårdt løb som dette passer ham perfekt, og han er heller ikke en dårlig afslutter i et stigende opløb.

 

Alexis Gougeard viste storform i Vallonien, men det store spørgsmål er, om han får lov at tage sin egen chance, eller om han skal hjælpe Dumoulin med at holde det samlet. Også Anthony Turgis, Evaldas Siskevicius, Quentin Pacher, Marco Minnaard, David Gaudu og Guillaume Martin har vist god form og er stærke i terræn som dette, men det er kun de to førstnævnte, der for alvor har spurtstyrken til at gøre det færdigt, hvis en lille gruppe skal spurte om sejren.

 

***** Clement Venturini

**** Samuel Dumoulin, Laurent Pichon

*** Justin Jules, Damien Touze, Jeremy Lecrocq, Maxime Daniel, Julien Loubet, Matc Sarreau

** Erwann Corbel, Alexis Gougeard, David Menut, Maxime Vantomme, Kevin Ista, Anthony Turgis, Evaldas Siskevicius, Quentin Pacher, David Gaudu

* Yannick Martinez, Anthony Maldonado, Lawrence Naesen, Marco Minnaard, Guillaume Martin, Tony Hurel, Armindo Fonseca, Tom Devriendt, Anthony Delaplace, Dimitri Claeys, Hugo Hofstetter, Johan Le Bon, Kevin Le Cunff, Julien Antomarchi, Romain Feillu

 

Danskerne

Der er desværre ikke dansk deltagelse i årets løb.

DEL
INFO
Polynormande
Nyheder Profil Resultater
Optakter
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?