Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: Nationale linjeløbsmesterskaber
24. juni 2017 20:19 af Emil AxelgaardFoto: Henriette Brandt

De sidste styrkeprøver inden Tour de France-starten, der går næste lørdag i Düsselsdorf, står altid i de nationale mesterskabers tegn, og således vil der fra onsdag til søndag over det meste af Europa blive fundet nye indehavere af de eftertragtede trikoter, der signalerer, at man er sin nations stærkeste rytter enten i linjeløb eller enkeltstart. Efter kampene om titlerne i enkeltstartsdisciplinen, gælder det i weekenden de endnu mere prestigiøse linjeløbstrøjer, der signalerer, at man er sit lands stærkeste rytter og kan bæres med stolthed næsten i hvert eneste løb i de kommende 12 måneder. Nedenfor kan du se en oversigt over, hvad der kan forventes i de vigtigste lande.

Italien (søndag d. 25. juni)

 

Forsvarende mester: Giacomo Nizzolo

 

Ruten: Løbet afvikles over 236 km mellem Asti og Ivrea i Piemonte-regionen. Den første del består af en helt flad stækning. Herefter venter Castelnuovo Nigra-stigningen, der stiger med 5% i gennemsnit over 11,8 km, inden man kører ned til den afsluttende 21,3 km lange rundstrækning, der skal tilbagelægges fire gange. Den indledes med den 5 km lange La Serra-stigning, der på de sidste 1800 m stiger med hele 10,6% i gennemsnit og har top 14 km fra mål. De består af en hurtig nedkørsel og syv flade kilometer, der fører tilbage til Ivrea.

 

Favoritterne: Fraværet af et stort italiensk superhold gør løbet ganske åbent. De italienske stjerner er fordelt ud på relativt mange hold, og mange af favoritterne har ikke et stort mandskab til at støtte sig undervejs. Det kan vise sig at være en stor ulempe på en meget svær rute som denne, hvor manglen på kontrol kan give anledning til en overraskende vinder. La Serra er så hård, at der vil blive skabt betydelig udskilning, og man skal være en god klatrer for at køre med om sejren.

 

Umiddelbart har løbet tre favoritter, der alle kan overleve en stigning som denne og slå de fleste i en spurt: Fabio Felline, Giovanni Visconti og Diego Ulissi. Felline er den hurtigste af de tre, men hans to holdkammerater Marco Coledan og Giacomo Nizzolo ventes hurtigt at falde fra, og han kan derfor tabe i et taktisk spil. Derudover er det usikkert, hvordan han er kommet sig ovenpå sin sygdom fra Schweiz Rundt. Visconti viste god form i Slovenien og har et stærkt Bahrain-hold til at bakke sig op, men er knap så hurtig som Felline. Det er Ulissi heller ikke, men han er til gengæld den stærkeste på en kort eksplosiv stigning som denne og har fordel af et meget slagkraftigt UAE-mandskab med flere gode klatrere.

 

Gianni Moscon, Gianluca Brambilla, Mauro Finetto, Alberto Bettiol og den meget formstærke Damiano Caruso er også alle gode vinderbud i kraft af deres gode spurt. Det samme gælder for Enrico Gasparotto, der kan blive bedt ofre sig for Visconti, og Francesco Gavazzi, der på papiret er skræddersyet til løbet, men synes langt fra sin bedste form. Sonny Colbrelli lurer som en farlig dark horse, men mon ikke ruten trods alt er for hård for den ellers meget holdbare italiener. Det samme bør den være for Matteo Trentin, der ellers bliver stærkere og stærkere. Endelig kan vi forvente et angreb fra den meget formstærke Fabio Aru, der dog skal alene hjem for at vinde, og måske fra Vincenzo Nibali, der dog næppe er i sin bedste form. Alessandro De Marchi vil helt sikkert forsøge sig med et angreb fra distancen og har formen til at gøre det færdigt, og også Valerio Conti kan gøre det godt, hvis ikke han skal ofre sig for Ulissi.

 

Feltet.dks vinderbud: Giovanni Visconti

 

 

Belgien (søndag d. 25. juni)

 

Forsvarende mester: Philippe Gilbert

 

Ruten: Årets løb afvikles på en 238 km lang rute i Antwerpen. Den består af 14 omgange på en 17 km lang rundstrækning. Terrænet er helt fladt, men til gengæld bydes der på to brostensstykker. Det første af disse er 1 km langt, mens det andet har en længde på bare 500 m. Fra dette resterer der bare knap 3 km til mål.

 

Favoritterne: På papiret ligner det et sprinterløb, men det belgiske mesterskab er et løb som intet andet. For to år siden regnede alle også med en massespurt, men da der med det samme kørte en gruppe med repræsentation fra alle de store hold, endte det helt anderledes. Det kan sagtens ske igen, og derfor handler det for favoritterne om at være vågen fra start.

 

Løbet præges som regel af Lotto Soudal og Quick-Step, men i år er førstnævnte langt de stærkeste. Dels har de mange flere ryttere til start, dels har de modsat rivalerne fra Quick-Step mange hurtige folk. Quick-Step derimod skal for alt i verden undgå en massespurt, og til det formål kan de finde allierede på Greg Van Avermaets lille BMC-hold samt hos folk som Oliver Naesen, Jasper Stuyven, Sep Vanmarke og Jens Keukeleire, der alle er uden megen støtte fra deres hold og vil undgå en spurtafslutning. De får hjælp af vejrguderne, idet det vil være relativt blæsende, og det vil bidrage til at skabe udskilning. Da heller ikke Lotto Soudal vil satse 100% på en spurt, tvivler vi på et klassisk massespurtsscenarium, og det kan meget vel ende som en taktisk affære, hvor det kræver lidt held at ramme det rette hug.

 

Derfor er det umiddelbart slidstærke og hurtige folk som Philippe Gilbert, Tiesj Benoot, Jurgen Roelandts, Tosh van der Sande, Greg Van Avermaet, Oliver Naesen, Jasper Stuyven, Sep Vanmarcke, Jens Keukeleire og ikke mindst den meget formstærke Wout Van Aert, der står med de bedste kort på hånden. Af disse er det dog kun Gilbert, Benoot, Roelandts, van der Sande og Van Aert, der i videre omgang har holdkammerater til at køre for sig. Roelandts og Stuyven er umiddelbart de hurtigste efterfulgt af Keukeleire, van der Sande, Van Avermaet, Van Aert og Gilbert. Formbarometeret peger på Gilbert, Benoot, van der Sande, Van Avermaet, Naesen, Keukeleire og Van Aert, der alle har været godt kørende på det seneste. Vi vover pelsen og tror på, at Van Avermaet udnytter sin gode evne til at afslutte efter et langt løb til at tage endnu en stor sejr.

 

Ender det i en massespurt, er Jens Debusschere manden, der skal slås, ikke mindst fordi han har det klart bedste tog. En stadigt stærkere Timothy Dupont er hans værste rival, en også Edward Theuns er farlig. Kenny Dehaes, Tom Van Asbroeck, Roy Jans, Bert Van Lerberghe, Jonas Van Genechten og Joeri Stallaert vil også alle være fremme i dette scenarium. Endelig må man pege på formstærke folk som Yves Lampaert og Tim Wellens, der måske kan udnytte det taktiske spil til at løbe med sejren.

 

Feltet.dks vinderbud: Greg Van Avermaet

 

 

Frankrig (søndag d. 25. juni)

 

Forsvarende mester: Arthur Vichot

 

Ruten: Løbet afvikles over hele 248 km i byen Saint-Omer og består af 16 omgange på en 15,5 km lang rundstrækning. Den indeholder to mindre bakker, hvoraf den sidste kommer med 6 km til mål. Herefter falder det let ned mod stregen, der kommer efter en meget teknisk afslutning med mange sving inden for de sidste kilometer.

 

Favoritterne: Der er ikke meget hokus pokus over årets franske mesterskaber. Løbet er altid stærkt præget af, at de store franske hold har et kolossalt stort antal ryttere til start, og de kan derfor i stort omfang diktere slagets gang. Det er også tilfældet i år, hvor FDJ og Cofidis begge vil gøre alt for at få det til at ende i en massespurt. På en dag med godt vejr og uden megen vind bliver det meget svært at undgå.

 

På forhånd er der lagt op til en duel mellem ærkerivalerne Arnaud Demare og Nacer Bouhanni. Begge hører til blandt verdens bedste sprintere, men de har haft meget forskellige optakter til dette løb. Demare har været flyvende med sejre i Dauphiné og senest i Halle-Ingooigem, mens Bouhanni først er på vej tilbage efter den hjernerystelse, han fik i Yorkshire.

 

Alligevel peger vi på Bouhanni som favorit. Normalt er han den hurtigste af de to i en flad spurt, og han har en stor fordel af den tekniske finale. I den sammenhæng er det afgørende, at Demare i dette løb mangler sin lead-out man Jacopo Guarnieri, der ikke er franskmand, mens Bouhanni, der i forvejen er den bedste til at positionere sig, har hele sit tog til sin rådighed. Vi tror, at det vil gøre forskellen for Cofidis-sprinteren.

 

Deres værste rival er Bryan Coquard, men han har ikke helt kunnet matche de to i de flade spurter i år. Det vil være en overraskelse, hvis ikke vinderen er en af de tre ryttere, men også Rudy Barbier, Justin Jules og en formstærk Maxime Daniel kan gøre sig gældende. Derudover kan vi vente at se Damien Touze, David Menut, Romain Feillu, Alexandre Blain, Stephane Poulhies, Benjamin Giraud og Yannick Martinez med fremme.

 

Feltet.dks vinderbud: Nacer Bouhanni

 

 

Spanien (søndag d. 25. juni)

 

Forsvarende mester: Jose Joaquin Rojas

 

Ruten: De spanske mesterskaber byder i år på 207,3 km mellem Garray og Soria. Først tilbagelægges 84,3 kuperede kilometer med tre store stigninger, inden løbet afsluttes med 6 omgange på en 20,5 km lang rundstrækning i Soria. Den byder på en lille bakke umiddelbart efter målstregen samt yderligere en lille stigning kort før mål, der er placeret på en stigende opløbsstrækning. Den er dog hovedsageligt flad.

 

Favoritterne: De spanske mesterskaber er altid kendetegnet ved, at Movistar altid er i stand til at dominere løbet, og det ender som regel i en duel mellem det spanske superhold og Caja Rural, der er det andet mandskab med styrke til at tage kontrol. I år synes ruten ikke at være specielt vanskelig, og på papiret kunne det ligne en afgørelse i en reduceret massespurt. Meget afhænger dog af, hvordan Movistar griber løbet an: vil de køre offensivt eller satse alt på en spurt?

 

Holdet vælger altid at sende folk med i udbrud i de spanske løb, også selvom de efterfølgende vælger at køre dem ind. Sidste år var det imidlertid et sådant tidligt fremstød, der gav sejr til Jose Joaquin Rojas. Noget lignende kan ske igen, men da finalen synes skræddersyet til Carlos Barbero, der viste storform i Route du Sud og er specialist til at spurte op ad bakke, tror vi, at favoritholdet vil arbejde for en spurtsejr til deres nyerhvervelse. Det er svært at se, hvem der skal kunne slå spanieren i en finale som denne. Derfor er Barbero vores favorit til sejren, specielt efter at en hudsygdom har forhindret Rojas i at forsvare titlen.

 

Holdet kan også lade en gruppe køre hjem, men det kræver, at der er en hurtig Movistar-rytter med. Det kan give muligheder for Alejandro Valverde, der dog vil foretrække at give sejren til en holdkammerat, Daniel Moreno eller Jesus Herrada.

 

Den værste rival i en massespurt vil være Juan Jose Lobato, der er en af verdens bedste til at spurte op ad bakke. Han har imidlertid ingen holdkammerater og har været ramt af allergi. Caja Rural vil satse på Eduard Prades i en spurt, og han synes at være en af de værste spurtrivaler til Babero, men de vil også give muligheder til altid stærke Lluis Mas og Diego Rubio. Fra de mindre hold er det værd at fremhæve Jon Aberasturi, der netop har vundet flere løb i Asien, men som måske alligevel kommer til kort på en kuperet rute som denne. Luis Leon Sanchez og formstærke Pello Bilbao har også en fornuftig spurt i denne finale, og det samme har Bahrains Ivan Garcia Cortina. Også Benjamin Prades og Vicente Garcia har en god spurt efter et hårdt løb, og det samme har Delio Fernandez. Det skal derudover blive spændende at se, om veteranen Francisco Ventoso for første gang i en menneskealder kunne tænkes faktisk at køre en finale, der burde passe ham glimrende. Endelig er også Enrique Sanz hurtig i en finale som denne.

 

Feltet.dks vinderbud: Carlos Barbero

 

 

Norge (søndag d. 25. juni)

 

Forsvarende mester: Edvald Boasson Hagen

 

Ruten: Årets løb finder sted på en 19,8 km lang rundstrækning omkring byen Stjørdal. I alt skal der køres 10 omgange, hvilket giver en samlet distance på 198 km. Rundstrækningen er meget kuperet med to 2 km lange stigninger, der hver byder på 130-150 højdemeter. Den første kommer umiddelbart efter målpassagen, mens den anden venter med ca. 5 km til stregen. Herefter falder det ned til den sidste kilometer, der er flad.

 

Favoritterne: Årets rute ser på papiret ud til at være modbydelig hård med næsten 4000 højdemeter, og vi kan derfor vente os et udskilningsløb. Det betyder, at man skal være en meget god klatrer for at løbe med sejren. Derfor er det også vanskeligt ikke at pege på Edvald Boasson Hagen som den store favorit. Ganske vist er Dimension Data-rytteren ikke ren klatrer, men han viste så sent som i Tour of Norway, at der ikke er mange af hans landsmænd, der kan sætte ham. Hans størst udfordring er, at han ikke har nogle formelle holdkammerater, men tidligere har han fået støtte af de lokale folk fra Lillehammer. I et udskilningsløb som dette vil manglen på hjælp desuden være et mindre problem, og derfor tror vi på sejr til løbets størkeste mand.

 

Blandt de værste rivaler finder vi specielt Odd Christian Eiking, der kørte fremragende i Schweiz Rundt og er hurtig på stregen, Andreas Vangstad, der senest i Tour of Norway igen beviste sine klatreevner, samt Vegard Stake Laengen, der i Tour of California nåede et helt nyt niveau som klatrer. August Jensen er den eneste med en chance for at slå Boasson Hagen i en spurt, men ruten kan vise sig at være for hård. I stedet skal man måske kigge til klatrere som Bjørn Tore Hoem, Audun Brekke Fløtten, Øivind Lukkedahl og Carl Fredrik Hagen. Endelig er det ikke utænkeligt, at Sven Erik Bystrøm måske kan hænge på i dette terræn.

 

Feltet.dks vinderbud: Edvald Boasson Hagen

 

 

Storbritannien (søndag d. 25. juni)

 

Forsvarende mester: Adam Blythe

 

Ruten: Årets løb afvikles på Isle of Man over 193,7 km. Først køres der to omgange på en 60 km lang rundstrækning, inden der sluttes af med 10 omgange på en korter 7,25 km lang rundstrækning. Den første er småkuperet, men den afsluttende runde er stort set helt flad.

 

Favoritterne: Årets rute hører til blandt de lettere, og det vil i høj grad være op til vinden at skabe splittelse. Chancen for, at det lykkes, er altid større i et nationalt mesterskab, hvor der ikke er mange hold til at kontrollere. Specielt vil Sky forsøge at skabe udskilning, men til gengæld vil Dimension Data og Aqua Blue Sport arbejde for en spurt.

 

Det er bestemt ikke sikkert, at det lykkes at få det samlet, men da Cavendish har to hjælpere, herunder en meget stærk Stephen Cummings, og Adam Blythe har tre Aqua Blue-holdkammerater til at støtte sig, tror vi mest på en spurtafgørelse. Selvom han ikke har haft en perfekt optakt, sætter vi vores penge på Mark Cavendish. Han er den i særklasse hurtigste i dette felt, er en mester i at køre en spurt på egen hånd og var ganske tæt på at vinde sidste etape i Slovenien Rundt. Derfor tror vi, at han allerede nu er stærk nok til at vinde.

 

Hans værste rival i et direkte spurtopgør er Dan McLay, men han har det problem, at han er dårlig til at positionere sig og er uden holdkammerater. Det har til gengæld Adam Blythe, men han har i år ikke vist meget i spurterne - trods sejren over Cavendish sidste år. Ben Swift vil også være med fremme, men han har brug for at et hårdt løb for at have en reel chance. Også Chris Opie, Ian Bibby, Owain Doull, Jonathan Dibben, Christopher Latham OG Russell Downing vil have en chance i en spurt.

 

Bliver løbet hårdere, står specielt Swift og i mindre grad Doull ud som gode kandidater. Her kan også Scott Thwaites komme i spil, hvis løbet bliver for svært for Cavendish. Måske formstærke Steve Cummings og Peter Kennaugh endda kan udnytte deres rå muskelkraft til at tage en solosejr.

 

Feltet.dks vinderbud: Mark Cavendish

 

 

Tyskland (søndag d. 25. juni)

 

Forsvarende mester: André Greipel

 

Ruten: Årets løb afvikles på en 19,4 km lang rundstrækning i Chemnitz, der skal tilbagelægges 11 gange, hvilket giver en samlet distance på 213,4 km. Rundstrækningen byder på 238 højdemeter fordelt på tre stigninger, der alle kommer i den første halvdel. De sidste knap 10 km falder jævnt.

 

Favoritterne: Årets rute er meget svær at blive klog på. Samlet set skal der klatres næsten 3000 højdemeter, men der bydes ikke på svære stigninger. Derfor er den almindelige konsensus også, at det er en god rute for sprinterne. På den anden side har de to topsprintere André Greipel og Marcel Kittel hver kun én holdkammerat, og det kan gøre det umådeligt vanskeligt at kontrollere løbet mod hold som Bora-hansgrohe og Sunweb, der har adskillige kort at spille. John Degenkolb har endda slet ingen holdkammerater at læne sig op ad. På en så svær rute er det derfor usandsynligt, at det ender i en stor massespurt.

 

Det får os til at pege på Nikias Arndt som vinder. Sunweb har et stort og stærkt hold, og de vil have en interesse i at gøre det hårdt. Arndt kørte fabelagtigt på stigningerne i Schweiz og vil være både beskyttet af sine holdkammerater og i stand til at gå med i angrebene. I en spurt vil han være svær at slå for rivalerne. Derfor peger vi på den formstærke Sunweb-sprinter som favorit.

 

John Degenkolb vil også være i stand til at vinde et hårdt løb, men det kræver lidt held at hold sig i spil i et løb, hvor han er uden holdkammerater. Han har naturligvis også en chance i en massespurt, men her får han det svært. Marcel Kittel viste storform i Ster ZLM Toer og ligner en mand, der vil være i stand til at overleve stigningerne. Han er derfor manden, der skal slås, hvis et samlet felt skal spurte om sejren. Hans store rival er André Greipel, der har fordel af at have Marcel Sieberg som lead-out man og at være mere holdbar. Desværre er han sat tilbage af maveproblemer. Phil Bauhaus kan måske overraske for Sunweb, men ruten er nok for hård. Pascal Ackermann vil være Boras mand, men han mangler nok det sidste for at kunne slå favoritterne.

 

Paul Martens, Simon Geschke, Rick Zabel, Christoph Pfingsten, Michael Schwarzmann og Jasha Sütterlin er alle hurtige og stærke i kuperet terræn. De er derfor gode bud, hvis en lille gruppe kører væk i finalen. Og så kan man aldrig udelukke, at Tony Martin kan iværksætte et af sine berømte soloangreb i et løb, der ikke bliver nemt at kontrollere.

 

Feltet.dks vinderbud: Nikias Arndt

 

 

Holland (søndag d. 25. juni)

 

Forsvarende mester: Dylan Groenewegen

 

Ruten: Årets løb finder sted over 231 km i Montferland. Der er tale om en 16,6 km lang rundstrækning, der skal tilbagelægges, der skal tilbagelægges 14 gange. Den er bestemt ikke flad og indeholder tre små stigninger, der hver er ca. 500 m lange og stiger med 4-5%. Den sidste kommer med 6,5 km til mål, men også opløbsstrækningen stiger svagt.

 

Favoritterne: Stigningerne i sig selv ikke voldsomt svære, men over så lang en distance vil de kunne mærkes. Det gør det meget svært at gennemskue, hvor svær ruten reelt er, og om sprinterne kan overleve. Et andet åbent spørgsmål er, hvilken strategi det stærke LottoNL-Jumbo-mandskab har. Vil man køre offensivt, eller tror man på, at Dylan Groenewegen kan forsvare titlen i en spurtafgørelse?

 

Holdet har imidlertid ikke en oplagt alternativ kandidat, og derfor tror vi, at de vil køre efter en spurt. Lykkes det, er det meget svært at forestille sig, at Dylan Groenewegen kan besejres, også selvom det stiger i finalen. Den forsvarende mester er i særklasse den hurtigste hollænder, og han har i år vist sig at være ganske holdbar. Ruten kan vise sig at være for svær, men er han med i finalen, bliver han svær at slå.

 

Hans værste rival er Moreno Hofland, der måske har en chance for at slå ham i et stigende opløb som dette Han er imidlertid hæmmet af ikke at have holdkammerater. Danny Van Poppel er den næsthurtigste hollænder, men er så langt fra formen, at han næppe kommer til at spille nogen rolle. Coen Vermeltfoort har måske også en chance, men ruten er nok for hård, mens Boy Van Poppel næppe er hurtig nok.

 

Skulle løbet udvikle sig til en hård affære, er specielt Maurits Lammertink med sin gode spurt et fremragende bud, men han er hæmmet af at være uden holdkammerater. Roompot kan sats på en velkørende Nick van der Lijke, Pim Ligthart og Huub Duijn, mens Cannondale har både Dylan Van Baarle og Tom-Jelte Slagter, der begge er relativt hurtige på stregen. LottoNL skal udnytte deres overtal til at køre offensivt med folk Lars Boom, Bert-Jan Lindeman, Timo Roosen, Robert Gesink og Koen Bouwman, hvor specielt førstnævnte kan drage fordel af sin spurt. Mike Teunissen og Jetse Bol er også farlige i en spurt i en lille gruppe, men de har ikke mange holdkammerater til at støtte sig. Sunweb har dog også Tom Dumoulin, der på enkeltstarten viste, at formen ikke er helt væk, og Ramon Sinkeldam til en spurt, selvom ruten nok er for hård for sprinteren. Formstærke Rob Ruijgh kan måske overraske.

 

Feltet.dks vinderbud: Dylan Groenewegen

 

 

Tjekkiet (søndag d. 25. juni)

Forsvarende mester: Roman Kreuziger

 

Ruten: Løbet afvikles i Ziar nad Hronom på en 27,6 km lang rundstrækning, der skal tilbagelægges 7 gange. Den indeholder fem mindre stigninger, hvoraf den sidste er 500 m lang, stiger med ca. 6% og har top bare 3 km fra stregen

 

Favoritterne: Der er ikke megen information om rutens sværhedsgrad. Umiddelbart ligner det et løb, hvor det samlede antal højdemeter kan skabe en vis udskilning, også selvom stigningerne ikke i sig selv er særligt lange. Situationen kompliceres yderligere af, at løbet afvikles sammen med det slovakiske mesterskab, og at man derfor kører to løb i ét.

 

Det bør være til fordel for de ryttere, der vil have et hårdt løb, idet de nu kan drage fordel af de fire stærke slovakker fra Bora-hansgrohe til at skabe udskilning. Derfor tror vi på et selektivt løb, hvilket er til gunst for løbets stærkeste duo, Zdenek Stybar og Petr Vakoc. De to Quick-Step-ryttere er som skabt til dette terræn, er begge hurtige på stregen og kan ovenikøbet lukrere på hinanden. Derfor fremstår de som de store favoritter. Ingen af dem har dog vist storform på den seneste, men da de begge håber på Tour-udtagelse bør de være i stand til at køre med om sejren på denne rute. Umiddelbart tror vi mest på Stybar, der hidtil har haft den mest lovende sæson.

 

Deres værste rivaler er den forsvarende vinder Roman Kreuziger og Ondrej Cink, der imidlertid skal håbe at løbet bliver så hårdt, at de kan køre alene hjem. Det samme håber Jan Barta at gøre, og han kan måske drage fordel af at have flere slovakiske holdkammerater. Daniel Turek er en farlig outsider, der også kan spurte. Det samme er Josef Cerny, der har vist god form på det seneste.

 

Feltet.dks vinderbud: Zdenek Stybar

 

 

Luxembourg (søndag d. 25. juni)

 

Forsvarende mester: Bob Jungels

 

Ruten: Løbet afvikles på en 19,4 km lang rundstrækning omkring Remerschen, der skal tilbagelægges 8 gange, hvilket giver en samlet distance på 155,4 km. Der er tale om en meget hård sag. De første 2 km stger med ca. 5% i gennemsnit, og efter 10 km venter yderligere en 1 km lang bakke med ca. samme sværhedsgrad. I de sidste 3 km falder det ned mod opløbet, hvor det over ca. 500 m stiger svagt.

 

Favoritterne: Det luxembourgske mesterskab er meget specielt, fordi der ikke er mange ryttere til start. Derfor er det meget svært at kontrollere, og på en kuperet rute som denne er det derfor sandsynligt, at det ender som et udskilningsløb. Det gør Bob Jungels til vores favorit. Han var ganske vist ikke imponerende på enkeltstarten, men han er landets i særklasse bedste rytter i dette terræn. Derudover er han ganske hurtig på stregen, og selvom han ikke er i topform, er det med en vis sandsynlighed nok til at vinde.

 

Hans værste rival er Alex Kirsch, der er som skabt til dette kuperede terræn. Også han er hurtig på stregen, og han har modsat Jungels vist god form. Hvis han kan følge med sin landsmand, har han gode chancer for at vinde. Ben Gastauer er også en god klatrer, men han skal alene hjem for at vinde. Jempy Drucker er efter sejren på enkeltstarten i storform og klart løbets hurtigste mand. Ruten bør dog være for hård for BMC-sprinteren, der ellers er ganske holdbar.

 

Feltet.dks vinderbud: Bob Jungels

 

 

Østrig (søndag d. 25. juni)

 

Forsvarende mester: Matthias Brändle

 

Ruten: Ryttern skal tilbagelægge i alt 158,2 km omkring byen Grein. De består af fem omgange på en 32 km lang rundstrækning, og der er tale om en decideret bjergløb. Således stiger det i de første 10 km med ca. 4% i gennemsnit, inden det falder jævnt ned til målområdet.

 

Favoritterne: Ganske vist synes stigningen ikke at være meget stejle, men fem ture op ad et 10 km langt bjerg vil kunne mærkes. Derfor regner vi med et udskilningsløb, hvor kun de stærkest klatrere kan overleve.

 

Det får os til at pege på Gregor Mühlberger som favorit. Sammen med holdkammeraten Patrick Konrad udgør han en fremragende klatreduo, og de viste begge god form i hhv. Slovenien og Schweiz. Konrad var imidlertid meget træt efter afslutningen, mens Mühlberger stadig synes at være frisk efter Giroen. Derfor tror vi, at Rund um Köln-vinderen får lov til at køre sin egen chance, og at han vil være stærk nok til at køre alene hjem. Konrad vil imidlertid få holdets støtte, hvis der skal spurtes om sejren.

 

Georg Preidler er i stand til at matche de to Bora-ryttere på stigningerne og har faktisk også en god spurt. Desværre har han været meget træt efter Giroen. Det samme har Felix Grossschartner, der ellers klatrer godt og har en god spurt. Michael Gogl er til gengæld udtaget til Treks Tour-hold og har i år klatret bedre end nogensinde. Ruten er dog nok en anelse for hård.

 

Markus Eibegger og Stephan Rabitsch er to af de bedste østrigske klatrere og er samtidig hurtig på stregen, hvilket giver ham perfekte kort på hånden. Riccardo Zoidl og Hermann Pernsteiner skal til gengæld håbe på et hårdt løb, hvor de kan køre alene hjem.

 

Feltet.dks vinderbud: Gregor Mühlberger

 

 

Irland (søndag d. 25. juni)

 

Forsvarende mester: Nicolas Roche

 

Ruten: I år skal der tilbagelægges 175,9 km omkring byen Wexford. Der er tale om en 18,95 km lang rundstrækning, der skal tilbagelægges i alt ni gange. I alt byder den på bare 54 højdemeter og er dermed stort set flad.

 

Favoritterne: De irske mesterskaber er altid meget specielle, fordi alle har øjnene stift rettet mod WorldTour-rytterne, der har til opgave at kontrollere løbet. Niveauforskellen er så stor, at det ofte ender som en ret selektiv affære. Hvorvidt det også sker i år, er dog tvivlsomt. Dels er ruten meget flad, dels er der ikke meget vind til at skabe splittelse.

 

Det får os til at pege på Sam Bennett som favorit. Bora-stjernen er ikke bare den hurtigste rytter, han har i år også genfundet sin holdbarhed. Naturligvis kompliceres løbet af, at det let bliver alle mod Bennett, men han synes at være så stærk, at han kan kontrollere sine værste rivaler. Med sin gode spurt bliver han umulig at slå, hvis han er med til stregen.

 

Den forsvarende vinder Nicolas Roche kørte en fabelagtig enkeltstart og ser ud til at have timet Tour-formen. Ruten passer ham dog ikke, men da han faktisk er hurtig på stregen, er han ikke uden chancer, hvis han kan komme af med Bennett. Ryan Mullen er brølstærk på flad vej og skal ikke have meget luft for at kunne køre alene hjem. Sværere bliver det for den sidste WorldTour-rytter, Philip Deignan, for hvem ruten er alt andet end optimal.

 

Matthew Brammeier og Connor Dunne udgør en solid duo, de måske kan drage fordel af hinanden til at stjæle sejren. Også vinderen af U23-udgaven af Flandern Rundt, Edddie Dunbar, bør være med helt fremme. Damien Shaw har været stærk for An Post og kan måske overraske stjernerne, og det samme kan måske Michael O’Loughlin, der sidste år var på podiet.

 

Feltet.dks vinderbud: Sam Bennett

 

 

Danmark (søndag d. 25. juni)

 

Forsvarende mester: Alexander Kamp

 

Ruten: At Danmark er kendt som et fladt land afspejles i den grad i årets rute. Der skal tilbagelægges i alt 10 omgange på en helt flad 18 km lang rundstrækning i Grindsted.

 

Favoritterne: Hvis man alene betragter terrænet, kan årets DM-rute næppe være meget nemmere. Grindsted ligger i en helt flad del af Vestjylland, og der er derfor næsten ingen højdemeter på programmet. Dermed kunne alt pege på en massespurt, men mesterskabsløb er altid uforudsigelige. Det skyldes, at løbets stærkeste ryttere næsten alle er på egen hånd eller har bare en eller to hjælperyttere, mens kontinentalholdene kommer i fuld formation. Det gør løbet meget mere åbent, end ruten umiddelbart tilsiger.

 

Efter den lovende præstation mod slutningen af Schweiz Rundt er der ingen tvivl om, at Magnus Cort igen er i fornuftig form efter sit brækkede kraveben, og som Danmarks hurtigste sprinter er han den naturlige favorit på en flad rute som denne. Han har imidlertid kun Christopher Juul til at hjælpe sig, og da ingen har interesse i at spurte med Orica-stjernen, kan det meget hurtigt blive en vanskelig sag at kontrollere feltet.

 

Nemmere bliver det ikke af, at der lovet endog meget kraftig vind fra vest og måske endda en smule regn. Det vil utvivlsomt bidrage til at gøre løbet hårdt, og det er ikke i Corts interesse, specielt fordi han stadig mangler løbskilometer. Dog kan sprinterne glæde sig over, at ruten hovedsageligt byder på med- eller modvind, og der er kun for alvor sidevind på et kort stykke midtvejs på rundstrækningen.

 

Set i det lys tvivler vi på, at løbet ender i en massespurt, og man kan for Cort frygte, at det bliver for hårdt for ham og Juul at holde de mange kontinentalhold i snor. I stedet kan det meget vel ende som endnu et indianercykelløb med utallige angreb, hvor en kombination af styrke, held og holdtaktik afgør, hvem der er tilbage til sidst.

 

Det får os til at pege på Michael Valgren som favorit. Astana-rytteren er ubetinget Danmarks stærkeste klassikerrytter, og derfor passer et hårdt udskilningsløb ham perfekt. Han nærmer sig Tour-formen og bør på en rute som denne i øjeblikket være Danmarks bedste. Modsat sine WorldTour-kolleger har han hele to hjælperyttere til at støtte sig, hvor specielt Matti Breschel, der selv kan søge sin chance på en rute som denne og udnytte sin gode spurt, vil være værdifuld. Valgrens gode spurt gør ham til en oplagt vinderkandidat.

 

Søren Kragh Andersen viste god form i Ster ZLM Toer, og selvom han havde foretrukket en mere kuperet rute, har han både styrken i sidevinden og spurtstyrken til at vinde - også selvom han er helt uden hjælp. Med assistance fra Mads Würtz er Michael Mørkøv, der havde regnet med at skulle køre Tour og derfor er i form, heller ikke uden chance på en rute, der passer ham fint. Det samme gælder formstærke Lasse Norman, der også kan udnytte sin gode spurtstyrke.

 

Blandt kontinentalholdene vil Veloconcept satse på Alexander Kamp, Rasmus Guldhammer og Kasper Asgreen, hvoraf specielt de to førstnævnte er hurtige på stregen, samt Michael Carbel, der i en massespurt kan tage kampen op med Cort. Giant-Castelli har den meget formstærke Casper Pedersen og Nicklas Pedersen, der har haft en helt fantastisk sæson, mens en velkørende Rasmus Quaade måske kan slide rivalerne op. Efter sin sejr i Frankrig vil Frederik Rodenberg også være motiveret.

 

For Riwal har Troels Vinther, Nicolai Brøchner og Jonas Gregaard vist lovende form, og det samme har ColoQuicks brølstærke Torkil Veyhe, mens man heller ikke må glemme Rasmus Bøgh Wallin. Endelig er Mads Pedersen både en hurtig afslutter og stærk i fladt terræn, men det er usikkert, hvor han står efter en hård Giro.

 

Feltet.dks vinderbud: Michael Valgren

 

 

Slovenien (søndag d. 25. juni)

 

Forsvarende mester: Jan Tratnik

 

Ruten: Årets løb afvikles i Kranj over 163 km. Der skal køres i alt 10 omgange på en 16,3 km lang rundstrækning, der på papiret ser temmelig hård ud. De første 10 km stiger jævnt, men det synes kun at blive lidt stejlt når toppen. Derefter falder det jævnt ned til målet, hvor en let stigende opløbsstrækning venter.

 

Favoritterne: De sparsomme oplysninger gør det svær at vurdere sværhedsgraden af ruten, men umiddelbart kunne det ligne en dag for det hårdføre sprintere. Det gør Luka Mezgec til den oplagte favorit. Han viste storform i Slovenien Rundt, hvor han var blandt de hurtigste i spurterne og samtidig imponerede stort på kongeetapen. Vi tvivler på, at han kan sættes i dette terræn, og det er vel kun Marko Kump, der er hurtigere i en spurt. UAE-sprinteren synes ikke at være i form til at spille en rolle, og vis Mezgec kan kontrollere løbet, bør han vinde. Derfor er han vores favorit.

 

Hans værste rival er Grega Bole, der også er en slidstærk sprinter i god form. Han er knap så hurtig, men til gengæld har han hele fem holdkammerater. Bahrain-Merida kan også satse på Luka Pibernik, der kan angribe og udnytte sin hurtighed i en lille gruppe, samt måske Borut Bozic, der kan anvende en tilsvarende taktik.

 

Den forsvarende vinder Jan Tratnik er mere holdbar end sprinterne og hurtig på stregen og skal håbe på et hårdt løb. Det samme skal Primoz Roglic, der sikkert er stærkeste mand, men har behov for at komme alene til stregen. Matej Mohoric deler mange af Tratniks karakteristika, men er måske knap så hurtig. Endelig er Matej Mugerli en farlig herre, idet han både kan klatrer og har en lynhurtig spurt.

 

Feltet.dks vinderbud: Luka Mezgec

 

Slovakiet (søndag d. 25. juni)

 

Forsvarende mester: Juraj Sagan

 

Ruten: Løbet afvikles i Ziar nad Hronom på en 27,6 km lang rundstrækning, der skal tilbagelægges 7 gange. Den indeholder fem mindre stigninger, hvoraf den sidste er 500 m lang, stiger med ca. 6% og har top bare 3 km fra stregen

 

Favoritterne: Der er ikke megen information om rutens sværhedsgrad. Umiddelbart ligner det et løb, hvor det samlede antal højdemeter kan skabe en vis udskilning, også selvom stigningerne ikke i sig selv er særligt lange. Situationen kompliceres yderligere af, at løbet afvikles sammen med det tjekkiske mesterskab, og at man derfor kører to løb i ét.

 

Bora-hansgrohe er suverænt det stærkeste hold og har vel de fire stærkeste ryttere til start. Der er ingen tvivl om, at Peter Sagan er stærkeste mand, og han kan med lethed vinde løbet, hvis han vil. Som det var tilfældet sidste år, vil han dog med stor sandsynlighed forsøge at give sejren til en holdkammerat. Denne gang tror vi, at han vil gøre sit bedste for vennen Michal Kolar, der var afgørende ved sidste års VM og bliver stærkere og stærkere. Hvis ruten bliver for hård, kan det blive endnu en sejr til broren Juraj Sagan, der er mere slidstærk, men knap så hurtig. Holdet har også Erik Baska, men løbet bliver nok for hårdt for den hurtige slovak.

 

Det er meget vanskeligt at se, hvem der skal forhindre Bora i at vinde. Bedste bud må være Patrik Tybor, der netop er blevet nummer 7 i Slovakiet Rundt, samt Marek Canecky.

 

Feltet.dks vinderbud: Michal Kolar

 

 

Portugal (søndag d. 25. juni)

 

Forsvarende mester: José Mendes

 

Ruten: Årets løb afvikles i Gondomar på en 17,7 km lang rundstrækning, der skal forceres 10 gange i det 177 km lange arrangement. Efter en nedkørsel rammer man 2,2 km lang stigning, der stiger med 5,5% i gennemsnit. Fa toppen resterer 7,7 km, der består af en nedkørsel, inden der venter en 800 m lang bakke med ca. 3 km til stregen. Endelig stiger de sidste 1200 m med 6,4% i gennemsnit.

 

Favoritterne: Dataene antyder, at der er tale om et ganske hårdt løb med en meget svær finale. Derfor ligner det en dag for klatrerne. Det gør Rui Costa til vores favorit. UAE-stjernen er i særklasse Portugals stærkeste rytter, og han er som skabt til en rute som denne. Han er fremragende til at afslutte på en stigning, og han viste fortsat god form i Giroen. Han er ganske vist uden holdkammerater, men kan drage fordel af, at ruten er så hård, at det kan ende med et udskilningsløb.

 

Hans værste rival er Jose Goncalves, der med sejren i Ster ZLM Toer viste fremragende form. Han er hurtigere end Costa i en spurt, men knap så slidstærk. Til gengæld har han god støtte i Tiago Machado, der selv kan gå efter sejren ved at angribe fra distancen. Finalen er også god for Amaro Antunes, der med sejren på kongeetapen i Algarve viste, at han kan slå de professionelle, og han synes stadig at være i form.

 

Trek stiller med Ruben Guerreiro, der er skabt til en finale som denne, men ikke synes at være i form, samt Andre Cardoso, der er velkørende, men skal alene hjem. Den forsvarende vinder Jose Mendes er også klatrestærk, men hans form efter Giroen er uklar. Ricardo Vilela synes til gengæld at være velkørende. Og også Rui Vinhas, Joao Benta, Henrique Casimiro, Federico Figueiredo og Ricardo Mestre har formen og evnerne til at begå sig.

 

Feltet.dks vinderbud: Rui Costa

 

 

USA (søndag d. 25. juni)

 

Forsvarende mester: Gregory Daniel

 

Ruten: Løbet finder sted på en 12,6 km lang rundstrækning i Knoxville., der i det 176,9 km lange løb skal tilbagelægges 14 gange. Den byder på en ganske hård stigning efter ca. 4 km, men derefter er der kun et par småbakker på den resterende del af ruten.

 

Favoritterne: Stigningen er desværre ubeskrevet i det officielle materiale, men der er umiddelbart tale om en ca. 800 m lang bakke med stigningsprocenter over 10 det meste af vejen. Det gør det til en ganske svær sag, der helt sikkert vil gøre det umuligt for de rene sprintere. Nemmere bliver det ikke af, at startlisten er ukendt, og det er således uklart, hvem der stiller til start.

 

BMC stiller med Brent Bookwalter og Joey Rosskopf, der umiddelbart er feltets to stærkeste ryttere. Begge har vist god form og er stærke i kuperet terræn som dette. De er hæmmet af kun at være to, og ruten kan vise sig at være en anelse for let. Det kan dog meget vel ende som et udskilningsløb på den ikke helt nemme rute, og her vil duoen være stærke. Vi tror på sejr til en formstærk Bookwalter, der også er hurtig på stregen.

 

Han skal imidlertid af med Travis McCabe, der har et helt Unitedhelathcare-hold til at køre for sig. Han er en meget slidstærk sprinter, men spørgsmålet er, om ruten er for hård. Også Kiel Reijnen, Tanner Putt, Logan Owen, Colin Joyce og Alex Howes kan klatre og spurt. Det er den ikke for Evan Huffman, der efter sine to etapesejre i Tour of California har vist, at han har den rette fornemmelse for at angribe samt gøre arbejdet færdigt. Robin Carpenter har den samme næse for at time et angreb, er brølstærk og har en fornuftig spurt. Klatrestærke typer som Taylor Eisenhart, Adrien Costa, Neilson Powless, Ben King, Larry Warbasse og Chad Haga vil også være farlige, hvis løbet udvikler sig til en udskilningsløb.

 

Feltet.dks vinderbud: Brent Bookwalter

 

 

Schweiz (søndag d. 25. juni)

 

Forsvarende mester: Jonathan Fumeaux

 

Ruten: Løbet finder sted over 205,6 km omkring byen Affoltern. Først køres en omgang på en 29,2 km lang rundstrækning, inden det gælder hele 14 omgange på en kortere 12,6 km lang rundstrækning. Den indledes med en 3 km lang stigning, der stiger med ca. 6%, hvorefter det falder let resten af vejen.

 

Favoritterne: Uden IAM er BMC holdet, der skal slås. Hjemmeholdet stiller til start med hele syv ryttere, hvoraf mange er i form. Ruten er samtidig så hård, at det vil kunne skabe den nødvendige udskilning, og selvom de ikke har en oplagt sprinter, vil de kunne udnytte overtallet til at angribe på skift.

 

Deres store rival er Michael Albasini, der er skræddersyet til en rute som denne. Han klatrer bedre end samtlige BMC-ryttere og er hurtigere på stregen, men han er til gengæld uden holdkammerater. Det bliver ikke nemt at kontrollere de mange angreb, og vi tror ikke, at han vil være i stand til at sikre sig en spurtafgørelse.

 

Blandt BMC-rytterne kan det blive til noget for de fleste, men vi tror mest på Stefan Küng og Silvan Dillier. Egentlig er ruten for hård til dem begge, men de klatrer udmærket og kan drage fordel af holdets overtal til at angribe. Begge er næsten umulige at hente, når først de er kommet fri, og de vil ikke være bange for at tage deres chance fra distancen for at komme af med Albasini. Michael Schär klatrer bedre end de to og er også en oplagt kandidat. Danilo Wyss og Martin Elmiger er måske en anelse for tunge, men kan til gengæld drage fordel af deres gode spurt. Holdets klatrer er Kilian Frankiny, der til gengæld nok vil finde ruten for let.

 

Mathias Frank viste god form i Schweiz Rundt, men ruten her er for let for ham. Derudover kan Reto, Hollenstein, Simon Pellaud, Patrick Schelling, Roland Thalmann eller Valentin Baillifard måske overraske.

 

Feltet.dks vinderbud: Silvan Dillier

 

 

Polen (søndag d. 25. juni)

 

Forsvarende mester: Rafal Majka

 

Ruten: Løbet afvikles over hele 261 km i Gdynia. Efter en indledende strækning køres to omgange på en stor 84 km lang rundstrækning, inde der slutte med fire omgange på en mindre 11 km lang runde. Det indledende stykke byder på en stigning straks fra start, og den store omgang er småkuperet. Til gengæld er de sidste 44 km helt flade.

 

Favoritterne: Umiddelbart er der ikke tale om et meget svært løb. Udskilningen skal ske tidligt på dagen, men terrænet er næppe svært nok til, at den forsvarende vinder Rafal Majka kan gøre en forskel. I stedet ser det ud til at være en god dag for slidstærke sprintere.

 

Det får os til at pege på Maciej Paterski som favorit. Polakken er ikke bare del af CCC-mandskabet, der er det stærkeste, han er også som skabt til denne rute. Dels er han god i kuperet terræn, dels er han hurtig på stregen. Endelig har han vist fremragende form med flere sejre i Polen på det seneste. Hans holdkammerat Alan Banaszek er endnu hurtigere, men skal første overleve stigningerne.

 

Sky stiller med Michal Golas og Lukasz Wisniowski, der begge er ganske hurtige efter et hårdt løb og bestemt kan tage kampen op med Paterski. Også Pawel Franczak, Jaroslaw Marycz, Karol Domagalski, Kamil Zielinski og Bartlomiej Matysiak bør være med fremme i en spurt efter et hårdt løb. Przemyslaw Kasperkiewicz har været imponerende hele året og kan måske overraske, og det samme kan Szmyon Rekita. Stærke Marcin Bialoblocki og Lukas Owsian kan måske udnytte CCCs overtal til at angribe.

 

Feltet.dks vinderbud: Maciej Paterski

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour of Guangxi Women's...(1.WWT) 21/10

Gree-Tour of Guangxi(2.UWT) 16/10-21/10

Japan Cup Cycle Road Race(1.HC ) 21/10

Tour of Guangxi Women's...(1.WWT) 21/10

Japan Cup Cycle Road Race(1.HC ) 21/10

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

BMC Racing Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Floors

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First-Drapac

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team LottoNL-Jumbo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig.

Glemt kodeord?

Opret bruger