Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: Onsdagens etaper i Belgien og Norge

Optakt: Onsdagens etaper i Belgien og Norge

23. maj 2017 22:22Foto: Sirotti

Mens Giro d’Italia stjæler det meste af opmærksomheden, er Tour de France-forberedelserne samtidig i fuld gang. Det foregår i den kommende uge med to store etapeløb i hhv. Belgien og Norge, hvor Tony Martin og Philippe Gilbert ventes at skulle slås om sejren i Belgium Tour, og Edvald Boasson Hagen håber at fortsætte succesen fra Tour of Norway i Tour des Fjords. Hver dag vil vi have optakter til etaperne i de to løb.

Annonce

Onsdag gælder det 1. etape i både Belgium Tour og Tour des Fjords. Du finder optakterne nedenfor

 

Du kan læse overordnede optakter til Belgium Tour og Tour des Fjords.

 

Belgium Tour - 1. etape

Ruten

Belgium Tour er ofte blevet indledt med en prolog, men første linjeløbsetape har altid været en sag for sprinterne. I år har man skippet den indledende enkeltstart til fordel for en længere tidskørsel på 3. etape, og det betyder, at de hurtige folk igen kan slås om den første førertrøje. Det sker, når feltet på førstedagen vender tilbage til den klassiske stigende opløbsstrækning i Knokke-Heist, der er blevet et helt fast element i løbet, og som siden 2002 kun er blevet skippet to gange i 2007 og 2008.

 

I alt skal der på onsdagens etape tilbagelægges 178,8 km mellem Lochristi og Knokke-Heist, og de er stort set helt flade. Indledningsvis tilbagelægger man en flad 28,8 km lang rundstrækning omkring startbyen, hvor man dyster om point i den første Primus Checkpoint-spurt efter 22,4 km. Herfra kører man mod nordvest, senere sydvest og til slut igen nordvest gennem fladt terræn ud mod kysten. Der er er nogle ganske små bakker midtvejs, men intet der bør kunne volde problemer. Tillige venter der efter ca. 100 km to små brostensstykker, og efter 127 km køres den anden Primus-spurt.

 

Efter 142,6 km rammes den flade 23,6 km lange rundstrækning, og 8 km senere kommer den sidste Primus-spurt. Efter 155,2 krydser man målstregen, og etapen afsluttes nu med en omgang på den hovedsageligt flade rundstrækning, der er placeret syd for målbyen Knokke-Heist og ikke byder på tekniske udfordringer. Den gyldne kilometer kommer med 18,1 km igen, og herfra fortsættes ud til mål, hvor en teknisk finale venter. Med 3 km igen er der et U-sving, hvorefter en lige vej leder frem til to sving, der kommer kort efter hinanden med 600 m igen. Den sidste kilometer stiger med 1-2%.

 

Sidste år vandt Edward Theuns spurten foran Dan McLay og Kenny Dehaes. De tidligere vindere i Knokke-Heist er Tom Boonen (2015, 2014, 2006, 2005, 2004), André Greipel (2013, 2012, 2011), Kenny Van Hummel (2010), Borut Bozic (2009) og Jan Svorada (2002). Kun i 2003 lykkedes det Jans Koerts at snyde sprinterne. I 2007 var man vært for en etape i Eneco Tour, hvor Mark Cavendish vandt, og i 2008 lagde man asfalt til unge Jurgen Roelandts’ overraskende sejr ved de belgiske mesterskaber.

 

Vejret

Der ventes ekstrem varme og mere end 30 grader i weekenden, men der startes i mere behageligt vejr. Således vil der onsdag kun være enkelte skyer samt en temperatur på 17 grader. Der vil kun være en let vind fra nordvest. Det giver først sidemodvind og siden modvind. På rundstrækningen vil der først være medvind og siden modvind. Med 3 km igen drejer man ind i sidemedvind, inden man får sidemodvind på opløbsstrækningen.

 

Favoritterne

Finalen i Knokke-Heist er kendt af enhver, der tidligere har kørt Belgium Tour, og det ender altid i en massespurt. Vinden er en potentiel fare i kystregionen, men har traditionelt aldrig spillet en rolle, og vejrudsigten fortæller, at det heller ikke vil blive tilfældet denne gang. Derfor vil det være en mindre sensation, hvis ikke etapen skal afgøres blandt de hurtige folk.

 

Naturligvis vil der blive etableret et udbrud, men Direct Energie, Trek og måske Lotto vil være opsatte på at spurte. De vil tage kontrol og sikre, at det hele bliver samlet. Det store spørgsmål er, om det sker inden den gyldne kilometer. Hvis det gør, vil vi helt sikkert se folk som Philippe Gilbert, Tiesj Benoot og Oliver Naesen gå efter et par værdifulde bonussekunder.

 

I sidt ende skal det helt sikkert afgøres i en spurt, hvor sprinter skal time det rigtigt på den stigende opløbsstrækning, der ikke er helt nem. Samtidig er lead-outs vigtige i den tekniske finale, og det er derfor afgørende at have et godt hold til at køre sig frem.

 

Her sætter vi vores penge på Bryan Coquard. Selv i en flad spurt er franskmanden måske feltets hurtigste mand, men i en spurt op ad bakke er han suverænt en af de bedste i verden. Det har han vist ved utallige lejligheder, senest i Tour de France, hvor han var millimeter fra at slå Marcel Kittel. Dette opløb er med andre ord som skræddersyet til ham. Den store udfordring bliver positioneringen, der ikke altid har været hans største styrke. Han har imidlertid en meget formstærk Adrien Petit til at køre lead-out, og også Aneglo Tulik bliver bedre og bedre i denne rolle. Hans form er lidt usikker, da han har haft en pause, men er han i en god position bør han ikke kunne slås i denne finale.

 

Sidste år vandt Edward Theuns, og han vil være ivrig efter at gentage bedriften. Med Degenkolbs ankomst til Trek har han ikke haft mange chancer for at spurte, men her er han den klare nummer 1 på et hold, der ikke har nogen oplagt klassementskandidat. Han har ikke samme tog som sidste år, men Boy Van Poppel er en fantastisk lead-out man i en finale som denne. Kan hollænderen aflevere sin kaptajn godt, kan han sagtens vinde igen.

 

Jens Debusschere er måske ikke helt så hurtig som Coquard og Theuns, men han har et andet våben. Med Marcel Sieberg, Nikolas Mas og Jurgen Roelandts ved sin side har han det i særklass bedste tog, og vi vil blive dybt overraskede, hvis ikke Lotto fuldstændig dominerer finalen. Det stigende opløb er heller ikke dårligt for Debusschere, der med etapesejren i Dunkerque viste, at formen er fin.

 

Dan McLay er en af de få ryttere, der har farten til at vinde. Desværre er han elendig til at positionere sig, hvilket senest blev tydeligt i Tour of Norway. Alt afhænger derfor af, om han kan navigere rudt i den tekniske finale, idet hans hold bestemt ikke er imponerende. Lykkes det, kan han sagtens vinde.

 

Det har været en rædselssæson for sidste års sejrsmaskine Timothy Dupont. Intet synes at fungere for belgieren, der har været ramt af sygdom. Dunkerque gav ikke antydningen af bedring, men meldingen er, at formen skulle være i fremgang. Det ender sikkert med endnu en skuffelse, men det ændrer ikke på, at hans topfart gør ham til en af etapens favoritter.

 

Også unge Riccardo Minali har i de arabiske løb vist en imponerende fart, der gør det muligt at stræbe efter sejren her. Desværre er hans positionering ofte ret elendig, og alt afhænger derfor af, om han kan ovrvinde den hurdle. Lykkes det, kan han tage sejren.

 

Kenny Dehaes har slet ikke haft en god sæson, men i Dunkerque så det ud til, at der var lys for enden af tunnelen. Han er traditionelt stærk på denne årstid, og han elsker et stigende opløb som dette. Er han endelig i form, er han hurtig nok til at vinde, specielt fordi han har Dnailo Napolitano som en stærk lead-out man.

 

Tom Van Asbroeck har ikke spurtet meget i år, men i Tour of Norway viste han, at formen efter en svag start er god. Han er måske ikke så hurtig som de bedste, men han er en stærk fyr, der har fordel af det stigende opløb. Samtidig har han i Jens Keukeleire en stærk lead-out man.

 

Også Roy Jans burde være begejstret for det stigende opløb, og han er som regel konkurrencedygtig på dette niveau. Desværre har han ikke haft sit bedste år, og hans hold er ikke imponerende.

 

Baptiste Planckaert er ikke hurtig nok til at vinde de rene massespurter, men i et stigende opløb som dette har han bedre chancer, ikke mindst fordi han er fremragende til at positionere sig. Endelig vil vi pege på cyklcross-rytteren Marcel Meisen, der sidste år kørte nogle ganske imponerende spurter på landevejen.

 

Også Philippe Gilbert, Adam Blythe, Bert Van Lerberghe, Michael van Staeyen, Raymond Kreder, Coen Vermeltfoort, Nicolas Marini og Joeri Stallaert ventes at blande sig i spurten, men de bør ikke være i stand til at vinde.

 

Feltet.dks vinderbud: Bryan Coquard

Øvrige vinderkandidater: Edward Theuns, Jens Debusschere

Outsidere: Dan McLay, Timothy Dupont, Riccardo Minali, Kenny Dehaes

Jokers: Tom Van Asbroeck, Roy Jans, Baptiste Planckaert, Marcel Meiseen

 

Tour des Fjords - 1. etape

Ruten

I 2016 sendte man feltet over nogle ganske store stigninger, men de kom alle så langt fra mål, at de ikke gjorde nogen stor forskel. Den model forsøger man sig med igen i år, hvor man på 1. etape skal over Gaularfjellet i hele 763 m højde i den indledende fase, men da anden halvdel af ruten er stort set helt flad, ventes det, at sprinterne kommer til fadet. En lill bakke på en afsluttende rundstrækning kan imidlertid skabe overraskelser og vil gøre det af med de tungeste folk

 

I alt skal der tilbagelægges 189,8 km mellem Balestrand og Førde. Efter en flad start, hvor man kører mod nord langs vandet, drejer man mod vest for at køre op over Gaularfjellet, der er 7,8 km langt og har top efter 36 km. Herefter venter en nedkørsel, mens man kører mod nord op over Rørvikfjellet, der er 2,1 km langt og har top efter 75,7 km. Efter nedkørslen kører man mod vest mod Førde, men slår en stor, flad slølfe rundt om søen Jolstravtnet, inden man kører frem til mål. Undervejs kommer de to første spurter i hver sin ende af søen efter henholdsvis 99,9 km og 124,6 km.

 

Efter turen rundt om søen fortsætter man mod vest frem til Førde, hvor man efter 165,9 km rammer den afsluttende 10,3 km lange rundstrækning. Kort efter krydser man stregen for første gang og kører her om dagens sidste spurt. Til slut skal der tilbagelægges to omgange på den hovedsageligt flade runde, men der venter en grim overraskelse i finalen. Således kommer der med 2500 m igen en 1,5 km lang bakke, der stiger med 2,7% i gennemsnit. Herefter venter en nedkørsel til de sidste 500 flade meter. Det sidste skarpe sving kommer med 1800 m til mål, og derefter er der kun en blød kurve med 200 m igen.

 

Førde har ikke tidligere været brugt som målby for et stort cykelløb.

 

 

 

Vejret

Der er udsigt til godt vejr senere på ugen, men det vil ikke være et rigtigt Tour des Fjords uden lidt regnvejr. Onsdag ventes der byger og en 50% risiko for regn det meste af dagen, men der vil også være kig til solen. Der vil være en let vind fra vest, hvilket hovedsageligt giver modvind og sidemodvind. I finalen vil der være medvind frem til et sidevindsstykke, der indledes med 3500 m igen. I de sidste 1800 m vil der være sidemodvind.

 

Favoritterne

Ganske vist er løbet trods dets karakter som et sprinterløb præget af en udtalt mangel på topsprintere, men det vil alligevel være en overraskelse, hvis ikke 1. etape ender i en massespurt. Ganske vist er der et par ordentlige knolde på menuen, men de kommer alt for tidligt til at gøre en forskel. Samtidig vil hold som Coop og Dimension Data ikke risikere at smide klassementet væk med det samme, og de vil derfor kontrollere etapen og sikre, at det bliver samlet til sidst. Ganske vist r der tale om små seksmandshold og en risiko for, at alle kigger på Boasson Hagen og Dimension Data, men i sidste ende bør risikoen for, at klassementet ryger få hold til at give sydafrikanerne en hånd. Hvis man dertil lægger, at fraværet af en absolut topsprinter betyder, at flere ryttere vil lugte blod, tror vi på en massespurt.

 

Den sidste del af etapen er relativt nem, men den lille bakke i finalen vil sandsynligvis spille en rolle. Den vil således kunne luge ud i de tungeste folk, og selvom den næppe er svær nok til, at folk falder fra, kan den koste positioner og værdifulde kræfter. Derfor vil de lidt stærkere sprintertyper være favoriseret.

 

Det får os til at pege på Edvald Boasson Hagen som etapens topfavorit. Nordmanden er ganske vist ikke ren sprinter, men som han netop har vist i Tour of Norway er han ikke langsom på stregen. Når man kan udfordre Dylan Groenewegen har man en ganske fin spurt, og Boasson Hagen synes simpelthen at væe så formstærk, at han kan slå normalt hurtigere folk. Den lille bakke i finalen er til hans fordel, og samtidig viste han i sidste uge, at hans positioneringsevne er sublim. Derfor tror vi på endnu en sejr til den lokale helt.

 

Andrea Pasqualon blev først sent føjet til startlisten, og det var dårligt nyt for Boasson Hagen. Således er italieneren klart en af de hurtigste i dette felt, og han har helt sikkert farten til at tage kampen op med løbets favorit. Også han er en stærk sprinter, der drager fordel af den sene bakke, men hans form er en anelse usikker.

 

Heller ikke Zico Waeytens er ren sprinter, men i en hård finale er han hurtig. Det viste, da han sidste år van den regnvåde sidste etape i Belgium Tour, og derfor er denne finale perfekt for ham. Han har haft et skidt forår, men må være motiveret efter revanche i dette løb. Om han har farten til at slå Boasson Hagen er lidt tvivlsomt, men når man kan vinde i Belgium Tour, kan man også vinde her. Hans holdkammerat Max Walscheid er måske feltets hurtigste mand, men han er netop kommet tilbage fra sygdom. Med en bakke i finalen formoder vi derfor, at han vil agere hjælperytter, specielt fordi han i forvejen er en tung herre.

 

På papiret er Aidis Kruopis en af feltet allerhurtigste, også hurtigere end Boasson Hagen. Han har imidlertid haft et skidt år og var heller ikke stærk i Tour of Norway. Derfor tror vi, at denne finale er for hård for ham, men han er stadig en outsider i kraft af sin høje topfart.

 

Groenewegen har forladt Norge, og det betyder, at LottoNL i dette løb kører for lokale Amund Grøndahl Jansen. Han er ikke så hurtig som de bedste, men han har den store fordel, at han har et af de bedste hold til at køre sig frem. Det kan måske give ham mulighed for at skabe overraskelsen.

 

August Jensen havde et fantastisk Tour of Norway, hvor han sluttede i top 9 på samtlige etaper. I dette løber han måske Boasson Hagens værste rival, men han får det dog svært på denne etape, der er en anelse for nem. Han er imidlertid i fremragende form, og den sene bakke taler til hans fordel.

 

Sebastian Molano positionerer sig skidt, men han er ganske hurtig på stregen. Det viste han med tredjepladsen i det store sprinterløb GP de Denain. Her slog han langt hurtigere ryttere, end han er oppe mod her, men skal han gentage succesen, skal han klare sig bedre i positionskampen end vanligt.

 

Danmark er heller ikke uden chance på denne etape. Således stiller vi til start med to ganske hurtige folk i Patrick Clausen og Michael Carbel, der begge har vist god form på det seneste. Selvom ingen af dem har de store resultater på dette niveau, er sprinterfeltet her så relativt svagt, at de kan stå på tærsklen til et topresultat.

 

Endelig vil vi pege på Dylan Page. Schweizeren har haft svært ved at leve op til det flotte resultat, der sidste år gav ham et gennembrud i Mallorca Challenge. Han har imidlertid for nylig vist god form, og i dette felt burde han have en chance for at levere et topresultat.

 

Feltet.dks vinderbud: Edvald Boasson Hagen

Øvrige vinderkandidater: Andrea Pasqualon, Zico Waeytens

Outsidere: Aidis Kruopis, Amund Grøndal Jansen, August Jensen, Sebastian Molano

Jokers: Michael Carbel, Patrick Clausen, Max Walscheid, Dylan Page

Annonce

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Giro dell'Appennino(1.1) 24/06

Giro dell'Appennino(1.1) 24/06

Acht van Bladel(2.1) 25/06-27/06

Tour de France(2.UWT) 26/06-18/07

La Course by Le Tour de F...(1.WWT) 27/06

Axion SWISS Bank Gran Pre...(1.1) 27/06

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka Assos

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

SÆT DIT TOUR-MANAGERSPIL - PRÆMIER FOR MINDST 80.000 KR