Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: Lørdagens etaper i Yorkshire og Asturien
29. april 2017 15:46 af Emil AxelgaardFoto: Sirotti

Den sidste uge af april er vigtig for ryttere, der har ambitioner i Giro d’Italia. Nu om dage skipper de fleste det hårde Tour de Romandie, og nogle benytter i stedet de kortere, tre dage lange Tour de Yorkshire og Vuelta a Asturias til at blive klar til det tre uger lange etapeløb. Det gælder eksempelvis for Nairo Quintana, der finpudser formen i Asturien, og for Caleb Ewan og Steven Kruijswijk, der tester sig selv i spurterne og på murene i England. Hver dag vil vi bringe optakter til etaperne i de to løb.

Lørdag gælder det 2. etape i Tour de Yorkshire og 1. etape af Vuelta a Asturias.

 

Du kan læse overordnede optakter til Tour de Yorkshire og til Vuelta a Asturias.

 

Husk, at du hver dag hele ugen kan følge løbet i Yorkshire på www.feltet.dk/live. Du kan finde vores tidsplan her.

 

Tour de Yorkshire - 2. etape

Ruten

Hvert år har man om lørdagen givet sprinterne muligheden for at vise deres topfart frem for det engelske publikum, og det bliver næppe anderledes i 2017, hvor en kort etape venter. Her vender man tilbage til Harrogate og den samme finale, som blev benyttet, da Marcel Kittel vandt en stigende spurt på 1. etape af Tour de France i 2014.

 

I alt skal der tilbagelægges bare 122,5 km mellem Tadcaster og Harrogate. Fra starten bevæger man sig mod nordvest gennem fladt terræn til byen Knareborough, hvor den første spurt kommer efter 22,5 km. Den ligger ganske tæt på Harrogate, men man kører ud på en stor sløjfe nord for byen, inden man kører ind til mål. Man fortsætter mod nordvest og nord frem til Healey efter 70 km, idet man undervejs passerer Lofthouse-stigningen (1,7 km, 11,4%) ved 60 km-mærket. Herefter vender man rundt for at køre mod syd tilbage mod Harrogate igennem fladt terræn. Undervejs kommer den sidste spurt efter 91 km. I finalen falder det, indtil der resterer 3 km, hvorefter det er fladt, indtil man rammer den 1500 m lange bakke op til mål, hvor det stiger med 4-5%, men hvor der er et fladt stykke på 500 m, inden de sidste 500 m igen går opad på den 7 m brede vej. Det sidste sving kommer med 2000 m til mål.

 

Harrogate var som sagt vært for 1. etape af Tour de France i 2014, hvor Marcel Kittel slog Peter Sagan og Ramunas Navarduaskas i spurten.

 

 

 

 

Vejret

Inden søndagens regnvejr får rytterne endnu en dag i tørvejr. Ganske vist bliver lørdag overskyet, men en temperatur på 14 grader og ingen nedbør vil gøre det ganske behageligt. Der vil være en jævn vind fra syd, hvilket giver sidemodvind på første del af etapen og dernæst medvind. Herefter følger et kort stykke med sidevind, inden man før medvind på de sidste 2 km.

 

Favoritterne

Sidste stigning truede med at ødelægge en dag med hårdt arbejde for sprinterholdene, idet hverken Caleb Ewan eller Dylan Groenewegen kunne følge de bedste. Det lykkedes imidlertid for dem begge at komme tilbage og derefter dyste om sejren i en styrtpræget finale, der klart viste, at de begge hører til blandt fremtidens helt store sprinterstjerner. Til gengæld endte det som en skuffelse for Nacer Bouhanni, der måske begik en fejl ved at grave så dybt på stigningen, at han som den eneste af topsprinterne holdt sig til feltet. Det gav ham ganske vist en meget stor chance for at vinde, men da Cofidis ikke kunne holde andet felt bag sig, kostede det ham måske de kræfter, han manglede i spurten.

 

Der er imidlertid lagt op til revanche på 2. etape, der er den letteste i løbet. Det er hævet over enhver tvivl, at det bliver en dag for de hurtige folk. Det eneste, der kunne true sprinterne, var vejret, men betingelserne er slet ikke til stede for at skabe splittelse. LottoNL-Jumbo vil naturligvis vinde igen, og Orica og Cofidis er her primært for at vinde en spurt med hhv. Ewan og Bouhanni. Derfor vil de tre hold nøjagtigt som i dag sikre, at det hele bliver samlet. Kontinentalholdene vil ganske vist angribe som gale i starten, men dette er en stensikker sprinteretape. Det mest interessante er, om udbruddet er kørt efter 22,5 km. Hvis ikke kan det give hurtige klassementsryttere som Brent Bookwalter, Søren Kragh og Maurits Lammerink mulighed for at gå efter lidt bonussekunder.

 

Til forskel fra første etape er lørdagens rute kortere og lettere. Derfor vil sprinterne være meget mere friske i finalen, og det vil gøre en forskel. Derudover er opløbsstrækningen stigende, og som vi så i Touren for tre år siden, er det faktisk en hård finale. Den var ikke hård nok til at forhindre Kittel i at vinde, men det stiger nok til, at det favoriserer de lettere folk betydeligt.

 

Det er også årsagen til, at vi peger på Caleb Ewan som favorit. Australieren måtte ganske vist se sig slået i dag, men han manglede ikke meget for at komme forbi Groenewegen. I en ren spurt er han normalt en anelse hurtigere end hollænderen, men han har ikke samme holdbarhed. I morgen er etapen lettere, og det tiltaler Ewan. Derudover viste han i Vueltaen i 2015, hvor han slog Sagan og Degenkolb i en stigende spurt, at han er meget stærk i en finale som denne. Hvis man dertil lægger, at han denne gang vil have Roger Kluge, der blev sat på dagens etape, til at køre lead-out, vil han ovenikøbet have bedre forudsætninger for at starte spurten i den bedste position, også selvom han mangler den uheldige Magnus Cort. Derfor tror vi på australsk sejr.

 

Hans største rival vil være Dylan Groenewegen. Sammenlignet med Ewan er det ikke til hans fordel, at det stiger, men heller ikke han er dårlig i sådanne finaler. Hans første store sejr blev taget i den svære spurt i Brussels Cycling Classic, og i år kørte han en fremragende spurt i en hård finale i Algarve. På papiret er der ikke meget, der adskiller ham og Ewan, når det kommer til topfart, og heller ikke han er ked af, at etapen er lettere. Hans problem er, at hans tog ikke er så godt som Ewans, men han er ikke dårlig til at positionere sig. Derfor kan han sagtens vinde igen.

 

I går skrev vi, at vi var usikre på formen hos Nacer Bouhanni, men ved at overleve stigningen viste han, at han er forrygende kørende. Han manglede lidt i spurten, hvilket måske kan forklares med kraftudladningen på bakken. Heller ikke han er dårlig til at spurte op ad bakke, men han er måske knap så stærk som Ewan og Groenewegen, der begge har det som lidt af en specialitet. Til gengæld har han det bedste tog, og i lyset af den gode form kan han sagtens end øverst på skamlen i en hård finale.

 

Desværre blev Danny Van Poppel fanget af styrtet i finalen på dagens etape, og derfor kunne han ikke vise, om han endelig har fundet formen efter en svær sæsonstart. Han er til gengæld ekspert i at spurte på en bakke, hvilket han tidligere har vist i bl.a. Burgos og Vallonien. Han har før vist, at han har farten til at blande sig på dette niveau, og han har et ganske glimrende tog med Jonathan Dibben som sidste mand. Hvis han endelig er på 100%, kan han true de tre store favoritter.

Baptiste Planckaert sad i en fin position i dagens spurt, men blev sat tilbage af styrtet. Det gør næppe det store, da han normalt ikke kan vinde en flad spurt. Til gengæld er han ikke nogen ren sprinter, og hans speciale er netop at spurte op ad bakke. Derfor er denne finale helt perfekt til ham, og da han har Marco Haller til at køre lead-out, kan han måske tage sin første sejr for Katusha.

 

Kristian Sbaragli ærgrer sig over, at det store felt kom op i dag og dermed fratog ham en stor chance. Han viste imidlertid sin gode form ved at tage en sjetteplads. Normalt er han ikke god nok til at vinde en flad spurt, men han er meget mere klatrestærk end de rene sprinter, og det kan give ham en chance i denne finale.

 

Med Max Walscheid ude får Søren Kragh chancen for at spurte for Sunweb. Det gik ikke i dag, men det er ingen overraskelse i en flad finale. Til gengæld er danskeren særdeles kraftfuld, når det stiger, og derfor kan han måske blande sig med de hurtigere folk på 2. etape.

 

Chris Opie kørte en rigtig flot spurt i dag og bekræfter den gode form. Desværre er den stigende finale ikke ideel for ham. Den er bedre for Steele Von Hoff, der også var med fremme på dagens etape. Også JLT-duoen Alex Frame og Brenton Jones, der i dag blev sat tilbage af en punktering, er blandt de hurtigste, men de skal bevise, at de kan klare sig i så hård en finale, hvor Frame nok har de bedste chancer. Endelig bliver det spændende at se det store talent Christopher Lawless, men det udestår at se, hvordan han er kommet sig efter dagens styrt.

 

Feltet.dks vinderbud: Caleb Ewan

Øvrige vinderkandidater: Dylan Groenewegen, Nacer Bouhanni

Outsidere: Danny Van Poppel, Baptiste Planckaert, Kristian Sbaragli

Jokers: Søren Kragh Andersen, Chris Opie Steele Von Hoff, Christopher Lawless, Alex Frame, Brenton Jones

 

Vuelta a Asturias - 1. etape

Ruten

Sidste år blev løbet næsten afgjort med det samme, da man lagde ud med kongeetapen til Alto del Acebo. Denne gang starter man mere moderat, idet første etape er løbets letteste. Som regel byder løbet på mindst én chance for hurtige folk, der samtidig kan klatre hæderligt, og disse ryttere ventes at stjæle rampelyset på førstedagen, hvor der skal tilbagelægges 169,2 km mellem Oviedo og La Pola L. Lena.

 

Fra starten bevæger sig mod øst for siden at sætte kursen mod syd, hvor man undervejs skal op over kategori 3-stigningerne Carbayin Alto (1,3 km, 6,9%) og Alto de la Trapa (5,5 km, 3,7%) efter hhv. 21,6 og 36,7 km. Målstregen passeres for første gang efter 57 km, hvorefter man tilbagelægger en omgang på en 55,7 km lang rundstrækning, der inkluderer kategori 3-stigningen Alto de Carabanzo (5,3 km, 2,6%) efter 64,8 km. Målstregen krydses igen efter 112,7 km, og derefter begiver man sig ud på samme rundstækning igen, hvormed stigningen igen passeres med 48,7 km til mål. Mod slutningen foretager man imidlertid en lille afvigelse og kører op over stigningen en tredje og sidste gang med bare 6,2 km til mål. Herefter kører man ned til en flad strækning, der leder til den let stigende sidste kilometer, der byder på to bløde sving, det sidste med 500 m igen.

 

Pola de Lena var målby for 2. etape sidste år, hvor Carlos Betancur slog Roberto Ferrari og Alexander Vdovin i en reduceret massespurt. I 2013 lykkedes det Amets Txurruka at holde en forfølgergruppe bag sig med 4 sekunder, og derfor gav det kun en andenplads, at Jorge Montenegro slog Mikel Landa i spurten.

 

 

 

 

Vejret

Inden søndagens regnvejr får man en dag i solskin. Ganske vist kommer der skyer ind sidst på eftermiddagen, men det vil holde tørt, og temperaturen vil være 19 grader. Der vil være en svag til let vind fra sydvest, hvilket efter lidt sidevind giver modvind på stykket frem til rundstrækningen. Her vil der være en del sidevind, men der vil være medvind på sidste stigning og stykket tilbage til mål, inden man drejer ind i modvind på de sidste 3 km.

 

Favoritterne

Løbet indledes med en etape, der ikke er helt nem at aflæse. Alto de Carabanzo kommer ganske sent i finalen og vil helt sikkert skabe en vis udskilning i feltet. Den er imidlertid ikke særlig stejl, og da de fleste af de hurtige folk er klatrestærke, må vi formode, at de kan overleve. Derfor må der være en vis interesse i at holde det samlet til en spurt.

 

Det gælder først og fremmest for Movistar og Caja Rural. Der må være en grund til at, førstnævnte har valt at stille til start med Carlos Barbero, og det kan kun være for at vinde dagens etape. Samtidig har de under alle omstændigheder en interesse i at holde samling på tropperne og sikre, at Quintana ikke smider klassementet til et dumt udbrud. Caja Rural har allerede gjort det klart, at de går efter at vinde en etape med Eduard Prades, og dette er hans bedste mulighed. Derfor formoder vi, at de to storhold vil køre det tidlige udbrud ind før sidste stigning.

 

Her vil der helt sikkert komme angreb, men da specielt Movistar er meget stærke, vil de kunne holde det samlet, hvis de vil have en spurt. Caja Rural vil måske gøre det hårdt, da Prades er langt mere holdbar end de fleste øvrige sprintere, men vi forventer, at det hele skal afgøres i en reduceret massespurt.

 

Her sætter vi pengene på Carlos Barbero. På papiret er han feltets hurtigste mand, og det er umiddelbart svært at se, hvem der skal slå ham. Den største udfordring bliver at overleve stigningerne, da hans form har været mindre imponerende på det seneste. Han har imidlertid ikke kørt løb side 9. april, og derfor er det helt uafklaret, hvor han står nu. Normalt bør bakker som disse dog ikke været et problem, og han elsker at spurte op ad bakke. Derfor er finalen ideel for ham, og derfor er han vores favorit.

 

Hans største rival må være Eduard Prades. Spanieren er ganske vist ikke ren sprinter, men dem er der slet ingen af i dette løb. Derfor er han en af de hurtigste, og denne finale med en sen stigning og et stigende opløb passer ham godt. I Alentejo tidligere i år viste han, at han er ganske hurtig i disse afslutninger, og han viste god form i Tour of the Alps. Det bliver ikke nemt at slå Barbero, men det er ikke umuligt, slet ikke hvis han kan trætte sin tidligere holdkammerat på sidste stigning.

 

Sergey Shilov er ikke kendt i den brede offentlighed, men han er en mester i disse spanske løb, hvor de bedste sprintere mangler. Således har han tidligere vundet en etape i Vuelta a Castilla y Leon, og han er altid med fremme i spurterne i disse løb. Samtidig er han normalt ganske holdbar, og finalen passer ham derfor godt. Den store udfordring bliver formen, da han stort set ikke har kørt løb i år.

 

Jon Aberasturi ankommer til løbet efter en imponerende præstation i de nylige løb i Asien. Han er måske sammen med Barbero den hurtigste rytter i løbet og har derfor en helt reel vinderchance. Spørgsmålet er bare, om finalen bliver en anelse for hård for ham. Hvis han ikke kommer med hjem, kan holdet satse på Benjamin Prades, der er en fremragende klatrer med et godt punch, og som viste storform i Asien for nylig.

 

Weimar Roldan har vist, at han er en ganske hurtig colombianer, men det er usikkert, om denne finale r lidt for hård for ham, da han ikke som de fleste af sine landsmænd excellerer i det hårdeste terræn. Det gør til gengæld Manzana Postobons Aldemar Reyes, der blev nummer seks på Barcelona-etapen i Catalonien. Spørgsmålet for ham er imidlertid, om denne etape er for let.

 

Rinaldo Nocentini er kendt som puncheur, men han er faktisk ikke langsom i en spurt. Det viste han senest i Alentejo, hvor han var med fremme i alle afslutningerne. Han havde foretrukket en hårdere finale, men han kan helt sikkert blande sig. Hans hold kan også satse på Fabio Silvestre, men han er til gengæld ikke sikker på at overleve stigningen.

 

Domingos Goncalves er også en hurtig herre, der måske kan overraske. Også Garikoitz Bravo vil måske blande sig i spurten, men han har brug for et meget hårdt løb for at vinde. Endelig vil vi pege på Fabricio Ferrari som en outsider til at angribe i finale. Uruguayeren har før været tæt på at vinde en etape i dette løb. Han skal ganske vist køre for Prades, men kan måske overraske mod i en afslutning, der passer ham som fod i hose.

 

Feltet.dks vinderbud: Carlos Barbero

Øvrige vinderkandidater: Eduard Prades, Sergey Shilov

Outsidere: Jon Aberasturi, Benjamin Prades, Weimar Roldan, Rinaldo Nocentini, Fabio Silvestre,

Jokers: Aldemar Rayes, Domingos Goncalves, Fabricio Ferrari, Garikoitz Bravo

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Ungdoms OL(JO) 13/10

Gree-Tour of Guangxi(2.UWT) 16/10-21/10

Nationale Sluitingprijs -...(1.1) 16/10

Tour of Guangxi Women's...(1.WWT) 21/10

Japan Cup Cycle Road Race(1.HC ) 21/10

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

BMC Racing Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Floors

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First-Drapac

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team LottoNL-Jumbo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig.

Glemt kodeord?

Opret bruger