Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: Prolog til Tour de Luxembourg
31. maj 2017 13:45 af Emil AxelgaardFoto: ©Tim De Waele/TDWsport.com

Efter en fantastisk Giro d’Italia venter en mere stille uge, inden de Tour de France-forberedelserne for alvor indledes med Criterium du Dauphiné på søndag. Ugen byder dog på to etapeløb, der for mange markerer starten på den sidste finpudsning af formen inden verdens største cykelløb. Fra onsdag til søndag vil Greg Van Avermaet være den store stjerne i det traditionsrige Tour de Luxembourg, der er som skabt til ham og de øvrige puncheurs, mens prologspecialister og stærke sprintere vil være klar til at slås om sejren i det franske Boucles de la Mayenne fra torsdag til søndag. Hver dag vil vi have optakter til etaperne i de to løb.

Onsdag gælder det prologen til Tour de Luxembourg, mens Boucles de la Mayenne først indledes torsdag.

 

Du kan læse overordnede optakter til Tour de Luxembourg og senere til Boucles de la Mayenne.

 

Tour de Luxembourg - prolog

Ruten

En af de mest ikoniske etaper på cykekalenderen er aftenprologen i Tour de Luxembourg. Selvom arrangørerne synes at angive forskellige distancer fra år til år, er det den samme rute, der er blevet brugt i adskillige udgaver. For mange er dette aftenslag den første indikation inden for cykelverdenen på, at sommeren endelig er kommet.

 

I år har man faktisk ændret en anelse på den klassiske etape, der er blevet forkortet med 750 m ved at fjerne en del af det første flade stykke. Derfor skal der i år tilbagelægges bare 2,14 km i landets hovedstad Luembourg. Først spurtes der 400 m ned ad en flad boulevard, inden man rammer en kort nedkørsel, der via et 180 graders sving fører ned til floden, som man følger, indtil der resterer bare 810 m. Her forlader man vandet for at køre op ad en stejl 490 m lang bakke, der stiger med 12,09% i gennemsnit og har 354 m med brosten. Herefter venter 400 m i fladt terræn med hele 4 sving i en teknisk finale.

 

Den var kendt som Jimmy Engoulvents etape, idet franskmanden vandt i 2007, 2010, 2012 og 2013 samt blev nummer 2 i 2008, nummer 3 i 2011 og nummer 4 i 2015. Han er imidlertid nu gået på cykelpension, og i stedet har andre taget over. Sidste år slog Jempy Drucker Maurits Lammertink og Tom Bohli med hhv. 3 og 4 sekunder, mens det i 2015 var Adrien Petit, der sejrede foran Bryan Coquard og Arnaud Gerard. I 2014 vandt Danny Van Poppel foran Drucker og Alex Kirsch, og hollænderen blev i 2014 nummer 2 bag Engoulvent og foran Jonathan Hivert. Derudover har også Fabian Cancellara vundet i 2011 og 2008 Gregory Rast i 2009 og Kim Kirchen i 2006, hvor etapen gjorde debut.

 

 

Vejret

Prologen har før været afviklet i regnvejr, hvilket har gjort det til en halsbrækkende affære. Denne gang vil betingelserne imidlertid være helt perfekte. Således bliver onsdag en solskinsdag med kun få skyer samt en temperatur på 25 grader. Der vil være en let vind fra nord, hvilket giver medvind på første del, modvind på bakken og sidevind i finalen.

 

Favoritterne

Prologen i Luxembourg er som sagt lidt af en klassiker, og derfor har de fleste en rimelig god fornemmelse af, hvem der kan gøre det godt i de snævre gader i det lille lands hovedstad. Ganske vist er ruten ændret en anelse, men der er alene tale om, at et fladt stykke er udeladt. Det er en ganske speciel prolog, der ikke er skabt til enkeltstartsspecialister. Tværtimod er det en etape for puncheurs, stærke sprintere og eksplosive typer, der har power og fart til at spurte op ad en bakke og tekniske evner til at håndtere de mange sving.

 

Efter Jimmy Engoulvents store dominans er etapen i de senere år blevet vundet af sprintere. Danny Van Poppel, Adrien Petit og senest Jempy Drucker har trukket sig sejrrigt ud af spurten op ad bakken, og det er derfor nærliggende igen i år at pege på en hurtig afslutter. 2017-feltet kendetegnes imidlertid af en udpræget mangel på sprintere, og der er ikke mange oplagte kandidater til sejren.

 

Ét sprinternavn skiller sig imidlertid ud, og han er samtidig den forsvarende vinder af etapen. Sidste år var Jempy Drucker klart hurtigste mand, efter at ha med en andenplads i 2015 allerede havde vist, at han er skabt til denne rute. I år fremstår han derfor igen som manden, der skal slås. Ikke blot er han feltets på papiret hurtigste mand, han er også fremragende på korte, stejle stigninger samt teknisk dygtig. Kort sagt har han alt, hvad der skal til for at gøre det godt. Hvis man dertil lægger, at han i Californien viste, at formen er god, og at han i de seneste uger har arbejdet målrettet med sin eksplosivitet og spurtstyrke, er det oplagt, at Drucker må være etapens favorit.

 

Hans værste konkurrent er sandsynligvis en holdkammerat. Greg Van Avermaet gør ganske vist comeback i dette løb efter en længere pause, men belgieren har tradition for at være i storform hver eneste gang, han sætter et nummer på ryggen. Som yngre var han ikke stærk i kampen mod uret, men det er han i sandhed kommet efter, og i de seneste 2-3 år har han kørt gode, korte enkeltstarter. Hvis han skulle designe en enkeltstart, er dette måske endda den helt ideelle, idet der ikke er mange, der kan matche Van Avermaet på en kort, stejl brostens bakke som denne. Han mangler måske Druckers topfart, og det bliver måske en anelse for kort for den stærke belgier, men Drucker skal alligevel være skarp, hvis han skal have ram på løbets store stjerne.

 

BMC er i særklasse løbets stærkeste hold, og det vil være en mindre sensation, hvis ikke de vinder denne etape. Også Martin Elmiger må være en stor kandidat til en etape som denne. Den stærke schweizer er måske ikke kendt som enkeltstartsspecialist, men han er en ganske god prologrytter. Således er han to gange blevet nummer 4 på prologen i Schweiz Rundt, senest i 2016, og han er netop kommet hjem fra Californien, hvor han kørte en fremragende enkeltstart. Elmiger har den rette eksplosivitet og power til at spurte op ad en kort stigning, og selvom han nok alligevel havde foretrukket en lidt længere distance, er han klar til at udfordre sine to kaptajner.

 

Damien Gaudin fik sit store gennembrud, da han for et par år siden vandt en usædvanligt kort prolog i Paris-Nice. I det hele taget er franskmanden kendt som prologspecialist, og det afspejles i hans resultater på denne etape, hvor han tidligere er blevet nummer 2, 9 og 7. Efter et par sløje år har han i denne sæson været genfødt og har blandt andet taget en mindeværdig sejr i Tro-Bro Leon. Han har dog haft en længere løbspause, og hans form er derfor usikker, men hvis han er tæt på det niveau, han har haft hidtil, bør han køre med om sejren på denne etape.

 

Vi glæder os meget til at se, hvad Benjamin Thomas kan præstere på denne etape. Den franske omniumspecialist har i år fået lidt af et gennembrud på landevejen, hvor han tog en ekstremt imponerende sejr på en hård etape i 4 Dage ved Dunkerque. Med en 9. plads i weekendens Boucles de l’Aulne viste han, at formen stadig er god. Fra banen har han evnen til at brænde den af i en kort kraftudfoldelse som den, der kræves her, og derfor vil vi ikke blive overraskede, hvis han tager sig endnu en sejr.

 

En af de sprintere, der er til start i løbet, er Justin Jules. Efter flere år, hvor han har været en skygge af sig selv, har han i år været bedre end nogensinde. Ganske vist er han ikke kendt for sine evner i kampen mod uret, men det betyder ikke meget på denne etape. Her handler det om fart og punch på en kort stigning samt gode tekniske egenskaber, og begge dele besidder han til overflod. Der burde derfor ikke være noget til hinder for, at han kører med om sejren.

 

Det samme gælder hans holdkammerat Alex Kirsch, der er en af de store favoritter til den samlede sejr. Den lokale helt har desværre været syg under 4 Dage ved Dunkerque og er derfor lidt mere usikker på sin form, end han var sidste år, hvor han blev nummer 3 samlet. Ikke desto mindre håber han stadig at køre med om den samlede sejr, og da han tidligere er blevet nummer 3 på denne etape har han vist, at han har, hvad der skal til.

 

En anden af løbets topsprintere er Andrea Pasqualon. Italieneren viste efter en lidt rusten start formfremgang i Tour des Fjords, hvor han blev nummer 3 på den sværeste etape. Det tyder dermed på, at han er klar til at levere topresultater i dette løb, og han kunne passende starte på prologen. Han har aldrig kørt gode enkeltstarter, men på en etape, der tilgodeser stærke sprintere, kan han skabe en overraskelse.

 

I princippet kan alle BMC-ryttere gøre det godt, men udover de tre favoritter, der er nævnt ovenfor, vil vi specielt fremhæve Nathan Van Hooydonck, Floris Gerts og Loic Vliegen. Førstnævnte gør debut for sit nye hold og har først vist sig som lidt at en prologspecialist. Vliegen er et stort ardennertalent, og selvom han helt sikkert havde foretrukket en længere etape, bør han kunne køre i top 10 her. Endelig har Gerts poweren og farten til at spurte op ad en bakke som denne.

 

Stigningen betyder, at mange af klassementsrytterne ofte gør det godt på denne etape. I den sammenhæng vil vi fremhæve Pim Ligthart, Julien Loubet, Rasmus Guldhammer, Alexander Kamp, Xandro Meurisse, Nicolas Edet, Jerome Baugnies og Kasper Asgreen som ryttere, der kan gøre det godt. Blandt sprintere, der kan levere en overraskelse, vil vi fremhæve Hugo Hofstetter, Eduard Grosu, Yannis Yssaad, Bert Van Lerberghe, Alexander Krieger og Jan Brockhoff,

 

Feltet.dks vinderbud: Jempy Drucker

Øvrige vinderkandidater: Greg Van Avermaet, Martin Elmiger

Outsidere: Damien Gaudin, Benjamin Thomas, Justin Jules, Alex Kirsch, Andrea Pasqualon

Jokers: Hugo Hofstetter, Nathan Van Hooydonck, Loic Vliegen, Floris Gerts, Eduard Grosu, Yannis Yssaad, Bert Van Lerberghe, Alexander Krieger, Pim Ligthart, Julien Loubet, Rasmus Guldhammer, Alexander Kamp, Kasper Asgreen

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Ungdoms OL(JO) 13/10

Gree-Tour of Guangxi(2.UWT) 16/10-21/10

Nationale Sluitingprijs -...(1.1) 16/10

Tour of Guangxi Women's...(1.WWT) 21/10

Japan Cup Cycle Road Race(1.HC ) 21/10

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

BMC Racing Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Floors

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First-Drapac

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team LottoNL-Jumbo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig.

Glemt kodeord?

Opret bruger