Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: Lørdagens kongeetaper i Norge og Frankrig

Optakt: Lørdagens kongeetaper i Norge og Frankrig

12. august 2017 14:31Foto: A.S.O.

Den kommende uge giver Vuelta-rytterne en sidste mulighed for at få løbsfart i benene, og det gør det til en hektisk tid med hele fem store etapeløb, BinckBank Tour, Arctic Race of Norway, det bjergrige Tour de l’Ain, Czech Cycling Tour og det nye Colorado Classic. Hver dag kan du naturligvis læse fyldige optakter til WorldTour-løbet i Holland og Belgien, men vi vil også hver dag have kortere optakter til etaperne i Frankrig og Norge.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Lørdag gælder det 4. etape i Tour de l’Ain og 3. etape af Arctic Race of Norway.

 

Du kan læse overordnede optakter til Tour de l’Ain og til Arctic Race of Norway samt til Colorado Classic .

 

Tour de l’Ain - 4. etape

Ruten

Løbets mest ikoniske stigning er Grand Colombier, der i de senere år er blevet en hyppig bestanddel af Tour-ruten også. I de seneste år har der imidlertid ikke som tidligere været afslutning på toppen af bjerget, og det har gjort løbet meget mindre selektivt end tidligere. Igen i år kommer løbets nøglestigning på løbets sidste etape som den sidste stigning, men som det ofte har været tilfældet følger efterfølgende en teknisk nedkørsel og et fladt stykke, der kan gøre det svært for de bedste klatrere at gøre en afgørende forskel. Alligevel må løbets sidste etape betragtes som kongeetapen, hvor alt kan vendes på hovedet helt frem til allersidste meter.

 

Læs også
Dansk sprintertalent tager stor sejr

 

Igen er der tale om en kort, eksplosiv etape på bare 111,2 km, og med hele tre store bjerge undervejs er der tale om en særdeles udfordrende sag. Starten går i Lelex Monts-Jura, og man slutter i Culoz i hjertet af Jura-bjergene ganske få kilometer fra bunden af Grand Colombier. Fra starten går det via en nedkørsel mod sydvest til bunden af kategori 1-stigningen Cote de Champfromier, der har top efter 23,5 km. Herfra går det videre mod syd næsten hele dagen, først via en teknisk nedkørsel og dernæst via kategori 1-bjerget Col de Berentin, hvis top rundes efter 47,2 km. En lettere nedkørsel afbrydes af en ikke-kategoriseret stigning, inden man kører det sidste stykke ned til bunden af HC-bjerget Grand Colombier. Fra denne side stiger den med 7,32% over 12,3 km og er ganske irregulær med en lille nedkørsel midtvejs og hele tre kilometer, der stiger med mere end 10%. Fra toppen resterer 22,8 km, der kan inddeles i to dele. Først fører en teknisk nedkørsel ned i dalen, inden det via 10 flade kilometer går mod syd til målet i Culoz. De sidste 3 km er helt flade, er på en 6 m bred vej og har ingen skarpe sving.

 

Culoz var sidst målby i 2003, hvor Max van Heeswijk vandt en massespurt. Sidste år slog Jarlinson Pantano Rafal Majka i en spurt på en Tour-etape, der også sluttede i Culoz efter passagen af Grand Colombier.

 

 

 

 

Vejret

Efter dagens regnvejr er der udsigt til en fin afslutning på løbet. Lørdag byder på en relativt skyet dag, men uden nogen risiko for nedbør. Temperaturen vil være 23 grader, og der vil være en svag til let vind fra nordøst. Det giver medvind stort set hele dagen, også på Grand Colombier. Der vil primært være modvind på nedkørslen og derefter medvind på det sidste flade stykke.

 

Favoritterne

Forud for løbet havde vi peget på FDJ-duoen Thibaut Pinot og David Gaudu som dem, der skulle slås, men vi havde ikke regnet med, at de allerede på 3. etape ville kunne levere en magtdemonstration som denne. Måske kunne det lade sig gøre på lørdagens kongeetape, men i stedet gjorde de det allerede i dag, hvor stigningerne slet ikke var så svære. Dermed har de lagt løbet i et jerngreb og er godt på vej mod en dobbeltsejr.

 

Først skal de dog overleve løbets kongeetape. Der er ganske vist ikke tale om den bjergafslutning på Grand Colombier, som tidligere var løbets mest ikoniske finale, men det betyder ikke, at etapen ikke kan skabe forskelle. Grand Colombier er et så svært bjerg, at en god klatrer sagtens kan køre alene, og det kan bestemt lade sig gøre at holde hele vejen hjem. Derfor ventes et stort slag mellem klassementsrytterne i det, der giver dem deres bedste mulighed for at slå et afgørende hul.

 

Det er præcis, hvad vi forventer. Der er ingen tvivl om, at der er udsigt til en meget aggressiv start, hvor der vil blive angrebet i højre og venstre side af vejen, og det vil teste FDJ. De kan i princippet sagtens lade et udbrud køre hjem, men der vil sandsynligvis køre så stærke klatrere, at de vil blive tvunget til at jagte relativt hårdt. Derfor vil de sandsynligvis køre et tidligt udbrud ind, selvom en udbrudssejr i lyset af de store tidsforskelle ikke helt kan udelukkes.

 

Læs også
Dobbeltsejr i perfekt spurt - Asgreen misser podiet

 

På Grand Colombier forventer vi, at Pinot og Gaudu igen vil angribe. Det værst tænkelige scenarium for dem vil være at skulle kontrollere en gruppe på det sidste flade stykke, og det vil de for alt i verden undgå. Det bedste forsvare er som bekendt et angreb, og derfor tror vi, at de vil gå i offensiven. I dag var de en klasse bedre end rivalerne, og det er svært at se, at de ikke vil være det igen lørdag. Derfor kan vi meget vel se en gentagelse af dagens scenarium.

 

Dermed kan vi befinde os i den situation, at de selv kan vælge, hvem der skal vinde. I dag gav man Gaudu sejren, men i morgen tror vi, at Thibaut Pinot skal have lov. Den franske stjerne sagde i dag, at det var naturligt at give Gaudu en første triumf som professionel, og at hans mål er den samlede stilling. Hvis Gaudu vinder i morgen, vil han tage den samlede triumf via bonussekunder. Derfor vil det være naturligt at lade Pinot krydse stregen først og dermed styrke hans selvtillid efter en svær periode. Da han samtidig er den hurtigste i en spurt i tilfælde af, at de skulle have selskab, betyder, at vi igen peger på Pinot som vinder.

 

Det kan dog ikke udelukkes, at man igen lader David Gaudu krydse stregen først. Pinot har som bekendt masser af sejre, og det vil være stort for Gaudu at vinde dette løb. Han har kørt fremragende for sin kaptajn og kan få den velfortjente belønning. Det kræver dog, at de to mand kører alene hjem. Ellers skal han ofre sig for Pinot, der er hurtigst i en spurt.

 

Manden, der har størst chance for at følge dem på stigningen, er Steven Kruijswijk. Allerede i dag var han tredjebedst, og han vil være endnu mere komfortabel på den længere og sværere stigning. Hans problem er, at han er ganske svag i en spurt, og han har ikke mange chancer for at slå Pinot. Til gengæld har han den fordel, at han vil kunne sætte sig på hjul, og da Pinot og Gaudu vil have deres blik rettet mod den samlede stilling, kan de vælge at arbejde så hårdt, at Kruijswijk kan tage sejren til sidst.

 

Den klatrer, der kan true Pinot i en spurt, er Alexandre Geniez. Franskmanden har før vundet en spurt i en lille gruppe i dette løb, og han viste i dag, at han er en af løbets fem bedste klatrere. Også han har fordel af at kunne sidde på hjul og overlade ansvaret til FDJ, og det vil kunne give ham den friskhed, der skal til for at sejre.

 

I dag var Brice Feillu sidste mand til at slippe de to FDJ-ryttere, og det vidner om, at han er kommet ud af Touren i storform. Heller ikke han er specielt spurtstærk, og han har ikke mange muligheder mod Geniez og Pinot. Til gengæld kan han på samme måde som Kruijswijk lukrere lidt på det taktiske spil, og han er helt sikkert hurtigere end hollænderen, hvis de to FDJ-ryttere ofrer etapesejren for at undgå at få samlet en stor gruppe i finalen.

 

I dag kunne Gauillaume Martin ikke helt følge de bedste, men han burde have en bedre chance på den hårdere stigning lørdag. Han er lidt af en dieselmotor, der som regel bliver bedre og bedre, og i teorien er han løbets bedste klatrer. Hans holdkammerat Marco Minnaard var i dag endda endnu stærkere på stigningen, og kan de to komme med i en gruppe i finalen vil dem kunne lukrere på det taktiske spil til at angribe.

 

Delko har fordel af at have to klatrere, der samtidig er hurtige. Angel Madrazo og Delio Fernandez er begge i god form. De kan næppe følge de allerbedste klatrere, men bliver der samlet en større gruppe, vil de enten kunne angribe eller forsøge at slå Pinot i en spurt. Også Mattia Cattaneo vil helt sikkert sidde med og er ikke helt uden muligheder i en spurt.

 

Det samme kan Fortuneo, der i Maxime Bouet og Pierre-Luc Perichon også har to gode klatrere, der kan afslutte. I dag vandt Bouet spurten om 7. pladsen, og de er begge så hurtige, at de vil kunne true Pinot og Geniez. Måske kan holdkammeraterne Anthony Delaplace og Kevin Ledanois også snige sig med, og sidder man igen med hele fire mand, vil han have mange mænd til at angribe - og de kan endda alle afslutte også.

 

Læs også
Tobias Lund reagerer på første professionelle sejr

 

Som sagt kan det ikke ydelykkes, at et udbrud kan holde hjem, men det er kun aktuelt for gode klatrere, der har tabt lidt tid. Som kandidater vil vi pege på Rodolfo Torres, Clement Chevrier og ikke mindst Thomas Degand.

 

Feltet.dks vinderbud: Thibaut Pinot

Øvrige vinderkandidater: David Gaudu, Steven Kruijswijk

Outsidere: Alexandre Geniez, Brice Feillu, Guillaume Martin, Angel Madrazo, Maxime Bouet

Jokers:  Delio Fernandez, Pierre-Luc Perichon, Marco Minnard, Mattia Cattaneo, Thomas Degand, Rodolfo Torres, Clement Chevrier

 

Arctic Race of Norway - 3. etape

Ruten

Efter den første udgave, der var som skabt til stærke sprintere, har man hver gang haft en afslutning på en stigning, hvor klatrerne har haft mulighed for at gøre en forskel. Hver gang har man fundet på nye afslutninger til løbets kongeetape, og det er også tilfældet i år, hvor stigningen Finnvikdalen i Tromsø er udset til at afgøre løbet. Helt i tråd med tidligere år har man imidlertid ikke fundet frem til en meget stejl og svær bakke, og der er derfor tale om en finale, der meget vel kan blive afgjort i en spurt i en lille gruppe, hvor eksplosive puncheurs vil have en fordel.

 

Etapen byder på 185,5 km mellem Lyngseidet og Finnvikdalen i Tromsø. Også denne etape indledes med at følge en flad kystvej, denne gang mod syd. Ved fjordens udmunding fortsætter man ind i landet, hvor terrænet bliver en anelse mere kuperet, indtil man kører mod vest frem til den første spurt, der kommer efter 73 km. Kort efter venter kategori 2-stigningen Vassåsen (2,2 km, 4,3%), der har top efter 81 km, og siden følger kategori 2-stigningen Sæterlihaugen (3,4 km, 3,5), hvis top rundes efter 105 km.

 

Herfra fortsætter man mod nordvest ned til kystvejen, som igen følges i hovedparten af den resterende del af etapen, der derfor er stort set helt flad. Den leder videre mod nord forbi de to sidste spurter efter hhv. 156 og 173, 5km, inden man endelig når frem til Tromsø. Man fortsætter imidlertid forbi byen op til Finnvikdalen, der ligger i det kuperede område mod nord. En helt flad vej leder frem til den 5,2 km lange kategori 1-stigning, der stiger med 4,9% i gennemsnit og fører direkte op til mål. Der er ikke et eneste skarpt sving på den lange stigning, der efter 1500 lette meter med stigningsprocenter på mellem 2 og 5, stiger med 6-7% over de næste 2,5 km. Herefter følger et plateau, inden de sidste 500 m igen stiger med ca. 7% på en 5 m bred vej.

 

Finnvikdalen har aldrig tidligere været brugt som mål i et stort cykelløb.

 

 

 

 

Læs også
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie

 

Vejret

I dag holdt det tørt, men det vil det næppe gøre lørdag. Der er 75% risiko for regn ved starten af etapen, men derefter falder risikoen, selvom der ikke bliver mange chancer for at se solen. Temperaturen vil være ca. 14 grader, men vigtigere er det, at det vil være enormt blæsende. Der vil således være en hård vind fra sydøst, hvilket giver masser af sidevind midtvejs på etapen efter en start i modvind. Til slut vil der være sidemedvind, hvilket også gælder på den sidste stigning.

 

Favoritterne

Efter dagens Kristoff-sejr er muligheder nu udtømte for de hurtige folk, og de to sidste dage handler udelukkende om klassementskampen. På papiret er 4. etape den hårdeste, men allerede 3. etape kan gøre forskelle.

 

Selvom løbet aldrig har været karakteriseret ved svære stigninger, er dette nok den letteste kongeetape, siden man indførte denne type finaler i 2014. Finnvikdalen er bestemt ikke en stejl stigning, og graden af selektion vil i høj grad afhænge af vinden. Heldigvis vil der være en ret kraftig sidemedvind, og det vil gøre det meget lettere at skabe forskelle.

 

Spørgsmålet er dog, om det overhovedet bliver favoritterne, der skal slås om etapesejren. Dylan Teuns har allerede sin etapesejr, og der er i princippet ikke nogen grund til at bringe bonussekunderne i spil. På den anden side kan 4. etape blive meget svær at kontrollere, og han kan sagtens selv bruge et lidt større forspring inden sidstedagen. Her vil bonussekunderne helt sikkert hjælpe ham, og endnu en etapesejr vil naturligvis være velkommen også.

 

Da mange hold ikke har lyst til at forære en sejr til Teuns, er muligheden for, at et udbrud kan køre hjem helt sikkert til stede, og derfor vil det blive endnu en aggressiv start med mange angreb. Chancen for, at udbruddet vil indeholde ryttere, der er tæt på i klassementet, er dog stor, og det vil under alle omstændigheder tvinge BMC til at holde dem i snor. Samtidig vil der være en meget kraftig sidevind undervejs, og vi føler os faktisk temmelig overbeviste om, at der vil være hold, der vil forsøge at sætte Teuns og BMC under pres, ikke mindst Katusha. Det vil næppe kunne lade sig gøre at komme af med belgieren, men der er stor sandsynlighed for splittelse. Det i sig selv vil gøre det svært for udbruddet at holde hjem.

 

Vi tror med andre ord, at det vil være et relativt lille felt, der efter et nervøst sidevindsløb vil nå bunden af sidste stigning. Derfor er det svært ikke at pege på Dylan Teuns som den store favorit. Ganske vist er stigningen på papiret en anelse for let for ham, men når han kan sætte alle på en lille bakke på 1. etape, kan han naturligvis også gøre det her. Medvinden vil gøre det langt lettere at gøre en forskel, og han vil sagtens kunne køre fra allerede på det lange stejle stykke. Da han samtidig har et godt punch til den sidste lille ramme, kan han vinde i snart sagt ethvert scenarium, og det gør ham til vores favorit.

 

Hans værste rival må være Rein Taaramae . Den tidligere vinder var uheldig at punktere på 1. etape og er dermed ude af klassementet. Han skal imidlertid køre Vuelta og har med sit hårde arbejde indikeret, at han endelig har ramt den form, han kun få gange har haft i år. Han er derfor løbets store spørgsmålstegn og samtidig den på papiret måske bedste klatrer. Den sidste stigning er lidt for let for ham, men er han i topform, kan han sagtens gøre en forskel. Teuns er hurtigere, men fokuserer han på klassementet, kan det give muligheder for esteren. Hans holdkammerat Sven Erik Bystrøm var uheldig at styrte og derfor er også hans form uklar. Han burde imidlertid være god på en stigning som denne, hvor han også kan drage fordel af sin gode spurt.

 

Eliot Lietaer er kendt som puncheur, men på stigningerne i Burgos klatrede han med de bedste i bjergene. Han er med andre ord i sit livs form og burde endda være endnu stærkere i dette terræn end i det spanske. Han viste igen sin gode form på 1. etape og burde være i stand til at sidde med helt fremme. Samtidig er han meget hurtig i en spurt og kan måske true Teuns på den sidste rampe.

 

Det samme kan Quentin Pacher, der var Teuns’ værste rival på kongeetapen i Vallonien. Han har i dette løb vist, at formen stadig er god. Stigningen er en anelse for lang til at passe ham ideelt, men han har en god afslutning på den sidste stejle rampe.

 

Læs også
Officielt: Grand Tour-vinder har fremtiden på plads

 

Carl Fredrik Hagen og Andreas Vangstad er to af de bedste norske klatrere, og de har helt sikkert udset sig denne etape som et af årets allerstørste mål. Begge holdt de sig til på 1. etape, og de vil helt sikkert være med fremme på en lang stigning, der passer dem langt bedre. Specielt Hagen har virket velkørende på det sidste og vil kunne true de bedste. Også Bjørn Tore Hoem skulle kunne blande sig, men han er knap så hurtig på stregen.

 

Det er til gengæld Michel Kreder, der har bekræftet den gode form, han viste i Vallonien. Stigningen passer ham fint, men han er næppe stærk nok til at gå i offensiven. Hvis det til gengæld er samlet i bunden af rampen, vil han være en af favoritterne i en spurt. Olivier Pardini er i samme situation. Umiddelbart er stigningen lidt for svær, men han har kørt så fantastisk på det seneste, specielt på 1. etape, at han muligvis kan være med.

 

Det store spørgsmål er, om etapen er for hård for August Jensen. Umiddelbart er svaret ja, men nordmanden bliver ved med at imponere. Han var fremragende på 1. etape, hvor han endda hævdede, at han havde benene til at følge Teuns, men var for fokuseret på Kristoff. Hvis han er med i bunden af rampen, vil han være i stand til at slå alle i en spurt.

 

Endelig vil vi pege på Damiano Cunego. Italieneren mistede masser af tid på 1. etape og er dermed ude af klassementet. Man skal imidlertid ikke afskrive den lille prins, der på papiret burde være en af de bedste på denne stigning. Formen var god i Kina og kan ikke være helt væk.

 

Feltet.dks vinderbud: Dylan Teuns

Øvrige vinderkandidater: Rein Taaramae, Eliot Lietaer

Outsidere: Ben O'Connor, Quentin Pacher, Carl Fredrik Hagen, Andreas Vangstad, Michel Kreder, Sven Erik Bystrøm

Jokers: Olivier Pardini, August Jensen, Bjørn Tore Hoem, Damiano Cunego

DEL
INFO
Tour de l'Ain
Nyheder Profil Resultater
Optakter
Nyheder
Arctic Race of Norway
Nyheder Profil Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?