Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: Prolog til Tour de l’Ain
08. august 2017 17:45 af Emil AxelgaardFoto: Sirotti

Den kommende uge giver Vuelta-rytterne en sidste mulighed for at få løbsfart i benene, og det gør det til en hektisk tid med hele fem store etapeløb, BinckBank Tour, Arctic Race of Norway, det bjergrige Tour de l’Ain, Czech Cycling Tour og det nye Colorado Classic. Hver dag kan du naturligvis læse fyldige optakter til WorldTour-løbet i Holland og Belgien, men vi vil også hver dag have kortere optakter til etaperne i Frankrig og Norge.

Tirsdag gælder det prologen i Tour de l’Ain, mens Arctic Race of Norway først starter torsdag.

 

Du kan læse overordnede optakter til Tour de l’Ain og senere også til Arctic Race of Norway

 

Tour de l’Ain - 1. etape

Ruten

Løbet er som regel blevet indledt med en meget kort og teknisk prolog, men sidste år betød forkortelsen af løbet, at den etape udgik. I år er løbet imidlertid tilbage i fuld længde, og det betyder, at der igen er blevet plads til at indlede løbet med en kort tidskørsel, der i natur minder meget om det, man typisk ser i det franske løb.

 

Årets prolog finder sted i Bourg-en-Bresse og er bare 3,8 km lang. Konstant bevæger ryttere sig ca. 230 m over havets overflade på en næsten helt flad rute, der kun byder på tre meget små bakker. Den væsentligste udfordring er i stedet de relativt mange sving, idet der er hele 10 af slagsen over den relativt korte distance, mens rytterne snor sig rundt i en lille bue syd for start- og målområdet i hjertet af byen.

 

Samme rute blev benyttet for to år siden, hvor Mike Teunissen vandt foran Alexandre Greniez og Marc Sarreau. I 2013 vandt Leonardo Duque en sprinteretape til byen, mens Wilco Kelderman var hurtigere end Jan Barta og Jean-Christophe Peraud på prologen i 2011. I 2001 vandt Samuel Dumoulin en sprinteretape, mens Linas Balciuanas to en udbrudssejr i 2000 og Arthur Krzeszowiec vandt en massespurt i 1999. Touren var forbi i 2005, hvor Tom Boonen sejrede i en massespurt, og i 2001, hvor Thor Hushovd tog en udbrudssejr. I 2012 tog Bradley Wiggins en knusende sejr på en Dauphiné-enkeltstart i byen.

 

 

 

 

 

Vejret

Enkeltstarter er ofte blevet ødelagt af regnvejr, og desværre kan været igen spille en rolle denne gang. Således ventes der massiv regn stort set hele dagen, men det vil klare op i aftentimerne, hvor prologen afvikles, og hvor solen kan kigge frem. Temperaturen vil være ca. 23 grader, og der vil være en let vind fra vest, hvilket giver modvind først og sidst på etapen og medvind midtvejs.

 

Favoritterne

Der er tale om en helt klassisk prolog i den forstand, at den er både kort og teknisk, og derfor vil det være prologspecialisterne, der dominerer. Vi kan således vente os, at en blanding af teknisk stærke og eksplosive enkeltstartsspecialister og sprintere som ofte før vil slås om den første førertrøje i løbet - nøjagtigt som det var tilfældet på samme etape i 2015, hvor Mike Teunissen vandt.

 

Desværre ser det ud til, at vejret kan få en afgørende indflydelse på løbet. Det massive regnvejr ventes dog af aftage, og etapen burde finde sted i tørvejr. Det betyder dog, at vejene sandsynligvis er våde for de først startende, og at det er en fordel at starte så sent som muligt - helt modsat af, hvad der vil være tilfældet i BinckBank Tour. Våde veje vil gøre en stor forskel på den tekniske rute, og derfor kan betydningen af en sen start næppe overvurderes. Få gode betting henvisningskoder hos bonuscodebets.dk

Set i det lys er det ganske overraskende, at Johan Le Bon starter relativt tidligt. For FDJ er klassementet dog vigtigst, og det betyder, at Le Bon må vige pladsen for David Gaudu og Thibaut Pinot. Alligevel vil vi pege på Le Bon som løbets favorit. Franskmanden er den eneste regulære enkelstartsspecialist i løbet, og netop tekniske prologer har været lidt af et speciale. Således har han ofte kørt med om sejren på prologen i Boucles de la Mayenne, som han senest vandt i år. Han har været fremragende kørende for nylig og synes at være i topform. Hvis ikke han sættes for meget tilbage af vejrforholdene, bør han vinde denne etape.

 

Som sagt er der stort set ingen specialister til start, og det betyder, at Le Bon meget vel kan ende med at skulle slås med sprintere. Vi vil her især fremhæve Juan Jose Lobato. Spanieren har absolut ingen store enkeltstartsresultater, men vi har ofte på denne etape set, at det er eksplosiviteten og formen, der gør en forskel. Lobato kørende forrygende i Tour de Wallonie og har ikke været i bedre form længe. Det gør ham til en kandidat på en rute, hvor hans accelerationsstyrke vil bringe ham langt. Hans sprinterholdkammerat Amund Grøndahl Jansen burde også kunne være med fremme.

 

Det vil den også gøre for Andrea Palini. Også han er en håbløs enkeltstartsrytter, men på en prolog kan en sprinter som ham vise sig frem. Det sikrede ham sejren på prologen i Sibiu Cycling Tour og må have givet ham ambitioner på en etape som denne. Formen er god, og derfor kan det undre, at han ikke starter som sidste mand for sit Androni-hold. Hans holdkammerat Marco Frapporti har også evnerne til at gøre det glimrende på denne rute.

 

Netop det forhold, at sprinterne vil dominere, burde give en chance til Nacer Bouhanni. For to år siden blev han nummer 9 på samme rute, og denne gang er han langt bedre stillet, da det lykkedes ham at gennemføre Touren og opbygge formen efter sin lange skadespause. Hvis han er kommet sig efter Touren, bør han være tæt på topformen, og så kan han sagtens ende som vinder af denne etape. Hans holdkammerat Anthony Turgis har forbedret sig voldsomt på enkelstarterne, senest anskueliggjort med 8. pladsen i Belgium Tour, og han har de rette eksplosive egenskaber til at gøre det godt her.

 

Efter nogle svære år har Maxime Daniel endelig fundet formen i 2017, som har været lidt af en gennembrudssæson for den franske sprinter. Han viste på prologen i Boucles de la Mayenne, at han kan gøre det godt på en etape som denne, og på papiret har han alt, hvad der skal til for at slutte langt fremme. Det store spørgsmål er, om han er kommet sig efter det styrt, der tvang ham ud af Tour de Wallonie. Hans holdkammerater Anthony Delaplace og Pierre-Luc Perichon har begge en kombination af power og accelerationsstyrke og burde også kunne være med helt i front.

 

Ruten passer ikke til klassementsrytterne, blandt hvem man specielt bør fremhæve Alexandre Geniez, Thibaut Pinot, Delio Fernandez og Stef Clement. Faktisk er etapen slet ikke dårlig for Geniez, der endda blev nummer 2 for to år siden, men han har haft et elendigt år og er slet, slet ikke i samme form. Ruten er for eksplosiv for Pinot, men han har i Criterium International overrasket på denne type ruter. Fernandez har også de rette eksplosive egenskaber til at begå sig. Det kniber mere for Clement, der er enkeltstartsspecialist, men får det svært på denne rute.

 

Som sagt ser man tit sprintere overraske på prologer. Dem er der mange af i dette løb, og det er muligt for folk som Emiel Vermeulen, Samuel Dumoulin, Kevin Le Cunff, Nicolas Vereecken, Geoffrey Soupe, Ryan Anderson, Francesco Gavazzi, Evaldas Siskevicius, David Menut, Benjarmin Giraud, Marco Benfatto, Anthony Maldonado og Jeremy Lecrocq alle at overraske.

 

Endelig vil fremhæve U23-verdensmester Joris Nieuwenhuis som en dark horse. Han mangler lidt råstyrke, men hans tekniske egenskaber kan bringe ham langt på denne rute.

 

Feltet.dks vinderbud: Johan Le Bon

Øvrige vinderkandidater: Juan Jose Lobato,

Outsidere: Nacer Bouhanni, Anthony Turgis, Maxime Daniel, Anthony Delaplace, Marco Frapporti

Jokers: Amund Grøndahl Jansen, Pierre-Luc Perichon, Alexandre Geniez, Delio Fernandez, Thibaut Pinot, Stef Clement, Joris Nieuwenhuis
 

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour of Guangxi Women's...(1.WWT) 21/10

Gree-Tour of Guangxi(2.UWT) 16/10-21/10

Japan Cup Cycle Road Race(1.HC ) 21/10

Tour of Guangxi Women's...(1.WWT) 21/10

Japan Cup Cycle Road Race(1.HC ) 21/10

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

BMC Racing Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Floors

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First-Drapac

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team LottoNL-Jumbo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig.

Glemt kodeord?

Opret bruger